Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JpsGold012

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy véget érnek az európai labdarúgó bajnokságok, tavasszal már sorra derülnek ki, hogy mely csapatok búcsúznak az élvonaltól, és velük egyidőben melyek jutnak fel a másodosztályból. Mára már majdnem minden kép letisztult, a mai képzeletbeli utazáson körülnézünk idehaza, aztán ellátogatunk…..
Folytatódik a világ körüli stadiontúra. Ma elöször visszatérünk Franciaországba, majd irány Japán! Stade de France, Saint-Denis, Franciaország 1998. július 12. Franciaország – Brazília 3–0 (2–0) Nézőszám: 80 000 Amikor Franciaország elnyerte az 1998-as világbajnokság rendezési jogát, egyértelmű…..
A három sportág, amelyekben legkevésbé vagyok otthon, a krikett, a golf, és a vitorlázás. Ezért ebben az anyagban ezekről szedtem össze érdekességeket, meghökkentő tényeket. Krikett A világ egyik legrégibb, és legnézettebb sportága. A brit Nemzetközösség országaiban rendkívül népszerű, a világ…..
Túránkat most Spanyolországban folytatjuk, majd Róma után meg sem állunk Los Angelesig!  Estadio Santiago Bernabéu - Madrid, Spanyolország 1982. július 11. Olaszország - NSZK 3-1 (0-0) Nézőszám: 90 000   A Real Madrid otthonaként ismert létesítmény az világ egyik legismertebb futballstadionja.…..
Folytassuk világ körüli stadiontúránkat. Ezúttal elsöként Mexikóba repülünk! Estadio Azteca - Mexikóváros, Mexikó 1970. június 21. Brazília - Olaszország 4:1 (1:1) Nézőszám: 107 000 1986. június 29. Argentína - NSZK 3–2 (1–0) Nézőszám: 115 000 A legmagasabban lévő vb-stadion. A tengerszint…..
Estadio Nacional - Santiago, Chile 1962. június 17. Brazília - Csehszlovákia 3:1 (1:1) Nézőszám: 68700 Minden idők legerősebb mért földrengése rázta meg Chilét 1960-ban, két évvel a világbajnokság előtt. Ez némileg átszabta a szervezést. Négy helyszín tudta vállalni a rendezést, szemben az…..
Estádio do Maracaná - Rio de Janeiro, Brazília 1950. július 16. (döntő csoport, annak utolsó mérkőzése) Brazília-Uruguay 1:2 (0:0) Nézőszám: 200 000 2014. július 13. Németország-Argentína 1–0 (0–0, 0–0, 0–0) Nézőszám: 75 000 A Maracaná Dél-Amerika legnagyobb, és egyik leghíresebb stadionja. Az…..
2023-ban volt szerencsém ellátogatni Londonba, és Münchenbe is. Januárban a brit fővárosban felkerestem a Wembley stadiont, ahol részt vettem egy stadion túrán. Bár az új Wembley nem olyan, mint elődje, a hely hangulata így is megfogja az embert. Főleg, miután megláttam azt a bizonyos felső kapufát,…..
Folytatódik a cikksorozat, amelyben azokat a legnagyobb baleseteket vesszük sorra, amelyek könnyen nagyon súlyos sérülést okozhattak volna. Az, hogy nem okoztak, nagyban az 1994 óta bevezetett biztonsági intézkedéseknek köszönhető. 2005 Kimi Räikkönen – Európa nagydíj, Nürburgring Sajátos szabály…..
2024-ben Bajnokok Ligája elődöntőjében egy klasszikus párharc újabb felvonását élvezhetjük. A Real Madrid, és a Bayern München az európai labdarúgás legnagyobb klubjai közé tartoznak. Korábban rengetegszer játszottak már egymás ellen, megannyi emlékezetes mérkőzést produkálva. Kettejük párharcát az…..
2007 június, Kanadai nagydíj, Montréal. A verseny 26. körében járunk, amikor a pálya hajtűkanyar felé vezető részén a fiatal feltörekvő titán lengyel Robert Kubica eltalálja hátulról Jarno Trulli Toyotáját. Az ütközés a fűre kényszeríti a BMW-Saubert, ahol az a levegőbe emelkedik, a betonfalnak…..
Harminc éve ment el Ayrton Senna Három évtized telt el az imolai fekete hétvége óta, amikor két halálos baleset is történt, és ami örökre megváltoztatta a Formula-1-et. Szombaton a Simtek istálló osztrák újonc versenyzője, Roland Ratzenberger szenvedett hatalmas balesetet, és hunyt el. A vasárnapi…..