Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macca17

0 bejegyzést írt és 432 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig akadnak nagy számban olyanok, akik kedvenc pártjuknak még a legvállalhatatlanabb lépéseit is elnézik, sőt a védelmükre kelnek. Most nem. Heti szavazásaink. (Fotó: MTI/hirado.hu) Hétvégi szavazás-összesítőnkben most a Véleményvezér történetének legegyértelműbb…..
Gulyásdemokrácia Kirabolva 2011.01.14 12:21:00
Rosszul érzem magam. Zsarolható vagyok, és most zsaroltak. És kénytelen voltam engedni. Megtörtént: nemrég írtam alá egy adópapírt, amiben többek közt kijelentettem, hogy februártól átmegyek az állami nyugdíjrendszerbe.(Update: miután pár kedves kritikus kommentelő felfigyelt…..
macca17 2011.01.14 16:30:44
@Schaf: de miért is a mások pénzéből? azért, mert az mnyp-tagnak belejentett fizuja van, uazokat az adókat fizeti, mint mások. magas az áfa - ő is fizeti. magas az szja - ő is fizeti. nem tudsz olyan adót, amit egy mnyp-tag ne fizetne a nem mnyp-taghoz képest. és még vmi: 3,09 millió mnyp-tag volt, mo-n kbb 3,8-3,9 munkavállaló van, vagyis a munkavállalók 80%a mnyp-tag. sokkal inkább fordítva vannak a dolgok: az mnyp-tag, aki fizeti mások cechét, hiszen bejelentett, látható, ellenőrizhető jövedelme van, és a 24+1,5%-ot eddig is megkapta az állam, tehát szolidáris is. talán inkább a 800 ezer rokkantnyugdíjas, meg a táppénzcsalók azok, akik miatt ez a helyzet, nem?
macca17 2011.01.14 18:48:13
@Schaf: ha egyszer képtelen vagy megérteni, h aki most mnyp-tag, annak kisebb lenne az állami nyugdíja, a tiéd meg magasabb, akkor minek magyarázzuk tovább? egyébként pedig az eladósodást ne a mnyp-rendszer nyakába varrd, hanem a kormányokéba (megyó főleg), hiszen senki nem kötelezte egyik kormányt sem, h hitelből fedezze az időleges hiányt. a csehek, ahol most vezetik be a kötelező mnyp-rendszert, pl áfát emelnek, h legyen fedezete a dolognak. és igen, rég rendbe kellet volna rakni a rokkantnyugdíjasokat, az állami vállalatokat, és persze nem kellett volna 13. havi nyugdíjat fizetni, 14-et ígérni. mert ezektől száll el a nyugdíjkassza, nem a nyp-től. ugyanis ezeknek semmilyen jótékony hatása nincs, a mnyp-nek pedig van: 1. öngondoskodás tudatosítása, sőt kényszerítése (mert mi nem hollandia vagyunk, ahol 400 éves hagyománya van ennek), 2. az állam terhei 2020 körültől radikálisan csökkentek volna
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
Az otthonszülés új szabályozását Steinberger Attila, az Egészségügyi Minisztérium Kodifikációs Főosztályának vezetője ismertette a sajtóval. Steinberger a sajtótájékoztatón elmondta: „Magyarországon egyre több ember ért egyet azzal, hogy a szülés és a születés…..
Jövő tavasszal egy meghívásos tenderen eladja a Figyelőt a Sanoma Budapest – kürtölte szét a kiadó csütörtökön, miután a Hírszerzőn kiszivárgott a délelőtti belső bejelentés. Nagy meglepetés nincs az ügyben, azt leszámítva, hogy végre meglépték: mindezzel azt…..
macca17 2010.10.25 11:07:56
@elGabor: mert a hv hiteles? lol, necsináld már. csöpög a kormánypárti elfogultságtól - nagyítóval kell vadászni egy többé-kevésbé kiegyensúlyozott cikket.
egyetértek red velvettel, a figyelő az egyetlen kapitalista hetilap, és a kapitalizmusnak ebben az országban nincs nagy keletje...
