Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bár

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
100 kicsi legóból, azaz emberből 50 férfi, és 50 nő; 33 keresztény, és 21 iszlám vallású - érdekes és könnyen emészthető videót találtunk a bolygó társadalomszerkezetéről:..
Ma erősen közszolgálati jellegű posztot zúdítok rátok a szokásos heti ajánlóban, megnézzük, hogyan juthatunk svájci állampolgársághoz (legálisan persze); mi kell ahhoz, hogy osztrák jogosítványunk legyen; és végül, de nem utolsósorban alámerülünk a sydney-i lakásbérlés…..
Bár 2014.08.03 12:09:00
@NIKI LAURA: honnan jön ez a plusz egy év? Nem öt év itt-tartózkodás kell ahhoz, hogy az állampolgárságra jelentkezhessél.
  Európa-szerte komoly visszhangot kelt az Uber nevű mobilalkalmazás, amely alapjaiban változtatja meg a taxizás jelenlegi rendszerét. Az internet és az utca pedig új vitatémát kapott: az Uber vajon igazságtalanul szorítja-e ki a taxisokat, és mellette veszélyeket is rejt, vagy pedig…..
Bár 2014.06.20 22:11:01
@whale: Énszerintem az a fontos, hogy jó minőségű szolgáltatást nyújtsanak. Az egy dolog valóban, hogy ha kipróbáltam, nem tetszik, akkor nem utazok velük újra - azt értem, hogy ennél több elvárásunk van, mégpedig az, hogy amikor először utazok velük, akkor is arra számíthassak, hogy valami színvonalat megütnek.
Namost te azt írod, hogy "nem felel meg a taxisokkal szemben támasztott szakmai követelményeknek". (Ez logikailag se igaz, mert nem hiszem, hogy csak az lehet az ubernél sofőr, aki nem felelt meg, de gondolom arra gondoltál, hogy nem biztos, hogy megfelelne.) Viszont ezeket a szakmai követelményeket emberek állították fel. Hivatalnokok, Magyarországon. Biztosan értenek hozzá, azért ők állították fel ezeket a követelményeket, és nem te vagy én.
Viszont, megnéztem, az Ubernél is csak akkor regisztrálhatsz, ha profi söfőr vagy, és miután regisztráltál, leinformálnak, leellenőriznek, és csak akkor vezethetsz náluk, ha megfeleltél. Mik a szempontok? Ezeket országonként külön határozzák meg, mert ahhoz, hogy engedélyezzék az Ubert az adott országban, ahhoz meg kell felelniük előírásoknak, amit az adott ország hatóságai támasztottak velük szemben.
Nem vagyok az Uber védője, én is csak akkor hallottam róluk, amikor emailt kaptam hogy a londoni taxisok tüntetni fognak ellene. Akkor olvastam utána, és most egy kicsit jobban.
Mindenesetre egyáltalán nem úgy tűnik, hogy Jancsi akkor otthon lógatja a lábát, munkanélküli, van jogasija és egy szakadt és koszos Suzukija, a várost meg egyáltalán nem ismeri, fogja magát, és holnaptól sofőr lesz Budapesten az Uberen keresztül.
Nemrégiben olyan levelet kaptam, amely egy szerintem meglehetősen komoly, és sokakat érintő problémáról szól, és bár kérdésekkel van tele, azt gondoltam, érdemes megosztani, már csak azért is, mert hátha másnak is van ilyen téren tapasztalata, nem csak Lacinak. „Nemrégiben…..
Bár 2014.03.21 10:08:07
@**mimi**: Szerintem az E104 az eu-s nyomtatvány, és a külföldi "oep" is kiállíthatja, hogy Mari náluk fizet tévét.
Azt viszont nem értem, hogy ha kijelentkezett az oepnél kiköltözéskor, akkor milyen jogon zaklatják.
Egyébként én akkor jelentkeztem ki, miután kijöttem, nem kellett ügyfélkapu meg személyes befáradás: letöltöttem az oep honlapjáról a nyomtatványt, kitöltöttem, postáztam nekik, ennyi volt. Egy példányt megtartottam magamnál. Rá kellett írni a helyi tb számomat és a munkahelyemet, ezek közül a tb (NI) szám még nem volt meg, mielőtt kijöttem, ezért otthonról ezt nem is tudtam volna intézni. Persze logikus, hogy ezeket kérik, mert őket nem az érdekli, hogy kiköltözöl, mert attól még fizetned kéne magyar tébét. Magyar tébét onnantól kezdve nem kell (nem is szabad) fizetned, hogy egy másik eu országban már fizetsz.
