Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pimpike_

0 bejegyzést írt és 185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kulturális, tudományos-ismeretterjesztő kategóriában a legjobbnak választották a Spektrum Brutális fizika c. műsorának második évadát a Kamera Korrektúra díjátadón. A csatorna hírlevelében kiemelik, hogy a műsor nézettsége magasan a csatornaátlag felett van, ezért, - az…..
pimpike_ 2014.12.17 20:49:13
@jürgen baromartz: Jaja, mindig a közönség szintjéhez kell igazodni az előadással. Szerencsére nekem gyerekkoromban még Öveges prof. jutott az Iskolatévé -ben.
Sírunk a krómozott lökhárító és a kézifékkar után, majd beülünk a klímába és bekapcsoljuk a navit. Ki van nyalva a fenekünk, csak nem ismerjük be. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
pimpike_ 2014.09.10 19:25:12
@Scaleo: Miért, mi a baj a hatos Golffal?

???
MIJAFASZ???

"novothauto: Nézzük meg egy nullkilométeres kettes Golf és egy hasonló hatos Golf élettörténetét, szervizigényét és kiderül"
Nem működik jól a gépezet, de a pénzt viszi, ellenben az utakon rengeteg a rom évtizedes slickeken és pocsék állapotban. Az Égéstér 135. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez...
Brutálisan nagyok lettek az autóink, és nem a BMW X6-osokra és egyéb, a kulturált együttélésre alkalmatlan szörnyekre gondolok, csupán a köznapi dobozkákra. Hol rontottuk el? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TComment Utáljunk mindenkit! 2014.05.27 10:51:45
Az autósnak útban a biciklis, a biciklis ököllel üti az autót, de mindenek felett mindketten gyűlölik a motorosokat. És persze, a gyalogosok, hát azok baromira bosszantóak. Itt mindenki hülye? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Elképedtem, amikor életemben először láttam termeszvárat. Ezek az apró rovarok hogyan hordanak össze egy ember nagyságú kupacot? Félelmetes, ahogy ott zsizsegnek körülötte. Itt valami nincs rendben, ha így folytatják, bekebelezik a következő falut. Nézd már, ott az a hatalmasra…..
pimpike_ 2014.05.21 19:09:17
@Phteven: mihaszna autó?
Akkor meg minek vennék ha semmi haszna? :DDD
Mellesleg megjegyzem 65 ezer Forintról van szó a cikkben nem USD-ről.
Annak idején, amikor a nyolcvanas évek über-Porschéja, a 959-es megjelent, már tudta a gyártó, hogy előbb utóbb-tovább kell majd lépni. Tudták jól, hogy egy olyan őrült fegyverkezési verseny veszi kezdetét, amely azóta is tart. Mert tény, hogy már a 959-F40 páros előtt is…..
Arra koncentrálnék, hol vannak olyan apró fájó pontok, amiket egy kis kenőccsel, masszázzsal mindenki számára fájdalommentesen kezelni lehetne. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
pimpike_ 2014.04.23 12:37:15
@ColT: "Azt meg nemrég akarták elkaszálni, mertnöveliabalesetekszámááát. Pedig jó dolog."

Így van.
Az elkaszálás indoka pedig röhejes:
Ha a zöldből csak pár másodperc van hátra akkor az egyeseket gyorsításra késztet, ami balesetet okozhat.
Nos, azok a bizonyos "egyesek" jelenleg zokszó nélkül gyorsítanak a sárga lámpa láttán és mennek át a piroson.

Egyébként a felsorolt tíz dologból kb. öt megoldódna, ha végre szakemberekre bíznák a lámpák beállítását...
Az imént néztem végig, ahogy három technodzsekis közteres megvág egy 206-ost. A tábla szerint (ami olyan magasan van, hogy csak létráról látni) 20 méteren belül tilos megállni. A galád törvénysértő egy egész vonóhorognyit és fél lökhárítónyit belóg a tiltott övezetbe,…..
pimpike_ 2014.03.28 14:46:48
@ghck: Nekem is ez volt fura, hogy ránézésre is kevesebb mint 20m-re van a táblától.
Az, hogy a sárga csík meddig van felfestve nem mérvadó, mert a tábla számít.
Persze félrevezetésnek jó -ami miatt ugye megtoszhatják a zállampógárt.

