Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Solar_ium

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása KAP-RD04a-RD04b-2-24 Ki nyújthat be pályázatot? (vállalkozás mérettől függetlenül) mezőgazdasági őstermelő, az őstermelők családigazdasága, a szövetkezet, a termelői csoport, a termelői szervezet, termelői integrációs szervezet, a szociális…..
Milyen területekre lehet pályázni?! 3; Mezőgazdasági üzemek digitális átállásának támogatása A digitális technológiák alkalmazása a mezőgazdaságban a jövő záloga! A helyspecifikus gazdálkodás, döntéstámogató szoftverek és precíziós eszközök használatával nemcsak a tápanyaggazdálkodás javul, hanem…..
Sokan kérdezték, kezdjük ezzel. Miért éri meg ebben a pályázatban napelemes rendszerre pályázni?! A támogatásnak köszönhetően a beruházás 2-3 év alatt megtérül, ill. az egyik legnagyobb kiadási tételnek számító villamosenergia költségek 30-60%-a ingyen energiából van. Folytassuk hát a Milyen…..
Milyen területekre lehet pályázni?! 1; Fiatal Gazda Pályázat 2024 A gazdák 31%-a 65 évnél idősebb, míg a 34 év alatti gazdálkodók aránya mindössze 6%. Az agrárium elöregedésén túlmenően súlyos gondot jelent, hogy a 35 év alattiak között a szakmai képesítéssel rendelkezők aránya csupán az uniós…..
A világ egyik legnagyobb napelemes technológiai kiállítása az InterSolar középpontjában is az AgriPV, azaz a termőföld kettős célú (energiatermelési és növénytermesztési) hasznosítása áll. München. 2024.05.07.Az igen ambiciózus EU-s célkitűzések szerint a teljes napenergia kapacitás 2030-ra eléri a…..
A mezőgazdasági környezetben alkalmazott megújuló energia (más néven Agri-PV vagy agrivoltaics) nagyobb ellenőrzést biztosít a gazdálkodók számára jövedelmezőségük és energiajövőjük felett. A működési költségek csökkentése, a terméshozam növelése és az új bevételi források megjelenése csak néhány a…..
Hogy kerül a csizma az asztalra, avagy milyen hasznosítási lehetőségei vannak a napelemes rendszereknek és kiegészítőinek a mezőgazdaságban?!..