Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aztek68

0 bejegyzést írt és 220 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
Ferenc pápa átölelt egy gyermeket, aki sírva kérdezett meghalt édesapja sorsáról. A szentatya múlt vasárnap látogatott meg egy római plébániát, és a hívekkel való szokásos beszélgetés, a forum alkalmával a legszörnyűbb, az egyik lehető legfájdalmasabb kérdéssel került szembe. Egy kisfiú szegezte…..
Aztek68 2018.04.20 13:02:10
@Alotharian: Ja. Lehet. Én az elvi lehetőségekről beszéltem, és így vagy úgy, de az is egy lehetőség...
Aztek68 2018.04.20 13:13:17
@$pi$: Nem lehet, hogy ez a fekete/fehér kettős halmazba rendezés az "aki nincs velem az ellenem van" elvhez vezet?

Jogi kategóriák alkalmazása "hit/nem hit" vitában amúgy sem biztos, hogy szerencsés.
Aztek68 2018.04.20 13:25:21
@$pi$: Ok.

Valószínűleg pontatlanul fogalmaztam, amikor jogi kategóriát említettem. Arra gondoltam, hogy az általad használt hasonlat egy állampolgársági jogi példa, és ott a törvény ereje szűkíti a kört.
Az egyik egészségportál a nemrég közzétett egy összefoglalót az egészségügyi pénztár számára 10 legköltségesebb megbetegedésről. A listából 7 olyan betegség van, melyben az életmóddal kapcsolatos tényezők dominánsan meghatározók, vagyis az életviteli szokások módosításával az adott megbetegedések…..
Aztek68 2017.02.02 08:54:30
@Colonel H. Stinkmeaner: Szerintem tökéletesen összefoglaltad a bajok igazi hátterét.

Maximum azon lehet picit elgondolkodni, hogy máshol mennyit, és mit isznak. Azt látni kell azért, hogy az egykor mértékelt alkoholfogyasztásukról híres britek szintén rengeteget isznak. Rengeteget isznak a skandinávok, a szláv népek nagy többsége. Talán a déliek isznak kevesebbet, és sokkal kevesebb töményet. A legtöbb helyen tehát nem isznak kevesebbet, mint nálunk. Azon lehet vitatkozni, hogy a minőségibb italok, amiket tőlünk nyugatabbra isznak, kevésbé ártalmasak-e.

A másik az orvosi diagnosztika, ami megjegyzést érdemel. Szerintem a rendszerben kell keresni a hibát elsősorban, mert amiatt van az a hatás, ami úgy tűnik, hog yaz orvosok flegmán intézik a diagnosztizálást.

Nyilván vannak köztük olyanok is, akik alapból hanyagok, és épp ezér az orvosi egyetemre való bejutásnak alapfeltétele kellene, hogy legyen egy alapos alkalmassági vizsgálat. Hiába végez valaki summa cum laude, és lesz gyerekorvos, ha közben utálja a gyerekeket. Sajnos láttam ilyet.

A képzés alatt is kellene szűrni az alkalmatlanokat.