Kedvenc "legalja" helyem Kispest, Ady Endre út - Toldy u. utáni szakasz sebességmérő mátrix tábla 50-re állítva... közben a tábla előtt ~20m-rel Gyerekek tábla (ami ugye azt jelenti 30)
A Chevrolet eltűnik Magyarországról, most érdemes figyelni a hirdetéseket. Vajon tartja az árát használtan? És honnan lesz alkatrész? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
pimpike_ 2014.02.18 12:35:11
@Michel Djerzinski: "A designja is hitvány: koreai keverve az európai kommersz iránnyal... "

Pininfarina (Nubira2) és Giugiaro - Italdesign (Lacetti)...mint európai kommersz.
Ez nem kicsit getszidurva :-O
TComment Ehhez azért pofa kell 2014.01.29 06:19:01
Az állam idén közel 3 milliárd forinttal többet húz ki az autóvásárlók zsebéből. Íme a módszer. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
pimpike_ 2014.01.29 12:52:20
@v2peti: "A gond nem ez, hanem az, hogy annó, amikor 21 éve vettem kocsit, akkor volt 6 Ft/cm3 és slussz!"

Óóó azóta minden területen a többszörösét kell fizetni sokkal bonyolultabb eljárások során!

Például a jogsi hosszabbítás menete:
1. Háziorvoshoz el - beutaló szemészet+EKG
2. EKG vizsgálat
3. Szemészeti vizsgálat
4. Eredményekkel vissza a háziorvoshoz -5 év estén 4800Ft otthagy, majd pecsétes papírral irány az okmányiroda
5. Okmányirodába időpont foglalás (!)
6. Okmányirodába ellátogatás - kártya csináltatás.

Az orvosi részt tutira nem lehet egy nap alatt elintézni, jó esetben a szemészet és az EKG megvan egy napon belül. A háziorvoshoz meg 2x mehet az ember.

Mi volt 10 éve?
Háziorvoshoz el- az megvizsgált és fizettünk, majd pecsétes papírral irány az okmányiroda.

Mi volt 20 éve?
Háziorvoshoz el- az megvizsgált bepecsételte az 5 évet mi fizettük és távoztunk.

Tisztára elmebaj az egész...
pimpike_ 2014.01.29 13:49:31
@tsc666: "Az miért baj, hogy ezek szerint elvileg nem vezethet bármilyen vaksi, súlyos szívbeteg, alkalmatlan ember?"

Az a helyzet, hogy akik eddig is mutyi jogsival vezetek azokat ez a rendszer egyáltalán nem szűri ki. Azok továbbra is odatolják a megfelelő helyre az "okmánybélyeget" és szarnak az egészre.
A becsületes, szabálykövető embereket viszont szétszívatják.
Belsőség Nyolc év után vége... 2014.01.19 06:52:43
2006. március 5-e, szakadó hóesés, végtelenbe nyúló tél, nyakig ülünk egy romos ház felújításában, Norbi három hónapja beteg, inog az Autó Magazinnál a szerkesztői állásom, csupa derű és vidámság az élet. Mit tesz ilyenkor az ember? Naná, autót vesz. Törött volt az…..
pimpike_ 2014.01.20 12:15:50
@Csikós Zsolt:
"Apropó, tudja valaki, hol lehet olyan feszítőteleszkópot kapni, ami fél éven belül nem kezdi el ezt a szörnyű zörgést?"

Helló! Nálam is "zabálta" a kistelót, 2 év alatt 3db.
Aztán vettem új himbát+kereket és olasz utángyártott teleszkópot a Merciboltban (Ady Endre)még 2009-ben.
Na ez azóta is jó (5év ~65ezer km).
Belsőség Heti merítés 2014.01.12 08:58:56
Megbízhatóan megbízhatatlan Mindenki hitegetett, hogy mennyire jó megbízható autó ez, sajnos nem igaz. Ha csúnyán bánnak vele, akkor elromlik. Még 1,5év után is találok benne szigszalagot meg facsavart, amivel a zsugori elődök szegelték a kocsit. Mire rendberakom és eladom…..
pimpike_ 2014.01.12 16:28:42
@Szimpi:
Ez a "vicces" leírás már kering egy ideje a neten ... mondhatni mém lett. (eddig vagy 30 különböző autóhirdetésnél láttam)
Atyánk nekünk akar kedvezni. Elvileg örülnöm kéne, de nem tudok. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja. ..
pimpike_ 2013.11.21 15:35:35
@TheElf: az általad "D" pontban felvázolt kívánalmak finoman szólva is irreális/utópista fikciók. Minimum egy újabb rendszerváltás kéne ebben az országban, hogy ezek megvalósításra kerüljenek.

