Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leaspace

12 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
charivari Apám zenéi 2015.10.11 20:10:47
Biztosan sokan vagytok vele úgy mint én, hogy a szüleitek zenehallgatási szokásai, egyáltalán viszonyuk a zenéhez, rengeteget formált azon, hogy miket szerettetek meg később, mennyire lett fontos része az életeteknek a zenehallgatás. Én olyan családban nőttem fel, ahol mindig…..
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
leaspace 2012.10.27 08:56:44
@Putyilov gyári melós: nagyon okos gondolatok.

hogy honnan tudjuk? mert marhasok antropologus el veluk eveket es figyeli a viselkedesuket, beszelget veluk, stb. meg hat ha nem tudnad, nem egyetlen fele cigany csoport el az orszagban/vilagon, barmilyen meglepo, kulonfele kulturaju nepek ezek, akik kozt olyan is van, ahol kurva az, aki nem szuzen megy ferjhez. "mindegy".
valamint nem a magyar csaladmodell 1-3gyerekes, hanem a gazdasagi/politikai helyzetbol kovetkezik a tarsadalmi dinamika ilyenten alakulasa, a ciganyok csak szimplan kevesebbet torodnek vele, hogy mi lesz, mert ugyis lesz valami (ujabb tarsadalmi problema DE lenyegileg koze nincs a verfertozeshez).

meglepodnel, milyen merteku az incentus elofordulasa a vilagban, es hat azok nagy resze ugye nem cigany.

