Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mitya Ivanov

18 bejegyzést írt és 3776 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos rengeteg az életbe csak úgy spontán beleélő, sodródó, rendetlen, mocskos, fegyelmezetlen ember. Mi - jó értelemben vett - fasiszták úgy érezzük, hogy az eszme nemes volt, csak az emberekben volt a hiba, elrontották, az nem igazi fasizmus volt! Mi azért mindennap újra megpróbáljuk. Atlétás…..
Mitya Ivanov 2022.07.20 13:12:07
@Modor Tibi: erre ott van az OTP-s alkalmazás
Mitya Ivanov 2022.07.20 13:28:29
@Modor Tibi:
Tudja exportálni csv-ben is, viszont xlsx-et nem tud, valamiért leragadtak az xls nél.
Mindegy is, az Office 360 elofizetésem segítségével Excel online verzióban is meg tudom nyitni és konvertálni is tudom.
/Microsoft fanboy/
Pangea Ukránok és oroszok 2022.04.20 10:14:19
Az orosz–ukrán háború kapcsán olyan mennyiségű információ ömlik ránk nap mint nap, hogy gyakran még a konfliktus okainak megértéséhez alapvető fontosságú háttérinformációkra is nehéz rátalálni a nagy hangzavarban. Még nehezebb kiszűrni a kétes eredetű, propagandaszervezetek által terjesztett…..
Mitya Ivanov 2022.04.20 11:37:33
nagyon szuper cikk, gratulálok.
1: A szovjetúnió időszakában tanultam én is oroszt, és az egyik orosztanárom, aki a földrajztanárom testvére volt:) azért pedzegette, 88-89-ben, hogy a szovjetúnió nem csak oroszokból állt, van ott sok más nép is. A Közép -ázsiaiakról tudtunk, de azt , hogy egy belorusz és egy ukrán és a nyelvük miben különbözik az orosztól, arról fogalmunk sem volt. Az orosztanárom azt mondta, hogy ő mindkettőt megérti, de inkább oroszul beszélnek egymás között. Emlékszem arra, hogy mondta, hogy a köszönöm Kijevben nem szpassziva hanem gyakuju (?), ami a szlovák djakujemre hasonlít inkább (szlovák nemzetiségi területen jártam iskolába, voltak szlovák nemzetiségi osztálytársaim). És egy csomó más példát is mondott az ukrán és az orosz különbségére.
Ennél fontosabb, hogy az egyetemen volt egy kárpátaljai évfolyamtársam (geográfus), aki egy színmagyar településről származott, ukránul nem tudott és a második nyelve az orosz volt, amit teljes mértékben idegen nyelvként tanult meg. Állítása szerint a sorkatonai szolgálata alatt (még a független Ukrajna előtt, a FÁK időszakban) tanult meg elfogadhatóan oroszul a a Krimben.
Beszélgetéseink során kifejtette, hogy Kárpátalján a zártabb közösségekben általánosen elterjedt volt az a nézet, hogy az ukrán csak egy kitalált nép, a nyelvük egy orosz nyelvjárás, valójában oroszország határvidékéről beszélünk. Azt a párhuzamot vonta le nekem, hogy ukrajna olyan, mintha az Őrség lenne egy önálló állam. Azóta már tudom, hogy ez egy kicsit bonyolultabb kérdés, azonban ez az ismerősöm máig (most 50+) megmaradt ezen a leegyszerűsített értelmezésen. Ezzel együtt világos, hogy egy átlag kárpátaljainak mekkora trauma lehetett az, hogy egyszercsak egy új nyelvet kell megtanulni, új nyelven kell a közigazgatást működtetni, az iskola más nyelven zajlott stb.
  A Modoros történetének legjobb (olvasói) posztja eddig. Hálaérzés tölti szívünk, ha meglátjuk jó Urban Gorillánkat. Köszönjük Neki.    A negatív sznobizmus „Gyakran járok elegáns és drága éttermekbe, amiknek legendás konyhája van, na de a menza a…..
Mitya Ivanov 2012.05.02 13:52:27
@Frengi: nekem a hatnegyvenes kolbász maradt meg. Ami ilyen lecsókolbász szerűség volt, és nagyon szerettem hagymával, meg kiflivel, a 80 as évek közepén, gyereként.
Nem olyan régen vettem egy szál lecsókkolbászt (a negatív sznobizmus jegyében persze), és konkrtétan kifordult a számból ...

