Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beatbull

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megtörtént hát, ismét, ezúttal az első Dining Guide Street Food Show részeként került megrendezésre a harmadik Blogkóstoló. És hála a jó szervezésnek valamint a varázslatos helyszínt biztosító Hold utcai piacnak, ismét egy nagyszerű élménnyel lettem gazdagabb. fotó:…..
vegasztrománia diósült 2010.05.28 17:41:00
17 évesen kundera: a lét elviselhetetlen könnyűsége c. könyvvel kezdtem a „cetlizős” időszakomat. Különböző színes post-itekkel jeleztem azokat az oldalakat, ahol valami tetszett, vagy nem akartam szabadulni mondanivalójától. aztán ahogy teltek az évek, lett, amelyik számomra…..
Gombhoz a kabát tipikus esete. Még két hete láttam a piacon nagyon szép kökényt (ilyenkor már majdnem édes), de mivel akkor fix terveim voltak, amelybe nem illet bele, megkérdeztem, hogy lesz-e még következő héten. -Persze, jött a válasz, nekem pedig azonnal kattogni kezdett az…..
Kedd, szerda, csütörtök, péntek, már csak négyet kell aludni, és itt a szombat, a nagy nap, a Tefal Dining Guide Blogkóstoló napja. Na jó, nekem lehet, hogy csak hármat kell alvás szempontjából beszámítanom, mert a péntek éjszakám valószínűleg nagyobb részt munkával fog…..
Az utóbbi napokban a hazai gasztrohírek az újabb csillagtól  hangosak, amely igencsak örvendetes esemény, és jól illeszkedik az utóbbi években tapasztalható tendencia látványos elemei közé. Sajnos azonban vidékről nézve meglehetősen halványan ragyognak a…..
beatbull 2011.03.30 23:07:11
Nagyon jó írás - igen szomorú tartalommal.

A brit hasonlathoz azért hozzá szeretném tenni, hogy a készételeken túl szinte bármelyik Sainsbury's ABC-ben kapsz pl. friss bio-pisztrángot, elfogadható húst (amit kb. már csak mindkét oldalról meg kell pirítani, na ez a "gyorskaja" pl. fogy), vágott zöldfűszereket stb. A zöldség-gyümölcs is rendben volt minőségét tekintve. Egy hónapig éltem kint és egyáltalán nem volt gond változatosan főzni ezekkel az alapanyagokkal. Szóval ott legalább abszolút megvan a lehetősége mindenkinek jó alapanyagokkal főzni. Persze sajnos a fagyasztott árukkal teli és a gyorskajás/mikrós részek igen nagy területet foglalnak el és népszerűek... Kínálat ill. fizetőerő ha még meg is van, hozzáállás is szükséges.

