Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kenderice

0 bejegyzést írt és 399 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai hadsereg kedden letartóztatta a Microsoft alapítóját, Bill Gateset, aki a társadalmilag kínos  gyermekkereskedelemmel és más kimondhatatlan bűncselekményekkel vádolják Amerika a népe ellen. Az amerikai haditengerészet bírói főtanácsnoki testületének forrásai a Real Raw News…..
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
Olvasónk a terrafon.hu-ról rendelt és fizetett, ám a kiszállításról szóló visszaigazolás kamunak bizonyult, a visszautalás pedig még mindig nem történt meg. A webáruházról közben összegyűlt jó pár hasonló sztori, a vélemények alapján már a rendőrségi feljelentés is megvolt. Mi is írtunk nekik, de…..
Kenderice 2019.09.25 20:04:38
@a fekete krindusz:
Fogyasztóvédelmi törvény vagy a btk, ha bebizonyítják a csalást.

De még egyszer leírom:
Sosem az a felelős, akinek a sérelmére szabálysértést, vétséget vagy bűncselekményt követtek el.

Mellesleg azt sem érem, miért hárítod rám ezt. Te vagy az mellett, hogy az áldozat hibás, hát hozz egy ezt kimondó jogszabályt.
Vagy nem tudsz ilyet és azért dobtad át hozzám a labdát?
Kenderice 2019.09.26 10:21:18
@Fekete Krindusz:
Senki nem mondta, hogy a pénzénél van.
De valakit amiatt hibásnak kikiáltani, mert átverték, ősi román szokás.
Az áldozathibáztatás retardált dolog.
A hibás az, aki a törvények ellen vét.
Kenderice 2019.09.26 17:05:59
@CCnick:
Nem ez a téma.
Nem a prevenció megy itt, hanem az áldozathibáztatás.
Nem arról van szó, hogy mi lesz hanem arról, mi történt.
Ha a semmi közepén veszünk házat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy túl sok szolgáltató között nem válogathatunk majd. Így volt ez olvasónk esetében is, aki nyugodtak volt, hiszen a környéken mindenhol van UPC, pont náluk ne lehetne? Pont. Update: kivizsgálta az ügyet a UPC, a levél után a…..
Egy félresikerült kiszállítás és egy visszamondott megrendelés után eltelt 4 hét, pénz és bútor meg sehol. Megkérdeztük az IKEA-t is, hogy mennyi ideig tart ez és valóban előfordul olyan, hogy a szállítónál ragad a visszaküldött bútor? 2019.08.06-án rendeltünk az IKEA-tól bútort…..
Kenderice 2019.09.11 09:55:59
@Terézágyú:
Nyilvánvalóan igen, de ez a fogyasztót nem kell, hogy érdekelje...
Olvasónk belefutott abba a helyzetbe, amikor egy kereskedő más áron kínál valamit, mint amennyiért adni szeretné. A vásárló fizet és vár, az Extreme Digital szerint viszont elírás történt, ezért nem tehetnek semmit.  2019.07.05-én rendeltem egy Asus Lyra mini 3 darabos mesh routert online. Nagyon…..
Kenderice 2019.07.23 08:48:55
@Im just here for the comments:
Ez nem a szarrágas kategória.
Nem volt olyan hihetetlenül alacsony az ár.
Feketepénteken bizonyos cuccokat (a reklámok szerint) akár 70 százalékos kedvezménnyel is meg lehet venni.
Ha én egy húszezres cuccot hatezer ért látok kiírva én is higgyen azt, hogy az elírás és ha én úgy gondolom, hogy megveszem akkor szarrágó vagyok?

A jogszabályok azokat a tévedéseket védik, amikor 1 forintért vagy irreálisan alacsony árért van meghirdetve valami.
Egy kilencvenezres cuccot megvenni harmincért nem fér bele a téves beárazásba, hiszen a nagy akciókban, mint pl. a black friday, simán előfordulhat.

A szarrágás az, amikor egy milliós kamera 1000 forintért van kiírva (teljesen egyértelmű a hibás beárazás) és a vevő ragaszkodik ahhoz, hogy azon az áron megvegye.

De ebben az esetben szó sem lehet szarrágásról vagy rosszindulatú nyerészkedésről...
Kenderice 2019.07.23 11:25:31
@Snagal:
Itt többen azt írták, hogy kb. harmadáron volt meghirdetve.
Szerintem a minden héten "szédületes" akciókat hirdető fősordatú webáruházak esetében nem meglepő egy 60-70%-os kedvezmény.
Volt már ilyen.

A posztoló teljesen jogosan gondolhatta azt, hogy épp egy ilyen akcióba szaladt bele.
Úgyhogy semmiféleképpen nem lehetett sem fillérb.szó, sem nyerészkedő.
Teljesen jóhiszemű volt.

Én is belefutottam már milliós műszaki cikkbe, ami egy ezresét volt kiírva de eszembe sem jutott, hogy megrendeljem és reklamáljak mert teljesen egyértelmű volt a hiba.