A munkaidőről, a regenerálódásról, és a keresetekről írtak teljesen megállják a helyüket.
Sörgeek A "Csíki sör" effektus 2017.01.30 12:41:13
Megint napok óta téma a neten az Igazi Csíki Sör, ugyanis kiírták a Facebook oldalukra, hogy bezár a bazár, mert a csúnya gonosz Heineken elérte a célját és be kell zárniuk. Ismerősen hangzik? Nem véletlenül. Egy cikk formájában fakadok ki és próbálom arra bíztatni az embereket, hogy próbálják meg…..
Aztek68 2017.01.31 16:55:51
@para_noir:"nagy szemekkel csodálkozáss"...van, de szerintem a heineken számára is. Nyilván nem rengeti meg őket a tiltakozás, de szerintem Székelyföldön ha valaki kap is majd heineken terméket, azt is titokban fogja meginni. A Kárpát-Medence más részein is jelentős visszaesés várható. Összességében így kérdéses, hogy megéri-e a heinekennek ez az egész.
Néhány hete bontakozott ki egy színvonalas és kulturált vita a Mandineren egyfelől a mindig szellemesen író, irigylésreméltóan jó tollú Aristo, másfelől az okosan érvelő Bakó Bea között a jogalkotás/igazságszolgáltatás állapotáról. Némi kiegészítésként pár…..
   Nem terveztem, hogy az észak -írek elleni mérkőzésről vagy a Pintér- jelenségről írjak, úgy gondoltam utóbbit már itt - ott érintettem egy - két kontextusban, előbbit meg a média igencsak körüljárja. Mégis változtattam a változás igénye és az igénytelen változtatók…..
Örökség Emlékmű 2014.04.29 09:54:22
Elöljáróban két dolgot szeretnék leszögezni. Egy: ha valaki olvasta néhány korábbi írásomat, az láthatta, hogy nem vagyok különösebben Orbán-barát. Minden kvalitása elismerése mellett leginkább csak őt bíráló megjegyzéseim voltak. Most az emlékmű hisztéria kapcsán mégis úgy érzem, meg kell védenem…..
Aztek68 2014.04.30 16:14:13
@Donatus a Jerbiton: Nem szükséges harci tevékenységnek lennie ahhoz, hogy a megszállás bekövetkezzen. Számtalan példa van erre. Ha jól emlékszem pl. Norvégia sem harcolt a németek ellen, mégsem vonja kétségbe senki sem, hogy megszállták az országukat.
Egy ötezer forintos bírság benyelése után feltettük a kérdést a BKK-nak: van-e valami tervük a arra, hogy a Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút nyomvonala kikerülje a Tímár utcai, eredetileg a kerékpáros átkelésre tervezett felüljárót? A felüljárón ugyanis csak tolni lehet a…..
Az ELTE jogi karán csak 170 centinél magasabb lányokat alkalmaztak volna az állásbörzén, de miután rákérdeztünk, a kiírást visszavonták. Egész alakos fotó is kellett a jelentkezéshez. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán már több éve…..
Aztek68 2014.03.19 10:46:51
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:

"ja és az is tök általános, hogy pl. beleírják a hirdetésbe, hogy csak és kizárólag ELTE-n végzettet vesznek fel... mintha az valami lenne

persze, az egy Magyarországon világhírű egyetem"

:-)) igen, amennyiben világhírnek lehet nevezni az 551-600. helyek valamelyikét az egyetemek rangsorában.

www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2013#sorting=rank+region=+country=169+faculty=+stars=false+search=
A „klasszikus” párkapcsolat két ember érzelmeire épül. Szerelemre, szeretetre és sokak szerint megszokásra. De vajon mi fér bele ebbe a személyes, intim szférába? Lehet e két nőt vagy férfit úgy szeretni, hogy mindkettőnek megadjuk azt, amire egy kapcsolatban vágyhatnak. Mi…..
Aztek68 2014.03.12 16:20:21
@Muad\\\'Dib: Tökéletesen igazad van....
TComment Hol trafizzunk? 2013.12.11 06:01:05
Ön is fog fizetni gyorshajtásért, hiába szabálykövető. Elmondjuk miért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Aztek68 2013.12.11 14:51:56
@Mediator_07: Trafit viszont már többször láttam ott állni:

"Budapest, Árpád fejedelem útja, 40 km-es korlátozás akkor, amikor az út egyik oldalán megfelelő járda van, a másik oldalt viszont a HÉV megy, amit viszont kerítés választ el az úttól.

Vagyis: gyalogos átkelésre még kevésbé számíthatnak az autósok, mint máshol....igazából inkább egy 60-as tábla kellene oda..."
Minden művelt alkoholista ateista ismeri George Carlin nevét, vagy Bill Maher munkásságát és ismeri azt is, hogy például Ricky Gervais is aktív ateista. Jó pár éve immár azt mondhatjuk, hogy a standup comedynek született egy olyan változata, amely ateista, és közönséggel…..
Aztek68 2013.10.08 13:59:13
@Brendel Mátyás:
Kösz a linkeket. Elolvastam. Érdekes, de nem győzött meg.
Nagyon rövid leszek. Értelmetlen itt bizonyítási teherről írni, mert ez nem polgári perrendtartás, nem egy jogvita, itt nem fog senki ítéletet hozni a végén (hacsak nem hiszel a végső isteni ítéletben). Értem, hogy szerinted az bizonyítson, aki valamiről állít valamit (van isten), de szerintem az is állít valamiről valamit, aki azt mondja, hogy nincs isten. Azt is értem, hogy valaminek a nemlétezését bizonyítani a lehetetlenhez közelít, de ha beszáll valaki abba a játékba, hogy vannak-e babikok, és azon az oldalon érvel, hogy nincsenek; nos, neki sincs meg a „perdöntő” bizonyítéka – ha már jogi fogalmakkal dolgozunk.

