Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kexes

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kritikusok nem értik miért bukás a Furiosa, hiszen a film nem rossz, van benne sok bumm meg reccs meg puff, színes és szélesvásznú, sőt, a színészek sem csak a dublőreiket küldték be ásítozni. Ennek ellenére még a mozigépészek sem nézik a filmet. Sokan sokféle dolgot állítanak, a haladárok persze a…..
Kexes 2024.08.30 18:34:03
Deansdale Fakul a nap 2024.07.26 16:54:31
Azt hittem megőrültem, mivel egy ideje már az a határozott benyomásom, hogy míg életem 40+ évén át a nap aranyló fényt adott, az utóbbi pár évben mintha ezüstös lenne, fémes, olykor határozottan sápadt jellegű. De felmentem a netre, és azt találtam, hogy ez általános tapasztalat. A szagértők…..
Kexes 2024.08.26 19:50:25
@Deansdale:

Az idők változnak.
Eljön az új dolog és a régiek nem lesznek többé.

Azt gondolom, hogy ennek fog eljönni az ideje.

Nem lesz szükség sem erre, sem arra.
Máshogy lesz.
Kexes 2024.08.26 20:06:14
@Deansdale:

Én nem szarom le.
Hanem elmondtam a véleményemet.

Illetve szerintem senkit nem kellene "tolni" semmilyen vallásilag állami szinten.
Sem így, sem úgy.
A többséget nem érdekli a téma olyan mélységben, hogy videókat nézzenek vagy cikkeket olvassanak végig, ezért én most csak egy képet mutatnék az AP honlapjáról kölcsönözve: A piros karika és nyíl jelzi, hogy honnan lőtt a merénylő és merre, a kék karika pedig egy második emeleti ablak, ahonnan a…..
Kexes 2024.07.24 22:01:10
@Madarász Henrik:

"Lehet, hogy a republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump az utóbbi időben bejárja a különböző tévés talkshow-kat, de emlékszel az ingatlanmágnásra ezekben a furcsa szerepekben évtizedekkel ezelőtt? 1985-ben a The Jeffersons című epizódban haladt tovább a "You'll never Get Rich" című epizódban. 1994-ben feleségével, Marla Maplesszel együtt szerepelt Will Smith The Fresh Prince Of Bel-Air című sitcomjában. Carrie-vel és társulatával kétszer szerepelt a Sex and the Cityben 1998-ban és 1999-ben, saját magát alakítva. #InsideEdition"

www.youtube.com/watch?v=cbdrr9w4e80
Kexes 2024.07.25 20:26:43
@GABOR2:

"@Kexes: Trump nem volt színész. Egy milliárdos építészcsalád tagja, meg hotelek tulajdonosa. Viszont imádott celeb volt így szerepelt pár pillanatra pár sorozatban, filmben."

Jó.
Akkor így mondom: szerintem színész és kész.
Szerinted meg nem az.

Te éled így a világod én meg amúgy.
Ugye nem kell sokat bizonygatni, hogy a "görbe" és a "görbít" szavak egy tőről fakadnak, csak a ragozásban térnek el - így ha valaki azt állítaná, hogy a görbe szót a magyar nyelv a szláv grkeb (=aszott) szóból vette (ezt most csak hasraütésből fantáziálom a példa kedvéért, ne keressétek semmilyen…..
Kexes 2024.07.14 20:13:45
@Új nick regisztrálása:

Nem tudom, hogy mi a helyzet, de úgy néz ki, hogy vannak "érdekes" emberek a világban:
Would You Steal Money From a Blind Man? - Social Experiment

www.youtube.com/watch?v=4a9fPmd3c2E

És ez csak 50 dollár, ami anno 10-12 ezer forint lehetett és ezt tették egyesek....
Kexes 2024.07.14 22:36:40
@Deansdale:

Én csak azt akartam megmutatni, hogy vannak sajnos egyes emberek, akikben annyira nincs és nem lép fel - valamiért - az empátia érzése, hogy többre tartanak akár egy szinte semmiség anyagit, mint az előttük kiszolgáltatott érző lényt.

Szóval látja az egyén az áldozatát, hogy milyen kiszolgáltatott felé, hogy milyen hátrányban van vele szemben és hazugságot tesz ellene az anyagiért.
És egy olyan kevés anyagi van előtte, amire semmiképpen nincs rászorulva illetve vélhetőleg egy nap alatt megteremti magának.

