Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dezsoke a kem

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdés egyáltalán nem elméleti, hiszen már keresik is azt a béranyát, aki életet adna egy klónozott neandervölgyi bébinek. A dolog olyannyira komoly, hogy a projektet nem más, mint a Harvard Medical School egyik professzora, George Church vezeti, aki reményei szerint újra tudná…..
Dezsoke a kem 2013.01.21 11:11:37
@Úttalan utakon: FYI, az embereken folytatott kísérletek soha nem álltak le, legális és illegális formában a mai napig folynak még a naaagy demokráciákban is. Nem kellene naívnak lenni. :)

Az itt leírt kiísérlet semmi azokhoz képest, amik például a ii vh után az USÁ-ban történtek az atom fegyverek hatásának tanulmányozására (ami egy legális, nagy volumenű, saját katonákon végzett elő emberes kísérlet volt). És még lehetne sorolni.
Horthy Miklósról zeng a sok visszaemlékezés, pro- és kontra a II. Magyar Hadsereg katasztrófája nyomán. Megint nem találjuk a léptéket és a fogást. 70 év elteltével sem megy nekünk semmiféle visszaemlékezés, egyszerűen képtelenek vagyunk abban a mélységben és azon a szinten…..
Dezsoke a kem 2013.01.15 10:33:24
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

FYI: az első magyar kontingenst '41-ben valóban nem kérték a németek, de '41-ben nem is az volt az optika, hogy a németek veszítenek, így az addig visszakapott területek, illetve a majdani további területek visszaszerzésének érdekében küldték ki. Az a "hadsereg" egy elég jelképes méretű kontingens volt.

Ellenben '42-ben Hitler igenis követelte a TELJES magyar hadsereg bevetését az orosz fronton, Horthy-éknak ezt sikerült egy elég durva tárgyalássorozaton lealkudni csak a 2. magyar hadseregre. A követelés pedig egyszerű volt: vagy jöttök velünk, vagy mi jövünk és utána nem lesz választásotok.

Csak ugye ezeket már nem nagyon tanították a történelem órákon.
BuheraBlog Hírek - 2012/19. hét 2012.05.13 22:06:00
A Te Bankod Még a Subbát is megjárta bra felfedezése (a tükrözésért thx Gabucionnak!), mely szerint a yourbank.hu kint hagyta az OTP-vel folytatott SZÉP kártyás tranzakciók naplóit a weben, így gond nélkül lehetett böngészni, milyen értékben és kinél fogyasztottak a kedves…..
Dezsoke a kem 2012.05.24 16:37:53
@RockWood1911: "@EQ: nem :-D rendszergazda az van csak épp nem az aki telepítette a szervereket... => már elkezdődtek az előkészületek másik szerverhosting céghez való átballagáshoz, ahol a rendszergazdának szabad email írni, és nem koptat le azzal hogy "nem ér rá"..."

Komolyan világgá kell kürtölni azt, hogy ott álltok letolt gatyával, bocsánat bugyival és az egész, a szolgáltatást nyújtó kóceráj védtelen ? :)
Dezsoke a kem 2012.05.24 16:46:15
@RockWood1911: "egy szoftver nem attól nem demo hogy nem a web_demo könyvtárban vannak egyes részei, hanem attól hogy képes valódi tranzakciókat egyébként normálisan kezelni. a hülyeségre kiakad. DE nem mi írtuk!"

Ez még úgy oké is, de... php-ban átadott kód gyakorlatilag a forráskód átadását is jelenti, amit át lehet nézni, le lehet auditálni, ha másnem házon belül. És lehet írni elé egy frontend modult ami a fenti hibákat még azelőtt kiszűri, hogy az OTP-től kapott kód lefutna. Senki sem akadályoz meg ebben titeket.
Dezsoke a kem 2012.05.24 16:54:07
@RockWood1911: "@Dezsoke nem állunk letolt bugyival ember mert napi szinten nézzük a szervereket meg 5 percenként a szervermonitort... (munin) "

Munin csak egy szimpla resource monitoring szotfver, abból is a szarabbak közül való és nem IDS. :)
Mandiner blog Bántó 2012.01.19 07:01:00
Fotó: Reuters   Lehet, hogy nem ismerem a részleteket, de Magyarország akkor is egy diktatúra. Nagyjából ez a hangulat burjánzott el a brüsszeli falanszterekben. Meg azokon túl is. Az ország megítélése mára hitvitává vált, ahol már nem számítanak a tények, elég a…..
Dezsoke a kem 2012.01.19 08:35:05
@érdektelen: ezt a felvételt az index megvágta és a nekik nem tetsző részeket kiszórta.
Dezsoke a kem 2012.01.19 10:26:58
@tarackos: a '89-es alkotmány csak kiegészítette, illetve néhány ponton módosította az eredeti '49-es, valóban sztálinista alkotmányt. Ráadásul az Antall-kormány 1990. május 23-án alakult meg, így ez a '89-es verzió sem éppen demokratikus körülmények között született.
2 éve még a meleg étkezési jegyek magyar üzletláncokban való beválthatóságáért aggódtunk, de szerencsére ma már nincs ilyen probléma, sőt.A Fidesz gondolt egyet, és a cafeteriarendszert is átalakította, nemzetivé tette, leginkább a francia Sodexo kajajegypiacról való…..
Dezsoke a kem 2012.01.16 12:38:27
Tényleg ilyen ostobák vagytok, vagy csak rájátszotok? :)

