Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bromwyn

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tündérkert A védőoltásokról 2014.09.27 18:39:45
Azt hiszem ezért a témáért darabokra fogtok szedni, de nem tudom megállni, hogy ne írjak róla. Igen a védőoltás. Nálunk évek óta aktuális, és most nagyon-nagyon. Kisfiam 8 hónapos lesz 30-án, és még Hála Istennek oltásszűz. Kislányom 3,5 éves, eddig minden kötelező oltást…..
Bromwyn 2014.10.06 13:10:05
@Balla Zsuzsi: Olvasgass statisztikákat, beszélj intenzíven dolgozó gyerekorvosokkal. Én megtettem.
Bromwyn 2014.10.06 13:15:43
@Balla Zsuzsi: Gratulálok a munkatapasztalataidhoz, de nem értem, hogy jönnek ide.
Egy új sorozattal szeretnénk kedveskedni az Otthontérkép blogjának olvasói számára. Minden héten, a szombattól-péntekig tartó időszakban beérkező, újonnan feltöltött magánhirdetések közül válogatjuk ki az aktuális "legjobbakat". Persze, hogy mi a "legjobb" az egy elég…..
Pár éve magam is megjártam Skóciát, voltam Edinburghban, autóztunk a Felföldön, ittunk whiskyt, és szoknyás férfiakat tréfáltunk meg. Az élmény örök volt, és ennek sikerült talán egy kis szeletét most újra átélni a C/Kaledoniában, amely már a névválasztásnál is meg…..
Bromwyn 2012.11.29 15:53:03
@Wisey: Caledonia nem Skócia része, hanem Skócia latin neve.
Praxis A folyosón kellett szülnie 2012.04.09 09:15:00
Tisztelt Praxis blog!   Ne haragudjon senki, hogy hozzaszolok de en Angliaban elek es mindenkit kerek ne szidja a magyar egeszsegugyet(biztos van olyan orszag ahol jobb)de ha valaki szidni akarja akkor jojjon Angliaba es nezze meg itt mi folyik. Sokan elkepednenek. Tenyleg nem minden orvos…..
Bromwyn 2012.04.09 21:15:23
@tildy:): Nyilván. Más országokban, kb. 20, más-más, de KÉPZETT nőgyógyász által végzett rákszűréseim teljesen normálisak voltak, az egyetlen, GP által végzett meg pokoli fájdalommal járt. Lehet, hogy nem reprezentatív a statisztikám, neme mégis sokatmondó.
  Egészség és fitnesz -  Atergó Annamari nutricionista és életvezetési tanácsadó rovata. Sziasztok, csajok! Mindannyian ismerjük már az érzést, amikor beszerezzük a méregdrága, csillogó csodamasinákat és a legfancybb kütyüket meg ketyeréket otthonra - beiratkozunk a két…..
Bromwyn 2012.03.26 11:47:00
De merre is van Sainsbury Angliában? Ghanima sem tudja, de nem az ő hibája, ez remek találat. Lenti levelét elküldte a stop.hu főszerkesztőjének is - engem érdekelne majd a válasz (megjött, lásd a poszt végi update-et; közben javították a cikket): Gondolom, ezt a cikket:…..
Bromwyn 2011.12.30 13:24:47
@is: Nem. Keress rá. Én kapásból csak egy híreset tudok: Sir Hilary Synnott, de van személyes ismerősöm is, akit Hilarynek hívnak, öreg bácsi az illető. Sőt, néni Hilary ismerősöm is van.
Bromwyn 2011.12.30 13:27:35
@alex4: "Amúgy, hajrá, gyűjtsünk minél több ilyen elrettentő félrefordítás példát - jót derülhetünk rajtuk és esetleg tanulhatunk is jónéhányból!"

Először jársz a blogon?
Bromwyn 2011.12.30 14:49:01
@Leiter Jakab: Ezt értem, igen, nyilvánvaló, hogy ebben az esetben nőről van szó, de az Index címlapon pl. az van a poszthoz írva, hogy "a Hilary meg nem férfi, hanem női keresztnév" (OK, erről nem ti tehettek), és erre utal a levélíró is.
Egy 70 éves angol tervezőt, pontosabban Vivienne Westwood-ot a héten fotózták le, hogy Londonban egy vacsoráról bringával távozik. A pinken találtuk róla a képet, de nem kellett sokat guglizni, hogy kiderüljön: már nagyon régóta mindenhova bringával jár.Korábban az a kép járta…..
Immár mindenki, aki számít, összegyűlt Russell kastélyában, Billt pedig azzal gyanúsítják, hogy Sookie-t rejtegette. Helyzetén nem javít, hogy leszúrja az őt taszigáló királyi szolgát, majd átgondolatlan kísérletet tesz Russell kivégzésére is. Utóbbi erre plafonhoz vágja,…..
Csodálatos, hogy a fehér asztal mellett hány, egyébként jómodorú ember tudománya mond csődöt. Ez annál csodálatosabb, mert hiszen semmilyen tevékenykedés gyakorlására nem nyílik annyi alkalom az életben, mint az evés elsajátítására.Enni – azt hisszük – a legtöbb…..
Bromwyn 2011.05.20 11:01:17
@Artie: De. Viszont ha valaki észrevette, hogy ez egy százéves szöveg, érdekes reakció a modorblogra figyelmeztetni vagy a nyelvezetet kifogásolni.
Múlt héten írtam itt az Egy nap a városban blogon arról, hogy a Budapest-Prága-harcban bizony vesztésre állunk, de megígértem azt is, hogy rövidesen beszámolok a kilábalás esélyéről. Arról az útról, amin végigjárva lehetőségünk nyílik arra, hogy Budapest a régió…..
Bromwyn 2011.03.22 17:01:04
Nehezen térek magamhoz, mióta megláttam a mozambiki rákellenes liga printkampányát, amiben rákos mellek helyett pókos- és csótányos ciciket mutogatnak. A mérhetetlenül negatív és visszataszító látvány azonban pozitív üzenetet közvetít. „A daganatok 80%-a jóindulatú.…..
Bromwyn 2011.02.18 08:49:57
@Medencefűtés: Voltál már életedben hangversenyen?

