Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemsissi

362 bejegyzést írt és 433 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento Hogy ne halj meg? 2019.08.26 06:14:40
Dr. Michael Greger a nutritionfacts.org alapítója és működtetője, egyben a nagy sikerű Hogy ne halj meg (How Not to Die) című könyv írója. Közkívánatra elolvastam a könyvet és megpróbálom összefoglalni a gondolataimat róla...
Amikor beneveztem a Terepfutás.hu új versenyére, az Ensport Vértes Trailre, egyértelmű volt, hogy a leghosszabb távra megyek, mert még élénken élt bennem a tavaszi Vértes Trail, hogy mennyire klassz és futható és kellemes verseny volt. Aha. Azt mondják, a futókarma mindig orrba vág, ha szükséged…..
nemsissi 2018.11.05 18:57:54
Utolsó frissítőpont, szombat délelőtt valamikor 10 előtt. Robi elköszön, 2 szőlőcukrot és egy palack vizet kapok, ők a célban várnak Szilvivel. Egyedül megyek az utolsó 5 km-en, ez most csak az enyém, lesz időm végiggondolni ezt az utat, aminek a végén itt vagyok. És nem csak a mögöttem lévő 76…..
Anyu fut 6 óra, 50 kör 2017.09.10 19:11:33
"Baz'meg, Benes, úgy fest, ezt megcsináltad" - ez a gondolat hasít belém 5 óra 50 akárhány perc futás után, a 49. körben a Velencei-tó mellett a nádasnál, és ettől kezdek el úgy bőgni, hogy már abba se tudom hagyni a hátralévő másfél meg egy kicsi körön. Mert itt már tutibiztos volt, hogy megvan az…..
A megszállott kovászolók nagy becsben tartják a kovászukat, nem ritka, hogy még nevet is adnak a „gyermeknek”. Sőt, létezik már egy világszintű adatbázis is, ahová bárki regisztrálhatja a kovászát a világ bármely pontjáról! Mitagadás, a kovász egy önálló entitás, benne egy egyedi…..
Manapság sajnos még mindig gyakran előfordul, hogy a nők nem mernek belevágni keményebbnek tűnő edzésformákba, mert rengeteg téves információt hordozó cikket, vagy kommentet olvasnak ezekről. Halomszámra lehet találni különböző fórumokon, vagy a közösségi hálón elrettentő történeteket sérülésekről…..
Fotó: Bene Krisztián a Kúrián vezetőszáron (© Zsolnai Péter) Miközben már jelenlegi partnere, Noémi sem kíváncsi a lúgos orvos perére, Bene Krisztián és ügyvédje szintet lépett az arcátlan védekezésben a Kúrián: rágalmaznak. Bene Krisztián és ügyvédje, Dr. Szekér Gyula, a Szekér Ügyvédi Iroda…..
nemsissi 2017.06.09 19:22:56
@krokodil2008: én is így gondolom
egy jó példa rá, hogy a poszt elején azt írja hogy Noémi el se ment a tárgyalás(ok)ra, sugallva, hogy "mert nem érdekli", aztán később meg azt írja "Szemmel láthatóan a Bene-család tudomást sem vesz Noémiről, a tárgyalóterembe be sem tehette a lábát."

