Adatok
beatbull
0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Megtörtént hát, ismét, ezúttal az első Dining Guide Street Food Show részeként került megrendezésre a harmadik Blogkóstoló. És hála a jó szervezésnek valamint a varázslatos helyszínt biztosító Hold utcai piacnak, ismét egy nagyszerű élménnyel lettem gazdagabb.
fotó:…..
beatbull
2012.09.13 19:10:33
Nagyon finom volt és kimondottan jól esett a töltött paprikád a hosszú nap végén! Nem is írtad, hogy mit pánikoltál közvetlenül tálalás előtt néhány megégett héj miatt ;)
17 évesen kundera: a lét elviselhetetlen könnyűsége c. könyvvel kezdtem a „cetlizős” időszakomat. Különböző színes post-itekkel jeleztem azokat az oldalakat, ahol valami tetszett, vagy nem akartam szabadulni mondanivalójától. aztán ahogy teltek az évek, lett, amelyik számomra…..
lorien
Marhatarja egyben sütve, kökénymártással, spenóttal, medvehagymás krumplipürével
2011.12.02 15:41:00
Gombhoz a kabát tipikus esete. Még két hete láttam a piacon nagyon szép kökényt (ilyenkor már majdnem édes), de mivel akkor fix terveim voltak, amelybe nem illet bele, megkérdeztem, hogy lesz-e még következő héten. -Persze, jött a válasz, nekem pedig azonnal kattogni kezdett az…..
beatbull
2011.12.02 18:18:55
Kedd, szerda, csütörtök, péntek, már csak négyet kell aludni, és itt a szombat, a nagy nap, a Tefal Dining Guide Blogkóstoló napja. Na jó, nekem lehet, hogy csak hármat kell alvás szempontjából beszámítanom, mert a péntek éjszakám valószínűleg nagyobb részt munkával fog…..
beatbull
2011.05.31 15:39:53
Az utóbbi napokban a hazai gasztrohírek az újabb csillagtól hangosak, amely igencsak örvendetes esemény, és jól illeszkedik az utóbbi években tapasztalható tendencia látványos elemei közé. Sajnos azonban vidékről nézve meglehetősen halványan ragyognak a…..
Húsosfazék
Márton napi libavacsora: zsályás libamell chilis-gyömbéres almaágyon, pirított kelbimbóval
2010.11.12 09:00:00
Márton napján már évek óta én is követem a népszokást, és valamilyen formában libát sütök, elvégre „aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik.” Ez a népi ünnep az egyik kedvencem: ha egy nevezetes naphoz olyan szokások társulnak, mint egy kövér…..
Hát ez a pillanat is elérkezett, lezajlott a Blogkóstoló. Még csak most kezdem feldolgozni a történteket, persze még mindig az események hatása alatt állok. Olyan, mint egy Jommelli opera vége, amikor elhallgat a zene, de hosszú-hosszú percekig mégis olyan érzésem van,…..
Van egy köret, amit nagyon szeretek elkészíteni is, tálalni is, megenni is. A hűs, nyári leves ötletét adó sváb recept eredetijében szalonnát pirítok, annak zsírján átforgatom a blansírozott zöldbabot, karamellizált körteszeletekkel tálalom. Hozzávalók 4 főre:A…..
beatbull
2010.08.03 15:40:40
Széchenyi kastélyszálló-spárga ajánlatLevesSpárgakrém leves fehérspárgából, zöldspárga fejekkel és sonka morzsávalElőételSpárga duett, hollandi mártássalMarinált spárga saláta, kecskesajt terrinnelCitromfűvel párolt fehérspárga, füstölt kacsamellelFőételSpárga,…..
A napokban betértem 1000 mg-os C-vitaminénért egy natúrpatikába és az eladónővel beszélgetésbe elegyedtem... Rákérdeztem néhány érdekes dologra ami mostanában foglalkoztatott, összeszedtem amire szükségem volt, majd fizetés után örömmel távoztam az boltból, mert megtaláltam…..
Nem szeretek negatív éttermi élményekről írni, egyrészt általában hamar el is felejtem ezeket, másrészt míg a jól sikerült vacsorákról, ebédekről öröm beszámolni, a kellemetlen tapasztalatokat késő este (általában ilyenkor írok) semmi kedvem sincs újra sorravenni,…..
Talán már a múlt homályába vész a szilveszteri vacsora, de soha sem késő feleleveníteni. Szilveszterkor természetesen halat kell enni, a malac csak újév napján esedékes. Kecskeméten azonban úgy látszik, kevesen tudják mindezt, karácsony után gyakorlatilag lehetetlen…..
