Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tothbe

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha eddig nehéz és embert próbáló feladatnak gondoltuk az aktuális szavazásunk résztvevőinek besorozását, akkor bátran mondhatom, most szinte vért izzadtunk. Ezúttal ugyanis annyi, de annyi nyálcsorgató finomság jutott eszünkbe, hogy képtelenség lett volna csupán ötöt kiemelni…..
tothbe 2015.02.11 11:05:04
A lista szűrése igen vacakra sikerült. Ebből igazi kedvencet én sem tudok.
De a többiek már lehozták szinte mindet, amit igazán szerettünk.
Nekem is személy szerint a Mókus volt a kedvencem. Bár állagra mindig iszonyat kemény volt, de az íze mindenért kárpótolt. Sosem értettem, miért nem hozták azt is vissza a sport szelettel (Ami szintén nagy kedvenc).
De mellettük volt az Express is, az is finom volt, és a gőzös nagyon jól nézett ki a falra ragasztva. :)
Még idősebbeknek pedig a Gól, Csemege, Űrhajós, Cherry, Panni nevek is kedves emlékeket idézhetnek.
Aztán ott a már említett Utasellátós csokirúd. Hát az ezerszer finomabb volt mint a geil téli fagyi.
A Limo helyett pedig inkább a fóliás sió gyümölcslevek. Azoknak legalább nem mű íze volt.
Na meg a robbanós cukorka. A Donald/Knight rider/egyéb matricás vagy akár csak a színes gömb rágó. Vagy a tutti frutti, de akár a tejkaramella is.
Melbából az ananászos (azt sztm még mostanra sem sikerült elrontaniuk).
És akkor a régi Forma1-es Autós szeletről még nem is beszéltem.
Balaton helyett pedig ha már retró, akkor a Kismackó. szerintem gyerekként az nagyobb élmény volt.

Akárhogy is nézem, szinte csak csoki fronton emlékszem ezenyi jobb-ra, mint a választható listában (ahol nincs is igazi csoki).
de a cukrok (zizi, frutti)/nyalókák (kakas, kojak, színes csavart)/desszertek (pilóta, vaníliás karika, Budapest) és sok más fronton lehet isteni élményekre visszaemlékezni.