Ezért nincs értelme a témában az igazságot kizárólagosan „bemondani”, mert az a másik oldalon állónak – bizonyíték híján - pusztán kinyilatkoztatásként fog hangzani.
Ami a 3. ponthoz írt megjegyzésemet illeti, kár, hogy nem érted. Talán világosabb, ha kiegészítem azzal, hogy a tudomány minősítését, jellegét szerintem nem befolyásolja az a tény, hogy a világ véletlenül jött létre, vagy teremtették.

Végül egy személyes megjegyzés. Elhiszem, hogy sok olyannal találkoztál bogszerzői minőségedben, akik trollkodásukkal kiakasztottak. Ettől még nem kellene mindenkit trollnak nézned, aki nem ért veled egyet. Ha egy kicsit is más stílusban írnál, és nem lenne minden második szavad kis hülyegyerek meg hasonlók, az hitelesebb lenne, és akkor talán még értelmes párbeszéd is kialakulhatna itt…
Aztek68 2013.10.08 14:43:32
@Brendel Mátyás: Ne haragudj, de ezen most már nevetnem kell.:-))))

Hát persze, hogy mindenki hülye, és csak te vagy intelllligens, okos, ügyes:-)) Hogy szólíthatlak? Führer? Esetleg Király Úr? Netán Isten? Igen, isteni címre pályázol, de kérlek, bocsásd meg, hogy nem hittem egyből neked, ha te lennél az isten. Ha meg nem, akkor le vagy sajnálva:-))
Hiába, az igazán itlegigens emberek jellemzője a szerénység, és hát te egy nagyszerű példa vagy erre.
Szerintem az a te bajod, hogy a te szinteden csak magaddal tucc vitatkozni. Csak aztán meg ne átson:-))

Na akkor nyugodtan okíccsad csak tovább ezeket a szerencsétleneket, de ha megbocsátasssz, akkor én inkább visszamennék a harvardi ismerőseimhez. Igaz, ők nem illyen okosak mint te:-))

További jó szórakozást:-))) You've made my day:-))
Aztek68 2013.10.08 15:53:41
@Brendel Mátyás: Lehet, hogy mögötted "elég kemény szakmai munkásság áll". Nem tudhatom, ezért nem is jelentem ki ennek az ellenkezőjét.

Te viszont semmit nem tudsz rólam. Mégis kijelentesz valamit azok után, hogy írtam néhány sort, ami ellenkezik a véleményeddel.

A beképzeltség még mindig nagyon rosszul mutat még azok esetében is, akiknek egyébként lenne rá okuk. Számomra ez az egyik leginkább visszataszító emberi tulajdonság, és eddigi "tudatlanságom" arra enged következtetni, hogy az intelligens, de beképzelt emberek esetében - enyhén szólva nem jellemző -, hogy elérik azt az állapotot, hogy bölcseknek is lehessen őket nevezni. Egészen egyszerűen azért, mert akadályozza őket az önteltség abban, hogy az intelligenciájukat és tapasztalatukat ebbe a magasabb síkba vigyék át.

Végezetül, mielőtt tényleg magadra hagynálak magas szintű gondolataiddal, csak egy kérdés:
Volt-e valaha bárki széles e világon, aki képes volt úgy veled szemben ellenvéleményt megfogalmazni, hogy elfogadtad volna? Vagy legalább tiszteletben tartottad volna anélkül, hogy "lehülyegyerekezted" volna?
Van egy tippem. Ha tévedek, akkor gratula az illetőnek, már csak azért is mert kitartok amellett, hogy isten kérdése hitvita, tudományosan nem igazolható, se pro se kontra. Egész egyszerűen azért, mert eddig még egyik sem sikerült senkinek. Tudom, ez nem új dolog, már mondtad, ettől még igaz.

