Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sidaries

2372 bejegyzést írt és 1177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élet egy Deloreannel Három videó 2024.03.13 10:00:00
Lassan kezdődik a szezon, addig pedig írok pár dologról, ami az elmúlt hetekben történt. Az első, és talán a legfontosabb, hogy a DMCH újra elkezdte gyártani a hiánycikknek számító bal első acélelemet! Óriási dolog ez, az pedig, hogy mindössze 1500$ a tervezett ára, külön örvendetes. A következő…..
Jó régen írtam, aminek az oka - nem meglepő módon - a rossz idő és hát a szezonon kívüliség volt. Ezért  aztán november óta egyetlen nagyobb történés volt, az is lassan már egy hónapja, amikor is két Deloreannel Szombathelyen tettünk egy látogatást. Természetesen ilyenkor magunktól nem vállalkozunk…..
Év végére pár hír az új Deloreanekről. Október elején már írtam, hogy van baj bőven a Delorean Reimagined háza táján, és hát azóta is történtek dolgok. Jó hír, hogy a Karmával úgy tűnik peren kívüli megegyezésre jutott a cég, valamikor szeptember végén, ami után Joost De Vries, a cég igazgatója úgy…..
Ez az év egész jól sikerült. Volt ausztriai túra, NAAF pótlék, klubtalálkozó, minden, ami egy jó szezonhoz szükséges, na de ezeket mind megírtam korábban. Amire itt most kitérnék, az inkább az, hogy az év vége is elég erősre sikerült. Októberben és november elején - köszönhetően a jó időnek - volt…..
1978 október 2-án tartották Dunmurryben a hivatalos megnyitási ceremóniát. A beszédeken felül közös faültetés is történt. Minden fontosabb ember megjelent. Az alábbi képen Don Concannon, a Munkáspárt minisztere, valamint David Cook Belfast polgármestere koccint John Deloreannel és…..
Ennek a bejegyzésnek ez a dokumentum volt az alapja: Arról már írtam korábban, hogy a PRV-6-os motor miatt a Renault Alpine is közeli rokonságban áll a Deloreannel, viszont arról eddig még nem volt képanyag, hogy néhány Alpine komoly tesztelés alatt állt a gyárban, illetve a Lotus…..
Ez a levél a gyár 1982 május 31-i bezárása előtt érkezett a dolgozókhoz. A február 19-i csődvédelem után eddig tartott, hogy kiderüljön, hogy John Delorean nem tud gyorsan befektetőt szerezni, és a gyár a jelen körülmények között nem fenntartható. Június 1-től már csak egy minimális személyzet látta…..
Kicsit később, mint szokott, de azért csak meglett szeptember végén az idei klubtalálkozó is. Ezúttal csak egy hiányzónk volt Dubniczkia személyében, mindenki másnak sikerült odaérni, igaz voltak veszteségek. Mivel az idei mozgatható gépállomány a belga Delorean miatt már hat darab, ezért egy…..
Mindig voltak pletykák az Új Deloreanről, de ebből soha nem lett semmi. Aztán mostanra annyit értünk el, hogy jó esély van rá, hogy most már két Új Deloreanből nem lesz semmi. Ez is hosszú lesz, ezért rövidítek ahogy lehet. Előzményként ajánlom elolvasni a következő két korábbi bejegyzésemet. Itt…..
Egy észak angliai, pontosabban durhami illetőségű házaspár eléggé meglepődött, amikor a postás egy levelet dobott be hozzájuk. Ugyanis a levél egy olyan címzett nevére jött, aki valószínűleg egykor a házuk tulajdonosa volt, de még soha nem hallottak róla. A meglepődésük tovább nőtt, amikor…..
Sidaries 2023.09.25 19:15:45
@Tomchy: Hát mondjuk ez a kettő nálunk egyáltalán nem sikertörténet. :)
Sidaries 2023.09.26 09:32:32
@Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a harmadik rész szerint. Ebből pedig levonhatjuk a logikus következtetést, miszerint mi most a vadnyugaton vagyunk. :)

Az az ár meg kb. 15 éve volt ennyi. Régi szép idők. :)
Volt az elmúlt hónapban három szülinapos is. Amiből igazából csak egy volt igazi szülinapos, de szokás szerint így hívom az összes érdeklődőt, aki valami okból meg akarja nézni a Deloreant. Az első egy régi fősulis haver volt. Annak idején együtt kezdtük a főiskolát, de aztán másfelé indultunk el,…..
Párszor írtam korábban, hogy az év eleji szerelés nem sikerült tökéletesen, mert habár a benzincsövek nagy részét - két kivétellel - sikerült kicserélni, az alapjárat valami okból nagyon elromlott. A szokásos 800-900 helyett leesett 600-700 környékére, és emiatt nagyon egyenetlenül járt a motor.…..
