Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blur7

0 bejegyzést írt és 466 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       „40 felett oda kell figyelni a test jelzéseire, felismerni az új határokat, nem pedig a kapuzárási pánik gőzétől hajtva belerohanni az életbe” - Posztolónk a saját pozitív és a korosztályába tartozó férfiak negatív példáival szeretné illusztrálni, hogy negyven fölött is van…..
Úgy van, fekete pólós előemberek üvölthetnek megint naphosszat: kétszer tizenegy hülye kergetett egy labdát, amely végén állítólag a "mieink" rúgták be a másik kapujába azt. Természetesen hirtelen ezzel akkor minden megvan oldva: nincs infláció, a demokrácia luxusa soha senkit úgyse érdekelt Kádár…..
Modorosblog Norwegian Wood 2011.07.28 06:00:00
-Odanézz Ferikém, ezek tuti már megint az iszlám szélsőségesek voltak - és hol máshol: egy olyan országban, ahol a lehető legkisebb ellenállással lehet védtelenekre támadni. Hangosítsál már egy kicsit... Ja nem! Egy magas, szőke, törzskönyvezett, fajvédő norvég. De…..
Így tették tönkre a Corvint – Burger Benjámin írása   A Blaha csodája volt a letisztult vonalvezetésű, minimalista Corvin    Kevés szomorúbb dolog történt mostanában, mint amivel az egyszerű járókelő találkozhat a Blaha Lujza téren. A tér csodálatos, szinte mesébe illő felújítása hihetetlenül…..
Orbán a republikánus hallgatóságot megetette a nem hagyományosan republikánus, vagyis nem a „business”-alapú, hanem európai ideologikus politikai maszlaggal. A jelenlevők azt is hihették a pillanat hevében, hogy Orbán nem egyszerűen Trump európai klónja, hanem a „dumája” alapján talán még jobb is…..
blur7 2022.08.06 14:13:51
@Almandin: Érdekes ez a "mágnes" kérdés. Az egyik ismerősöm lelkésznő, ő mondta, hogy a vonaton odamennek hozzá beszélgetni teljesen idegen emberek. Kiöntik neki a lelküket. Az emberek szeretnék megosztani a gondolataikat másokkal, talán még konstruktív vitára is vágynak (nem veszekedésre gondolok). Talán meglátják benned ehhez a partnert. Írod: "az ismerőseim fele-harmada konzervatív, templomba járó, nem ritkán fideszes személy". Ez alapján még ismerősök is lehetünk. Főbb ismertetőjegyeim: szakáll, kék póló.... :)
blur7 2022.08.06 14:22:43
@Almandin: Se a vallást, se a konzervatív gondolatokat nem szabad erőszakkal terjeszteni. Meg kell mutatni az embereknek, hogy van alternatíva, így is lehet élni. Biztosan sokat mulasztottam én is ezen a területen, de nincs is rám írva, hogy keresztény vagyok. Persze próbálok hiteles lenni. De nem vagyok a kereszténységnek egy két lábon járó hirdetőtáblája.
Apró dolgokat könnyebb tenni. Egyszer a boltban vettem 10 egyforma terméket, de a pénztáros csak 9-et számlázott. A pénztártól távozás után visszamentem reklamálni, hogy többet akarok fizetni. "Ritka az ilyen" - mondta. Mondtam neki, ez a természetes. Nem idéztem a Bibliából.
                       Levélírónk nem tartja magát férfigyűlölőnek, de lefagy a korlátoltságtól, a szellemi igénytelenségtől, vagy a gyenge adottságoktól. Próbálta alább adni az igényeit, de úgy se ment. Viszont azt sem gondolja, amiről sokan panaszkodnak, hogy nincsenek normális férfiak, mert ez…..
blur7 2022.08.02 14:44:04
@blur7: "Igazából arra kellett rájönnöm, hogy nem szabad túl nagy igényeket támasztani és túl sok elvárással belevágni egy kapcsolatba. Én éppen ilyen szellemben keresek társat. Kitárom a szívem ablakát, és hagyom berepülni a férfi-madarakat. Csak mondjuk ne legyenek ezek a madárkák se alacsonyak, se alulkvalifikáltak, se unalmasak, se tekintélyelvűek, se papucsok, se zsarnokok, se érzelgősek, se érzéketlenek, sem pedig perspektíva nélküli egzisztenciák.
Na, ha már csak ennyi is teljesül, én leszek a világ legboldogabb - és esküszöm az égre - a földkerekség legjobb felesége!"
Az egyének életmód-szabad megválasztását hirdető beat és hippi nemzedékkel szemben a férfisoviniszta populizmus (amelynek szimbóluma lehetne a hippik hosszú hajával szemben a rövidre vágott „katonás” frizura, vagy egyenesen a bőrfejűség, a „skinhead” jelenség) ellentámadásba lendült. Nemcsak a…..
blur7 2022.07.21 13:53:53
@Almandin: Itt azért érzek némi üldözési mániát. Ultrakonzervatív keresztény vagyok, de nem akarok bántani senkit. Persze megvannak az elképzeléseim az ideális társadalomról (de ezeket nem fogom kifejteni). Más hasonló gondolkodásuaknál sem látom azt, hogy diktatúrát kívánnak bevezetni.

