Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Errejártam_ErreArra

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képzeld el, hogy autózol egyik urbex helyszínről a másikra és egyszer csak egy településtől pár kilométerre a földek mentén meglátsz egy feltűnően elhagyatott üvegházkomplexumot. De mivel feszített ütemtervvel készültél, a lakóhelyedtől több mint 100 km távolságra vagy, nem állsz meg. Majd ha…..
Valahol az osztrák határtól légvonalban kb. 30 km-re talán volt egy kemping a folyóparton. Na meg yacht kikötő. Talán? Mindjárt kiderül. Osztrák vállalkozók vágtak neki az építkezésnek kerékpáros és vízi turistákat remélve. Ha hihetünk a felkutatott információknak, kikötési engedélyt sem sikerült…..
Régóta terveztem meglátogatni a helyet. Mégis csak az ország egyik legismertebb szocialista nagyvállalatának megmaradt emléke. Még ha csupán az ebédlője is. De ha figyelembe vesszük, hogy állítólag egyszerre 600 dolgozó tudott itt ebédelni egyszerre, akkor nem csupán egy szimpla menza jut eszünkbe.…..
Igen, amikor a címet elolvastam én is elgondolkodtam saját elmeállapotom aktuális alakulásán. Pedig ha végig gondolom, még értelme is van. Nagyjából. :) Valamikor a XIX. században nagy divatja volt Buda egyes részein svájci típusú villák építésének. Már persze aki megengedhette magának. Miről is…..
A történet még gyermekkoromban kezdődött. Ebben a kis faluban laktak az apai nagyszüleim. Gyerekként nagyon is érdekelt, hogy miért is vannak szürke ruhás géppisztolyos őrök egy szögesdróttal elkerített, őrtornyokkal díszített területen.  Annyit tudtam, hogy ott olaj vagy benzin van és az fontos,…..
Errejártam_ErreArra 2024.05.08 20:32:42
@jwkllr: Nem, arra még nem jártam. Ott is van hasonló?
dézsmapince: https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-magyar-neprajzi-lexikon-71DCC/d-723CA/dezsmapince-72423/ Kettő ilyen mesterséges, földbe vájt barlangszerű pince került a célpontunkba az egyik történelmi borvidéken. Az első kisebb, viszont könnyebben be tudtam azonosítani hol…..
Még korai urbexes időkben kerestük fel ezt a kastélyt, mert akárhogy is nézzük, kötelező ide elzarándokolni. Különleges a látvány és alapvetően kockázatmentes. Úgy éreztem hogy elérkezett az idő, hogy újra meglátogassam,  megnézzem mi változott. Spoiler: szomorú az eredmény. Kívülről nincs változás…..