Van olyan filozófus, aki ennél is tovább megy:
"Is it possible to give, say, a proof for the existence of God? Well, nowadays, there is some sense in which it's possible." (Caspar Hare, Department of Linguistics and Philosophy, Massachusetts Institute of Technology.)

Persze ő is inkább csak kérdéseket vet fel:
"The world around us shows evidence of having been made. And where there's making, there's a maker."

A választ - veled szemben - azonban ő sem tudja:
"So it is possible to prove the existence of God. The unfortunate thing is I can't do that."

Persze az ellenkezőjét sem állítja. De gondolom ő is csak egy kis hülye.

Mért is gondolom azt, hogy vele értelmesebben lehet vitázni?? Rejtély...

Kicsit több toleranciát kívánva..
további jó elmélkedést
A „HR-es hülye, az állásinterjú hülyeség, nincs is szükség HR-re” tételek egyik bizonyítása az álláskeresők részéről az szokott lenni, hogy mindig ugyanazt kérdezik tőlük az interjúkon, sablonos kérdéseket kapnak, látszólag értelmetlenül, mert ezekre csak sablonokkal…..
Aztek68 2013.10.03 12:32:52
@oleszt: :-))) Háát..sajna ebben is van valami...egy hr-es ismerősöm szerint egy cv-re néhány másodperc jut átlagban
És elnézést a hr-esektől...nem őket akarom szapulni, de hát mit is lehet akkor várni tőlük? Miért is vannak fizetős tanfolyamok arról, hogy hogyan is kell profi önéletrajzot készíteni? Hogy pl. tegyünk bele valamit, amivel kitűnünk, meg egyéb okosságok?

Legtöbb heklyen a hr-nek igazából az a feladata, hogy asszisztáljon, és azt a látszatot keltse, hogy objektív volt a kiválasztás. Az egész erre jó. Lepapírozás csak ez is. Tisztelet a kivételnek.

Nem igazán jó a hasonlat, de olyan ez, mint a munkajog. Gyönyörű rendelkezések, jogok, védelem, aztán az egész a legtöbb esetben csak akkor ér valamit, ha minden kötél szakad. A valóságban megette a fene az egészet, ha vitázni kell a főnökkel.
A TASZ jelenti Kedves Húgom! 2013.04.24 10:50:48
Borzasztóan örülök, hogy ilyen magas pontszámmal felvettek az egyetemre! Gratulálok! Hidd el, nekem sem esik jól, de a jelen helyzetben kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztesselek azokra a veszélyekre, amelyeket magában rejt az a döntésed, hogy itthon fogsz egyetemre járni. Nem…..
Minden harmadik amerikai szerint a klímaváltozás átverés, minden negyedik szerint egy titokzatos Világkormány összeesküdött a világ vezetésére, míg minden ötödik szerint összefüggés van a gyerekkori oltások és az autizmus között. 1. A válaszadók 37 százaléka szerint a…..
Aztek68 2013.04.04 15:16:33
@Bobby Newmark:

Nem figyeltél arra, hogy mit írtam. Nekem a 0+0=1 nem jön be. A semmiből nem lesz valami, ez nagyon egyszerű dolog.

Azt hinni pedig, hogy a mi kis tudományunk mindent megmagyaráz, annak az emberi arroganciának a csúcsa, amit te is képviselsz. Szart se tudunk mi az egészről, csak fene nagy teóriák vannak, amelyek túltesznek sok vallás meseszerű tanain.

Azt sem mondtam, hogy én miben hiszek, de te máris kész vagy az "ítélettel", mert csakis hülye lehet, aki nem hisz abban, amiben te (ha hiszel egyáltalán valamibe, a nagy "tudományodon" kívül). Nem hiszem, hogy annak, amit írtam, kevésbé lenne nagyobb a racionalitása, mint annak, amit te írtál.
Aztek68 2013.04.04 15:42:16
@Bobby Newmark:

Hm...te eccerűen hogy is mondjam anélkül, hogy át ne vegyem személyeskedő stílusod (a stílus maga az ember ugye)....azt hiszem az a leginkább kifejező, hogy nem vagy okos. Nem érted, amit írok, és ehhez képest még arrogáns, nagyképű Megmondóember vagy.

