Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sidaries

2297 bejegyzést írt és 1167 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig még nem szóltam erről az autóról, mert még azóta sem sikerült beszélnem a tulajjal, de a Vurdon jóváhagyásával írok róla. Szóval a lényeg, hogy tavaly május végén egyszer csak érkezett a Vurdon telephelyére egy Delorean. Amint szóltak, már mentem is utána, hogy ez mi lehet, és elég hamar…..
Sidaries 2021.03.13 19:58:31
@Quattroman: Ma is tanultam valamit. Kösz!
Két és fél éve írtam utoljára a készülő új Deloreanekről, és ennyi idő elég volt az amcsi bürokráciának, hogy január közepére végre kidolgozza a szükséges dokumentumokat, szabályzat részleteket. Mivel viszont az alaptörvény, amire ezek az NHTSA és EPA szabályzatok kijöttek már 2016-ban megszületett,…..
Tegnap volt 40 éve, hogy az első Delorean legördült a gyártósorról, legalábbis a hivatalos információk szerint.  ( Majd lehet, hogy ezzel kapcsolatban írok még egy kiegészítést. ) Addig emlékezzünk meg a napról ezzel a bejegyzéssel. Na de visszatérve az eredeti témára, természetesen elég nagy…..
Ez a klipforgatás még tavaly júniusban volt, de folyamatosan jöttek infók arról, hogy készül, készül, ezért úgy gondoltam, megvárom a végeredményt, aztán azzal együtt írom meg az egészet. Hát nem ment gyorsan, de mint tudjuk, jó munkához idő kell, az ennyire profi munkához meg aztán főleg. Na de ne…..
Sidaries 2021.01.20 09:03:39
@Gebbe: Én is! Elég nyűgös lettem már a végére, de megérte. :)
Hát akkor még egy év végi bejegyzés, mert pont van mit írni. Bő egy hónapja nem mentem a Deloreannel, ilyen nem nagyon volt még, ezért karácsony előtt mindenképpen menni akartam még egyet, de nem sikerült. Mégpedig azért nem, mert - ilyen sem volt még - lemerült az aksi. Egyébként érdekesen merült…..
Ahogy korábban is említettem, idén év végén is foglalkoztam a Delorean jólétével és megcsináltattam rajta néhány olyan dolgot, ami már érett egy ideje, de valahogy soha nem találtam meg rá az időt, hogy foglalkozzak vele. Ebből egyértelmű, hogy egyik probléma sem olyan volt, amivel nem lehetett…..
Azt hiszem az idei évet most már lezárhatom szülinapos szempontból, bár egy még lesz januárban, de az már ugye a jövő évre számít. Hát a lényeg, hogy a szülinaposok száma tökéletesen hozta a 2020-as év elvárásait, azaz alig voltak. Ahogy visszanézem, összesen három volt egész évben, bár lehet, hogy…..
A Falu Pálinka 2020.11.13 10:00:00
- Ivott a bácsi már rossz pálinkát? - Ittam. - És milyen volt? - Jó...
Mifelénk nagyon nyomul a mostanában igazán divatos agrárromantika. Igaz, amikor élőben csinálod, akkor kicsit kevésbé romantikus, de cserébe sokkal agrárabb. Földszerződésekkel foglalkozok, pár történetet már írtam itt ezzel kapcsolatban, most is volt egy jó aláírás. A célpont egy 82 éves néni,…..
A Falu Barkas mindenre 2020.11.04 12:00:00
Kölcsönkértem a Barkast, mert menni kellett a diszkóba...
Az elmúlt hetekben végzett tesztjeim során a következő megállapításokat tettem: - Ha egy légy száll a szélvédőre, majd én elindulok az autóval, 60 km/h-nál nem tudja tovább tartani magát. - Ezzel szemben a poloska akár 80 km/h-ig a szélvédőn marad. - A rekorder viszont a katicabogár, ami még…..
A Falu Zsír 2020.11.03 12:00:00
Olyan zsíros kacsát ettem tegnap, hogy nem fog reggel nyikorogni a szar...
A Falu Pálinka mindenből lehet 2020.11.02 13:00:00
Ez az öreg ez olyan, hogy ha adsz neki egy vödör vírust, akkor nekiáll, aztán főz belőle pálinkát...
Aki a múltat ismeri, meg tudja jósolni a jövőt...
2016-ban voltam utoljára az Oldtimer Shown, kicsit visszaolvastam, hogy mik is voltak akkor, és nagyjából ezekre emlékeztem. Ez a találkozó volt az utolsó az írországi út előtt, és ezután álltunk neki a motor felújításának. Akkor volt a Melkus kiállítva, és akkor néztem először rendesen körbe egy…..