kérgestest Olvas 2010.09.06 16:24:00
 Na de mit?!?!!!..
macca17 2010.09.06 16:30:54
Mi is pont a vb-döntőre rogytunk meg, mint a hollandok, és ütemet tévesztettünk, mint van Bommel, de nem maradhatunk poszt nélkül a vébédöntő másnapján. A hollandok a várakozásokon felül teljesítettek a döntőben, összegyúrták a német és a portugál taktikát, mégsem…..
macca17 2010.07.12 23:22:33
@robot_: nem értem, mi a bajod. a 4be jutott, 7 meccset játszó csapat közül toronymagasan a legjobb mutatókkal rendelkeznek. minden támadást jellemző adatban. de ezt csak azért írtam le, mert láthatóan vagytok páran, akiknek ez nem tűnt fel, pedig szemmel látható volt. és azért írtam oda a meccsenkénti 17 lövést. ennél jobb mutatója csak ghánának és argentínának van, a braziloknak pont ugyanilyen. a ghánaiak pedig 5 meccsen 5 gólt lőttek. akkor most ők is csalták a focit?
szóval, mi a bajod?
macca17 2010.07.12 23:37:48
@robot_: inkább én nem magyarázom el neked, h mi az a meccsenkénti átlag. nézd meg újra, és emészd
macca17 2010.07.12 23:50:07
@robot_: nem erről van szó, drága barátom. hanem arról, h itt megy a hőzöngés, h gyilkolták a focit, meg nem támadófutballjuk volt. ha nem vettétek volna észre, akkor a stat talán segít meglátni: nem, nincs igazatok. de úgy nem lehet vitázni, h soha nem a kérdésre válaszolsz, hanem mindig vmi másról kezdesz írni. (bár a vagdossák a labdát igen érdekes szóösszetétel a kapura lövések esetében :)
és igen, egy kicsit jobb formában levő spanyol válogatott (torres) sokkal jobb arányban használja ki a helyzeteit. de az, h nem jól használja ki a helyzeteit, nem azt jelenti, h nem támad. gondolkozz, és higgadj le.
Rúgassunk végre egy gólt Messivel vs. rúgassunk még gólt Blancoval..
macca17 2010.06.27 22:14:12
@Anthony (kick-ass): +1 eltiltani örökre
Nem sok királyabb dolog létezik a labdarúgásban egy angol-német egymásnak feszülésnél. Az angolokat utálja mindenki, aki hiszi, hogy tényleg a rúgd és fuss a legmélyebb meglátásuk erről a játékról, a németeket meg csak simán utálja mindenki, és elképzelni sem akarjuk, mit…..
Uma cerveja por favor vs. Une biére, s'il vous plait..
macca17 2010.06.20 23:01:12
@vadkutya: nem ezen vitatkozunk, hanem azon, h a kommentelők, vagy a kommentátor ezt megengedhetőnek tartja. azon nincs mit vitatkozni, h egy gólt megadott a bíró. azon lehet csak, h jogosan-e vagy jogtalanul. és itt elég sokan jöttek azzal, h mindez rendben van, mert szép volt, meg futballzsenialitás meg faxom tudja. ezek hamis érvek.
macca17 2010.06.20 23:19:13
@vadkutya: nem, nem, nem. nem kell fekának lenni ahhoz, h szabálytalannak tartsd, csak tényszerűnek. nem, nem a válla volt, hanem a felkarja, azaz kéz. nem fabiano a hibás, bár a második kéz az szándékos volt, hanem az a csökött agyú bíró. de amellett érvelni, h ez semlegesként olyan szabályos, mintha tényleg az lett volna, hááát... nem lehet. pont annyit von le az értékéből, amennyire szabálytalan volt.
