Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dádinkó

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden eddiginél nagyobb izgatottsággal és elszántsággal vágtam neki a XXXVI. Sobri kupa halfőző versenynek Nagybaracskán, ahol gyakorlatilag már a főzés előtt megpecsételtem a sorsom, hiszen az előkészületek során ismét sikerült magam elé dobnom egy banánhéjat. A tavalyi előkelő 3. helyezés és…..
Az ötödik halfőző versenyemen Mohács bevételét tűztem ki célul, ám ahogy 1526-ban a város elesett, úgy ezúttal nekem kellett fejet hajtanom a mohácsi "kiválóságok" előtt. Illetve kellett volna. Kiváló promó, magas szintű szervezés, igazi, hamisítatlan halünnepi hangulat a legideálisabb időjárási…..
Július első szombatján a homorúdi falunap keretében halászléfőző versenyt rendeztek, mely bár (még) nem tartozik a legrangosabb megmérettetések sorába, mégis nagy kár lett volna kihagyni, hiszen a szervezők minden tőlük telhetőt megtettek a résztvevők megelégedése érdekében. Kezdeném rögtön…..
Hal-lelúja Egy vízparti estém 2024.07.04 20:14:20
Ülünk a csónakban, ringat bennünket a víz, egy kora nyári délután derekán is túl, egy bokornál pontyozunk. Az apró hullámok között két piros bóbitával s annak fehér nyakkendőivel, mély áhítattal szemezünk. Mondanom sem kell, hogy egyáltalán nem lennénk boldogtalanok, ha úszónkat valami végre…..
Az első halfőző versenyemen mondhatnám, hogy minden jól alakult, hiszen dobogón végeztem, ám ha nem nyersz, akkor annak okát meg kell magyarázni. Ez következik most. Az első alkalom mindig egy jelentős mérföldkő. Az ember elkezd főzni. Rákap az ízére és újból, újból és újra bogrács alá gyújt.…..
Minden versenyen a győzelmet tűzöm ki célul, más felfogással eszembe sem jutna elindulni, tehát az alábbi pár sor ennek szellemében íródott. Nevezhetjük ezt győztes mentalitásnak, önbizalomnak vagy sikerorientáltságnak, ám mindez mit sem ér, ha az ember nem tesz meg ténylegesen is mindent a…..
Az idei évben elérkezettnek láttam az időt arra, hogy leadjam a nevezésem a "Baja halászléfőző bajnoka" halászléfőző versenyre, melyet 1997. óta rendeznek meg a halászlé fővárosában. Tettem egyrészt azért, mert az utóbbi leveim már sorozatban elérték azt a minőséget, amit méltónak éreztem egy ilyen…..