A cikkben felvetett szavazásnak tehát a jelenlegi formájában semmiképp, de akár kiterjesztve sem sok értelme van.
Egy legjobb biztosan nincs közöttük. Sok-sok jó van, és több olyan is, amit az emlékek tesznek széppé és finommá visszamenőleg.
Egy biztos, sajnos a mai ipari termelés igen nagy százalékban nem képes ugyanazt az élményt visszaadni az ugyanolyan néven de más minőségben/eljárással készült termékekben.
Ez rossz is és jó is egyben. Rossz, mert nem tudod megmutatni a gyermekednek. De jó, mert így örök emlék marad a régi.
tothbe 2015.02.11 12:32:01
A "Winter is coming"-elszólás nem csupán a Trónok harca elhíresült mondata, egyúttal jelenti ruhatárunk, és cipőink kényszerű reneszánszát is. Uraim, mit tegyünk ha  a megfelelő elegáns téli cipő megtalálása nem könnyű, hiszen stílusosak szeretnénk maradni esős, havas,…..
tothbe 2014.12.31 11:30:39
@nemszólokmégegyszer: Azért nem csak a grófok léteznek a vasipari munkások után. közte is van még pár réteg. És van, ahol megkövetelik az öltönyt a munkához. ehhez elég akár csak ügyfélszolgálatosnak vagy sales-esnek lenni, nem kell, hogy gyárigazgató legyél.
Ezekről a helyekről pedig a munkavédelmi bakancsoddal együtt vágnak ki. Vagy csak nem vesznek komolyan a partnerek/emberek.
A Bugatti cipőt pedig a Gucci-val ne hozzuk össze, az egyik jó, a másik meg felvágós. A Bugattinak amúgy semmi köze az autós Bugattihoz, amiből gondolom a Ferrarira asszociáltál. A Ferrari valóban saját márkás cipőket is gyárt.
tothbe 2014.12.31 11:48:35
@Étteremkritikus: Sajnos a sima talpú bugattikkal nekem is hasonló a tapasztalat. Ezért is írtam, hogy szigorúan csak a bőr talpúak. Azok valahogy minőségibb darabok (bár nem hinném, hogy a bőrtalp miatt). Azok nekem akár 2-3 évig is bírják.
A gumi/műanyag talpúak szétkopnak hamar, kicsit kínai feeling-je is lesz az embernek tőle. Ezért olyat egy szívás után nem veszek többet.
Nem túlzás azt állítani, hogy a bab a sváb konyha egyik jolly jokere. Nem véletlen, hogy minden házi veteményesben helye volt, és rengeteg ételt készítettek belőle. Ugyan manapság a bablevesnél és a babfőzeléknél már nem nagyon merészkedünk messzebbre, de ez a zöldség még…..
Drámai mentőakciót örökített meg egy houstoni lakos. Tűz ütött ki egy apartmanházban a texasi Houstonban. A lángok kedden délután csaptak fel egy négyemeletes, még építés alatt álló épületben.   Egy építőmunkás csapdába esett a lángoló épületben. A kiérkező…..
A moszkvai metróról egy külön blogot lehetne indítani. Hiszen nem csak a világ legmenőbb jegykiadó-automatája, a mobiltelefonáló vöröskatona mozaikja, a számunkra szokatlan peronfelfestések, vagy pompás szocreál megállói és fura logikájuk érdekes. Írhattam volna arról is,…..
Komszomolszkaja - Martin Deutch/Flickr Moszkvában előadni egy Futurológus Kongresszuson? Ez már akkor is nagyon nagy élmény lett volna, ha nem azzal fejezhetem be az előadásom, hogy Punk's not Dead! Így még inkább az volt - kösz a Balassi Intézetnek a meghívásért! Bár a néhány…..
tothbe 2014.02.21 11:05:01
@Zubreczki Dávid:
Köszi a választ. Szerintem ilyenkor nem a fotók művészi volta a lényeg, hogy az ember átérezze mekkora élmény lehet, amit fotózol.
És a másikat már olvastam, köszi. Na abban tipikusan lejött az, amire gondoltam. Látszott, hogy mekkora rácsodálkozás volt neked ez a jelölés. (Kb. ez a "Mekkora ötlet, hogy ez nekem/nekünk miért nem jutott eszünkbe." feeling)
És ezt a képek a szöveggel együtt adták vissza tökéletesen.
Szóval csak így tovább, örülök, hogy vagytok nekünk, te és a blog. ;)
Mint ígértem, a héten kiposztolom a KMK játékpályázatára beküldött pályaműveket. Folytassuk a sort Matzi művével, a Savage Shapes című ügyességi játékkal. Hősünk egy kör, négyzet vagy háromszög attól függően, hogy a pályákon megtalálható alakváltó állomásokon…..
Az indás fejlesztőcsapatnak hála webkettőnullásodunk ezerrel, kéremalássan. Mostantól avatárok is megjelennek a kommentek mellett, persze csak ott, ahol az illető kommentező beállított magának avatárképet. Ezt néhány kattintással meg lehet tenni az Indaneten, amihez nem kell…..
tothbe 2009.04.14 16:39:01
Haladjunk tovább a disztrojvonalon: a Portal Defenders a legkreténebb verekedős játék, amit valaha láttam, Mátrix-paródiaként is felfogható. Remek grafika, elborult ötletek (külön pirospont azért, hogy az egyik ellenfelet úgy hívják, „magyar”), viszont sajnos picit…..
Egyszerű (még csak nem is flashes), de remek logikai játék a Figure Ground. Egy négyzethálón kell létrehozni megadott elemekből egy képet. Az ugyanolyan színű elemek összetapadnak, ha egymás mellé tesszük őket, a különböző színűekkel pedig bontani lehet egymást. Egyszerű…..
Szerepjáték ritkán van a blogon, főleg azért, mert ritkán készül ebben a műfajban flashjáték. A Hands of War e ritkaságok közé tartozik, elég komplex játékrendszerrel. Sajnos a sztorija nem túl fordulatos, van néhány hatalom, köztük kell rendet tenni. Igaz, még a játék…..
Péternek köszönjük a Guess the Google linkjét, ami kellemes kis asszociációs játék: a bevágott képek alapján kell kitalálni, hogy melyik szóra adta találatnak a képeket a Google. Némi angol nyelvtudás természetesen kell a játékhoz, de azért nem vészes a dolog. A világ legjobb…..
tothbe 2008.10.14 13:51:06
Ha már kommentekben előjött, örökítsük meg itt is a Bloons Tower Defense 3-at. A játék a már sok játékból ismert lufigyilkos majom lövegtornyos feldolgozása, annak is a harmadik része, szóval sok újdonság nincs a játékmenetben, de a pályák nagyon jól sikerültek...