1. A Sodexo és a másik hasonszőrű cég annyi pénzt talicskázott ki az országból évente, hogy képesek voltak Sárközy-t is mozgósítani decemberben azért, hogy szóljon már ide, hogy ezt azért mégsem kellene, még csökkenne a profitjuk. Komolyan azt hittétek, hogy az EU-s balhé első sorban a nagy magyar demokrácia védelméről szól? Hány elcseszett francia üzletet vittek eddig végig szép hazai politikusaink amik most kezdenek leállni.

2. Az a kretén aki nem tudja elképzelni, hogy mire való az ilyen limitált felhasználású csekk, az gondolkodjon el azon, hogy bizonyos dolgokat úgyis muszáj megvenni, mint például kaja, etc, és teljesen mindegy mivel fizeted ki, de itt jön a trükk. Egyrészt a lejárat miatt ezeken a csekkeken nem érdemes ülni, mint a készpénzen, tehát Mari néni nem fogja bevarrni a párnába. Viszont külföldön sem fogja tudni elkölteni, ergo a hazai belső gazdaságban forog a tőke, nem kifele. Ez a sztori rántotta ki Svájcot a hetvenes években egy kisebb válságból. Pontosabban a belföldön elkölthető lejáró üdülési csekkek, mert a jó nép elindult és vele együtt újra beindult egy készpénz áramlás is.

Tessék utána nezni Silvio Gesell-nek, az ö ötlete alapján indult el ez a sztori. (Hint: freiwirtschaft, A wörgli kísérlet).

3. CBA rossz, oké, de valahol el kell kezdeni amíg ki nem épül a teljes hálózat, ugyanis amint van lefedettség, onnantól mindenki más is át fogja venni. Főleg mert az Erzsébet/SZÉP kártya adótartalma kisebb, mint a többi utalványé, ezért a munkaadók ezt fogják preferálni.

Alapvetően - ha jó magyar szokás szerint - nem kúrják el, akkor ez még pozitív kimenetelű is lehet.
Egészen bizonyos, hogy rendkívüli jelentőségű napnak nézünk elébe. Még sosem fordult elő, hogy élőlánccal fogják körbe szakszervezetek a Parlamentet. Még sosem fordult elő a rendszerváltás óta, hogy egy hivatalban levő miniszterelnök euróválságnak hazudja a ma bejelentendő…..
Dezsoke a kem 2011.09.12 12:59:09
@genyamagyar: Persze. Konkrétan a fél ország röhög ezen a blog bejegyzésen és azokon a balfaszokon - köztük rajtam is, mert miközben már a szemhéjam is remeg a visszafojtott röhögéstől - akik itt hozzá is szólnak a kérdéshez olyan minőségben ahogy te is teszed. :) Fél kézzel...

Eszméletlenek vagytok, kérlek ne hagyjátok abba, ha már szegény Hofi nincs közöttünk legalább legyen néhány kretén akik szórakoztatnak. :)
Dezsoke a kem 2011.09.12 13:12:43
@Betelgeuse-2: Nincs egy null oda, ugyanis két tökételeseten különböző eseményt óhajtasz összemosni. Almát a körtével.

Arról nem is beszelve, hogy már páran kifejtették, hogy az orosz felvásárlás nyomta fel a MOL részvények árát, és persze, rohadtul megjósolható a tőzsde mozgása négy hónapra előre. Ha ez megoldható lenne - pláne ebben az időszakban mikor percek alatt zuhannak több száz pontot az árfolyamok - jóformán maga a tőzsde léte szűnne meg, mert mindenki vágná mi fog történni. Ez se zavarjon.

Valamint lazán kihátráltál ama kérdés mögül, hogy milyen feltételrendszer mellett és miért ilyen áron sikerült bevásárolni. Mert ekkora csomagok már nem a piacon kerülnek adás-vételre. Csak ezt az apróságot is szereted ignorálni. Mesélj milyen részletekről tudsz ezen ügylet kapcsán amiről más nem? Lehetőleg még az előtt tedd meg kérlek mielőtt tovább fújod a hülyeségeid.
Dezsoke a kem 2011.09.12 13:22:48
@Betelgeuse-2: Ki a rossebb beszélt itt két évvel ezelőtti árfolyamokról?