A mai poszt elé elöljáróban annyit: aki rózsaszín mesét vár az angliai raktáros munkáról, az ne olvassa el. Aki szeretné tudni, milyen órákat 4 fokra hűtött hangárban melózni, az igen. Mint Béla írja: ez nem élet, csupán létfenntartás és vegetálás heti 200-250 fontért,…..
Bár 2014.01.07 21:35:41
@Mirjam2: Mirjam, szerintem te nem jól értelmezed, mi az a középosztály. Ez egy elég széles réteg, jellemzően bérből él, már nem minimálbéren, és a fizetéséből kényelmesen meg tud élni, nagyrészt félre is tenni. Az angliai fizetéseket nézve - vagyis inkább a londonit, mert azzal vagyok inkább tisztában, egy középosztálybeli havi nettó fizetése lehet bárhol 1500-tól kezdve akár 4-5000-ig, de egy 2000-2500 nettó már egy jó középosztálybeli ember fizetése. Nyilván minél feljebb megyünk a fizetésekkel, annál kevesebben lesznek, akik tényleg annyit is keresnek. A lényeg az, hogy tisztességesen, különösebb spórolás nélkül meg lehet belőle élni. De hogy a ruhatémára térjünk, mindenkinél más, hogy mennyit hajlandó ruhára költeni, úgy, hogy közben (mint rendes középosztálybelihez illik), kulturáltan van felöltözve. Ha lakáshitelt fizet, megtakarít, el akar menni nyaralni, néha színházba, szórakozni, sőt még gyereke is van, akkor lehet, hogy nem akar 100 fontot költeni egy nadrágra, ha 30 fontért is kap csinosat. De egy egyedüálló, 25 éves csajszi, aki aránylag jól keres, lehet, hogy boldogan elkölti a fizetése harmadást ruhákra meg sminkre, mert még esze ágában sincs megtakarítani, és a szüleinél is ellakik. Mindenki más.
Én eddig csupa középosztálybelivel dolgoztam együtt, de többen vettek ruhákat Primarkból is (bár ez a ritka), vagy Zarából, H&M-ből, és ránézésre egyik sem LK Bennettből öltözködik, talán a vezetőket kivéve, de ők már inkább felső közép lehetnek, és nekik nem csak belefér, de folyamatosan az ügyfelekkel (bankok) szemben képviselik a céget.
Hatvanhatodik és hatvanhetedik vendégeim ausztráliai nászutas pár Adelaide városból. Tim és Gabz pont egy éve utaznak a világ körül, tavasszal készülnek hazatérni. Otthon Gabz (24) egy egyetemen dolgozott adminisztrátorként, a férje (30) építkezési vállalkozó. Miután…..
Fogorvosként praktizálok immár 10 éve. Az utóbbi időben egyre több kérdést kapok a páciensektől a fogfehérítésekkel kapcsolatban, ezért is született ez a blog bejegyzés. Ennek a fokozott érdeklődésnek az egyik velejárója a tévhitek kialakulása és széles körben való…..
Bár 2013.10.11 10:08:35
@ProsTata: Ezt én is meg tudom erősíteni. Nekem már akkor elkezdett szürkülni a fogam, amikor csak elkezdték a gyökérkezelést, de mivel első fog volt, nagyon zavart. Az orvos mondta, hogy lehetséges belső fehérítőt betenni, így mielőtt elkezdte a gyökértömést, egy hétig bent volt egy adag belső fehérítő, és szépen vissza is fehéredett a fogam. A rendelőt viszont nem ajánlom, mert utána több fogorvos mondta, hogy nem zárta rendesen a tömést, így a fogam gyökerén kialakult egy ciszta.
De ez már egy másik történet, a lényeg az, hogy szerintem így, hogy belső fehérítés, érdemes rákérdezni a fogorvosnál, hogy csinál-e ilyet.
Hagi a Belgrádba/Skopjébe WizzAirrel utazóknak spórolt meg néhányszáz forintot. A honlapjukon ugyanis nem lehet a vízumadatok nélkül becsekkolni Schengenen kívülre, bár nekünk nem kellene vízum. Amíg sikerül kijavítaniuk a problémát, az áthidaló megoldás itt…..