Mondjuk az abortusz betiltása éppen a szívügyem. (Mintegy magyarázatként csak annyit, hogy meggyőződésem szerint az abortuszok jelentős részéért a férfiak a felelősek, mert magukra hagyják a nőket. Itt most nem arra gondolok, hogy sok "nőgyógyász" férfi.)
blur7 2022.07.21 15:05:25
@Almandin: Az illegális megoldással is számoltam persze, de most nem gondolkodtam ilyen pragmatikusan, hanem arra koncentráltam, amit Isten szeretne. Nem könnyű kérdés az abortusz. Elismerem, hogy még magam is kerülhetek olyan helyzetbe, amikor döntenem kell róla. Remélem, erre sohasem kerül sor. Másnak se kívánok az ilyet. Sokat imádkozom az élet mellett, az abortusz elkerülése érdekében. Mondom: szívügyem.

Etika vizsgán egyébként az abortusz melletti és elleni érvekről kellett esszét írnom. Kétszer annyi érvet írtam mellette, mint ellene. A vizsga sikerült. Nyilván csak a tananyagot adtam vissza. Szerintem, ha csak az az egy érv van ellene, hogy Isten nem szeretné, akkor annak bőven elégnek kell lennie.

Sokat gondolkodtam az abortuszt elfogadókon, azokon, akik nem tartják gyilkosságnak. Végül arra jutottam, hogy ezeknek az embereknek, ha gyilkosságnak tekintenék az abortuszt, akkor el kellene ismerniük akár a nagymamájuk, anyjuk, nővérük, barátnőjük vagy esetleg maguk gyilkos mivoltát. Ez nem kis dolog.
Modorosblog Az önjelölt zsidó 2011.05.22 16:46:00
Ha már olyan szépen megemlékeztünk államalkotó nemzetségeinkről (különös tekintettel a magukat németnek tartókra), bűn lenne pont Őket kihagyni a felsorolásból. És persze tudjuk, hogy a több évtizedes belharcokat is szító vita - miszerint most akkor nemzetiségről,…..
Listák, imádjuk őket. Köszönöm Atlétásnak és Nyelvésznek. Turbulenciában lazán röhögcséltek, nyugalmat tettettek? Közben szinte a szívetek is leáll és imádkoztok, fogadkoztok? Nyugi, mindenki ezt teszi. Féltek bevallani, hogy féltek? Féltek, hogy kinevetnek, gyávának…..
blur7 2022.07.21 11:51:06
@Trónkövetelő: Nem eszik olyan forrón a kását!
Köszönjük szépen Atlétás Bandinak a közreműködést. Már megint...
blur7 2022.05.15 17:48:42
Kedves idetévedők! :-) Két nap múlva vizsgázom nőgyógyászatból, mi jobb dolgom lehetne most, mint írni egy blogbejegyzést.  Annak, aki először olvas: ötödéves orvostanhallgató vagyok a sotén.  Három éve kezdtem el írni ezt a blogot, 2018 nyarán, akkor született is három bejegyzés, azóta semmi.…..
blur7 2022.04.19 15:00:46
@Almandin: Írod: "a magánorvosi és az állami ellátásban sokszor más az orvos viselkedése". Ebben igazad lehet, ha nem is mindegyikük ilyen.
Anyukám súlyos betegséget kapott, amit nem ismertek fel, elküldték, hogy kérjen majd telefonon időpontot. Hétfőtől telefonált sikertelenül. Péntek délután elmentem hozzá, felhívtam a kórházat, bemutatkoztam, mondtam, hogy dr. blur7 vagyok, kértem, hogy kapcsolják, akit kapcsolni kell. Egyből sikerült.
Van hely, ahol rendre előre vesznek, szinte nem is kell várakoznom, máshol teljesen semleges, hogy doktori címem van. De ha anyukám élete ezen múlott, akkor már értelme volt elvégezni még egy egyetemi szakot.
blur7 2022.04.20 14:46:29
@Almandin: Nem orvos vagyok, de nem kérdezték, milyen doktor.