Egyértelműen hibásan feltüntetett ár, a jogszabályok szerint nem is köteles odaadni ennyiért.
De egy 60-70% körüli kedvezmény teljesen életszerű lehet...
Valódi tenyérizzasztó történet, ami talán egy bonyolult családi viszonynak köszönhetően mára egymilliós tartozássá duzzadt. Mit tehetünk, ha valaki a nevünkben aláír, majd nem fizeti a számlákat? Kedves Homár! Úgy látszik olyan világot élünk, ahol simán bárki nevére Tigázos számlát írathatunk rá…..
Kenderice 2019.05.03 05:25:38
@Baluci:
Ha már jogerőre emelkedett a fizetési meghagyás teljesen mindegy, hogy elévült vagy sem az eredeti követelés.
Ez már egy másik követelés.
Nemrég írtunk először a LOT-ról a májusban indított közvetlen New York-járata miatt, erre tessék, már itt is a következő panasz, ahol nem a járatkésés a fő probléma, hanem - hát gyakorlatilag minden más.   Tisztelt Homár,  A nemrégiben (május környékén) a LOT légitársaság által indított…..
Kenderice 2018.09.16 09:58:20
@sandrew:
"Ha a kedvezményes jegyes utas ODAFELÉ nem repül, a légitársaság joggal feltételezi, hogy napokkal vagy hetekkel később VISSZAFELÉ sem fog."
Ez a legnagyobb probléma de az még nagyobb, hogy a szabályalkotók szerint ez így rendben van.
Ugyan miért feltételezheti joggal?
Más légitársaságok nem léteznek?
Ha eladja ugyanazt a helyet másodszorra is, akkor az első utasnak vissza kellene járnia annak az ára.
Látom a szomorú jövőt.
Ha valaki megsérti a "no show" szabályt, annak százezer dollárt kell majd fizetnie a légitársaság felé azzal az indokkal, hogy azt a helyet annyiért is eladHATták volna.
Ezzel az erővel egy 300 férőhelyes moziterembe eladhatnáknak négyszáz jegyet, a nézők meg majd lerendezik egymás között ahogy akarják. Csak le kell írni a szabályok közé és máris moshatjuk kezeinket...
Kenderice 2018.09.16 10:03:10
@boldic12:
Az utast hadd ne érdekelje már, hogy miért annyi az annyi! Ennyi pénzt kérnek érte és ő kifizeti. Kész.
Az meg, hogy egy helyet kétszer adnak el egyenesen vérlázító.
Hogy lehet ilyet engedélyezni egyáltalán?
Kenderice 2018.09.16 18:36:17
@sandrew:
Ezt elhiszem.
A probléma ott van, hogy a jogszabályok ezt megengedik a légitársaságoknak és azok gátlástalanul ki is használják.
Mellesleg amit leírtál nem kell, hogy érdekelje az utast mint ahogy a légitársaságot sem érdekli, hogy az utas honnan szerezte a pénzt a jegyre és hogyan jut ki a repülőtérre.
Egy tengerentúli járatnál meg nemigazán beszélhetünk "filléres" jegyárakról...
Aki azt hiszi, csak az amerikai filmekben van olyan, hogy a semmiből egyszer csak odalép a főhőshöz egy ismeretlen, megkérdi, hogy ő-e ő, majd a még aktívan meglepett delikvens kezébe nyom egy hivatalos iratot, az olvassa el az alábbi történetet. Aki többet is szeretne erről tudni,…..
Kenderice 2018.07.19 07:59:50
@maxval balcán bircaman:
A behajtók tudják, hogy elévült, hiszen ezért adják el nekik a követeléseket a szolgáltatók.
Az el nem évült követeléseket nem szokták behajtócégekre bízni.
Azt talán kimondhatjuk, hogy egy isten háta mögötti kőhalom legalján élő friss ászkarák generáció szellemileg legtopább tagjának sem új, hogy a bankok szolgáltatásaik ár-és díjképzési irányelveit szigorúan a nagyhírű pukkasztott egyes+pókos nyolcas közgadasági…..
Kenderice 2018.07.16 15:27:13
@ordasbacsi:
Ha ilyeneken múlt volna a fejlődés mint te, még mindig barlangokban laknánk...
Az alábbi beszámoló alapján a Savoya Parkban működő Auchan munkatársainak rém határozott elképzelése van a megfelelő vásárlói magatartásról, és az esetleges véletlen vagy tapasztalatlanságból fakadó kilengéseket nem restek  a helytelenül viselkedők orra alá dörgölni akár többszörösen is. Az…..
Kenderice 2018.05.31 14:00:15
@Tehetséges ugandai buzi:
Elég érdekes lenne, ha az egyliteres és az ötliteres olajok közötti árkülönbség csak 700Ft volna...