Van egy óriási csalódásunk erre a napra is, és ez nem Németország, továbbá nem is Joachim Löw, mivel utóbbiról tudjuk, hogy körülbelül annyira áll hozzá konstruktívan önmaga kritikájához, mint Jeanne d’Arc az análszexhez. Ő tehát nem lepett meg senkit, azonban a…..
macca17 2010.06.19 17:34:56
@Strigo a divatdrukker: mér is féreg a cséká? ezt nem értem.
amúgy meg sztem az van, h angolok be vannak tojva. félnek, és így nem lehet játszani. a szokásos túlzott elvárások és az elmúlt évtizedek teljesítménye között órási az eltérés. még azt sem tudják értékelni, h 90-ben 4.ek lettek, 96-ban meg 98-ban egész értékelhető focit mutattak be, de mind kudarcként él bennük. most is ez a helyzet, sztárolt, jó futballisták, akik be vannak rezelve, h nem tudnak megfelelni az elvárásoknak: egy cselt nem képesek megcsinálni, ezerszer megoldott rutinpasszokat rontanak el, csak biztonsági játékot adnak elő, mert mást nem mernek. a védekezésük is egy fos:a középpályán csak területet védenek, ugrabugrálnak a labda meg az ellenfél körül, nem támadják meg őket. azok a játékosok, akik hétről-hétre semmi mást nem csinálnak, csak hatalmas iramban nyomást gyakorolnak az ellenfélre, most semmi: alibiznek, mert félnek, h nem képesek megfelelni az elvárásoknak (közvélemény, sajtó, szakma). sehol egy rágyorsítás, egy kis kockázatvállalás, alig van sprint, mozgás semmi. önbizalomhiány, ahogy king jack mondta, de már az első meccsen is látható volt ez, és a potya (meg a döntetlen) csak erősítette
Már a második napon két komoly meccsnek örvendhetünk, kiderül, hogy Maradona zsenije egyszerű jobbágyok számára nem értelmezhető, vagy tényleg megsütötte a kubai nap. A sléger persze az esti Anglia-USA, mégis könnyen előfordulhat, hogy a reggeli kávéjukat is nitroglicerinnel…..
macca17 2010.06.12 22:06:37
@danesdzsu2: jó az a sárga, pont annyit ért.
macca17 2010.06.12 22:07:14
@DimitarSuperstar: lol :))))
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Mivel az NST történetében páratlan módon voltunk trógerek angolposztilag, úgy gondoltuk, hogy ezután minimum páratlan módon kell tisztelegnünk a Chelsea csapata és szurkolói előtt is. Megmerítkeztünk a múltban, hogy jobban megérthessük a jelent, majd több szempontból nézve…..
macca17 2010.06.03 23:40:30
@Csöncsön: a bajnokságot illetően nem nagyon van igazad, mert Rafa: 1db 5. és 7.hely, 1 db 4. hely, 2 db 3. hely, 1db 2. hely. Houllier: 1. db 7. és 5. hely, 2 db 4. hely, 1 db 3. és 2. hely. vagyis rafa egy 3. helyet ért el, míg Houllier egy 4-et. az összes többi uaz.
és persze isztambult meg a fa-kupát nem lehet soha elfelejteni. de a tényekhez hozzá tartozik. houllier is nyert annyi kupát, mint rafa.
macca17 2010.06.04 17:42:38
uk.eurosport.yahoo.com/04062010/58/premier-league-benitez-reaction-end-error.html
grobbelaarral, thompsonnal, venables-szel értek egyet. dalglish kell ide, nem más! sőt, ha jobban megnézem, a legtöbb lap is őt tartja a megoldásnak.
remélhetőleg, leszegy-két hónapon belül új tulaj is, és akkor nekivághatunk a pl meghódításának :)
mert ha nem, akkor nincs pénz megtartani gerrardot, torrest és a többieket
macca17 2010.06.04 23:09:22
@donnelly: @vadkutya: @poolfanati: dalglisht én is régóta szeretném, nem is tudom, mikor írtam ide, egy-két éve. szerintem megvan a karizmája, tudása, és képben is lehet, hiszen folyamatosan a csapat körül van. tud mindent, amit a liverpoolról tudni lehet, óriási a tekintélye. a foci lehet, h más lett, de az hogy csapatot kell építeni, amihez megfelelő játékosok kellenek, majd a csaptot minden meccsen motiválni kell, ez nem változott. szóval sztem jó megoldás lenne
Az Econet veheti meg a Hírszerzőt, ugyanis egyes értesülések szerint az internetes újság jelképes összegért fog gazdát cserélni. A vevő érdekeltségi körébe tartozik a Neo FM, az Esti-lapok és a nemrég megszerzett Exit magazin is. Az oldalt szeptember óta árulják, az események…..