Ami a fogakat illeti, sorstársak vagyunk. Pár hete letört a leglátványosabb metszőfogam fele egy baleset miatt. Mindez történt a(z állami) fogorvosomtól mintegy 200 km-re. Egy rokontól kértem referenciát, aznapra már nem volt hely, aztán mégiscsak megcsinálták. Talán az a bizonyos cím. De tényleg nem ezen kellene múlnia. Mondom, hogy volt értelme elvégezni az egyetemet. :) (Amúgy megkérték az árát, de maximális teljesítményt nyújtottak, és gyorsan.)
Próbáljuk megfejteni, mire gondolt a ferences szerzetes...
blur7 2021.08.20 08:24:48
@Almandin: Engem sem hasonlítottak még a tálibokhoz.
Modorosblog A designer ruhás 2013.04.27 10:01:09
Benetton, Puma, Replay, Devergo? Régmúlt, halványodó emlékek, periférikussá, retróvá, újra sporttá vált márkák. Nem ők. Mostanában az igazi márka az a designer márka, a smart casual ruházat. Galléros póló (a gallérfelhajtás a 2000-es évek konjunktúradivatja volt, ma már…..
Szermusztok! Blogger-szerkesztő haverünk úgy egy éve keresett meg bennünket, hogy az egyik legnagyobb magyar internetes újság számára (nincs másik) van-e kedvünk nyilatkozni a régi szép időkről, meg hogy úgy mi van velünk. Volt - bár Józsi lusta, és annyira boldog és sikeres, hogy nincs ideje…..
Ez a blog az általunk, általam modorosnak (ezáltal egyszerre megmosolyogtatónak és kerülendőnek) ítélt szófordulatokat, kifejezéseket, viselkedésformákat fogja tárgyalni. Senki ne lepődjön meg, ha saját maga által is használt frázisokat olvas, nehéz ezzel szembesülni :)…..
blur7 2018.10.29 13:45:36
Kedves Olvasóink! Bizonyára Ti is észreveszitek nap mint nap, hogy aggasztóan durvul a közbeszéd: a kurva-kúr-geci-fasz-köcsög-szerű szavak, a rák egye ki a szemedet és hasonló átkok vészesen terjednek, mint a himlő. Mi ennél sokkal rafináltabb, elegánsabb megoldásokra…..
blur7 2013.12.22 16:39:14
blur7 2017.11.03 17:51:53
Modorosblog Sose nőjünk fel! 2015.01.25 18:00:26
Dehogynem. Múlnak a gyermekévek, nincs visszaút. Vége van, ennyi volt. És mennyivel jobb így. Sátrazások, utazgatások, olcsó repülőjegyek, csütörtöki italakciók, vad nyelvtanulások, bliccelés, trükközés, diákmunka. Amikor számít, hogy legyen diákigazolványod, mert az jár,…..
Modorosblog Vannak még emberek... 2014.03.01 13:56:07
Újabb lista, egyszerűen imádjuk őket: ilyen még úgyse volt. Nyelvésznek és Atlétásnak köszönöm szépen.   // //   Aki szerint külföldre menni egyfajta kudarc, nem pedig a globális világ csodás lehetőségeinek kihasználása Akik (férfiként) növesztik a…..
blur7 2014.12.13 23:04:06
Szögezzük le már az elején: voltam én is szemtelenül fiatal, számtalanszor talált a felkelő nap nótázás közben valami kis borospincében: ma sem nem vetem meg a jófajta alkoholos itókát és a csinos hölgyek kellemes társaságát - mi több: jómagam a mái napig is rendszeresen…..
Régóta gyűjtjük Gyurival és Atlétással, de most inkább abbahagyom, mert az anyag VÉGTELEN. Csak magyar szövegeket szemlézgettünk, nagy részben a klasszikus topikból - de hát ez van, ezt értjük; itt nagyobb is a szerző felelőssége, mint a hasonlóképpen silány angol nyelvű…..
Modorosblog Ötéves a Modoros 2013.10.29 10:49:52
Ezt is megértük! Ha iskolaérettek lennénk, jövőre mehetnék isibe, mint Vackor az első bébe - mellesleg középső csoportosok vagyunk, és élünk-virulunk. // // Történt 1-2 dolog, amióta Józsival elvégeztük egy 2008 őszi éjszakán a kezdőrúgást: Józsi a Szlenggel…..
blur7 2013.10.29 16:32:03
@Szigi.: Szerintem is így van.
Libertarian A hatalom embere 2013.03.14 11:15:16
Próbálok úgy fogalmazni, nehogy megsértsem valakinek a méltóságát, elvégre az Alaptörvény hétfőn elfogadott negyedik módosítása szerint ez Alaptörvény-ellenes. Ha esetleg mégis megesne, az érintettek elnézését és megértését kérem; nem könnyű, hogy eddig a…..
Chez DuBarry Valami szép 2013.02.24 00:18:48
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); az öreg japán beauty expert néni szerint, ha bizonyos kor fölött ilyenekre gondol az ember, az is fiatalít. ..
blur7 2013.02.24 13:40:33
@Mujza: Nézz szét a futóblogon, nem független (a Nike blogja gyakorlatilag), de lehet hasznosakat olvasni a hozzászólások között is. futo.blog.hu
Érdekes helyzet áll elő XVI. Benedek pápa lemondásával, ugyanis nincs szóba jöhető precedens pápai lemondásra – a középkor már odébb van. Nézzük, mi következik február 28. után, s vegyük sorra, milyen liberális álmok megvalósulása marad majd el szokás szerint, akárki…..
blur7 2013.02.12 14:30:37
@classical liberal: Idézet onnan: "The church is unrelated to the Jewish political movement of Zionism."
Tizennégy éves korától fogva vett részt az internet mai kinézetét meghatározó projektekben, közösségek építésében. Részt vett az RSS és a Reddit kialakításában, valamint a világhálót rendszabályozni szándékozó SOPA és a PIPA elleni küzdelemben. A szabad internetért…..
blur7 2013.01.19 09:23:44