És mindezek ellenére illetve összességében megtesznek ilyet emberek.

Most akkor képzeljük el azt, hogy ha találsz ilyen embereket, akiknek a többszörösét kínálod anyagiban azért, hogy úgy hazudjanak emberek felé, akiket még csak nem is látnak maguk előtt, még kevesebb az inger, ami empátiát tudna ébreszteni, mert nincs előtte az,akinek hazudnia kell.

Vajon miben hazudnának?

De ez csak az én elgondolásom, hogy ha ilyen kicsiből indulunk ki, akkor lehetséges-e még nagyobb dolgokba - nem szép dolgokba - bizonyos ilyen viselkedésű embereket akkor bevonni?

Meglehet szerintem, esélyes...
Kexes 2024.07.14 22:39:10
@Kexes:

A fogalmazásom nem teljes illetve félreérthető:
Azt gondolom semmilyen anyagi nem indolok olyan jellegű dolgokat, amit a videóban linkeltem. Ezer milliárd dollár sem.
Semennyi és semmilyen anyagi sem.
Deansdale EB2024 idegroham 2024.06.21 11:05:25
Örülök, hogy nem vagyok olasz, mert a spanyol meccs után szerintem felvágtam volna az ereimet. A magyar csapatnál rengeteg az egyéni hiba, de legalább látszik rajtuk valamiféle akarat, hangyapöcsnyi kreativitás, küzdeni akarás. Az olaszok tegnap úgy játszottak, mint gyerekek egy felnőttcsapat ellen.…..
Kexes 2024.06.30 19:31:40
@valis47:

Ezt értem.
De te nem érted, hogy az a jogszabály, hogy a termék teljes árát ki kell írni a termék mellé?

Az árát.
A teljes árát.
Amit fizetned kell.
Ki kell írni.
A termék mellé.

Ez a jogszabály van érvényben.
Nem tudom, hogyan írjam le, hogy van egy jogszabály, ami ma is ebben a pillanatban érvényes ami ezt mondja.
Kexes 2024.07.07 21:58:15
" inkább űrhajó kéne, mert ezen a bolygón sajna már nincs hova menekülni :-D "

Szerintem lehetséges egy olyan dolog a közeli jövőben, ami megmutat valami olyat, amitől megváltozik az a nézet - mondjuk úgy, kissé "befosós alapon" azoknak, akik ebben hisznek - hogy az életben, illetve a létezésben az a "valaki", akinek sok pénze van, aki elnyomja és kizsákmányolja hatalmánál fogva a másikat, meg úgy minden ilyen, amikor azt gondolja az ember, hogy ő neki bármiféle joga van a másikat lenézni, elítélni és uralkodni rajta ilyen-olyan módon.

Szerintem nagyon is lehetséges egy olyan esemény, ami arról fog szólni, hogy a mai "én vagyok valaki és te egy senki" nézetű és életszemléletű illetve életvitelű emberek olyat fognak megtapasztalni - és itt valaminek a meglátására gondolok - amitől ez a szemléletük megfordul egy "híg fosás" ingerének irányába....

És ezt vélelmezem személyes tapasztalatokból és elgondolásból, miszerint amit megéltem fizikai illetve biológiai tapasztalásokat valami hatalmas - és brutálul szerető - lény által illetve olyanokat, ami valami olyasmihez áll közel, mint a jövőbelátás.

És ezen okok miatt filózom sokszor, hogy ezen dolgok megtapasztalása az életemben lehetnek ilyen okokból mondjuk(a lista nem teljes):
- egyénileg tapasztaltam meg valamit, ami esetleg csak egy szubjektív dolog és kész és ugyan úgy élem le az életem és látom magam körül az életem, ahogy eddig: "szimpla" anyagi élet tovább élése annak végéig és kész.
- egyénileg tapasztaltam meg valamit, amiről csak azt hiszem, hogy megtapasztaltam, de jó pár évente forgatom magamban illetve kutakodok utána és vannak másnál is tapasztalatok
- amit megtapasztaltam, az azért van - illetve mások is - mert van egy olyan célja - amit gondolok magamban, mint egy elég valószínű ok - hogy ez a "mesének" hangzó erő belépése a létezésünkbe illetve az életünkbe most fog megtörténni, mert ilyen-olyan okból meg kell történnie és kész. És változtatni fog ezen az egészen, ami most van.

