Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molyember

2040 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Amazon leállította az Amazon Appstore indulása óta működő "napi egy ingyen app" akciót. Aggodalomra semmi ok, már el is indult az Amazon Underground, ami nem ígér kevesebbet, minthogy mostantól ingyenesen tölthető le egy rakás amúgy pénzért vásárolható vagy ingyenes, de…..
A Google egy új funkcióval bővítette a a helykeresőjét. Mostantól bizonyos helyek adatlapjain azt is láthatjuk, hogy mikor mennyi látogatóra lehet számítani. A helyek adatlapjához egy egyszerű mobilról indított Google keresésből (elméletileg iOS-en is meg Chrome-ból meg…..
Az LG idén rámegy a '00-s évek telefondivatjára, és kijön egy öszecsukható androidos okostelefonnal. Sokak álma, mi magunk is várjuk, hogy egyszer csak megjelenjen végre a márka fénykorát megvillantó igazi androidos Nokia okostelefon. Ami persze még mindig nem jön, ezalatt viszont…..
Végre a Google-nek sikerült az első értelmes választ adnia az internet minimum egyik felét folyamatos agyvérzésben tartó problémára, a függőlegesen tartott mobillal rögzített videó jelenségre. Legalábbis az androidos YouTube kliensben. A YouTube app legújabb, 10.28-as…..
Android HTC One M9 vs lángszóró 2015.05.21 18:16:44
A HTC idei csúcskészülékét ezúttal egy lángszóró társaságában vették közelebbről szemügyre. Még mindig nem sok értelme van ezeknek a “teszteknek”... de olyan régi volt már itt ilyesmi!! A feltehetőleg iráni fiatalember először a videó első felében a kötelező…..
Mától elérhető a Google Handwriting Input alkalmazás, melynek segítségével kézírással táplálhatunk be szöveget vagy kézzel rajzolhatunk emoji karaktereket készülékeinken.   Máshol is találkozhattunk már a Google kézírás-felismerő technológiájával, de ez az első, ami…..
Hát ennél egyszerűbb már tényleg nem lehet. Ha szem elől tévesztettük / elhagytuk / ellopták a telefonunkat, akkor eddig hova kellett, hogy vezessen az első utunk? Igen az Android Device Managerhez (Android Eszközkezelő). Mától kezdve elég a Google-ben rákeresnünk. Próbáljátok…..
Android Smartmobil konferencia 2015 2015.02.28 01:16:00
Kicsit új névvel, de a megszokott gondossággal és alapossággal válogatott előadásokkal jelentkezik idén is a Smartmobil, pontosabban az SM 2015 konferencia. A több mint 100 hazai és nemzetközi előadót felvonultató program immár két napba fér csak bele. Az SM 2015. április 8-án…..
De tényleg mi? Mi zabálja fel a helyet a belső memóriádon meg a memóriakártyádon is? Hogy az enyémen mi, azt már tudom, de hogy te is megtudd, nálad mi a helyzet, annak kiderítéséhez a Memory Map - Disk Cleaner névre keresztelt alkalmazást ajánljuk figyelmedbe. Amíg új a teló,…..
Micsoda jó gitárhangoló appot találtunk! Úgy hívják GuitarTuna, és az alap verziója egészen ingyen elérhető a Play Store-ból. Hangoló alkalmazásból jól el van látva minden alkalmazásbolt, a Play Store-ban kb. 57287123 db van hasonló. Közülük a GuitarTuna abban emelkedik ki,…..
A Google kiexportált egy statisztikát az idei Play Store-os letöltésekből, amiből az jött ki, hogy az alábbi infografikán látható tételek vonzották a legtöbb felhasználót - olvastuk az Android hivatalos blogján. Klikkre nagyul, alatt megtaláltok mindent linkekkel.   A…..
Nyelvrokonság ide vagy oda, a finn Nokia újabb utolsó - vagy ki tudja - androidos lehelletével megérkezett a HERE névre hallgató navigációs program Androidra. A HERE (lánykori nevén OVI Maps, Nokia Maps, stb.) pályafutásának felívelése még a legokosabb Symbian készülékek, vagyis…..
