Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Saksup

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaim az Úrban,  nem vesztem el, csak érdekességből volt sokkal kevesebb, mint sok más tennivalóból, ezért tudott eltelni a komplett 2020 poszt nélkül. Pedighát. Annyit azért meg lehet állapítani a magyar e-könyv szcénáról, hogy már nem az a lázadó-kalóz  vagy éppen bölcsész-kocka légkör…..
Saksup 2024.05.13 20:45:01
Kedves Hozzáértők!

Segítséget kérnék E-ink, E-book vásárláshoz. Profi kórusénekesként a munkahelyemen felmerült a tabletek, E-bookok használatának lehetősége.
Nyilván a papírról diditális eszközre való váltás nem egyszerű, de lassan elengedhetetlen lesz. A tapasztalatom a tablettel nagyon rossz, nyliván rengeteg sokkal jobb van a piacon, mint az én Honor készülékem, ugyanakkor a probléma szamomra egyértelműen a kijelzőben van. Fáradtabb leszek, rosszabbul olvasom a kottát, lassabban fog az agyam a világító képernyő láttán, mint a papírt nézve.
Ezért szamomra mindenképpen az E-ink E-book technológia a nyerő.

Szempontok:

1. Rövid idő alatt, igen gyorsan kell kottát lapról olvasnom, ezért fontos a lapozással egyenértékű oldalváltás.
2. A gépnek meg kell közelítenie az A4-es méretet, mert túl kicsi lesz az olvasnivaló hangjegy, szöveg. A kottákban nem működik a másfajta tördelés, mint az írott szövegekben. A4-es-re tervezett méretet fog kicsinyíteni a szoftver minden esetben.
Ráadásul nem vagyok már mai csirke, így a szemem sem fog javulni.
4. Fontos a súly, mert a koncerteken tartani kell a kottát, ráadásul előre, magunk elé. A gépnek tehát KÖNNYŰNEK kell lenni. Én pl gericsérves vagyok. Nem mindegy milyen súlyt tartok.
5. A kottaba folyamatosan jegyzetelni kell, mely jegyzetet a karmaster személyének változásakor, más koncepció esetén át kell írni, radírozni kell tudni. Tehát fontos, hogy megőrizhető és később változtatható legyen a beírás.
6. Nyilván jó lenne az opcionális világítás, ha az ember sötét helyen énekel. De ez nem a legfontosabb szempont. Ezt esetleg tokkal vagy csíptethető lámpával is lehet orvosolni.
7. Kellene hozzá egy fekete, könnyű tok a koncertekre.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Uj: Nekem ugyan nem olyan fontos, de a cég lehet hogy csak világítós verzióra hajlandó pénzt költeni. Ezért jó lenne, hogy ha olyan ajanlat is lenne. Azomban én nem fogom megvárni, míg a munkahelyem lép ez ügyben, miutan ez bizonytalan mikor történik meg, ezért saját költségre beruházok világitás nelkülire is, ha az egyéb tekintetben jobb.