Mellesleg a mikrobuszos részen jót derültem.
Persze a munkáltató majd mikrobuszt+sofőrt fog tartani, hogy a dolgozókat furikázza :D:D:D
Ébresztő!!! Az utazási költségtérítésről szóló 39/2010. (II. 26.) Korm. rendelet alapján _járó_ 86%-ot sem fizeti a munkáltatók jelentős része a "ha nem tetszik ki vagy rúgva!" elv alapján...

Egyébként egy nagyon fontos tényező: az _IDŐ_
Ezt valahogy a BKV-s (bér?)kommentelők mindig elfelejtik.
Jelenleg budapestiként nem opció a BKV egy 18.-kerület Gilice tér - 13. kerület Béke tér szakaszon autóhoz vagy pláne motorhoz képest, az utazási I D Ő miatt!
(még most az 1-es villamos és az Ady Endre út felújítása ellenére sem!)
Továbbá ultra gáz a BKV közlekedése azoknak a kerületeknek amik nevében "Rákos" vagy "Pest" szó megtalálható... és ez kb. egy 30 éves "újdonság".

Szóval először olyan változtatásokat kéne eszközölni a tisztelt városvezetésnek amik nem kerülnek semmibe: pl. út/közlekedési munkák ésszerű összehangolása, normális ütemezése.
A jelenlegi helyzet ugyanis annyira szar és abszurd, hogy még Tarlós úrnál is kiverte a biztosítékot.
Eljutottunk idáig is, Ponton Dezső a legfőbb bírák ítélőszéke elé került. A Mozaikba. Az öt évre szóló OT-s műszakit ugyanis csak zárt technológiás helyeken mérik, amint ezt tavalyelőtt az okmányirodában megtudtam, amikor épp a zöld Merci papírjait intéztem volna, és…..
Nyolc éve vettem magamnak autót utoljára. Ezzel valószínűleg én vagyok a sereghajtó itt a szerkesztőségben. A többiek néha évente cserélik a gépeiket – Mercedesek, Audik, Mercuryk jöttek és mentek, míg én a jó öreg Volvo kormányába kapaszkodtam kitartóan. Néhányan meg is…..
pimpike_ 2013.10.17 19:18:38
@Prof. Dr. Sün:
Ellenben jó adófizető módjára állambácsinak tolja befelé az illetéket+jól élünk adót...az 20+ autó után simán misi felett van.
Hiába, tud élni na!!! :)))
pimpike_ 2013.10.17 19:54:42
@Gyurma73: öööö...
Mai ár:
benzin:390
dízel: 410
akkor ??? 7,35 liter benzin jön ki 7 liter dízel árából... a matek bizony kegyetlen.

(Amúgy meg "ma már" nem nagy szám egy ilyen méretű dízeltől az 5 liter alatti fogyasztás)
A Becsületesnepper a minap beküldött négy képet a szerkesztőségi levlistára ezzel a három mondattal: 304 ezret futott 1.8-as Honda motor mosás nélkül. Nagybátyám mindig szívja a vérem, hogy miért futtatom a rizsrakétákat. Ezért. Sok-sok év tapasztalatát olvasták,…..
Belsőség Heti merítés 2013.09.29 10:34:50
Magyar tervezésű , német cirkáló ,megállja a helyét A legjobb fogyasztási értékem Shell 100-as benga, plusz fél doboz oktánszám növelő a teli tankhoz és irány Croacia. ha jól emlékszem 4,5,5 literre jött ki, 120-130 normál autópályás tempónál, de az…..
pimpike_ 2013.09.29 23:33:45
@Agr3ssor
Jaja, vergődnek a hülyegyerekek (hülyenyugdíjasok) lényeg a lényeg, hogy kell ám költeni a swiftre is ugyan úgy ,mint _bármilyen_ hasonló kategóriájú autóra.
Az viszont maximálisan igaz, hogy a swift tulajok _kifejezetten_ hajlamosak elhanyagolni az autójukat.