Sajnállak.

Keress magadnak szintedhez megfelelő vitapartnert. Lehetőleg olyat, aki annyira tiszteli majd a te ellentétes véleményed, mint te másokét.

És nyugodj meg. Nincs semmi baj.
Aztek68 2013.04.04 16:17:51
@Bobby Newmark:

Azt írod:

"Kinyilatkoztatni akarsz, ha meg más is megteszi ugyanezt, akkor fel vagy háborodva."

Igen, igazad van, kinyilatkoztatok, idézem is magam:

"Nem tudom megmondani, hogy mi a tuti,...."

Te tényleg nem érted, amit írok. Olvasod a betűket, de nem állnak össze neked.

És ne röhögtess ezzel a "trollszűrő" szöveggel. Nem kell keresned a trollokat, te magad vagy az, de majd szólok az Öregnél az érdekedben:-))))

Addig is...jó trollkodást:-))
Azt a kurva mindenit! xLady rendel 2013.02.13 12:08:55
Ahogy minden másban, így a szexben is van jó, még jobb és legjobb. A mester bizony a legjobbak legjobbika. Hogyan ismerjük fel, hogy mire számíthatunk az ágyban? Klasszikus ismertetőjelek arról, melyik Hölgy hogyan szereti csinálni.  Valamelyik nap arról beszélgettem…..
László csak a lényeget felejtette el megírni, hogy melyik jófajta kuponos szálloda jelentett csődöt épp, ami miatt bebukta a befizetett összeget. Merthogy a Napitipp Kft. szerint az összeget már átutalták, és reklamáljon a külföldi már nemlétező szállodánál: A Napitipp Kft…..
Bár sokat hallani a magyar gasztroforradalomról, időnként mégis nehéz a nyomára akadni. A hal és a bor is trendi, főleg ha hazai, élesen megkülönböztetve az ócska olasz lőréktől, illetve  a kétes eredetű pangasiustól vagy afrikai harcsától. Ezt a konjunktúrát próbálta…..
Aztek68 2012.08.29 15:55:36
@kavicsq: Tiszta víz?? Jól értem, hogy a Dunára érted???
Aztek68 2012.08.29 16:02:11
@bőrmók: azt hittem a Duna mindenhol koszos. Végre egy jó hír. Kérdés csak az, hogy lehet-e ott fürödni, nem büntetnek-e érte...
Tegnap az Országgyűlés megszavazta az új Büntető Törvénykönyvet, amelynek értelmében többek között szigorodnak a drogfogyasztókkal kapcsolatos jogszabályok is - ez fiatalok tömegeinek megbélyegzését eredményezi: ha pálinkát iszol, az rendben van, ha elszívsz egy spanglit,…..
Android A galaxis legjobb telefonja 2012.06.20 07:33:00
Ránézve a nyers adatokra, elég világosan látszik, hogy az Android-forradalom akkor váltott élesbe, amikor két éve (úristen: MÁR két éve) kijött a Samsung az első Galaxy S készülékkel. A jó előre közzétett specifikáció alaposan felborzolta a várakozásokat, a megjelent…..
Aztek68 2012.06.20 13:05:39
Aztek68 2012.06.20 13:43:17
@keptelen kepkeret: Hm..érdekes, nekem HTC Sensation készülékem van, ami eddig messze a legjobb telefon, amim valaha is volt...Nokia, Samsung, Blackberry után.
 Tessék szépen logikusan gondolkozni a KDNP és más hasonló mutyitársaságoknak. Azért emlékezzünk arra, hogy mit is javasolnak egyes keresztény-katolikus szextanácsadó könyvek. Szerintük orrba, szájba, fenékbe mehet házasságkötés nélkül is.  Na ezen utóbbira is kellene egy ilyen frappáns…..
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..