A világ kedvenc médialejátszójának androidos kiadása végre elhagyta a béta státuszt. Jó, nincs róla hivatalos adatunk, hogy tényleg ez volna a világ legkedvencebbje, de az egészen biztos, hogy komoly rajongótábora van az ingyenes, szinte mindenevő médialejátszónak, ami…..
molyember 2014.12.12 00:42:40
@Darkcomet: A béta frissítéseként jött az 1.0, viszont nem írták át a description részt. Ott maradt a béta. Csak a What's New résznél olvasható, hogy végleges!
Megjelent a Google saját fejlesztőkörnyezete, melynek célja hogy egy hatékonyabb, komplett megoldást nyújtson a fejlesztők számára Android alkalmazások készítéséhez. A Google eddig az Eclipse fejlesztőrendszer használatát támogatta, ezt előzné be az egy éve bejelentett Android…..
Ilyet leírni valamikről, hogy éppen ők az aktuális legjobbak, sosem szerencsés. Maradjunk annyiban, hogy ez itt nem egy toplista, nem fogja minden darab elnyerni mindenkinek tetszését, és ugyebár ezeken kívül is vannak nagyon szuper appok, stb. Legyen mondjuk az, hogy van kicsit több…..
Újabb lehetőség, hogy tovább hegyezd mobil fejlesztői tapasztalataidat. A HWSW december elején kétnapos új típusú, gyakorlatorientált intenzív képzést tart, melynek célja hogy az egyre gyorsabban érkező trendekkel ne csak egyszerűen tisztában legyenek a magyar fejlesztők, hanem…..
Volt szerencsénk közelebbről is barátkozni egy eddig ismeretlen név mögé rejtőző távol-keleti vendéggel. A Honor 6 készülék járt nálunk, amiről korábban annyit tudtunk, hogy egy régi ismerős új mutációja, és hogy valami nagy gurítással igyekszik meglepni az európai…..
Bár a menő felhős jegyzetelő meg listakészítő programokhoz képest még mind elég fapados, végre egy rég várt funkcióval bővült a Google Keep. Mostantól az egyes jegyzetek megoszthatók és szinkronizálhatók más felhasználókkal.   A Google-t a Keep készítésekor…..
Nem hiszed el: az első eszközök egyike, ami már a legújabb, megfordítható USB csatlakozóval, az USB-C-vel érkezik: egy táblagép lesz androidos de Nokia és Nokia N1 névre hallgat de nem ám finn hanem tök tajvani ugyanis az Microsoft által beolvasztott Nokia márkanevet…..
Két olyan hír is érkezett a héten, amik végre tolnak egy kicsit Android és a zenecsinálás közös szekerén. Az egyik legismertebb virtuális gitármotyó, az AmpliTube és a multi-touch kontrollerek úttörője, a Lemur is megérkezett Androidra. Amúgy mi ebben ez…..
Az új Nexus készülékekkel bemutatkozó SMS alkalmazás, a Google Messenger mostantól bárki számára letölthető a 4.1-es vagy afölötti androidos telefonokra. Egyre kíváncsibb vagyok, hogy mi lesz az üzenetküldés sorsa, hogyan cseverészünk írásban, mondjuk, 2 vagy 5 év…..
molyember 2014.11.13 19:41:36
@Ződ2000: Kézbesítési jelentés maradt, minden ok!
A fenti kérdésre a választ két helyen érdemes keresni:a Google-nél és Kim Kardashiannél. Az előbbi nemrégiben egy tájékoztató füzetet adott ki fejlesztők számára arról, hogy miként érdemes lavírozni az alkalmazások tengerében, az utóbbi pedig egyszerűen csak egy ijesztően…..
Nem pihennek HWSW-s barátaink, újabb ingyenes mobilfejlesztői találkát rittyentettek a hétre, melyre sok szeretettel várnak téged is. Helyszín az AnKERT, belépés az ingyenes, ital a sör. 16-án csütörtökön négy vitaindító előadás, majd sör melletti kötetlenkedés…..
A Camera51 kompozíciós szabályokon alapuló algoritmusaival segít jobb mobilos fotókat komponálni. Zseniális dolog a mobiltelefonba épített kamera. Egyrészt a legtöbbjük az első digitális fényképezőgépekre már simán köröket ver, másrészt állandóan nálunk van, így…..
Újra indul a HWSW és az IT Factory közös Android képzése, melynek célközönsége elsősorban a kezdő és a más platformról érkező fejlesztők.  A képzéshez ráadásul ingyenes előkészítő is jár.  A szeptember 30-án induló képzést Ekler Péter, a Budapest Műszaki Egyetem…..