ha eddig ketelkedtem is, hogy erdemes-e kulturalis antropologiaval foglalkozni, a szuklatokorusegeddel megadtad nekem a valaszt, koszi. (valamint az osszes tobbi kommentelo, akinek a cigany/nemcigany, zsido/nemzsido toresvonal az egyetlen lehetseges megkozelitesi mod.)
..
leaspace 2011.12.26 09:56:29
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
Reviczky4 Hírmondó Talányos 2011.02.19 22:50:00
Van egy rövid kérdésem. Tulajdonképpen mostanság tele van a fejem ezzel a mondattal, és a rokonai is egyfolytában itt keringenek a koponyámban. Szerepel benne pénz, pénz, titkolózás, pénz, szükség, emberek, ésatöbbi. Tehát a kérdés itt következik: Mi a fene van most a…..
leaspace 2011.02.20 21:36:13
@Dij_hitelezve: nálunk egy fő került át.:/ (hangsúlyozom, nem tudom, te vagy-e az az egy fő:D)
A pesszimista minden lehetőségében meglátja a nehézséget, az optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget'' - hangzik Winston Churchill híres mondása.Valóban, ha a jövőbeli eseményekre gondolunk, a legtöbb embernek csak sötét gondolatai támadnak. A történelem folyamán…..
Igen újszerűen hathat mindazokra akik eddig olvasták a bejegyzéseimet, mivel a banda akiről most írok nagyon kilóg az eddigi stílus körből. Először is ők nem visualkei banda, azaz nem jellemzi őket a meghökkentő ruházat. De ettől függetlenül igazi ütős rock banda.…..
Reviczky4 Hírmondó A publikutya 2010.10.28 10:12:00
„- Hát mivel őrzi kend a nyájat?- Hát a pulival – mondja a juhász- Hát a puli nem kutya? – kérdezi a bíró.A juhász meglepetten néz rá.- A puli? Hát persze hogy nem kutya.- Hát micsoda?- Hát puli. …” Tömörkény István A puli egy szőrcsomó, nem…..
 Feltettem a kérdéseimet egy drogfogyasztó 26 éves fiatalembernek, a drogokkal kapcsolatos érzéseit, tapasztalatait, véleményét osztotta meg velem.Danaé: Mikor kerültél bármilyen drog közelébe? Mikor és hogyan próbáltad ki? 15 évesen egy barátommal beszélgettünk, majd…..
II. rész folytatása, amelyben a befejező mondatok következnek   - És ha van észigazság, kell lennie másnak is! Mondd, miként nevezted őket? - Buzgóságod igen jóleső. Azokat tényigazságoknak hívom. Pillanatnyilag megfigyelhető dolgok, mint például, hogy a parókám csigái…..
II. rész, amelyben a főhős szóba elegyedik - Nos tehát, Gottdampf barátom, minden a tökéletességre törekszik. Láttál-é már kavicsot a folyóból? Csiszolódik, mintha a feladata lenne egy gömbformátum elérése. Mégpedig tudod-e, mely a legtökéletesebb formátum? - A gömb. -…..
I. rész, ahol a főhős is előkerül A 17. századi „Németország” nem volt túl jó bőrben. Ugyan e kijelentést saját szemem tanúságával nem igazolhatom, a kézikönyvek mégis írnak egy bizonyos 30 éves háborúról, vallási, illetve politikai széttagoltságról. Ez…..
Szóval kivetted a könyvtárból/megvetted a tantárgyadhoz szükséges társadalomtudományi témájú szakkönyvet. Minden bizonnyal egy jó vastag, nagy, keményfedeles kötet.  De mit is lehetne vele kezdeni? Nos, előzetes megfigyelések alapján több felhasználási lehetőség merült…..
leaspace 2010.05.06 10:25:35
Vagy mondhatnám azt is, rövid portré (igazándiból talán nem is az), hiszen így fogok cselekedni. Azonban ő az, aki tökéletesen kihagyhatatlan, s akire kevés szót fordítani szigorú vétek. Valahol a földszint és első emelet közti lépcsőfordulóban rendre egy hajfonatos mosolyba…..
Minekután tavasz van, és eljött a poszt-rock (lassan a goa) időszaka, ideje lenne néhány szót szólnunk arról, hogyan is tuningolhatod önbizalmadat még, még még! Következzen tehát egy apróság, amitől jobb kedve lehet a szegény egyetemistának. Elsősorban arra szeretnék utalni,…..
Reviczky4 Hírmondó Demonstráció 2010.04.22 19:48:00
Minekután a minőség, a mennyiséggel ellentétben elhanyagolandó, íme néhány sor arról, mit is gondolok. Asdf jklé. Asdf, jklé asdf jklé, asdf jklé. Asdf jklé. Asdf, jklé asdf jklé, asdf jklé. Asdf jklé. Asdf, jklé asdf jklé, asdf jklé. Asdf jklé. Asdf, jklé asdf jklé, asdf,…..
Leadtuk a szakdogát! Hála az égnek! El sem hiszem, hogy végre vége! Ma volt az utolsó leadási határidő, ahogy elnéztem az arcokat nem sokat aludtunk az utóbbi időben! TO-s Enikőnek jár majd egy 'pöttyös' mert nagyon yo-fej volt, korábban beengedtek minket, és segítettek kitölteni…..
Bizonyára mindannyian emlékezünk arra a kora őszi napra, amikor az udvarra nyíló ajtók zárva tartottak, azokon kilépni nem szabadott, az ablakokat becsuktuk, és csak figyeltük egy daru hosszú nyakát, a rajta ácsorgó férfiakat, akik kemény munkával igyekeztek dolgukat elvégezni.…..
Mivel a szakdolgozat – írásának vagy leadásának – finisében vagyunk, ezért most csak egy rövidebb toplistás posztot rittyentettem, nehogy hosszú időre elvonjak bárkit is imádott szellemi termékétől. Kissé fiktív, alternatív jövőbe mutató lista, de természetesen…..
Celeb (angol, főnév; jelentése: híresség) A televízió csodálatos formája a létezésnek. Van belőle kicsi, nagy, testes, sík, színes vagy fekete-fehér; némelyik éles képét vágóeszközként is használhatjuk, egyik-másik típus (pl. egy plazmatévé) pedig arra is alkalmas, hogy a…..
leaspace 2010.03.28 16:29:50
A minap épp az Abigél után kutattam a gyermekkönyvtárban (a kutat szó reális; sejtelmem sincs, miért annak a legbonyolultabb az elrendezése), amikor ráakadtam nem is egy, hanem legalább 3 példányban, az egyik régi kedvencemre, Arthur Slade-től a Törzsek című regényre. Ami…..
Megkérdezted már magadtól, hogy mennyi pénzt költesz el egy nap a suli büfében? Én inkább nem is merem feltenni ezt a kérdést… Előfordul, hogy egy egész napot, reggeltől estig az iskolában kell tartózkodnunk, mivel egymás hegyén hátán óráink vannak. Ez a tény sajnos…..
Nos újabb kvízzel bátorkodom előhozakodni az inkább hírhedtté, mint híressé vált Top 5 tanáros teszt után. Úgy döntöttem egyetemünk hölgy oktatóiról nem írok, hiszen ha egy nőt akár szándékodon kívül is megbántasz, azt kamatostul kapod vissza, azt meg ugye záróvizsga…..
Köpj oda! Úgy van. Gyönyörű. Csak vigyázz, biztos jön majd valami másik, aki nem ért egyet veled. Nesze, ott is van. Nem is kellett rá sokat várni. Noné... Tényleg nem ért egyet veled. Köpj oda egyet neki is. Nagyon szép. Gratulálok. Figyeld meg, mindjárt visszakapod. Még ne…..
leaspace 2010.03.21 08:38:54