Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gábrosz

2 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
teszt blog első bejegyi 2012.05.05 17:16:00
 rizsagép..
Végre sikerült a női gondolkodást egy egyszerű, a férfiak számára is érthető sematikus ábrán megjeleníteni! Íme:…..
Kozonithy Abortusz 2006.11.29 00:14:00
(2012-es kiegészítés: Aki abortuszon gondolkodik, vagy ebben a témában szeretne beszélgetni, tanácsot kérni, a következő bejegyzést, pontosabban a kommentárokat ajánlom elolvasásra, amelyeket "válsághelyzetbe" kerültek és a nekik válaszoló anyák, apák,…..
Gábrosz 2010.02.05 13:10:25
@Leonaprofi:
Kedves Leonaprofi! Érdekesek a fölvetéseid. Elgondolkoztam rajtuk. Viszont hadd szóljak hozzájuk!

Én úgy vélem, a Földön mindig vannak jó és rossz sorsúak. És eddig, 6 milliárd emberrel sem esett ki az egyensúlyából még...

Amit a vallásról írsz, azt valójában az egyházról írtad. Ez (legalább) két különböző dolog (hit, vallás, egyház), amit nagyon sokan kevernek. Az egyház: intézmény - és valóban nem lehet tökéletes. Sőt, a középkorban tényleg voltak elég sötét időszakok (volt női pápa is, aki egy körmeneten megszült)... Igen, ezek sokszor jogosak, de kritizálni mindig könnyebb bármit, mint benne tevékenykedni.

Ez erkölcsi téma (is). Az élet kérdése. Nemcsak az egyház(ak)nak van erről véleménye, ugyanúgy minden világi (politikai) intézmény elítéli a gyilkosságot (ld. törvények).
A magzat pedig már élő ember, jogilag örökölhet is. Ki tagadná, hogy nem gyilkosság volna az abortusz is? A különbség csak az, hogy a magzat nem tud ellenkezni. Sőt, fölvételek szólnak arról, hogy abortuszkor már képes a magzat tudatosítani, és próbál védekezni a behatoló eszközök ellen.

A vallás magánügy? A vallást mindigis közösségben gyakorolják a hívők, azon kívül, hogy megvan a személyes kapcsolatuk is Istenükkel.

Kína pedig nyilván gazdasági (pénzügyi...) okokból hozta politikai döntését a születésszabályozásról. De hány politikus tette már el láb alól azokat, akik nem kellettek nekik? Kétlem, hogy ők lennének példaadóak.
A "Sátán személyes játszótere" - na ezen jót mosolyogtam:). Vajon mire gondolhattál? Mindenütt jelen van a rossz, de a jó is, mindig az emberen múlik, hogy ő melyiket választja...

Remélem, elolvasod, amit írtam, mert ha nem is értesz mindennel egyet benne, talán elgondolkoztat egy kicsit.
Minden jót kívánok!
bloGábrosz - 2009.03.16 00:25:48
úgy tűnik, mégsem indult be ez a második blog.sőt az első is csak alkalmi bloggá minősült.no majd egyszer talán.üdv az olvasónak!Gábrosz <;..
"Fényképek az abortusz után" volt a címe az eredeti bejegyzésnek... 2009. szeptember 21-i kiegészítés:OLVASD EL A KOMMENTÁROKAT, HA ABORTUSZON GONDOLKODSZ! Ez a bejegyzés 2007. április 22-én született. Azóta  a Google már az első 10 között…..
Gábrosz 2009.03.16 00:13:17
Kedves Anyuka és Apuka!

Ne adjátok föl! Nincs lehetetlen! Az a 0,5% esély biztos vagyok benne, hogy nem hiába győzött! Istennek/a Sorsnak szándéka van ezzel a "véletlennel". Higgyetek benne! (Istenben/a Sorsban és negyedik gyermeketekben!)

Az anyagi nehézségektől lehet, hogy tartotok, de mi nagyobb érték lehetne az életnél? Ha akarjátok, meglesz, ami kell, ha hisztek/bíztok benne. Sokkal jobban megéri, minthogy egész életetekben kísérjen a meg nem született gyermeketek rémképe...
Én ötgyermekes családból származom, és sosem álltunk anyagilag jól. A szüleim viszont sokszor elmondták, hogy azért vállaltak ennyi gyereket, mert hittek benne, hogy ami kell, megadatik. És valóban, sosem éheztünk, sokminden megadatott nekünk.

Továbbá, statisztikák szólnak arról, hogy számtalan nagy ember nem negyedik, hanem sokadik gyerekként született a családjában. Például Beethoven is 9. volt, de rajta kívül még sok más zseni is nagy családban látta meg a napvilágot - sokszor nyomorúságos körülmények között. Jogosan mondhatjuk, hogy hálásak vagyunk az ő szüleiknek, hogy megszülethettek!

Valamint, nem egészen ide kapcsolódik, de ahhoz igen, hogy lehetetlennek tűnő helyzetekben is meg lehet találni a szép életet. Egy nagyszerű anyukáról szól a videó, aki kezek nélkül is teljes családi életet tudott élni, továbbadni:
www.youtube.com/watch?v=wDZKo2MmuIw

Bízom benne, hogy áldás lesz számotokra legifjabb gyermeketek.
És bízom Bennetek is, hogy tudtok az élet mellett dönteni.
Kisbabátok pedig méginkább bízik Bennetek!

Szeretettel, és sok erőt kívánva:
Gábrosz
Fú! Egész sokan megnéztétek a tegnapi írásomat, és sokan reagáltatok is rá! Köszönöm! Komment helyett ide válaszolok.Sokat gondolkodtam tegnap ezen a dolgon, és az egyesületemnél (amelynek keretében gyermekfoglalkozásokat tartunk) szintén felvetettem az ötletet, hogy ha nem is…..
Eszembe jutott valami, és bocs, ha már létezik hasonló, csak nem tudok róla. Sok – egyébként jól megalapozott hiszti – szól manapság arról, hogy az iskola nem készíti fel a gyerekeket az életre. Hogy olyanokat tanulnak ott, amit 1 hét múlva már el is felejtenek, ha egyáltalán…..
Gábrosz 2008.10.29 02:56:20
pár pénzügyi kérdésre a válasz eléggé meg van csinálva a bank.freeblog.hu/ oldalon található videóban. talán pont hasonló szándékkal készítette vmelyik bank, még reklámozva is volt.
bloGábrosz helóbeló 2007.01.11 19:23:00
no majd eldöntöm, hogy átköltözök-e a freeblog.hu-ról ide.Mindenesetre nem tűnik rossz projectnek...
Gábrosz 2007.01.11 19:38:34