engem az érdekelne, hogy valaki, aki ilyen közelről ismeri az ügyet, ugyan tenne már meg annyit, hogy a Noémi által hangoztatott nyomozati furcsaságokat logikusan kielemzi.
Anyu fut Ez már szerelem 2017.05.22 20:48:20
Ez az UB azt bizonyította, hogy én végzetesen beleszerelmesedtem a futásba. Egyszerűen olyan felemelően frenetikus volt, amilyet már régen éreztem, pedig voltak jó versenyeim idén is. A körülményekről most nem írok, a csajokat imádom, ismerjük egymás hülyeségeit, nyűgjeit, ki mire ugrik, mi…..
Az utóbbi időben nagyon klasszul sikerültek a terepfutásaim, ennek megfelelően klasszul elbíztam magam. Ráadásul a tavalyi sikertelen teljesítés után nagyon-nagyon revansot akartam venni a Szimplán. Végül persze a futókarma jött, döngölt és tanított. Tavaly nem sikerült behúznunk magunkat szintidőn…..
A push-up, a sport, a pánt nélküli és még sokáig folytathatnánk a sort. Sokan nem is gondolnánk, hogy a hányféle típusú melltartóból válogathatnak a nők, hogy az a ruhához mindig tökéletesen passzoljon. Ti mindegyiket ismeritek? Forrás: Alice Mongkongllite / BuzzFeed..
A testmozgás különösen fontos az agy egészsége szempontjából, mert növeli a vérátáramlást az agyban nemcsak a mozgás alatt, de a nap hátralévő részében is. Már több neurológiai vizsgálat is bizonyította, hogy ha ülő munkát végző, egyébként nem sportoló emberek elkezdtek rendszeresen mozogni, akkor…..
100 éve, 1916. november 21-én halt meg Ferenc József. Erre emlékezve egy négyrészes cikksorozatot indítottunk, amelyben különböző nézőpontokból idézzük fel a császár és király életét és uralkodását. A második rész témája az uralkodó és a hölgyek öröme. KABA ESZTER CIKKE ..
nemsissi 2016.11.03 13:31:42
A jógával kapcsolatos – igencsak szerteágazó – szak- és egyéb irodalmat, az egymásnak gyakran gyökeresen ellentmondó véleményeket olvasgatva joggal merülhet fel a kérdés: vajon hasznos, vagy lehet ártalmas is a jóga gyakorlása a XXI. századi európai ember (és gerince) számára? Nos, elöljáróban…..
nemsissi 2016.11.03 10:15:33
A probléma már a "Megfelelően képzett oktató felügyelete mellett gyakoroljunk" tanácsnál felmerül.
Ki a megfelelően képzett? Mert én azt látom, hogy a 200 vagy az 500 órás "nemzetközi" oklevelet nyújtó képzéseken részt vett lánykák tartják az órákat, akik maguk is pár éve jógáznak, és (jó esetben) 10-15 év múlva válnak olyan tapasztalattal rendelkező tanárrá, akihez én most járni szeretnék.
Attól is a falnak mentem, hogy pl. a Sportkórházban és a Budai Gerincközpontban gyógytornászként dolgozó lány csak bután nézett, amikor megkérdeztem, hogy a térdműtétem után milyen jógagyakorlatokat végezhezek, illetve mikortól járhatok ismét crossfitre. (Ez utóbbiról azt hitte, hogy egyenlő a crosstréninggel). Azt még megértem, hogy ez utóbbit nem ismeri, de hogy a jógáról sincs fogalma?
A jógaoktatóknak lövésük sincs egy csomó anatómiai dologról és a "szakemberek" is tájékozatlanok. 2 évet ashtangáztam, és jó sokat kellett utána olvasnom, mire megértettem, hogy mit várhatok el magamtól, és mit ne erőltessek.
Az általam nagyon jó szakembernek tartott Almássy Csilla is könyvelőből lett "gerinctrénert" képez, aki most vígan tart gerincjógát boldog boldogtalannak, miközben maga is még tanul, és még rettenetesen messze áll attól, hogy szakember legyen.
Nagy örömmel elmennék egy szakemberhez, aki személyre szabott tanácsokat, sőt, akár fejlődési tervet is ad, - de nem ismerek egyet sem.
A hónap legfontosabb híre, hogy terv szerint sikerült lefutnom a 2016 km-t. Év végéig 2500-at szeretnék, nem lehetetlen, de ha nem fog menni ennyi, akkor sem leszek elkeseredve. Már csak azért sem, mert jelentkeztem kettlebellre, ami heti 2 edzés lesz pluszban, így futni valószínűleg kevesebbet…..
Anyu fut A maratonon túl 2016.08.14 12:51:32
Úgy néz ki, ez az év a futós bakancslistám pipálgatásával telik, egy újabb titkos vágyam teljesült most a Korinthosz.hu ultraversennyel.  Ez egy felkészülési verseny a Spartathlonra, a honlap szerint távja megegyezik a Spartathlon első szakaszának hosszával, az Athén és a Korinthoszi szoros…..
És ki van a halottak között? Kibaszott Jon Snow. Baszkurálják itten az ember agyát. ..
nemsissi 2016.02.15 17:07:41
Egy friss tudományos kutatás szerint az emberek többsége nem a megfelelő lábbelit viseli futáskor, és emiatt több kárt okozhatunk gerincünknek, mint hasznot. Milyen az a futócipő, amellyel a leginkább megvédhetjük testünk épségét? A kanadai kutatás eredménye döbbenetesebb, mint gondolnánk...
nemsissi 2015.10.09 11:12:13
Hát hogy mindegyik valaminek a nem-csinálása. Ezért nem megy. Cigaretta   Akik dohányoznak, nehezen tudják abbahagyni, mert a nem-dohányzást napi 24 órában kell csinálni. Minden egyes cigi-pillanatban úgy kell dönteni, hogy nem gyújtasz rá és tovább tartani azt a…..
nemsissi 2015.10.06 16:05:42
@Víz Ivó: szerintem pont ez a csapda és emiatt vesztegetünk el éveket és életeket, hogy azt hisszük, a szabadságunkat a mások által gyakorolt kontroll veszélyezteti.