Élet egy Deloreannel Zsiga 2020.10.07 10:00:00
Ilyen bejegyzés még nem volt, de ez is eljött. Meghalt a Zsiga. Nehéz ilyenkor írni, nem is tudom, hogy mit kéne és hogyan, de majd összejön valami. Múlt héten pénteken volt a temetés, én képviseltem a Delorean klubot, aminek ha nem is oszlopos tagja, de mindenképpen fontos szelete volt. Annak…..
Élet egy Deloreannel NAAF sirató 2020.09.30 10:00:00
Még a július végi klubtalálkozón merült fel, hogy ha nem lesz NAAF, akkor megismételjük az akkori bulit, majd gyorsan el is neveztük az új, lehetséges eseményt NAAF siratónak, habár bíztunk benne, hogy nem fog sor kerülni rá. Sajnos a vírushelyzet nem javult, a NAAFot először szeptemberre…..
Szerencsére mivel nem vagyunk túl nagy klub, ezért simán meg tudtuk tartani az idei klubtalálkozónkat. Majd akkor leszünk bajban, ha fölötte leszünk az ötszáz főnek, de ahogy nézem ez idén még nem történik meg. Szóval elkezdtük valamikor júniusban szervezni a találkozót, de mivel a klub eléggé…..
Most már összekapom magam, mert elképesztő, hogy mennyire trehányul nem írom meg azt a pár dolgot sem, ami idén történik. Oké, hogy 2020 eddig katasztrófa minden szinten, emiatt a Delorean is többet áll, mint bármikor amióta nálam  van, de azért ez már tényleg több a soknál. Szóval akkor…..
Két hónapja nem írtam semmit, pedig van pár dolog, amit már meg kellett volna. A következő bejegyzések egyáltalán nem követik a kronológiát, de azt hiszem ez nem is különösebben számít. Legyen akkor az első a címben is szereplő mozis vetítés. Ami a legjobb volt az egészben, hogy ez nem egy szokásos…..
Na most az van, hogy soha nem hallgattam Hooliganst. Múltkor megtaláltam otthon a Mesét, Álmot, Mámort című kazettájukat, ami fogalmam sincs honnan van meg, de érintetlennek tűnt, szóval azt sem tolhattam túl sokat. Persze hallani hallottam a dalaikat itt-ott, és ezek miatt eltettem ilyen csajozós…..
Az utolsó találkozó után egy hosszú szünet következett, elvégre valakinek (Hetrick) dolgozni is kell. :) Delorean ez alatt az idő alatt adott egy interjút amiben elmondta, hogy megvan a várva várt befektető, ám a részletekről érthető módon nem árult el semmit. Valószínűleg valamikor szeptember,…..
Sidaries 2015.11.25 15:59:57
@scal: Tervezik már egy ideje, de elkészülni nem nagyon akar.
Sidaries 2020.05.26 22:10:42
@scal: 5 éve írtad, de most éppen megláttam ezt a hozzászólást. Azóta már készült film, Framing John Delorean a címe. Láttam, nagyon jó.
Plusz készült még egy Driven címmel, arról megoszlanak a vélemények.
A szerdai bejegyzésben írtam, hogy még az idei évben is van remény. Hát íme! Sziasztok kedves DeLoreanesek, itt Attila! Anyukám a hibás! Megnézette a (konok és önfejű) 8 éves kisfiával azt az ominózus filmet, aminek hatására 18 év elteltével a kisnagy gyerek összeszedte magát, és nekiállt komoly…..
Sidaries 2020.05.26 19:11:23
@JSHannibal: Hát lehet, hogy egyszer rárúgjuk az ajtót, hogy megjött a klubtalálkozó. :)
Nyugodtan mondhatom, hogy az idei év szinte mehet a kukába. Elég sok meghívásom volt márciusig, amikből kivétel nélkül nem lett semmi. Először a nagyobb kiállítások: - Az Oldtimer Showt az április 17-i kezdésről először eltolták június 12-re, majd október 9-re. - Az AMTS-t, amit habár még mindig…..
Ez a vírus a Deloreanezésnek is keresztbe tesz. Az év eleji szervizt jellemzően február-március környékén szoktam megcsinálni, de idén februárban még nem volt túl jó idő, március elején meg sok volt a dolgom, mert nem tudtam, hogy a hónap közepétől most akkor lesz teljes karantén vagy sem, ezért…..