Az idei év eddig eléggé gyatrán sikerült találkozók szempontjából. Ennek fő oka természetesen a hiányzó NAAF és Lakeside, és az, hogy még nem vettem rá magam, hogy helyettesítőt keressek. Viszont mivel ez az American Motors on the Beach pont a NAAF  idejében volt, pont olyan hosszú volt, valamint…..
Pár hónapja Dubniczkia szólt, hogy mivel régi BMX-es, és vannak még hasonló betegségű ismerősei, ezért szoktak évente egy kisebb találkozót tartani ilyen-olyan tópartokon, de főleg Nőtincsen. Aztán mivel a BMX az nagyon '80-as évek, és hát a Delorean meg szintén az, ezért hozzuk már össze a kettőt,…..
Azt hiszem nem nagy meglepetés, hogy a magyar mozik egyik címbeli filmet sem játszották, pedig én biztosan megnéztem volna mindegyiket, az pedig már legalább egy ember. :) Viccet félretéve, meglehetősen szubkulturális érdekesség ez a két film, itt a világ keleti felén, ellenben az óceán túlpartján…..
Tavaly egy kicsit kétségek között mentem a Balaton Classicra, idén azonban már nem volt kérdés a jelentkezésünk. Megéri elolvasni az előző bejegyzést is, mert sok mindenre itt nem fogok kitérni, ami azóta számomra már egyértelmű, azonban tavaly még újdonság volt. Azért így sem lesz rövid. Igaz, a…..
Élet egy Deloreannel DMC Logan 2023.07.03 10:00:00
Még egy hiánypótló bejegyzés, a DMC Logan, azaz a hókotrók. Olykor felmerül a kérdés, hogy a DMC-nek egyetlen járműve volt csak? Ilyenkor a legjellemzőbb válasz az igen, de ez nem egészen igaz. Kétségtelen, hogy a DMC-12-re kapták az angol kormánytól a pénzt és annak a gyártása volt a fő prioritás,…..
Pár éve már gondolkodtunk rajta, hogy ideje lenne egy rendes közös túrát is csinálni valahova, mert az öt évenkénti Eurofest, ami legutóbb ráadásul el is maradt, nem elég közösségi élmény a klub számára. Aztán persze ez a klub kaotikus és lusta hozzáállásából adódóan nem jutott sehova. Viszont…..
Sidaries 2023.07.01 08:49:24
@a8zoli: Hát nem nagyon láttak még ilyet, az biztos. :)
A memo botrány, amennyire fontos volt a DMC számára 1981 végén, annyira nehéz róla bármi használhatót találni a neten. Amit pedig találni, az sokszor pontatlan. Bő 10 éve írtam róla először, de habár azóta is többször találkoztam a témával, mégsem realizáltam, hogy ez a téma sokkal komolyabb…..
Élet egy Deloreannel Sonja 2023.06.26 10:00:00
Régen volt már a DMC történetével kapcsolatos bejegyzés, de most lesz kettő is. Ez az első egy kis érdekesség, a majd következő második egy nagyobb lélegzetvételű és fontosabb eseményt dolgoz fel. Szóval akkor John Delorean és Sonja. Ezt a történetet nem szeretném ezen túl kommentálni. Amikor 1982…..
Április közepén kaptunk egy levelet, amiben arra kértek minket, hogy elmondjuk a véleményünket egy kinézett Deloreannel kapcsolatban. Egy belga autóról volt szó, az első képek alapján egy elég szép állapotúról. Rácsaptunk keményen, ki is lett szegény elemezve rendesen. Miután meglett a VIN,…..
Az elmúlt két hétben a Győri Árkádban volt kiállítva a Delorean. A megkeresés az ACCH-tól, azaz az American Car Club Hungarytől jött, akik egy vándorkiállítással járják a különféle plázákat. Egyszer, jó régen, már voltam egy ilyenen Szegeden, bár a távolság miatt akkor trélerezett az autó…..
Április 30-án tartottak Komáromban egy veterántalálkozót, amire úgy döntöttem, hogy én is elmegyek. 2019-ben már voltam egyszer rajta, igaz akkor csak a legvégére értünk oda, mert éppen Hollandiából jöttünk hazafelé. Szép is volt, hogy mindenki kihozta a féltett kincsét a főtérre, természetesen…..
Na jó, igazából egyáltalán nem vagyunk ilyenek, de azért ez jó. :)..
Ott hagytam abba, hogy megvolt az év eleji szerelés, lehetett menni a találkozóra. Aminek a szervezése elég messziről indult és úgy tűnt, hogy elég nagy gurítás lesz. Mert ugye McFly összerakta a győri Deloreant, azt elvittük a Vurdonnak, ők meg úgy gondolták, hogy nem akarnánk-e egy kis hűhót…..