Egyébként meg ismeritek az óvszeres viccet? (Szakállas és régi, meg biztos volt is már, elnézést mindenkitől.)
Szóval mi a különbség az óvszer meg a karmester között?
Semmi. Vele biztonságosabb, de nélküle szebb.

Szerintem megtörölte egyébként, és az arcán sem fejeződött ki a feltétlen szimpátia, ahogy kezet fogtak... De hogy ennek mi köze a "zárt zsidó buli"-hoz, azt fel nem foghatom.
Bár Mora eredetileg az ingatlansalátába küldte a linkeket (mely mint írja "néha megfekszi a jó ízlésű ember gyomrát"), de úgy gondoltam ez a zuglói márványcsoda egy külön posztot is megér. Nem csak a levélíró által is emlegetett sírkőbemutatóterem-életérzés (huhh micsoda…..
Az Indexen is megjelent, a NEFMI honlapján részletesen olvasható az új közoktatási törvény tervezetének vitaanyaga. Azzal együtt, hogy számos helyeselhető lépést tartalmaz a javaslat, egyes területeken szerintem teljesen elszakad a realitásoktól. Erre jó példa, hogy érettségire…..
Bear Grylls nagyon népszerű a túlélős-keménycsávós műsorok rajongói körében, valahol érthetően, hiszen kis túlzással állítom, egy marék iguánaszarból is ki tudná nyerni a tápanyagot, és ha mohát kell ennie, akkor azt eszik. Az már más kérdés, hogy minek, mert annyira…..
    Most, hogy a Nemzeti Tanévnyitó után már Nemzeti Oktatás folyik az iskolákban, hadd járuljak hozzá egy igazán konzervatív javaslattal a hoffmanni reformokhoz: legyenek újra egyenruhák az iskolákban! Nem megijedni.   Nagy-Britanniában járva ismét feltűntek azok a bizonyos…..
Hölgyeim és uraim: íme a tökéletes burzsuj lakás! Igen, tudom, hogy nagy szavak ezek, mégsem tudok ellenállni a késztetésnek, hogy így aposztrofáljam a napokban gazdát cserélt laza 1600 négyzetméteres penthouse-t. Az ominózus ingatlan ugyanis nem máshol, mint Monacóban…..
A lakásbérbeadás során egyik félnek sem könnyű, gyakran a tulajdonosok részéről akadnak érdekes szerződésértelmezések. A Zugügyvédnek a macskája miatt kellett egyszer újratapétáznia egy albérleti lakást szobáját. Ha a szerződésben az szerepel, hogy a bérbeadót terhelik…..
Bromwyn 2010.08.31 20:42:34
@Punxsutawney Mormota:
Na ezeket most hallom először, pedig könyvelő segit az adóbevallásomban minden évben.
Kérlek, adj meg erre nekem hivatkozást! (Ez az adóalap-csökkentés érdekelne legfőképpen.)
Már vagy 8 éve adom ki a lakásom, és eddig minden hónapban fizettem utána az adókat. Először 20, majd 25% lett a forrásadó, aztán hozzájött először 4, majd 14 % EHO. Mára 39% járulékot fizetek a bérbeadás után, pedig a vevő közölte, nem kell neki számla. De én adok, mert igy tudok tükörbe nézni.
Ja, és a kauciót is mindig visszadom, csak a takaritas költségét vontam le belőle mindig. :) Pedig néhányan igencsak lelakták a lakást.
Bromwyn 2010.08.31 21:04:33
@Punxsutawney Mormota:
Köszönöm, Mormota.
Nagy segitség volna!
Sajnos nem tudom, hogy kell privát emailt dobni (szőkenő), de az enyém bromwyn1 kukac gmail pont com
Még egyszer köszönöm!
Milyen jó, hogy van egy ország, ahol így vigyáznak az emberre... :D  Ez persze még csak a kezdet... Jön még több is! ;)     ..
Véget ért a saga, megvan az ítélet, illetve egy vádalku: Charlie Sheen, a televízió jelenleg legjobban fizetett sztárja és egyik ügyeletes botrányhőse bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádak közül a legenyhébbekben, és ártatlannak a súlyosabbakban (életellenes…..