És köszi, hogy a postjaim 90%-át szimplán semmibe veszed, gondolom túl bonyolult értelmezni. Olyan veled társalogni, mint egy vasgolyóval vitát kezdeményezni. Lehet, de értelmetlen, mert képtelen elszakadni a maga nulla látóterétől.
Hiába tűnik biztos megoldásnak, főleg a Thunderbolt megjelenésével a Time Machine egyre kevésbé vonzó azoknak, akik biztonságban akarják tudni a munkájukat, adataikat. USB-n gyötrelem végigizzadni egy-egy 3-4 gigás backupot, a Firewire sebessége csak papíron akkora, amekkora - a…..
linux Hiba miatt késik a Linux 3.0 2011.07.19 19:48:00
Linus Torvalds bejelentette, hogy egy hiba felfedezése miatt elnapolja a Linux 3.0 kernel kiadását. Az idén 20 éves Linux operációs rendszer atyja májusban döntött úgy, hogy verziószámot ugrik, és 2.6.40 helyett 3.0-ás lesz a kernel következő kiadása.Hugh Dickins fedezte fel a…..
Dezsoke a kem 2011.07.20 07:34:55
@Jackni Konzol: Solaris-t is használtak anno desktopként, még sem desktop os. Mindig akad néhány "újító". :)
Dezsoke a kem 2011.07.20 09:35:35
@bátorító: "Nagy ötlet volt Linustól és szép példája az önzetlen összefogásnak, megmutatták, hogy nem csak nagy tőkével, marketinggel, ravasz ügyvédekkel lehet valamit csinálni. Hajrá Linux, még sokszor 20 évet kívánok, jobb hely lett a világ Veled."

Szomorúan kell közölnöm Veled, hogy jelen pillanatban a fejlesztés mindössze 12%-hoz járulnak hozzá függetlenek, és ez a csökkenő tendencia folytatódik. A többi kódot bizony cégek által finanszírozott fejlesztők adják hozzá és a jogi védelmét hasonlóan fizetett öltönyös ügyvédek adják akiknek teljesen mindegy milyen ügyet képviselnek amíg valaki fizet. Isten hozott a valóságban. :)
Dezsoke a kem 2011.07.20 09:45:26
@al kotmány aláiro álamfö: jól látod, az nem linux, hanem egy linux kernelt használó operációs rendszer ami ráadásul rendesen meg van fejelve zárt forrású driverekkel és a google egyéb saját fejlesztéseivel. Tulajdonképpen a kernel fölül mindent kidobtak ami egy átlagos linux disztribúciót jellemez és lecseréltek saját fejlesztésre.
Érdekes, bár nem feltétlenül logikus gondolatmenet kezdett el futótűzként terjedni a neten.Futótűzként!Az egész ügy abból indul ki, hogy az amerikai és európai boltokban komoly hiány mutatkozik a MacBookokból, szokatlanul hosszú várakozási idő után lehet csak hozzájutni a…..
A beszéd arról szólt, hogy idehaza úgy adja el a Strasbourgban kötött kompromisszumot, mintha valójában semmiféle engedményt nem tett volna. Mert Orbán itthon nem bölcsnek, hanem erősnek akar látszani. (Fotó: Index) Ahogyan az várható volt, tegnap az Európai Parlamentben a…..
Dezsoke a kem 2011.01.20 21:56:52
@gyurbánisztán: rohadtul nem az lett a vége, hogy Orbánnal mosták fel a padlót. Épp ellenkezőleg. Teljesen jól helyére rakta azt az ocsmány "csegevarautánzatot" és a többi gyökeret. Durván itt volt már az ideje egy erőteljesebb külpolitikának.

