Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Solo Avius

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Solo Avius Szent István döntése 2024.08.20 13:02:59
A 997-es esztendő fontos év volt mind Szent István, mind pedig Magyarhon történetében; ekkor halt meg ugyanis Géza fejedelem (István apja) és ekkor nyújtotta be igényét a magyar fejedelmi méltóságra Tar Szerind törzsfő fia, Koppány is. Ki volt Koppány? A fejedelmi Árpád-család tagja, Somogyföld (és…..
Földünkön jelenleg 204 országot tart nyilván a legtöbb nemzetközi szervezet, mely felsorolás nem helyezi a szuverén országok közé a társult államokat (mint Puerto Rico vagy Grönland) és a külbirtokokat (mint a volt gyarmattartó országok távolról igazgatott szigetei szerte a világ óceánjaiban). Így…..
A történelem leghíresebb börtöne ma múzeum mégpedig a kaliforniai San Francisco közelében egy szigeten, melynek neve: Alactraz. A szó spanyol eredetű, jelentése Pelikán, lévén, hogy 1775-ben Juan Manuel de Ayala (spanyol hajós) ekkor lépett először európaiként a szigetre, ahol pelikánok tucatjait…..
Alig 235 méteres tengerszint feletti magasságával ugyan nem tekinthető földrajzi értelemben vett hegynek, mégis jelképként, természetvédelmi területként és történelmi vonatkozásai miatt így nevezzük fővárosunk egyik legszebb látványosságát, mely gyönyörű látképet ad Budapest számára. Névadója: Szent…..
Solo Avius 2024.05.19 13:15:24
@Morpheus_: Igen. Jelenleg a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom (gyakran emlegetik még: Belvárosi plébániatemplom néven) a nyughelye Szent Gellért földi maradványainak. Mégpedig 2002 óta.
Középiskolai tanulmányainkból tudjuk, hogy a Földet először Ferdinand Magellan (Fernando de Magalhães) hajózta körbe mégpedig 1522-ben, de az már ritkábban kerül kiemelésre, hogy csupán flottája volt az első, ő maga maghalt a hosszú út során (mégpedig a Fülöp szigeteknél). Magellán nem érkezett…..
Solo Avius A világ legnagyobb fala 2024.05.12 20:29:42
Földünkön több fal is épült az elmúlt évezredek során, melyek közül a kínai nagy falról és a berlini falról (mely a hidegháborús idők szimbóluma volt) talán már mindenki hallott. Napjainkban azonban a legnagyobb katonailag őrzött fal, az összesen 708 km hosszú izrael fal, melynek építése még…..
Solo Avius Solo Avius 2024.05.12 16:46:40
A történelem tele van érdekességekkel. Ezek egy részéből akár tanulhatunk is, mert képet festenek a múltról. Arról, hogy honnan jöttünk (mi emberek és mi magyarok) és hová tartunk. Múlt és jövő összekapcsolódik ily módon. A Solo Avius blog egyszerre szeretne foglalkozni múlttal, jelennel és kicsit a…..