Most a magyar helyzetre visszatérve: hol is kezdjük el? Mármint a cikkben megírtad, hogy mik az igények, s sajnos azt is, hogy a helyzet változatlan / tovább romlik. Szóval, requirements analysis kipipálva. Fontos lenne viszont leszögeznünk, hogy mi mit tudunk tenni a jobb kínálat elérése érdekében. Jelenleg kb. ezeket látom: bloggerek, főzőiskolák, újságok, könyvek, versenyek, rendezvények által igényesség ébresztése / hozzáállás változtatása / alapanyagok megismertetése, egyre több jó étterem (tudom, fővárosban inkább sajnos egyelőre), ahol megkóstolható/megtapasztalható a jó alapanyag. Mit lehetne még tenni? Termelőcsoportok szervezése/alkotása (pl. termelotol.hu nyomán, esetleg saját ház mögötti termesztés?), akik egymás között, ill. ismerőseik között cserélik a saját áruikat - ezáltal kizárva a piacot/multikat a beszerzési körből? S ha nő a mag, talán vissza lehet foglalni majd a (közben remélhetőleg kihalt) piacot. Jó, első gondolat csak, de valamit ki kell találnunk, hiszen az nem megoldás, hogy mégis azokhoz az árusokhoz kell menned vásárolni, akiknél tudod, hogy pocsék árut kapsz...
Márton napján már évek óta én is követem a népszokást, és valamilyen formában libát sütök, elvégre „aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik.” Ez a népi ünnep az egyik kedvencem: ha egy nevezetes naphoz olyan szokások társulnak, mint egy kövér…..
Hát ez a pillanat is elérkezett, lezajlott a Blogkóstoló. Még csak most kezdem feldolgozni a történteket, persze még mindig az események hatása alatt állok. Olyan, mint egy Jommelli opera vége, amikor elhallgat a zene, de hosszú-hosszú percekig mégis olyan érzésem van,…..
Van egy köret, amit nagyon szeretek elkészíteni is, tálalni is, megenni is. A hűs, nyári leves ötletét adó sváb recept eredetijében szalonnát pirítok, annak zsírján átforgatom a blansírozott zöldbabot, karamellizált körteszeletekkel tálalom. Hozzávalók 4 főre:A…..
Széchenyi kastélyszálló-spárga ajánlatLevesSpárgakrém leves fehérspárgából, zöldspárga fejekkel és sonka morzsávalElőételSpárga duett, hollandi mártássalMarinált spárga saláta, kecskesajt terrinnelCitromfűvel párolt fehérspárga, füstölt kacsamellelFőételSpárga,…..
A napokban betértem 1000 mg-os C-vitaminénért egy natúrpatikába és az eladónővel beszélgetésbe elegyedtem... Rákérdeztem néhány érdekes dologra ami mostanában foglalkoztatott, összeszedtem amire szükségem volt, majd fizetés után örömmel távoztam az boltból, mert megtaláltam…..
Talán már a múlt homályába vész a szilveszteri vacsora, de soha sem késő feleleveníteni. Szilveszterkor természetesen halat kell enni, a malac csak újév napján esedékes. Kecskeméten azonban úgy látszik, kevesen tudják mindezt, karácsony után gyakorlatilag lehetetlen…..
lorien Birsalmás kalácspuding 2009.12.07 17:20:00
Most szinte egy az egyben átveszem Beatbull birsalmás máglyarakását, csupán a krónika és a későbbi visszakereshetőség miatt jegyzem le, mert ebből még készítenem kell máskor is. A dolog egyébként azért működik nagyon jól, mert a kalács alsó része puha, felül pedig…..
lorien Lasagne 2009.10.14 11:56:00
Újabb adósságot kell törlesztenem, lasagne még nem volt a blogon. Na, jó, volt egy spenótos, de csak egy kis adag volt, könnyed előétel gyanánt, nem a hagyományos sokréteges. Hogy miért ez a trehányság, nem értem :), évente néhány alkalommal nekiveselkedek, lévén az egyik…..
Hozzávalók:Mángold velouté:8 dl. csont alaplé1 dl. tejszín40-50 dkg. mángold levél2-3 gerezd fokhagyma1 fej mogyoró hagyma2-3 db. nagyobb burgonyavajsóborsBetét:adagonként 2-3 db. batonra vágott fekete retekvajtejtormasó Elkészítés:Mángold velouté:A kierezett mángold…..
Ez a fogadó falatka egy nagyobb (15 fő) Olasz társaságnak volt az üdvözlet a konyháról. A mennyiségek tehát 15 apró falatkának megfelelőek. Zsályás sütőtökkrémHozzávalók:60-70 dkg. sütőtökvajsó cayenne bors4-5 zsálya levélcsillag ánizs1 narancs25-30 dkg. fekete kagyló…..
Frank Júlia Éléstárából került elő ez a hagyományos ízvilágú jóság. A csiperke amúgy eléggé jellegtelen ízéből így viszonylag kevés munkával elég sokat lehet kihozni. Elnézegettem a színét, de szerintem nem gusztustalan :) Biztos mással is meg lehetne tölteni, majd…..
A kecskedúlás után evezzünk békésebb vizekre. Vizekre, szó szerint, ismét a szombati halnapról fogok beszámolni (amelyet az utóbbi hetekben nem mindig sikerült megtartani). A halashoz kissé bizonytalanul botlottam be, mostanában pontyon, busán, keszegen kívül mást…..
KacsamájHozzávalók:Személyenként 10-15 dkg. hízott kacsamájSóBorsFűszeres mártásHozzávalók:1 dl. jus4 cl. szilvapálinka3-4 szem aszalt szilva           KacsamájElékészítés:A kacsamájat sütés előtt legalább egy órával…..
Minden igyekezetem ellenére az idei szüretre sem érkezett meg időben a marhapofa, de legalább most nem következett be egy éves késés, csupán néhány nap. Tulajdonképpen így sem lett rossz az időzítés, igaz, hajszálon lógott. Csak az elkészítés napján, dél körül érkezett meg…..
Hozzávalók:8dl csirkealaplé0,5 dl tejszín1 rúd vaníliakovászolt tormalevél*Betét:cidercékla fél csillagánizs 2-3 db szegfűszegElkészítés:A vaníliát az alaplében felfőzöm, majd tejszínnel dúsítom. A kovászolt tormalevelet hozzáadom, turmixolom és sűrű szövésű…..
Kissé elkésve és nehézkesen születik a poszt, mindennek oka pedig maga a Trinity által szervezett VKF tárgya. A késés konkrét oka az egész hétvégére elhúzódó szüret apám tanyáján, amelyről már tavaly ilyenkor született egy írás (a terminológiát lásd ott). Az idén…..
Elirigyeltem Beatbull szebbnél szebb pisztrángjait: bár a halsütő tudományom korántsem annyira  tökéletes, de  azért nem voltam különösen elégedetlen a végeredménnyel. Múlt pénteken ismét fészkesfővárosunkba vetett a sors és a hivatali…..