És úgy, hogy két "hú" meg "hű" lesz az emberek száján:
Az egyik fajta azért, mert el fogják dobni az agyukat attól, hogy mi jött el a világban.
A másik azért, mert rájönnek arra, hogy mi van - attól a pillanattól örökre - a világban.
:)

És én sokkal inkább erre "szavazok", hogy történni fog.

És azért, mert ez a "legütősebb" megoldás attól, akit én a legnagyobb erőnek ismertem meg.
És ezt gondolom a "végső terv"-nek részéről, hogy megváltoztassa a világot.

Uff.
Én beszéltem.

:)
Roosevelt cirka egy évszázada mondta ezt, amit azóta is sokan idézgetnek tőle: Magyarul nagyjából annyit tesz, hogy a politikában semmi nem történik balesetszerűen - bármi is az eredmény, azt úgy tervezték, úgy akarták. Amilyen egyszerű ez az állítás, olyan nehéz megérteni, ill.…..
Kexes 2024.05.16 04:36:12
@békaapu:

Oké.
Akkor úgy van, ahogy mondod.
:)

Na, most akkor jobb lesz?
Jobb lesz az életed?
Igen?

Akkor örülök!
;)

További szép napot!
:)
Kexes 2024.05.25 20:46:19
@GABOR2:

Tudjátok ez olyan dolog, hogy van a teória - illetve valamilyen filmek is erről igazából - hogy olyan világ lesz majd "nagytestvér" módon, ahol az emberek egymást osztályozzák mondjuk vásárlásnál mint eladó és vevő, illetve mögöttük a sorban állok és így vannak-lesznek a szociális kreditek.

És tudjátok ez a szöveg nyomva van mellettük, az ilyen témák mellett, hogy "ez akarják tenni velünk, ezt akarják, hogy ilyen világ legyen, hát mit akarnak ezek vaaaaaaaa!!!!" :)

És akkor azt mondom, azt mondtam erre:
Tudod miért létezhet egy ilyen utópia? Tudod? Na? Mert az emberek cselekszik azt, hogy a másik embernek szar legyen.

Mert az, hogy a másik ember - egy, a sorban a pénztáros és a vevő mögött álló - értékelést adjon az egyikükről, ahhoz neki - illetve így nekik, a tömegnek - ez a szabad akaratuk kell, hogy így döntsenek, hogy: így tesznek és ezt teszik.
Kexes 2024.05.26 17:41:47
@GABOR2:

Persze.

Az emberek szarok.
Van egynémely kivétel.

Én ilyen vagyok.

És már csak azért sem fogok ezért a szar világért, meg a szar emberekért megdögleni, mert valaki kitalálta.

Mert van bennem szeretet.
Van bennem szeretet önmagam iránt, hogy élni akarok, és azt úgy, hogy ahogy tudom korrektségben és tisztességben.
És nem úgy, hogy azért áldozom fel magam, mert az azt mondja nekem, hogy ha nem teszem, akkor bennem nincs szeretet.

Nem.
Abban nincs szeretet, aki azt várja a másiktól, hogy áldozza fel önmagát és mindenét.
És az egy gyilkos.

És az a rossz ember és nem én vagyok az.

Mert én vagyok a szeretet.
Deansdale Vallásismereti kisokos 2024.04.09 10:37:45
Páran a twitteren felfedezték a zsidó vallás egy érdekes vonását: a napi gyakorlatban arról szól az egész, hogy hogyan ne kelljen teljesíteniük a parancsolatokat, milyen kiskapukkal hogyan lehet átverni a zsidók istenét. És a szóban forgó deitás annyira hülye, hogy tiltja a kávéfőzést szombaton, de…..
Kexes 2024.04.13 09:06:19
Azt gondolom a vallásokról, hogy sokkal inkább ketrecek és börtönfalak akkor, ha vakon követed őket, vallva azt, hogy ezzel te több vagy másoknál egész lényedben, egész mindenedben.
(mint bármi más az életedben, amit elhatározol magadban, hogy "ez az igaz és kész és mindenki aki mást mond, az téved és - a lényeg - "ellenség" ezáltal.)