@Urban Gorilla: most a hosszú hétvégén kinyitott az első lángosos káfüreden, és elkaptam egy negatív sznob beszélgetést, miszerint nem baj hogy (...pestről) messze van, és hogy 350 Ft a sima, ezért az élményért megéri...
Mitya Ivanov 2021.09.28 12:21:28
@Mitya Ivanov:
Ugyanezen a helyen most 650 Ft a lángos.
Magázódunk, tegeződünk, tetszikezünk, harmadik személyezünk. A protokoll és a szokások változnak, generációról generációra terjed az amerikanizálódásnak hitt tegeződés, holott - mint tudjuk - ott pont, hogy mindenki magázódik. Illetve hát: második személy többesszámazódik. Vagy inkább a Rexed-féle…..
Mitya Ivanov 2021.07.26 13:31:04
@A Joda visszatér: Dunántúl közepe.
Mitya Ivanov 2021.07.26 21:12:29
@Örömhernyó: cseszlovákkém
Mitya Ivanov 2021.07.27 16:53:46
@Almandin: www.youtube.com/watch?v=IKgOd2-4qQw

korkep.sk/cikkek/media/2013/08/09/csehszlovak-kem-talalt-sullyedt/

nekem Bötös Botond, alias Csehszlovák kém ugrott be egyből. Ő anyaországi magyarként felvette a cseszlomagyar identitást és így osztja az észt
Kedves Hölgyek, kedves Mindenki! Teljesen magától értetődő már manapság, hogy az Apukának nem csak illik, hanem kötelező, elvárás, alap besegítenie otthon. Mi több: ilyen nem is létezhet, hogy "besegíteni", hiszen az már önmagában azt feltételezné, hogy a feleség feladataiból vállalna át bármennyit…..
Napfényes hóolvasztó keddet kívánok mindenkinek és az a jó (...) hírem van, hogy világuralmi terveim apró részeként a HV-író csoportban is átvettem az irányítást, úgyhogy ma is én írok. A monitorok, telefonok és tabletek előtt ne legyetek restek hangosan ujjongani, örülni, táncikálni és tapsolni……..
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..
Mitya Ivanov 2021.01.10 16:09:23
@jamboox: A határőrök elöl menekült. És hogy miért hagyta ott a nyugatot a keletért? Meggyőződéses komcsi volt már akkor is és tényleg hitt abban, hogy a keletnémet államberendezkedés igazságosabb.
Az ömlesztett sajtokkal már mindannyian találkoztunk, vagy tömlős, vagy körcikkelyes kiszerelésben. Sokan vaj vagy margarin helyett használjuk. Mivel kenhetőek, ezért a szendvicsekbe kiváló, mert ad egy plusz puha állagot a zsemle és a felvágottak közé. Mi most 12 körcikkelyes, natúr ömlesztett…..
A prosztata egy folyamatosan alakuló szövet, változása során létrejöhetnek jó, de akár rosszindulatú sejtek is. Az 50 év feletti férfiaknak évente kellene prosztatarákszűrésre menniük. Ehhez képest a 65 éves magyar férfiak 39 százaléka még soha életében nem volt ilyen vizsgálaton...
Mitya Ivanov 2020.11.06 14:23:28
@Tinman: konkrétan mi a probléma azzal, amit írtam?
örülnék, hogy ha kifejtenéd, hogy a biosz tudásomat miért kellene csiszolni?
Mitya Ivanov 2020.11.06 14:35:33
@Tinman:
úgy mentem a vizsgálatra, hogy benyúlnak, kitapintják, és kb ennyi az egész. Ehhez képest benyúltak, kitapintották, majd jött a kellemetlen meglepetés elöl. Igen, ilyenkor az ember amellett hogy meglepődik, kellemetlenül érzi magát. Idegen orvos, rendelő stb.
Hogy a biosztudásomat miért kellene felfrissíteni, továbbra sem értem. Tudom, hogy a prosztata váladékot termel, azt is tudom, hogy ez mire való. Azt nem értem és akkor sem értettem, hogy akkor és ott miért ürült bármi is.
1984. március 3-4., a tavasz első hétvégéje Hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Javier Pérez de Cuellar, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára. Képünk Losonczi Pálnál, az Elnöki Tanács elnökénél tett látogatáskor készült..
1937. A Hindenburg léghajó katasztrófájában elhunyt németek gyászszertartása az Egyesült Államokban..
Mitya Ivanov 2020.08.31 08:06:22
@gintonic.azigazi: lazán kapcsolódik, de a kedvencem a zimbabwei teniszezők, a Black testvérek (Byron, Wayne, Cara), akik fehérek.
Az 1948-ban alakult Szakszervezetek Országos Tanácsa (SZOT) a dolgozói szakszervezeteket tömörítő - az egypártrendszer mintájára az egyetlen - munkás érdekvédelmi szövetség volt hazánkban. A szocialista ideológia alapja: "a hatalom a dolgozók kezében" mintegy szervezeti megtestesüléseként állt ki…..
Nosza, felcihelődtünk a kiscsaláddal, két gyerkőc, és a kis feleségem, az asszony - na akkor hát tegyünk Urunk és Parancsolónk akarata szerint, és nézzük meg, hogy mit tud a Magyar Tenger! Fogtunk minden cókmókot, motyót és cúgehőrt, azt ereszd! Abból indultunk ki, hogy mi egy átlagos család…..
Kedvenc posztunk a kedvenc időkből. Nosztalgiázzunk együtt: Valahogy úgy alakult, hogy ciki a társadalom kiválóságának lenni. Aki erős, az köcsög kidobó, aki szép, az büdös kurva, aki egészséges, az rohadt mázlista, aki meg okos, azt jobbik esetben megverjük, rosszabbik esetben nem is magyar. A…..
Kedves Mindenki! Eddig se volt kérdés, de most talán már mások is elhiszik nekünk: az egész világ- és nemzetgazdaság egy hatalmas lufi, ahol Münchhausenként a saját hajánál fogva próbálja magát mindenki kiemelni a mocsárból (és felszínen tartani), eközben felesleges mesterségek pénzelését öncélú,…..
Kijött az új adat a KSH-tól, miszerint a magyar bruttó átlag bér 406.400,- forint. Ez amúgy nagyjából 270.000 ezer forint nettó fizetésnek felelne meg. Kormányunk természetesen ezzel a számmal fog turnézni a médiában, hogy mennyire jól mennek itt a dolgok.Van az azonban egy apró probléma ezzel a…..
Mitya Ivanov 2020.02.27 10:06:14
@pioneer2016: igen?
ők szerinted keresők? Alkalmazásban állók?
Az hogy egy nappalis egyetemista ösztöndíjat kap, nem jelenti azt, hogy kereső lesz, hanem csak jövedelme van. Ami viszont nem számít a keresetek közé.
Mitya Ivanov 2020.02.27 16:23:29
@Pipas: hát öregem, ha ez neked mintavétel, hogy az alap sokaság alját levágjuk és figyelmen kívül hagyjuk, akkor nem tudom hol végeztél....
Mitya Ivanov 2020.03.02 08:25:25
@Pipas:
nem értem, hogy miért nem látod a következőket
adott egy alapsokaság, amely bizonyos ismérv szerint differenciálódik, rétegződik. Jelen esetben ez az ismérv a foglalkoztatottak száma. Ez azt jelenti, hogy ezeknek a bizonyos rétegek a tulajdonságai a metszetek szerint eltérnek az alapsokaság egészének a tulajdonágaitól. És itt azért fontos, hogy min
A mintavétel esetén az összes metszetből veszük arányos mintát. Ebben az esetben azért nem beszélhetünk mintavételezésről, mert egy teljes metszetet kihagyunk a mintából, a többi metszetnél pedig teljeskörű a választás.
Te logikáőd szerint akkor lehetne mintavételről beszélni, ha minden egyes foglalkoztatotti kategóriába tartozó eset (fő) nagyságát ugyanúgy, bozonyos szempotok szerint válogatnánk ki. Akkor valóban reprezentatív lenne, de így ez nem az, mert a kereset nagyságát jelentősen befolyásoló tényező az, hogy ki mekkora létszámkategóriájú cégnél dolgozik.