Most szinte egy az egyben átveszem Beatbull birsalmás máglyarakását, csupán a krónika és a későbbi visszakereshetőség miatt jegyzem le, mert ebből még készítenem kell máskor is. A dolog egyébként azért működik nagyon jól, mert a kalács alsó része puha, felül pedig…..
Újabb adósságot kell törlesztenem, lasagne még nem volt a blogon. Na, jó, volt egy spenótos, de csak egy kis adag volt, könnyed előétel gyanánt, nem a hagyományos sokréteges. Hogy miért ez a trehányság, nem értem :), évente néhány alkalommal nekiveselkedek, lévén az egyik…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Mángold velouté tormás tejhabbal és fekete retekkel
2009.11.16 13:00:00
Hozzávalók:Mángold velouté:8 dl. csont alaplé1 dl. tejszín40-50 dkg. mángold levél2-3 gerezd fokhagyma1 fej mogyoró hagyma2-3 db. nagyobb burgonyavajsóborsBetét:adagonként 2-3 db. batonra vágott fekete retekvajtejtormasó Elkészítés:Mángold velouté:A kierezett mángold…..
beatbull
2009.11.16 15:23:36
Igényes szakács /gasztronómia/
Fekete kagyló hús cointreau-vel flambírozva, narancsos; zsályás sütőtökpürével
2009.11.08 19:19:00
Ez a fogadó falatka egy nagyobb (15 fő) Olasz társaságnak volt az üdvözlet a konyháról. A mennyiségek tehát 15 apró falatkának megfelelőek. Zsályás sütőtökkrémHozzávalók:60-70 dkg. sütőtökvajsó cayenne bors4-5 zsálya levélcsillag ánizs1 narancs25-30 dkg. fekete kagyló…..
Folyékony Kenyér
Borjúlábszár barna sörmártással narancsos sütőtökkorongokkal és tejszínes kelkáposztával
2009.11.03 09:15:00
Az alábbi receptből kiviláglik, hogy sörrel nemcsak a copfos agglegények meg erdőkerülők, vagy pocakos kiugrott séfek főznek nagy disznókat, hanem igenis van helye a gasztronómia csúcsteljesítményei között. Beatbull receptje barna búzasört használ, és annyira súlyosan…..
Frank Júlia Éléstárából került elő ez a hagyományos ízvilágú jóság. A csiperke amúgy eléggé jellegtelen ízéből így viszonylag kevés munkával elég sokat lehet kihozni. Elnézegettem a színét, de szerintem nem gusztustalan :) Biztos mással is meg lehetne tölteni, majd…..
beatbull
2009.10.27 08:43:29
A kecskedúlás után evezzünk békésebb vizekre. Vizekre, szó szerint, ismét a szombati halnapról fogok beszámolni (amelyet az utóbbi hetekben nem mindig sikerült megtartani). A halashoz kissé bizonytalanul botlottam be, mostanában pontyon, busán, keszegen kívül mást…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Hízott kacsamájjal töltött szilva ravioli, fűszeres mártással
2009.10.13 13:18:00
KacsamájHozzávalók:Személyenként 10-15 dkg. hízott kacsamájSóBorsFűszeres mártásHozzávalók:1 dl. jus4 cl. szilvapálinka3-4 szem aszalt szilva KacsamájElékészítés:A kacsamájat sütés előtt legalább egy órával…..
Minden igyekezetem ellenére az idei szüretre sem érkezett meg időben a marhapofa, de legalább most nem következett be egy éves késés, csupán néhány nap. Tulajdonképpen így sem lett rossz az időzítés, igaz, hajszálon lógott. Csak az elkészítés napján, dél körül érkezett meg…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Vaníliás kovászolt tormalevél velouté (krémleves)
2009.09.30 18:16:00
Hozzávalók:8dl csirkealaplé0,5 dl tejszín1 rúd vaníliakovászolt tormalevél*Betét:cidercékla fél csillagánizs 2-3 db szegfűszegElkészítés:A vaníliát az alaplében felfőzöm, majd tejszínnel dúsítom. A kovászolt tormalevelet hozzáadom, turmixolom és sűrű szövésű…..
Kissé elkésve és nehézkesen születik a poszt, mindennek oka pedig maga a Trinity által szervezett VKF tárgya. A késés konkrét oka az egész hétvégére elhúzódó szüret apám tanyáján, amelyről már tavaly ilyenkor született egy írás (a terminológiát lásd ott). Az idén…..
Elirigyeltem Beatbull szebbnél szebb pisztrángjait: bár a halsütő tudományom korántsem annyira tökéletes, de azért nem voltam különösen elégedetlen a végeredménnyel. Múlt pénteken ismét fészkesfővárosunkba vetett a sors és a hivatali…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz