Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zippora

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alább leírtak 2016 Magyarországán estek meg. Fontos az évszám, nem az átkos rákosi-korban történt ugyanis a dolog, nem akkor, amikor lefüggönyözött autó jött az óvatlanul kiejtett, a hatalomnak nem tetsző szó kimondojáért.  Orbánnak még a szelleme is "jó" oktatónak bizonyul, nehogy a ma…..
Ezen a héten hétfőn és kedden zajlott le az általános iskolai beiratkozás. A jogszabályok változása miatt várható volt, hogy idén több gyermeket íratnak be az első osztályba, mint a tavalyi évben. Országos botrány-e a beiskoláztatás vagy sem? Nézzünk a pedellus…..
Zippora 2013.04.13 09:59:21
@szempontpuska: Hát ez az. Bezártak egyéb iskolákat is, itt az ötkerben is kettőt az ingatlanért. És amikről még nem tudunk, mert nem frekventált helyeken vannak.
Szélsőjobb-ellenes római polgármester előző életében Mint ismeretes, a holokauszt emléknapján többek között a magyarországi szélsőjobb ellen tiltakoznak Rómában. A helyi zsidó közösség kezdeményezésére a Colosseum világítását lekapcsolják vasárnap. Az olasz főváros…..
Zippora 2013.01.27 07:24:53
@Negyvenértelmiségi: Én meg nem feszítettem Jézus keresztre, mégsem tudjátok NEKEM megbocsátani.

Arról nem is beszélve, hogy ha eleink Barabást választják, mi lenne most a megváltással.
Mi a frászt csinálnak a férfiak karácsony előtt? Mit? Mert ajándékot nem vesznek nekünk, az sima ügy, holott olyan apróságokat, semmi csekélységeket kértünk volna, mint egy-két ujjbegynyi brill, meg ilyenek, aztán mégis mindig edényfogó kesztyű lesz belőle, mire a fa alá ér.…..
  Gyurcsány Ferenc távozott a magyar közéletből. Talán nem örökre, de hosszú időre – függetlenül attól, hogy a Fidelitas vagy a Jobbik ezt követeli-e tőle, vagy sem. Kérdés, hogy belátja-e ezt maga is, vagy tovább küzd, rakkol a pályán, űzi-hajtja a pettyest,…..
  A BKV már nem hitelképes. Ha nem talál hamarosan a bűnös város megoldást a helyzetére, ha nem sikerül hihető lefaragási tervet tenni a kormány asztalára, egy szép napon az egész utazóközönség kiesik a város félbetört csuklósbuszának oldalán, s az aztán tényleg fájni…..
Zippora 2012.02.23 10:11:03
@Doubledecker: Egyébként igazad van, mehet. Nem is csak a bkv-ról van szó, hanem a mentalitásról. Hogy mindig a legkiszolgáltatottabbakon akarják behozni azt, amit máshol elpocsékolnak. A nyugdíjasokon, a munkanélkülieken, a kisgyereket nevelőkön. Ti biztos jól éltek, benne vagytok abban a kevésben, akik hasznot húznak a nemzeti együttműködésből, ezért ezt nem érthetitek meg.
Zippora 2012.02.23 10:17:04
@Raиdoм_: Ne oszd be a nyugdíjamat. Bár néha jól jönne ebben a segítség, de megoldom.
Zippora 2012.02.23 10:18:43
@Raиdoм_: Ez már színtiszta irigykedés. Gondolod, akkor mindjárt rendben lenne a bkv?
  Amikor meghallottam, hogy Gyurcsány Ferencet feljelentették terrorizmus vádjával, olyan felszabadító élmény volt, mintha tényleg történne valami. Amikor bejelentette Gulyás Gergely, hogy azokkal az egyezményekkel egészítenék ki a Btk-t, amelyek a nürnbergi bíróság…..
Zippora 2011.10.20 07:29:59
@mavo: Biztosan szánalomból. Ahelyett, hogy pszichológushoz küldenék.

Én szégyellném magam a fiúk helyett, kb 10 éve próbálnak fogást találni a nagy mumuson, de nem megy. Ez a terrorizmus vád meg annyira szánalmas, tudva, hogy hetekig állt lángokban a város, hetekig bűzlött a forradalmároktól a Kossuth tér. Ki is a terrorista?

