Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hrgy

1 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az október, főleg annak második fele kertészeti szempontból részben biztosan a temetőgondozásról szól. A sírok rendbentartása, felújítása speciális kertészeti teendő, melyet sokféle változó faktor tesz bonyolulttá, így például számít a temető tőlünk való távolsága, a sír beültethető felületének…..
hrgy 2019.10.29 10:26:51
@Kelemanus: Attól függ. Sok temetőbe járó ember idős, mozgássérült, nem is biztos, hogy egyáltalán fel tud emelni egy 3 literes kannát. Gondolj bele, 2-3 darab ilyen cucc az olyan 6-10 kiló körül áll meg, egy bottal járó ember,pláne messzire tutira nem fog neked egy ilyet bejátszani.

Jobban jár az 1 literes ásványvizes palackkal, amit biztosan elbír, és általában azért egy sír nem szokott olyan nagy lenni, hogy 1-2 palacknál több vizet kelljen ráönteni.

A palackos víz azért is jó ötlet, mert sokszor van úgy, hogy a temetőben a sírhoz közeli csap elromlott, eldugult, elfagyott, vagy egyszerűen csak szorul és nem elég erős kinyitni. Ilyenkor praktikus lehet egy pár tartalékba kihozott palack víz.
Én is a Wizzair szerda esti Brüsszel/Charleroi-Budapest járatának utasai között voltam, így a saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy mit jelent az, amikor törlik az ember repülőjáratát és semmilyen tájékoztatást és segítséget nem kap. A tényeket és a tapasztalataimat most megosztom itt, hátha tudok…..
hrgy 2019.07.02 13:37:35
@DarkWolf: Én ezt másképp látom. A nagykövetségnek valóban nem tiszte a WizzAir helyett intézkedni, azonban itt 220 kimerült, éhes és szomjas emberről volt szó, gyerekekkel együtt. A külföldi nagykövetségek egyik hatalmas ereje az, hogy van helyismeretük, tudnak javasolni szállást, tudnak szervezni utazást, buszt stb., tudnak segíteni azoknak, akik talán életükben most járnak először nem hogy Belgiumban, de az országhatáron kívül is. Ennek elmulasztása hiba. Ha valaki komolyabban rosszul lett volna, az kinek a felelőssége? Mák, hogy nem voltak pl súlyos cukorbetegek a járaton, akik nem számoltak azzal, hogy + fél napig ismeretlen területen ragadnak.
Iszak Eszti már nincsen belezúgva teljesen Dobrády Ákosba, mert állítólag Szalai Ádám válogatott focistával kavar. Ez minket alapvetően semmilyen szinten nem kéne, hogy érdekeljen, de a Player kiszúrta, hogy az erről cikket készítő Bors emailben próbálta megszólalásra bírni a labdarúgót, aki…..
Az előző postban hivatkozott cikk elemzését a következő félmondattal folytatjuk: “Scrum practice of ignoring peoples' career goals and their individual talents” - “a Scrum figyelmen kívül hagyja az emberek karriercéljait és egyéni tehetségüket, képességeiket”. Sajnos tény,…..
A strasbourgi emberi jogi bíróság legújabb ítélete szerint egy hírportál felelős a honlapján elhelyezett kommentekért. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy a bérblogger-jelenség napjainkban egyre kézzelfoghatóbb szakmaként jelenik meg a közösségi médiában, máris az internetes hadviselés…..
hrgy 2015.10.26 11:40:28
@micsoda?: Ebben az a trukkos, hogy az amugy is szuk, vagy epp nulla budzsebol gazdalkodo kisebb online lapok nem engedhetik meg maguknak, hogy dedikalt moderatort foglalkoztassanak, foleg nem 0-24-ben, raadasul a moderator - kivalt, ha keves penzert foglalkoztatott - ki van teve annak, hogy torzitsa a velemenyek altal kialakitott kepet egyik vagy masik iranyba. Ezen felul a moderator mindig a laphoz lesz lojalis, vagyis a lap mukodeset alapvetoen veszelyezteto (= pergyanus) kommenteket torolni fogja, am ezzel mindenkeppen serul a szolasszabadsag. Nem egy egyszeru moralis kerdes ez...
Torma Zsuzsanna (Édenkert tábor) Gazdasági Rádió műsorában osztott meg egy nagyonérdekes gondolatot a szegénységgel kapcsolatban, amiről mindenféleképpen kellene beszélnünk. "Van egy új…..
Egy olvasónk eléggé felbosszantotta magát a tegnapi matematikaérettségi után, hiszen a köztévé egy Lükő Gábor nevű okleveles matematikussal oldatta meg a feladatsort, aki viszont nem végzett igazán jó munkát. Itt a levél relváns részlete: Már a könnyű, első részben is…..
hrgy 2015.05.06 12:09:14
@szakértőbb: Igen, elegge el nem itelheto modon ugyanis szigoruan veve az 1 (egy) nem primszam, a legkisebb primszam a 2 (ketto).
A recept eredetije az Epicurious.com-on jelent meg, az én verzióm átdolgozás európai, magyar ízekre, lehetőségekre, mértékegységekre. A fotó természetesen a zseniális Modernist Cuisine-ből származik (és csak részben passzol a témához).  Íme az eredeti recept: When…..
Nagyon sok olyan kommentet, emailt kapok, amit egyszerűen nem tudok mire vélni. Itt most tekintsünk el attól, hogy helyesírásilag és központozásilag problémásak, leginkább tartalmi-megértési problémákról lesz itt szó. Főképpen ezt arra értem, hogy elmondok valamit - most éppen…..