Holott pont az annulálja, hogy mi akarunk kontrollt mások és/vagy adott történések felett.

-amikor rájövünk, hogy csak saját magunkkal szemben van valódi hatalmunk, ott kezdődik a szabadság
..
nemsissi 2015.08.25 11:05:57
@Emanuelle: az egész első rész egy kliséhalmaz, miért lenne kivétel a család?
Van egy nagy csomó idióta férfi, aki véres szájjal ugat és veri magát a földhöz, hogy őt (vagy valamelyik ismerősének ismerősét) átverték a válással (pedig kurvára akart gyereket nevelni egyedül), hogy őtőle megvonják a szexet, meg hogy elhízott a nősténye, amikor ő egy…..
nemsissi 2015.08.21 00:56:27
@Amichay: aki akarja, akinek fontos, az meg tudja tenni
- de szerintem ezt te is jól tudod

az esélyek meg... ahány nő megteszi, azt, amit te vagy én, annyival sanszosabb lesz, hogy az esélyeket is megteremtjük
nemsissi 2015.08.21 16:15:03
@nemsissi: erre mondják, hogy "a" igaz, "b" igaz, de a kettő között nincs összefüggés

segítek
"a" = én hozzászólásom
"b" = te hozzászólásod

a logikai összefüggésnek fuss neki mégegyszer
nemsissi 2015.08.21 16:16:55
@zZz: erre mondják, hogy "a" igaz, "b" igaz, de a kettő között nincs összefüggés

segítek
"a" = én hozzászólásom
"b" = te hozzászólásod

a logikai összefüggésnek fuss neki mégegyszer
Ritkán dicsérünk magyar címeket, de a Coolon hamarosan bemutatkozó The Americans magyar címe nagyszerű lett, csak gratulálni tudunk a hidegháborús kémsorozatot magyarítóknak, és nem, nem…..
Honnan máshonnan, mint az Egyesült Államokból indult az új Pegan diéta étrend őrület.    Nem tudod mi a jobb: Paleo vagy Vegan? Legyél Pegan!   A pegan szó nem más ami paleo diéta és a…..
nemsissi 2015.08.09 14:55:16
A fapados stáb nyáron kevesebbet repked. Ilyenkor annyi minden jót lehet itthon is csinálni, illetve jó pár dolgot csak nyáron érdemes tenni. Az egyik ilyen a strandolás, persze nem kis részben a gyerekek részéről érkező, maximálisan érthető nyomás hatására. A fillérbaszás…..
A színésznőt Rebecca Van Cleave-nek hívják, és nemcsak abból él, hogy mások helyett mászkál egy szál semmiben Dubrovnik utcáin, hiszen szerepelt még két tévésorozatban (az ismertebb címe a The Royals), de az tuti, hogy a Trónok harca miatt fognak emlékezni rá. Mintegy ezer…..
A Daredevil első részéről már áradoztunk egy sort (az évadkritika épp most készül), a Netflix-Marvel közös gyártású sorozat pedig akkora siker már most, hogy a streamingszolgáltatás berendelte a második évadot, méghozzá 2016-os vetítési dátummal. A döntés egy részről…..
nemsissi 2015.04.22 18:14:12