Bár 2012.12.08 09:55:41
@atpijkamo: így van. Nekem is van 3 nem-emeltdíjas számom elmentve a wizzairhez, és eddig azon hívtam őket, ha volt valami. Ugyanakkor kellett egy kis nyomozás, míg megtaláltam a számokat. Ami persze gáz, mert a wizzair honlapján valóban csak az emeltdíjas van megemlítve.
Tehát további számok:
06-40-106-166
06-1-358-65-91
06-70-332-40-08
  Egyszerű barna és félhosszú? Nézd meg ezt a számos variációt, Mila Kunis orosz színésznő haját mennyi változatban készítik el a fodrászok. Nyilván nem ő áll otthon a fürdőszobában és formázza a kis tincseit, ugye... De ötleteket meríthetsz belőle a saját…..
killtheradical Béralku 2011.02.16 11:41:00
"Olyanok írhatták a kormányfő beszédének e részét, akik nem ismerik a magyar bérrendszer és béralku folyamatait – mondta a lapnak Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára." És közben nem baszta senki tarkón egy szívlapáttal. Értem én, hogy nehéz a Szijjártó száján…..
Bár 2011.02.16 17:21:47
@Murderface: Nem kellett volna aláírni :) Nem tehettek volna semmit, nem egyszerű csökkenteni a béredet, ha nem egyezel bele, elküldeni se egyszerű. Maximum kicsit megnehezítették volna a dolgodat a cégnél, de kit érdekel az ilyen, ha úgyis el akar menni :)
A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik. A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig. Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi…..
Bár 2011.02.10 21:14:52
@Gunther: Így van. Összesen maximum 11372 lehetett veszíteni, ha mindketten abba a sávba estek, akiknek 5000-valamennyivel csökkent a nettója. De senkinek se csökkent egyedül 12 ezerrel, pláne nem 15-tel. A párodé meg alig csökkent, mert a 180 ezres bruttó 1614-gyel csökkent.
Nektek összesen kb. 7000 forinttal csökkent a nettótok.
Szóval a 10 ezer is csúsztatás.
Nem kell papírra leírnod az 50 karakteres url-t vagy egyéb szöveget, mikor két, nem hálózatba kötött gép között kell valahogy közvetíteni. A cl1p.net egy regisztráció nélküli, abszolút egyszerű módszer:1. Írj be egy bármilyen, http://cl1p.net-el kezdődő címet (pl.…..
Alkalomadtán szeretek elegáns étterembe járni (a barátnőmmel ellentétben, aki mindig feszeng az ilyen helyeken), ahol elvileg kimagasló konyhaművészettel és minőséggel lehet találkozni, ezért amikor 5 év után hazalátogatott a húgom Los Angelesből, gondoltam nagyvonalú leszek és…..
Bár 2011.01.06 14:48:30
A 70-es 80-as évek szülöttei közül még mindig olyan sokan visszasírják a 90-es éveket: Use Your Illusion, Coco Jumbo, Torn, It's No Good, Raveland, Földtörténet, Üssük le a DJ-t, Weather with you, Protection - kinek éppen mi hiányzik, vagy mi rángat belőle felszínre valami távoli…..
Sziasztok!   A segítségeteket szeretném kérni.   4 éve dolgozom a jelenelgi munkahelyemen, egy élelmiszerüzletben, mint eladó-pénztáros.Eddig minden rendben ment, amíg be nem jelentettem, hogy szeptembertől szeretnék továbbtanulni.Levelezős képzésben vennék részt, a…..
A legtöbb okmányirodának kijárna egy alapos faszkorbács. A kilencedik kerületi például csak és kizárólag munkaidőben van nyitva, lehetetlenné téve, hogy szabadság nélkül bármit elintézzünk. Átlagosan körülbelül négy órán keresztül van ügyfélfogadás, amivel azt is…..
Legújabb sorozatunkban a fagyizók után a budapesti hamburgerek nyomába eredünk, ugyanis nem akarjuk elfogadni, hogy ez az étel csak pótszer lehet, az átmulatott éjszakák kísérőétele, esetleg a sietők gyorsfalatja. Igenis lehet igényes hamburgert is készíteni, ami semmivel sem…..