Jó lenne rendszerváltás helyett a gazdasággal, a mérhetetlen elszegényedéssel, a középosztály lecsúszásával foglalkozni. Ha már kétharmaddal mindent lehet.
  Kivártam. Körbejártam ezerszer a témát. Találkoztam Budaházyval, beszélgettem a feleségével, barátaival és az ellenségeivel is. Úgy éreztem, hogy nem tudok igazságot tenni, ezért csak tudósítok, s várom, hogy végre a bíróság megállapítsa, mi történt. A bíróság…..
  „Liptai Claudia azt állította, elhunyt édesanyja rokkantkártyája a napellenzőről akkor esett a műszerfalra, amikor terepjárójának ajtaját becsukta, egyébként pedig vett is aznap parkolójegyet. Ezt azonban a rendőrségen nem tudta bemutatni. A Liptai által használt…..
A Fidesz érthetetlen okból az MSZP-hez húzó nyugdíjasokat védi saját régi szavazói helyett. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A nyugdíjasokat sem lehet kihagyni a közös terhek viseléséből! (Fotó: Tuba Zoltán/origo) A tegnapi nap folyamán három olyan hír is érkezett, mely nagyon…..
  A budapesti rendőrfőkapitány határozatában megtiltotta, hogy a melegfelvonulást a Hősök tere - Andrássy út - Erzsébet tér - Bajcsy-Zsilinszky út - Kossuth tér útvonalon tartsák meg. Az indoklás szerint a tiltás oka az, hogy a közlekedés más útvonalon nem…..
Zippora 2011.02.14 16:24:18
Piroslap Kínos 2010.10.13 19:01:00
(Bevezetésül kis jogi ismertető állampolgárok számára) Bánáti ismertette: a bíróság azt mondta ki, hogy „most, 2010. október 13-án a bűncselekmény alapos gyanúja nem áll fenn". Később lehet még vádemelés, de a rendőrségi őrizetbe vétel hétfőn nem volt…..
Mandiner blog Vörösiszony I. 2010.10.11 12:45:00
  Megjegyzések:   - Köszönjük a segítséget Toldi Tamásnak, Devecser frissen megválasztott polgármesterének.   - A képek október 11-én, hat nappal a katasztrófa után készültek Devecseren. Ez az állapot csaknem egyhétnyi intenzív takarítás eredménye.   - A…..
Zippora 2010.10.11 15:52:18
@gramercy: Valami ilyesmit akartam én is írni. Olvassák ezek a bolsik, amit leírnak vajon? Majd ők szelektálnak magántulajdon és magántulajdon között. Magánvagyont zárolnának bírósági itélet nélkül. Mert ők majd jól megmondják, hogy ki szerezte becsületesen a vagyonát (pl. Kaya Ibrahim és Széles Gábor) és ki nem. Ez így tök konzervatív. Hát nem. Ez így teljesen komcsi módszer.
Mandiner blog Gonoszság 2010.09.25 08:01:00
  Mi az igazi tőrőlmetszett, tizennégy karátos geciség, ha nem ez?..
Zippora 2010.09.25 16:31:06
@Marcellusca:

Nézd meg ezt, minden kérdésedre választ kapsz.

pasztortibor.hu/
Tisztelt Polgármester Úr! Lassan egy hete, hogy a többi V. kerületben élő emberrel együtt tűkön ülve várjuk, hogyan dönt. Engem is érdekel, hogy ki lesz az ellenfelem az októberi választáson, de a kerületi polgárokat ennél is jobban foglalkoztatja, hogy ön, belátva az elmúlt…..
  Biszku Béla korábbi belügyminiszter (1957-61) tegnapi MTI közleményére reagálva továbbra is azt gondoljuk, hogy Biszku Béla nemcsak a forradalom leverése és a megtorlások irányítása idején volt közszereplő, hanem akkor is, amikor a vele szemben jól láthatóan…..
Zippora 2010.06.24 11:51:04
@kolbászoszsömle: Schmitt Paliról majd akkor lesz film, ha 90 éves lesz, és büntetlenül lehet róla véleményt mondani. Most még gázos lenne a dolog, ahhoz meg bátorság is kell.
Pásztor Tibor Trianoni törvény 2010.05.20 14:38:00
Olvasom a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényjavaslatot. A preambulumban szereplő alkotmányellenes (és ez még a legszelídebb jelző, ami eszembe jutott) kiszólást a TASZ elég alaposan szétszedte:A tervezetben ez szerepel:Mi, a Magyar Köztársaság…..
Zippora 2010.05.20 22:50:02
@Sola Scriptura:
"én jobban bízom egy olyan képviselőben, aki Istenben hisz, mint egy olyanban, aki a "pénzzel és erővel működtetett" rendszerekben."

Szerinted ez a két állítás kizárja egymást? Pillanatnyilag nem úgy néz ki.
  A Fidesz győzelmét, sőt, esetleges kétharmados többségét már hónapokkal a választások előtt evidenciaként kezelték a közvéleménykutatók, a véleményvezérek és persze a választók nagy része is. Miután lelkileg ráhangolódott mindenki a lapok újraosztására, az…..
w Fortélyos félelem igazgat 2010.04.08 05:45:00
  A győztes ismert, a győzelem mértéke még kérdéses. Benne volna a pakliban, hogy 2002-höz hasonlóan a biztos eredmény tudatában elalszik a fideszes tábor, de azért van tétje a játéknak: hogy meglesz-e a kétharmad. Ettől várhatja a Fidesz, hogy a már elkötelezetteken felül…..
Az MSZP keménymagját tömörítő, a Gyurcsány-blognak is helyt adó kapcsolat.hu portálon DSZG kolléga bukkant az alábbi, igen érdekes szavazásra. A közösség egyik tagja azt a kérdést tette fel a többieknek, hogy "Legyen-e Magyarországon demokrácia?". Az ember azt…..
Zippora 2010.01.11 21:32:10
@Bobojsza: Arról nem is beszélve, hogy demokrácia, nép nélkül, ez nyilvánvalóan irónia. Csak itt minálunk, ha az irónia egy fal volna, a rosszakarók akkor sem vennék észre.