Amúgy ha ennyire faszagyerekek ezek, akkor hol voltak például a szlovák nyelvtörvény kihirdetésekor? Mély kussban, sőt, az EBESZ nem győzte vállon veregetni Ficot és csak suttyomban böködték meg egy kicsit, hogy te, pár pont azért nem az igazi. Aztán elfogadták. Nagyjából ennyit ér a szavuk, élén ezzel a kretén Cohn-Bendittel.
A Digital Millenium Copyright Actre és más jogszabályokra hivatkozva perelné a PS3 kódjainak aláírásához használt titkos kulcs megszerzésének módszerét feltáró fail0verflow csapatot, és a kulcsot közzétevő, korábban az azóta javított PS3 jailbreakről elhíresült George…..
Komolyan, egyszerűen szánalmas ez a bohózat. Úgy izgulnak a gárdamellényre, mint Stohl a jófajta Viagrára. A szocik amúgy szépen alakítják az új imázsukat, természetesen a megújulás mentén,  tegnap lazán átpasszolták a Jobbiknak a nemzetbiztonsági bizottság elnöki…..
A Fidesz a parlament működéséről szóló egyeztetésen szimpatikus gesztust gyakorolt: várják az ellenzéki javaslatokat, hogyan és milyen bizottságokkal induljon el az új országgyűlés. A húzás, valljuk be, egyszerűen remek. Mivel úgyis az lesz, amit a Fidesz elfogad, így szépen…..
A gyakorlatlan kütyüvásárlók mindig feltesznek maguknak egy picit felesleges kérdést. Tudom majd ezt használni három év múlva? Öt év múlva? Azt szeretnék hallani, hogy a termék olyan, mint a kapa vagy a talicska: az örökkévalóságnak szól.Ha körülnézünk Mac-vonalon, látjuk,…..
Strandlabda, megakadás, böngészőhalál, forró processzor, zúgó ventilátor: aki esetleg nem tudná, ilyen a Flash a Macen. A helyzet azonban valamelyest javulhat: az Adobe kiadta a player legújabb, igaz, még csak béta változatát, ami végre kihasználja a H.264-es tömörítés hardveres…..
Kaprinay Zoltánnal először az MTA-n találkoztam, amikor Ádámmal átvettük az Év blogja-kitüntetést az Itbusinesstől. A nevét persze már korábbról ismertem, aki egy kicsit is otthonosan mozog ebben a szakmában, hallott már róla, hiszen Zoltán ott volt a magyar online újságírás…..
Eddig bírtam megállni. Mármint röhögés nélkül. Nézzük sorban. Debreczeni József közíró, politikai elemző, az MDF egykori képviselője, majd Orbán és később Gyurcsány politikájának támogatója majd támadója, aki aztán újra visszatért első szerelméhez, és idén ismét a…..
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
Dezsoke a kem 2010.01.24 16:44:51
Tényleg csak ennyi? Csak "egy levél" kellett, hogy valaki tegyen valamit, amiről mindenki tud? Hogy lopnak? Még nyáron írtam: "Hogy lehet az, hogy nálunk négyszeres áron építenek hidat, mint Németországban, szintén négyszeres áron építenek metrót, mint…..
Fölényes Fidesz-győzelemmel zárult a józsefvárosi időközi választás, nem nyert a Drazsé-sógor Komássy Ákos, bármennyire is szerette volna ezt a Párt. Viszont ne higgyük, hogy az előző, SZDSZ-es polgármester, Csécsei Béla örökre eltűnt az önkormányzat életéből: a…..
Igaz, csak a feltört telefonok élvezhetik ki a Home gombos háttérbe küldés új dizájnját, de ez is valami. Ajánlott 3GS-sel próbálkozni, mert csak annyi programot nyithatunk meg egyszerre, amennyit elbír a memória, és az a 3G-nél nem túl sok. Az ára öt dollár. iNicknek köszi a…..
Kedvenc Kolorunkat mostanság mindenféle eltűnt milliókról faggatják, őt pedig lefoglalja a hülyébbnél-hülyébb magyarázatok kitalálása, így nem ér rá nyilatkozni. Sebaj, az OCÖ nélküle sem pihenhet, Kozák János helyettesíti a vezért a médiában (is). Meglépte azt, ami már…..
Dezsoke a kem 2009.11.19 18:10:41
@emzperx: Ez igy van, de ha mar lesittelnek illik lassitani, kulonben szarul jar az ember. :)
Összeült a Nemzetbiztonsági Bizottság rendkívüli ülése a sajóbábonyi események miatt. Mindent alaposan átgondoltak, átbeszéltek, a problémákat a gyökeréig tárták fel: - Sajóbábonyban az elmúlt egy évben (365 nap!)  összesen 42 bűncselekmény történt. - Ebből csak…..
Dezsoke a kem 2009.11.17 16:09:49
@zero: remek ez a hírszerző cikk, tökeletesen elfogulatlan és pártatlan. :)

Egyre jobban úgy érzem, hogy jövőre Jobbikra szavazok. Szégyen, hogy ilyen módon kell megrázni az országot, hogy rend legyen.
Dezsoke a kem 2009.11.17 16:43:51
@zero: Az felettébb humoros volt. Ennél már csak egy SZDSZ-Jobbik paktum ütne nagyobbat. :)
Dezsoke a kem 2009.11.17 16:55:13
@Hetfield: Jó magyar szokás szerint a rendőrség kiegészítve a helyi roma nemzeti egységekkel elkapálják őket, mint szódás a lovát. :)
Újabb ballib csínytevés van készülőben ... vajon felteszik a koronát a nyolc évükre? Fel merik tenni ... ? Az ötlet egyszerű, de zseniális: Ne az új, hanem a leköszönő Országgyűlés válassza meg a Köztársasági Elnököt 2010-ben. Az elő hallásra eszementnek tűnő ötlet…..