Bár 2010.09.27 12:37:21
@szucsadam: Direkt szélsőséges példa volt a fagyasztott vagdalthús, a helykiválasztás meg nem biztosítja a súlyozást, csak egyedül abban az esetben, ha minden kiválasztott helyen a szempontok aránya ugyanaz lenne, pl. mindenhol kétszer annyi pontot kap a hús.
Mondok jobb példát, találsz egy másik helyet 3-as hússal (ami nem túl jó) és kettes szósszal (ami elég rossz), és az összes többi pont ugyanaz, akkor az is ugyanúgy 21 pontos lesz, mégis valószínűleg nem fogod ugyanannyira élvezni a cuccot. Na mindegy, csak szerintem így felesleges pontozni, ha egyébként úgyis a leírás számít, a pontszám meg vajmi keveset árul el. Ha nem akarod sorba rakni pontszám szerint a helyeket, akkor mindegy is.
Szerintetek Gábor fölöslegesen parázik, vagy tényleg gyanús, ha valaki megvesz egy autót, aztán másnap vissza akarja vinni és visszakérni az árát? Lehetőségük volt mindent lemásolni, kulcsokat, azonosítókat, iratokat. Akár klón autót is csinálhatnak ez alapján, vagy…..
Bár 2010.09.24 11:29:14
@Lord_M_: Csak műkedvelő... De jogi vitákat bármikor szívesen folytat :)
Bár 2010.09.24 14:22:01
@Beefboneknock: Nyilván a "jóféle" jogász ezt próbálja elhitetni minden földi halandóval, hogy ők hülyék a joghoz, és ezt sulykolják mindenfelé az emberekbe. De nem is kell, mert az emberek nagy részének a jog egy nagy sötét fekete doboz, amit meg se próbálnak megérteni, és aztán szívnak. Persze ebből az ilyenek és hozzád hasonlók profitálnak, és megpróbálnak rájátszani. Egy normális jogászt nem zavar, hogy egy nem szakmabeli is elolvassa a jogszabályokat, és értelmezi, mert ez az egész nem más, csak szövegértés. Az ilyen hozzállás helyett, mint a tiéd, inkább már középiskolában jogi alapismereteket kéne tanítani a gyerekeknek, meg megtanítani nekik, hogy amit nem tudnak, annak hol nézhetnek utána... Persze ehhez kell az is, hogy ne legyen funkcionális analfabéta. Szóval egy értelmes szakmabelit (akár jogász, akár orvos, akár informatikus, akár legyen varrónő) nem zavarja az, hogy esetleg a laikus is megért valamit abból, amit ő tanult, és ami az ő szakmája, nem fél attól, hogy attól neki elveszik a kenyere, vagy rájön a másik fél, hogy esetleg hülyeségeket csinál. Ettől csak a kontárok félnek, meg a keveset látott, belül bizonytalan nagyarcok.
Bár 2010.09.24 14:24:28
@Bár: Kiegészítés: akár autónepper...
A rendszerváltás után 20 évvel, a Harmadik Köztársaság nagyobb dicsőségére álljon emlékül az örökkévalóságnak e realisztikus fénykép. Felhívjuk a figyelmet az installáció kifinomult falra passzintására.A fotó egy budai CBA-ban készült. El lehet merengeni milyen lelki…..
q-rious (tíznél is több beküldés, köszönjük!) direkt írta, hogy ne tegyem ki, ha ő a hülye. De hát a Centrál kávéház étlapjának a fordítója a hülye, úgyhogy kiteszem: Lehet, hogy az én tudásom hiányos, de akkor legalább tanulok valamit.Mondd meg őszintén, hallottad…..
Bár 2010.09.16 11:30:36
@Terézágyú: Szívemből szóltál. Emellett, szintén angol mintára, terjed a "ne tegyünk vesszőt mellékmondatot közé, ha kötőszó van köztük". (Lehet, hogy itt nem kötőszó a neve, az és, vagy, mertre gondolok.)
Mostmár tényleg tele van a Homár ivarszerve a mobiltelefonok mellé adott előfizetés nélküli internettel. Mint tudjuk, ilyen nem létezik. A Telenornál viszont még mindig alapból minden előfizető megkapja a sötét középkori 13 Ft/10kB-os tarifájú wap-csomagot (ilyen hogyan létezhet…..
Bár 2010.09.10 10:27:10
@Rejtélyes: Én it trükköztem már ezzel, nem jött be. Adatforgalmat generált azzal, hogy próbált az internetre csatlakozni...