Az is előfordulhat, hogy minden kérdés eldől a hétvégén, de mi inkább a jövő heti horrorra esküszünk. Lesznek teljesen érdektelen meccsek, köztük olyan is, ahol egy magyar focistát fognak ünnepelni, lesznek félig érdektelen meccsek, és lesz két óriási téttel bíró…..
macca17 2010.05.02 18:13:21
@imici77: ez is egy opció, valóban. de ha broughton hoz vevőt, vagy félretesz lóvét. lehet péz játékosokra. benítez 5 újat akar (bár ő már inkább ne akarjon semmit)
macca17 2010.05.02 21:49:12
@Everred: atavisztikus gyűlölet gerrard ellen. amúgy a hazaadásait már említettük, de azért faszkalapozni, mert 6-8 év alatt 3x szarul adott haza, nem túl ésszerűnek tűnik.
ezt azért jó nézni, még ha az arcok többnyire fancsaliak is: www.liverpoolfc.tv/eseason/Features/Players-salute--18681.php3
macca17 2010.05.02 21:59:07
és itt a megfejtés a mezen szereplő feliratról (már többen megírták, de sztem csak poénkodtak, ha nem bocs): www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/the-kit-we-ll-wear-today
szóval sanghaj liverpool testvérvárosa, és az egyetlen angol város, amely kiállít a sanghaji világkiállításon, és nagy a klub kínai szurkolóbázisa, ez egy gesztus feléjük. (meg egy ügyes üzleti fogás)
Az NST stábja szeretné megragadni az alkalmat, hogy megköszönje Rafa Benítez eddigi munkásságát. A spanyol "sikeredző" ügyködését felölelő, gyümölcsöző hat év során a Liverpool FC kettő darab komoly trófeát szerzett, a 2005-ös Bajnokok Ligája serleget, valamint a…..
macca17 2010.05.02 12:59:58
uk.eurosport.yahoo.com/02052010/58/premier-league-papers-hodgson-liverpool.html hodgsonnal hozták hírbe a csapatot.
benítez meg rinyál: uk.eurosport.yahoo.com/02052010/63/benitez-reveals-contract-frustration.html
mert azért nem kevés pénzt költhetett. de nem ez a lényeg. hanem, ami a posztból is lejött: vmi eltört a csapat számos játékosa és közte. többen beszámoltak arról, h rideg, nem beszél csak a fociról, pennant még azt is mondta: nem érti, mit akar tőle a pályán. és persze riera hülye volt, de ha rafa nem közli világosan, miért nem játszatja, vagy mik a szándékai, akkor nyilván frusztrált lesz a játékos (ez sem menti, de nem tesz jót a csapatnak). és alonso: a kedvenc, ha el akar menni, akkor minden bizonnyal rafa is tett azért, h így alakuljon.
az igazolások. egyesével szinte mindet meg lehet magyarázni, de az összkép azért lehangoló: kuyt-nek (aki a szívem csücske) alapesetben sem kell megharcolnia a csapatba kerülésért. és ez baj, mert ő nem xavi, nem essien, nem makelele. és kivel kellett volna megharcolnia? benayounnal (aki szetem a legjobbak között volt egész évben). ezt így összerakva, azt kell mondjam (és nem is csak a legynilvánvalóbb torres helyett ki? - kérdést vettem elő): unacceptable. de ha nem is csapatba kerülésről van szó, hanem a helyettesítésről: ahhoz is gyenge a keret. és ez részben rafa felelőssége. még egy, ami rohadtul idegesít (és erről is írt már itt vki): nincs (elég) kreatív játékosunk a középpályán, és ide igazolni kellett volna/kellene. ezért bántóan ötlettelen, unalmas, fantáziátlan a játékunk. ettől azért mindig színesebbek voltunk.