Az hogy te millió felett keresel, a teljes egész szempontjából semmit sem számít.
Nehéz fenntartani az arany középutat a természetfotózás során - legalábbis nekem mindenképpen. Egyrészről ott van a kezemben egy digitális kamera, amivel tulajdonképpen semmibe sem kerül egy fotó, nem úgy, mint a filmes elődök esetében - ráadásul ez a kamera 10 fotót lő egy másodperc alatt, hamar…..
Sokban hasonlítottak a marhavásárokra, csak kicsit embertelenebb formában. De vajon hogyan jutott valaki idáig? A kép csak illusztráció - Forrás: Fortepan/ Vargha Zsuzsa..
Mitya Ivanov 2020.01.28 06:39:06
Kevés pejoratívabb jelző létezik az egyslágeres csodánál: mintha valamiféle szégyellnivaló lenne abban, ha az adott pop/rock előadó mindösszesen csak egy dalával ért el globális sikert és alapozta meg minden bizonnyal egy életre saját anyagi helyzetét. Pedig zenekarok tízezrei adnák oda kollektív…..
Mitya Ivanov 2019.12.04 23:57:31
@Luc Mandelor: Belfast Child pl
Így, 2019 utolsó hónapjaiban a Star Wars-univerzum rajongói - ezek közé tartozik a múlt századok hétköznapjait bemutató blog bloggere is, izgatottan nézi, várja az újabb filmeket, legyen az az első élőszereplős Star Wars-sorozat, ahol egy - és most nincs itt a spoiler ideje - szóval egy aranyos…..
Mitya Ivanov 2019.11.26 15:21:21
@Frady Endre: Szintén Veszprém és 1984 ősz: a Séd moziba nem engedték, hogy megnézzem a Birodalom visszavág-ot , mert túl fiatal voltam, helyette a kamarateremben megnéztem az Életben maradni (fsz. John Travolta) c. filmet .
Az egyik legfinomabb reggeli gyorsételünk a körözött pirítóssal, mely egyben nagyon egészséges is, a magas fehérjetartalma miatt. Német nyelvterületen Liptauernek hívják, de persze annak semmi köze az igazi fincsi, magyaros körözötthöz, ez a teszten is kiderült. Lássuk, hogy melyik a legfinomabb…..
A távoli, egzotikus országokból sokszor csak annyit látunk, amennyit turistaként megtapasztalunk. A valóság persze nagyon más, ezért érdekes néha betekinteni kicsit abba, miként is élnek a helyiek. Például a Fülöp-szigeteken, ahová most Steve (és egy érdekes beszélgetés) segítségével látogatunk el...