Kis adalék a Swifthez

Anno 2004-ben vettem egy négy éves, vezetett szervizkönyves, 1.0GL-t (62 ezer Km) több mint 3 hónap és több mint 100db autó megtekintése után - ami ugye nem nevezhető a klasszikus kapkodás iskolapéldájának.
Nos, az autón vásárlását követően élből cseréltetnem kellett:
-a külső/belső féltengely gumiharangokat – amik rinocérosz seggűre voltak revülve (4 év!!!!)
-első féktárcsákat+betétet -betét jó lett volna de a tárcsa minimum alatt
-első fékcsövek+fékfolyadék
-vezérmű szíj+görgők +olaj+ szűrők új gyertyák.

Ez a manőver 80 ezerbe került -akkor még nem voltak filléres (6 hónapig tartó) LPR termékek...

Ezek után kb. 2 hónap múlva kipuff. hátsó dob előtt nyakban leszakadt – eddig bírta mert szétrohadt.
Kipuff javítás két lehetséges menete:
1. hátsó futómű leszerel – teljes kipuff. szakasz kicserél- hátsó futómű vissza.
2. hibás rész kivágás – új behegesztés – aztán ahogy sikerül...

kb.3 hónap múlva kifingott a gyári akksi ami ugye bő négy éves volt .... hogy egy fosfiatban miért bírta 7 évig (?)
Valamint ekkorra kiderült, hogy esőben vezetve a hátsó ajtók kárpitja beázik, és a csomagtérnél lévő kis ablakok gumijai szintén beengedik a vizet – így csomagtér is vízben áll.
Egyébként ez a beázás a egy munkatársam 5 ajtósán szintén jelentkezett.
2005 tavaszán mikor újabb oljcserénél alánéztem majdnem elájultam: a kocsi alján szinte mindenen rügyezett a rozsda!

A legendás swift 1.0 , 3 hengeres varrógép alias "benzintermelő" fogyasztása – „tojással” a gázpedálon halvány 90-el 6.0 liter.
Városban nyáron 7.1 télen 8.3 liter (Budapest ofkorsz)
Hmm...

Konklúzió: ugyan úgy kell/kéne költeni rá mint bármilyen kis kategóriás autóra -azzal a különbséggel, hogy egy Saxo, Clio vagy Punto sokkal kényelmesebb egy európai méretű ember számára...
Nálunk 1,5 év használat után kb. 0,1 másodperc gondolkodási idő kellett ahhoz hogy a Swift vs. Punto csörtéből a Swift kerüljön ki vesztesen és menjen a használt piacra.
Mocskos olajat töltenek a hordóba, a kannába és a flakonba, majd az ön autójába. A piac ismét a maffia markában. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
pimpike_ 2013.09.19 13:34:45
@int10ha: 5w-30 dexos2 ...
Én hosszas utána járással+kapcsolatok útján vettem nyáron 5 litert 9ezerét (kedvezménnyel) aminél a kanna nyakán lézerrel megvan gyárt.dátum, címkénél a hologrammos matrica, a hátoldalon az ismertetőnél felragasztva a többnyelvű leírás.
Szerintem ez eredeti.
Eddig ~4 ezret mentem vele de semmi olajfogyás (z14xep)
pimpike_ 2013.09.19 13:48:13
@Ejoy: "Hipermarketben láttam akciósan olyan Valvoline motorolajat, amit nem sikerült egyetlen egy hivatalos Valvoline oldalon sem fellelnem. Ez hogy a fenébe lehetséges????"

A legutóbbi madarasteszkó akciójára gondolsz?
Valvo 10w-40 Syinthetic Blend. Az gyakorlatilag a Semi Synthetic "újabb" elmevezése.
kurv@ vs. szexmunkás :)

Egyébként jó olaj, a tavaszi akcióban vettem egy kannával a 17 éves Punto 55-be. Most lesz csere, mert megfutotta a 10K-t.
Igaz be is nyelt 2 litert, de most 3 decivel kevesebb benyát eszik 100-on mint a piros kanás Shell Helix-szel.
Budapest csodás város. Szó szerint, mert itt olyan csodák történnek, mint kevés más helyen. A gázvezetékek pont olyankor szorulnak cserére, mikor az összes városlakó visszaér a nyaralásból, elkezd megint munkába járni, meg gyerekeket iskolába szállítani. A gázvezeték tehet…..