comment:com Itt van a fekete Dallas 2015.01.13 09:30:00
Szarban van a Fox, ezt nehéz lenne tagadni, vagy elmismásolni, az American Idol hanyatlása és az X Factor amerikai verziójának ótvaros nagy buktája óta nincs olyan műsoruk, ami nézettségben bármi értékelhetőt fel tud mutatni - a 24 miniévada csalódás volt, a Sleepy Hollow a…..
hrgy 2015.01.20 09:54:11
@vitaygeorgina: Konnyen lehet celtabla az ember ilyen hatterrel, vezetokent nem mindig szerencses az.
Reggel jött le az MTI-ben ez a csodálatos mondat, hogy azt mondja: A szövetség MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az áll: Hegedüs Lajos, a szervezet elnöke levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető, valamint Varga Mihály…..
hrgy 2015.01.20 09:46:03
@Everyl: Nem, illetve csak reszben. Az elirt szonak onmagaban is van jelentese, raadasul pont olyasfajta, ami szinten aktualis (ti. a kormany torekszik a szabad velemenyformalas korlatok koze szoritasara), raadasul az MTI koztudottan nem a minosegi hirek forrasa.
A Foxnak annyira bejött a 24-reboot, hogy a csatorna elnökének hirtelen eszébe jutott egy másik sikerfranchise, az X-Akták, és elkezdték megvizsgálni annak lehetőségét, hogy valamilyen formában visszahozzák a sorozatot a képernyőre. Gary Newman, a Fox TV társelnöke szerint a dolgok…..
hrgy 2015.01.20 09:24:51
@spontan: Szerintem mindket vonal erdekes, es ossze lehetne olyan reszeket rakni, amiben mindketto benne van...
A héten lehetőségem nyílt kipróbálni a NewRelic monitoring rendszerét, ezzel kapcsolatban szeretném összegezni a tapasztalataimat. A NewRelic neve elsősorban a különböző webalkalmazások teljesítményprofilozásában segítő hasonló nevű plugin kapcsán lehet ismerős, a cég ad…..
Edina pár éve lőtte ezt az alsóörsi strandon, és bár nagyon gyanús, hogy gépi fordítás eredménye, muszáj kitennem, mert annyira vicces. (Kattints a képre, nagyobb és olvashatóbb lesz.) Vannak azért nehezen érhető dolgok benne, mert például a Google Translate a fél…..
Andrásnak szúrta ki majdnem a szemét: Szia,Egy közepesen vicces félrefordítás, én azért eléggé szégyellném magam ha fordító lennék, hogy ilyet adjak ki a kezemből...gondolkodás semmi :)     Cikk itt:http://index.hu/nagykep/2014/05/10/ahol_a_gyerekek_alszanak/ (6-os kép, a…..
Anna felfedezése mérföldkő lehet az európai művészet történetében: Alessandro Baricco: Mr. Gwyn, Helikon kiadó, fordító [ez a rész a blog hagyományainak megfelelően elveszett a postán - a szerk.], olvasószerkesztő [újabb technikai hiba - a szerk.], 49. oldal: „…vacsora…..
Nem akarnám bántani az amúgy totál értelmetlen konzolháború egyik feléhez tartozókat se (főleg nem olyan magasról, ahol a PC Gaming Master Race ül), de azért a Gaystation szép vívmány, attól függetlenül, hogy a Microsoft marketingeseinek ötletéről, vagy az LMBT-közösség…..
hrgy 2014.09.05 15:38:18
@False_GOD: Egyetertek, orom, hogy az eloiteletek es a gyulolkodes fole tudtak emelkedni, es jo peldakepet adnak a tobbi gyartonak. (a hamisitott hamis isten valodi?)
Félrefordítások The parkautomata 2014.08.11 21:48:50
Zsolt csak ennyit írt beküldése elé: Siófoki hajókikötő melletti parkoló, 2014. július Tényleg nem is kell ide több szöveg: ..
hrgy 2014.08.18 16:38:34
@nick-probieren: Igen, de magyarban legalabb van ertelme az elhallgatott alany-allitmany nelkul is. Ugyanez angolul nem mukodik.
Pofátlanul egy saját találattal tolakszom ide. Egy kiváló, és a hőskorban sokat emlegetett klasszikusunk bújt elő ismét. Simpsons ment délután mintegy véletlenül a tévében, igazából oda se figyeltem, de egyszer csak a narrátor hangja ütötte meg a fülemet, hogy "Springfield. A…..
Félrefordítások Csokoládés dob 2014.05.16 22:08:21
Botond csak ennyit írt hozzá: Ferihegy, Szamos. Sokat nem lehet hozzáfűzni. Tulajdonképpen jó, nem? Dob = throw, mi itt a gond?..
hrgy 2014.05.23 12:14:15
@Hoppácska: Nem, csak keptelen kulonbseget tenni a ketfajta angol kozott, mert annyira mar nem intelligens, hogy elolvassa: az egyik ige. Pedig a Google Translate odairja mindenhez, hogy micsoda.
Nagyon sok írás született már abban a témakörben, hogy milyen kérdéseket tesznek fel a felvételiztető, interjúztató HR-esek, fejvadászok, magas beosztásban lévő, és onnan a „tutit jól megmondó” vezetők. Szeretnék egy kicsit „out of the box” gondolkodni ezekről a…..
A Mai Manó Ház Fotográfia felsőfokon című kiállításán, Howard Greenberg 500 fotót tartalmazó gyűjteményéből 118 képet láthattok a fotótörténet leghíresebb képviselőitől, és mint ahogy azt Kincses Károly, a budapesti kiállítás kurátora a megnyitó alkalmával elmondta,…..