(elhangzott már, de én sem tudok napirendre térni fölötte: aquilani sérülten jött, tudtuk, h október középéig nem játszhat - majd nyilván kellett volna vmi formába lendülési szakasz is - helyette jött lucas, aki az előző szezonokban nem nagyon játszott, tök érthetően, nagy volt rá a kabát.)
azt sem láttam, h kit akar beépíteni a csapatba rafa. aki bekerült, csak a kényszer miatt volt. insua is azért lett kezdő, mert aurelio megsérült, lucas ismert, babel is csak azután, h rierával bajai voltak. egyszerűen, mintha nem bízott volna bennük (és a többiekben sem nagyon. spearing pl játszott egyszer-kétszer, majd eltűnt. kyrgiakost megvette, és az atleti ellen inkább játszatta mascht a jobbhátvédben, mint betegye a görögöt középre, és aggert kivigye szélre.)
mellwood-ról sajnos évek óta tudjuk, h nem működik, itt rafát nem lehet hibáztatni, ő éppen szeretné felhozni (dalglish is ott van, meg a barca volt utánpótlásszakija).
ami idegesít még rafában: ha szarban vagyunk is, a 60-70. percig nem cserél, majd az utsó 20-30 percben azt várja a cseréktől, h mentsék meg a meccset, miközben nem kevin phillipset (úgy értem, nem egy rutinos öreg rókát cserél be, hanem többnyire egy kölyköt). hol van az a bátorság, amivel megnyertül a bl-döntőt?
Megnézzük, hogy a futball méltatlanul komolyan vett frázisa, mely szerint a frissen kinevezett edző olyan új impulzusokat hoz egy csapatba, amelyek segítségével garantáltan megnyeri az első meccsét, igaz-e az agyonvert kolibri dinamizmusával futballozó Hamburg esetében. Megláthatjuk…..
A bajnoki cím kvázi-eldőlését vízionáltuk, erre a két legdigóbb PL-csapat egymás után letolta a gatyáját és odacsinált a megterített asztalunkra, közvetlenül a Jack Daniel’s steak és az extra cold Guinness mellé. Ez egyben azt is jelenti, hogy bármi történik a…..
macca17 2010.04.25 17:14:11
e@Zsoca87: hát ez van :(
de azért csak bepattant egy kicsi csúnya gólocska :)))
macca17 2010.04.25 17:36:06
@horas: na pont ezt akartam én is írni. és volt két egész formás támadásunk: meg kell becsülni a kicsit is ;)
Mivel majd’ 20percig nem tudtam eldönteni, hogy szerintem a Hamburg most feltámad és jól elveri a Fulham-et, vagy a kelj fel és járj! felszólításra annyit mond, hogy mi vagyok én, bazzeg, előfizetett nőklapja, hogy járjak? jó nekem a padlón fekve!, ezért majdnem nem írtam…..
A hétközi "félig eldőlést" követően most gyakorlatilag ténylegesen megkerülhet az arany gazdája, bár mi inkább olyan "háromnegyed eldőlést" jósolunk. Greater Manchesterben az év meccsét rendezik - a 4-3-as dráma visszavágója következik -, a Tottenham pedig…..
Extrahosszú PL-hétvége elé nézünk, mely bajnokikkal indul, kupaelődöntőkkel folytatódik, és bajnokikkal fejeződik be, de csak szerdán. Ez egyben azt is jelenti, hogy négy csapattal kétszer is találkozunk, és nem kell még további vesztett pontok tekintetébeneket számolnunk (a…..
macca17 2010.04.11 17:55:37
@Rico1: az nem az anfield, és nem a pool lenne..
@Pool Sándor: akkor meg menjen a búsba
macca17 2010.04.11 18:01:44
@nils_h: az mondjuk igaz :) mindkettő, amit írtál. úgy látszik, megtalálta az igazi érdeklődési területét. az el-t...