Ugye milyen jól néz ki a fenti képen ez a szoba? Az ember szíve szerint azonnal felállna az asztal mellől, hogy csapot-papot hátrahagyva fogja a hátizsákját, a bakancsát meg a legkedvesebb spanját, és egy bolondos ötlettől vezérelve felkiránduljon a Nagy-Hidegre, hogy itt ébredjen holnap egy…..
Az ember és a józan paraszt ész közösen felnyerít a címbeni felvetésre, hiszen miért kéne elfogadni bármi használt dolgot, ha egyszer eleve valami vacakot vagy hibásat kaptunk, ugye? Egyes cégek azonban kötik az ebet a karóhoz. Vajon jogosan? Tisztelt Tékozló Homár! Az alábbi eset történt…..
Az élményajándékokra szakosodott cégek ritka jó lehetőséget nyújtanak mindenkinek, aki úgy szeretne ügyesen lavírozni a személyes és a személytelen ajándékok közti skálán, hogy ne nagyon lőhessen mellé, de összességében mégis kreatívnak tűnjön. Persze probléma így is akadhat, úgyhogy érdemes…..
Kenderice 2018.01.17 16:30:56
@stakeholder Manyecs:
De. Pontosan így van.
Az ember azért hajlandó extra díjakat fizetni, mert szeretne magasabb szintű szolgáltatásban részesülni, vagy épp bebiztosítani magát valami hátrányos szitu ellen. Na, Gáboréknak egyik sem jött össze. A Békéscsaba-Budapest vonatút utazási körülményeit 2. osztályon az ember persze nem a szexi és luxi…..
Nikoletta problémafelvetése elég jogosnak tűnik. Laikusként nehezen képzelhető el, hogy hogy a lepergő festék kapcsolatban van a nem-szakszervizes bekötő ember ténykedésével, hacsak nem sózott rá egy oltárit az egyik csőfogójával ugye. De a kérdés, hogy a jogszabályok mit mondanak. Sziasztok.…..
Kriptovaluta, Belső tőzsde, Blockchain, Befektetési alap...   Igen jól látod, már nem az a kérdés, hogy átverés-e a SkyWay vagy nem, hanem az hogy ilyen gyorsan hova képes fejlődni, és ráadásul minden határidőt betart! A digitális technológia gyors fejlődésének hatására új fizetési megoldások…..
Kenderice 2017.09.08 13:19:19
Az ember sok mindenre fel van készülve általában egy szolgáltatóval kapcsolatban, de arra a meglepetésre valószínűleg a legkomolyabb Negatív János sincs, hogy valaki másnak sikerül módosítania az előfizetését a szolgáltatója hathatós közreműködésével. Kedves…..
Kenderice 2017.02.21 09:48:04
@Pink Petsch:
Sajnos nem érted.
Most arról van szó, hogy az e-mail JOGILAG elfogadott értesítési forma-e.
Nem, nem az.
Például szolgáltatás szempontjából reklamációja van az ügyfélnek, e-mailben történik pár levélváltás de nem jutnak dűlőre és a fogyasztó jogi útra tereli a dolgot.
Ha a bíróság előtt EGYBEHANGZÓAN elismeri mindkét fél az e-mailben történt levelezést, akkor a bíróság ezt figyelembe veszi, hiszen mindkét fél küldött és fogadott levelet, válaszoltak egymásnak.
De ha én valakinek e-mailben küldök egy fizetési felszólítást (pl. megszakítandó egy elévülési időt), a kézbesítési vélelem nem áll meg, nem szakítja meg az elévülési időt egy elektronikus levél elküldése.
Most az, hogy valaki telefonon a poszter nevében szerződést módosít, nem érdekes.
Most csak az e-mailról van szó.
Kenderice 2017.02.21 11:56:00
@Pink Petsch:
Csak nem értetted meg...
Most nem erről az esetről volt szó hanem arról, hogy ÁLTALÁBAN jogilag figyelembe kell-e venni egy e-mailben küldött és jogi kötelmet tartalmazó dokumentumot.
Nem, mert nem lehet vélelmezni a kézbesítést.
Kenderice 2017.02.21 15:41:58
@Pink Petsch:
Ez nem elmélet. Jogszabály.
Mi a gondod a postával?
Hallottál már a tértivevényről?
Szerinted mi lenne itt, ha egy fizetési meghagyást e-mailen küldenének ki és ha nem válaszol rá az érintett, akkor az jogerőssé válna?
Ilyesmi egyelőre csak tértivevényes küldemény esetében lehetséges a JOG SZERINT, az e-mailnek nincs ilyen "ereje".
E-mail esetében nincs kézbesítési vélelem (akárcsak egy sima postai levélnek), míg tértivevény esetében van.
 A sorsod elől, futni úgyse tudsz. Kedves Homár! A történet a ködös múltba nyúlik vissza, egészen pontosan 2003-ra, amikor is elkövettem azt a végzetes hibát, hogy 22 éves naiv fruskaként társkártyát igényeltem akkori párom (nem férj!) OTP-s bankszámlájához. Nekem…..
Kenderice 2016.08.16 15:01:27