Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PaPa

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 24 Mesterfű: Az Egészség Forrásai A természet gyógyító erejét már évezredek óta hasznosítják az emberek különféle betegségek kezelésére és a jó közérzet fenntartására. Az egyik legismertebb és leghatékonyabb gyógynövények gyűjteménye a "24 Mesterfű" vagy "24 Életfű", amely hagyományos…..
 Kínai gyógynövények helyettesítése európai megfelelőikkel A hagyományos kínai orvoslás (TCM) évszázadok óta alkalmaz gyógynövényeket különböző betegségek kezelésére. Az 安儿至宝汤 (An Er Zhi Bao Tang) egy olyan gyógynövénykeverék, amelyet kifejezetten gyermekek számára ajánlanak, akik szenvednek a…..
Termékenységet Segítő Gyógynövényes Terápia: 温肾促排卵汤 A kínai hagyományos orvoslás (TCM) évszázadok óta alkalmaz különböző gyógynövényeket és receptúrákat a női egészség támogatására. Az egyik ilyen hatékony recept a 温肾促排卵汤 (Wen Shen Cu Pai Luan Tang), amelyet kifejezetten a policisztás petefészek…..
Elektromos Akupunktúra a Fogfájás Kezelésére A fogfájás számos okból eredhet, és a kezelési lehetőségek között az elektromos akupunktúra is szerepel. Ez a módszer kiváló fájdalomcsillapító hatással bír, azonban fontos, hogy a kezelés során ne csak a tüneteket, hanem a kiváltó okokat is figyelembe…..
 A Hőguta Kezelése Hagyományos Kínai Orvoslással A hőguta egy akut hőbetegség, amely a magas hőmérséklet és páratartalom, illetve hosszan tartó napozás hatására alakul ki, mivel a test központi hőszabályozó funkciója zavart szenved. A hagyományos kínai orvoslás szerint a nyári hőség időszakában a…..
Az akupunktúrás pontok négyféle meghatározási módszere Az akupunktúra klinikai hatékonysága szorosan összefügg azzal, hogy a pontokat mennyire pontosan találjuk meg. Ezért elengedhetetlen, hogy megfelelően elsajátítsuk a helymeghatározási módszereket, hogy pontosan azonosítani tudjuk a kezelendő…..
 Az Akupunktúrás Pontok Kiválasztása és Kombinálása a Hatékony Kezelésért Az akupunktúrás pontok (腧穴) kiválasztása és kombinálása kritikus szerepet játszik a kezelések hatékonyságában. Ezen módszerek alapja az ősi kínai orvoslás elmélete, amely az yin-yang, a belső szervek (脏腑), és a meridiánok…..
Az Akupunktúrás Pontok Részletes Ismertetése Az emberi test energetikai hálózata, azaz a meridiánok és azok kapcsolódási pontjai, az akupunktúrás pontok (腧穴), fontos szerepet játszanak az egészség fenntartásában és a betegségek kezelésében. Ezek a pontok az emberi test különleges területei, ahol a…..