Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frv

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy fontos edzés előtt néhány órával megfelelően étkezni, ugyanúgy fontos utána is beiktatni egy proteinben gazdag étkezést, hogy az izmok regenerálódhassanak. Most a paleo konyhából válogattunk egészséges, finom nasikat...
frv 2017.04.06 10:04:25
@Void Bunkoid: Pontosan erről van szó.
Lásd a malátával színezett kiflit/akármilyen pékárut kétszer annyiért, ami nem más, mint a vásárló tudatos megtévesztése.
Az aktuálisan felkapott horror árú szarokat, amiknél a fogyasztók a kísérleti nyulak, ugyanis néhány hónap-év alatt derül ki, hogy rosszul adagolva vagy rosszul elkészítve több kárt okoznak, mint hasznot (ld nyírfacukor, ami nagy mennyiségben rengeteg embert brutálisan meghajt, és sokan nem is tudják, miért van bajuk a cukormentes sütitől... ..de említhetem a chia magot is, amit ha nem áztatnak be rendesen, és nagyobb mennyiségben eszed, akkor brutál görcsöket okoz.)

Ráadásul az egészségesnek kikiáltott cuccok valóban indokolatlanul drágák, még akkor is, ha egyébként pont olcsóbb az előállítása.
Azt hiszem már mindannyian életünkben legalább egyszer belefutottunk a nyilvános szoptatás témájába. Néhány hónapja történt az az eset, mikor egy szoptató anyát kiküldtek a nyugatis mekiből. No, több sem kellett az anyák társadalmának, másnap tucatnyian lepték el a gyorséttermet kellően éhes…..
frv 2016.12.15 14:33:26
@Advanced Flight: Ne keverjük a dolgokat. A nyilvános szoptatás, az a nyilvánosság előtti szoptatás. Nem az, hogy nyilvános helyen elvonulok valahová, hogy se engem ne zavarjanak, se én ne zavarjak. Se a babát a tömeg....
Én kérek elnézést, de a nyilvános szoptatás mellett kardoskodók pont azt szeretnék, hogy ők akárhol, akármikor szoptathassanak, nem véletlenül volt a meki-beli szoptatós demonstrálás, az éttermekben a problémás szituációk.

Egyik hozzászólásomban sem voltam senkivel egy szó erejéig sem rosszindulatú. Le sem hülyéztem senkit a véleményéért. De lehet sajátom, annak ellenére, hogy nő vagyok (ráadásul egészen gyakorlati tapasztalattal a kérdésben), és hidd el, nem szorulok kobaksimire ezügyben, de előfordulhat, hogy van olyan ember, aki egyetért velem.

A vita lényege nem az, hogy megpróbáljuk megalázni a másikat, vagy nekiállunk becsmérelni a személyét. Ez már azt jelezné, hogy nincs több értelmes érv.
frv 2016.12.15 14:57:53
@fizetekmegegysort: Nem ez így nem igaz. Az utálathullám azok miatt a hangos kismamák miatt alakult ki, akik úgy érzik, hogy nekik (és az ő gyerekeiknek) mindent lehet, és ezt a többi embernek mind el kell viselni. És bővítsünk, itt most nem csak a szoptatásról van szó, hanem a gyerekneveléssel járó egyéb velejárókról (hogy viselkedik a gyerek nyilvános helyen, mikor szólok rá, mikor nem, hogy viselkedünk egy szállodában, rövidebb-hosszabb nyaralás alatt stb stb stb).

Nem a gyerekekkel van baj, a szülők hozzáállásával. Na persze NEM MINDEGYIKÉVEL, de minél agresszívabban demonstrálnak a "nekünk mindent lehet" pártiak, most éppen a bárhol-bármikor-szoptatásról, annál többet szenvednek a normálisan gondolkodó kismamák, mikor egyszer-egyszer nehéz helyzetbe kerülnek.

Ez ugyanolyan,mint mikor biciklisként hazafelé belefutsz 5 agresszív sofőrbe, akkor otthon már totál pipa leszel az "autósokra", holott közben 300 normális sofőr mellett mentél el, de az fel sem tűnt.

Ja: nem négy fal között neveltem a csemetém, van bkv, gyerekkocsi, megoldottam, csak figyeltem a napirendre. Nem tudom, nálatok hogy működik, de nálam, illetve az ismeretségi körömben levő babáknál a rendszer, a kiszámítható dolgok kicsi korban nagyon fontosak voltak. Ja, és igen, volt, hogy 1-2 dologról le kellett mondanom, de ez egy anyánál előfordul, és később még többet elő fog, ettől még nem áll le az élet. Senki nem mondta, hogy egy csecsemővel/kisbabával minden ugyanolyan marad, mint előtte volt.... vagy rossz újságot olvasott az, aki így gondolta
frv 2016.12.15 15:37:18
@fizetekmegegysort: Nem ítélkeztem, véleményem van. Nem mellesleg, mint említettem, a barátnőim között több többgyerekes van, és ők is megoldották ugyanezt a problémát.
Nem személyeskednék veled, igazán nem értem, miért folytatsz velem valamiféle különharcot... Van egy véleményem, többször, több érvvel alátámasztva leírtam, hogy miért gondolom úgy (és ezek nem a saját életemből vett dolgok, hanem az általánosságok, keresd vissza, ha gondolod)
Egyetlen egyszer nem írtam senkire, hogy hülye vagy idióta.. kifejezetten figyelek arra, hogy ne személyeskedjek, ha lehet, még azzal sem, aki velem megpróbál.

Vitatkozunk, érvekkel, nem feszkólevezetünk egymáson.

Fogalmad sem lehet, én mit és hogyan csináltam végig, milyen nehézségekkel, problémákkal. De ez nem is a témához tartozik. Itt nem az egyéni módszerek gyors megvédéséről, vagy valamiféle önigazolás-keresésről van szó....

Te csináld pont úgy, ahogy akarod... majd az idő úgyis eldönti, hogy jól csináltad-e.
A boltokban annyi féle Túró Rudi hasonmás kapható, hogy kíváncsiak lettünk: tényleg a Pöttyös-e a legfinomabb és mennyire gagyik az olcsó Rudik. Érdemes-e a drágábbat venni? Ezért megvásároltuk a környéken kapható összes fajta túró készítményt és nekiláttunk kóstolni. Tesztalanyok: 2 felnőtt és 3…..
Az adventhez hozzá tartozik a várakozás, a narancs és fahéj illata, az apró meglepetések, a süti sütés, az izgatott készülődés és az otthon melege. Mi már elkezdtünk agyalni az idei karácsonyi menün is, és lassan kiderül, mit rejt az adventi naptár december első napjaira. Mindenki időszűkében van,…..
hángörienidiocc Magyar-e vagy? 2008.09.03 12:05:00
Ha van a magyarságnak egy nagy átka, akkor az pont a magyarság meghatározásában rejlik. Illetve pontasan fogalmazva a kirekesztés/befogadás, avagy elutasítás/elfogadás ellenpontok, eljárások felhasználásával annak meghatározásában, hogy adott dolog, személy magyar-e, vagy…..