Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranycsepp

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rugalmas kendő, vagy más néven elasztikus kendő, az egyik legnépszerűbb babahordozási eszköz a friss szülők körében. Kiváló választás lehet, ha a babahordozás világába lépsz, mivel könnyen használható, kényelmes és biztonságos megoldást nyújt az újszülöttek és kisebb babák számára.  Mi az a…..
Aranycsepp Kisbatyuval mindenhol 2024.09.16 07:30:00
Az ősz az egyik legszebb évszak, amikor a természet színpompás ruhába öltözik, a levegő hűvös és friss, és tökéletes időszak ez a családi sétákhoz. A babahordozás ilyenkor különösen népszerű, hiszen lehetőséget ad arra, hogy a kisbabánkat közel tartsuk magunkhoz, miközben élvezzük a természetet.…..
Aranycsepp Jogodban áll! 2024.09.09 07:30:00
Az anyai kompetencia kifejezés gyakran felmerül, de mélyebb értelme ennél sokkal több. Az anyai kompetencia az a jog és felelősség, amely minden anyát megillet gyermeke nevelése és döntései kapcsán. Ez nem a tudásunktól függ, hiszen minden anya ugyanazzal a kompetenciával rendelkezik a gyermeke…..
Az egészséges életmód és a családi élet összeegyeztetése sokszor kihívást jelenthet, különösen kisgyermekes szülők számára. A hordozás és a fizikai aktivitás azonban egy nagyszerű módja annak, hogy aktívak maradjunk, miközben közel maradunk gyermekeinkhez. Vajon a hordozás hogyan támogathatja a…..
Aranycsepp Szorosra fonódva 2024.08.26 07:00:00
A szülői szerep egyik legmeghatározóbb eleme a gyermekkel való kötődés kialakítása. Ennek a kötődésnek számos más dolog mellett, az egyik természetes és hatékony módja a hordozás, amely az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A hordozás az a gyakorlat, amikor a szülő (vagy más…..
Augusztus 20. Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító I. Szent István király emlékére. Nézzünk egy kis történelmet szoptatás és hordozás témakörben erről az időszakról: Szent István kora, azaz a 10-11. századi Magyarország, sok szempontból…..
Aranycsepp Mesék az ölelésben 2024.08.12 07:00:00
Amikor megszületett a kislányom, mindent meg akartam adni neki, ami a fejlődéséhez szükséges. Sokat olvastam arról, hogy a babákra milyen jótékony hatásai vannak a mesélésnek, és már elég korán elkezdtem meséket olvasni neki. Emlékszem, hogy az első hónapokban, amikor még csak egy aprócska, álmos…..
Augusztus első hete különleges jelentőséggel bír, hiszen ekkor ünnepeljük az Anyatejes Táplálás Világhetét. Ez az időszak arra szolgál, hogy felhívjuk a figyelmet a szoptatás fontosságára, elismerjük a szoptató édesanyákat és a szoptatási segítők áldozatos munkáját. A szoptatás nem csupán táplálás,…..
Aranycsepp Nyaralás hurcival 2024.07.29 10:13:05
A nyaralás a pihenés és a kaland ideje, de kisgyerekes családoknak néha kihívást jelenthet a sok szükséges holmi összepakolása. Az egyik legfontosabb eszköz, amit nem szabad otthon hagyni, a babahordozó, de hogyan csomagoljuk el őket praktikusan a többi dolog mellé?  Aki hordoz, tudja, hogy a…..
Aranycsepp Szabad(ban) - Szabad(on) 2024.07.22 16:58:00
A nyilvános szoptatás témája gyakran viták tárgyát képezi, pedig teljesen természetes és fontos része a kisbabák táplálásának. Sok anyuka azonban zavarban érezheti magát, amikor a baba nyilvános helyen szeretne szopizni. Szerencsére léteznek módszerek, amelyekkel diszkréten és kényelmesen lehet…..
Szoptatás. Egy szó, ami a legtöbb anyának azonnal eszébe juttatja a csendes, meghitt pillanatokat, amikor a baba és anya között létrejön az a különleges kapcsolat. Azonban a szoptatás nem mindig olyan egyszerű és idilli, mint amilyennek a képeken látjuk. Sok anyának komoly nehézségekkel kell…..
Aranycsepp Hormonális kalandorok 2024.07.01 16:57:00
Üdvözöllek, kedves olvasó!   Képzeld el, hogy szülés után egy kalandos utazásra készülsz, ahol minden fordulónál újabb és újabb meglepetések várnak rád. De ezúttal nem egy távoli egzotikus szigetre utazol, hanem a saját tested birodalmába, mint szoptató édesanya. Igen, a hormonokról…..
A baba hordozása nemcsak az érzelmi kötődést erősíti, praktikus megoldást kínál, hanem a gyermek fizikai fejlődését is befolyásolhatja. Különösen fontos a csípőre és gerincre gyakorolt hatás, amely megfelelő hordozási technikák alkalmazásával előnyös, de rossz módszerek esetén problémákhoz is…..
Aranycsepp Majd én megoldom... 2024.06.17 11:53:08
Szülés után apuka csak egy hetet tudott velünk tölteni, aztán jött édesanyám 200 Km-ről pár napra. Utána egyedül voltam a kislányommal minden hétköznap nappal. Az itthoni dolgok (takarítás, főzés, mosás, vásárlás) rám maradtak. Közben ott volt a pici, aki gondoskodást igényelt. Már várandósan is…..
Kik a hordozási tanácsadók?   Magyarországon két hordozóiskola közül legalább egyet elvégzett, sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tett, magas szintű, naprakész szakmai tudással és sokrétű gyakorlati tapasztalattal rendelkezik.  A hordozási tanácsadó várandós felkészítést tart és pocakkötéssel…..
Aranycsepp Hurci, a megmentő 2024.06.04 14:00:00
Ismerős az érzés, amikor kellene valamit csinálnod, vagy csak szeretnél elmenni valahová, de nem tudsz, mert a babád vagy matrica, vagy pont alvás időre esik a program és nélküled nem alszik el? Mindig jó, ha van egy rutin a baba életében, így a pici is gyorsan hozzászokik, hogy mikor van alvás,…..
Aranycsepp Traumától a hivatásig 2024.05.29 06:00:00
Minden várandós kismama eltervezi, hogyan szeretne szülni. Elképzeli, hogy milyenek lesznek a fájások, milyen pózokban fogja átvészelni a vajúdást, ki lesz mellette, aki biztatja, milyen lesz a pillanat, mikor mellkasára kerül a babája, mennyire meghitt lesz az első szoptatás és boldogan térnek majd…..