Minden, amit te magadban, vagy más kívülről úgy emel téged, hogy annak követése az Egy és Igaz és mellette sugallja is, hogy aki másképpen gondolja az csakis téves úton járhat - marad bűnös és elkárhozott mondjuk - és te ettől több vagy - és te ezt el kezded vallani - akkor kezded felemelni magad mások felé és talán akkor történhet meg az, hogy több akarsz lenni mint Isten - aki mindenkiben van - és ezzel lököd el önmagadat tőle.

De ehhez nem kell Biblia, Korán, Tóra, Jahve, Buddha, Jézus, Allah, Krisna.

Mert ez lehet egyetemi végzettség, doktori cím.
Lehet cégvezetői beosztás, politikusi "rang"
Lehet brutál fizikai erő, külső megjelenés, rengeteg pénz birtoklása.
Stb-stb...

Azt hiszem minden dolog vallás lehet, amiben megtéve bármit is magunknak Istennek és azt gondolván, hogy ebben mi a tökéletesek vagyunk és mindenki más senki hozzánk képes.
És van, aki így, van aki úgy választ esetleg magának mindenképpen egy vallást, ha nem veszi észre.

És mondjuk úgy, hogy van "csapda" illetve ez a "csapda", hogy azt tartjuk, a vallás az, ami egy természetfeletti szellemi lényhez és történethez tartozó leírásban való ilyen jellegű hit, amit fentebb magyaráztam, miközben ilyen formán bármi vallássá alakulhat az ember életében és nézetében, mert a lényeg az, hogy legyen egy olyan szellemi dolog - amit Istenít az ember - által önmagát felemelő gondolat az emberben, hogy attól ő a nézete szerint tévedhetetlen és többé, nagyobbá vált, mint bárki más a világban és ezáltal mindenki felett van, azt tesz amit akar és kész, senki és semmi nem számít.
(lásd mondjuk diktátorok.....)

És lehet, hogy lényegében a "több akart lenni, mint Isten" az az, hogy magasabbra akarta emelni magát, magasabbra emelte önmagát a fejében, mint az összes ember a világban.
Bármi által. Jézus, Buddha, Krisna, pénz, vagyon, beosztás, iskolai végzettség, fizikai erő, szépség.

Vagy - és ez most ugrott be - mint ezeknek a másik véglete:
Vagy akár ezeknek ellenkezője úgy, hogy én valami vélt vagy képzelt - társadalom vagy általam kitalált - dologban hátrányba vagyok és a hátrányom végett vagyok több, mint mindenki más és jár nekem a több és minden más (nárcizmus mondjuk.)

Ez jelenleg egy ilyen koncepció most, amit hozzátennék a valláshoz, mint téma.

És mindenki belemegy ilyenekben az életében vélhetőleg.
Bármi kapcsán.
És talán a kérdés az, hogy vajon ott marad-e vagy nem.
Hogy "vallássá" válik-e az életében ez az állapot, vagy nem.

Szóval valami ilyen keretet képzelek el annak a dolognak, amit a vallás, mint szó igazából takar, teljességében.
Kexes 2024.04.14 13:06:32
"Az más kérdés, hogy ezer évekkel ezelőtt sokan babonás, idióta válaszokat adtak ezekre a kérdésekre, amiknek a valósághoz nincs több köze annál, mint hogy a tudatodat elektronok mozgása hozza létre az agyadban, lol. A fürdővízzel nem kéne a gyereket is kiönteni."

Pedig nekem azáltal lett egy olyan gondolatom illetve teóriám azzal kapcsolatban, hogy az elektromos áram rázásának jellegével együtt a hatalmas szeretet érzete volt kiváltva a testemben, hogy esetleg Isten jelenléte vagy része vagy alkotó eleme - vaooo :D - vagy közvetítő közege - vagy ezeknek halmaza - esetleg az a dolog, amit mi atomként vagy annak részeként ismerünk, mint mondjuk az elektron.

Az agy - is - elektromos impulzusok által működik.
A környezetünket, a közeget meg mindenütt atomok meg elektromos hullámok alkotják ilyen-olyan formában.

És ilyen formán teóriaként nem rossz az, hogy az elektronoknak köze lehet a tudathoz, szerintem.

Nyilván egy szellemi lénynek is léteznie kell valamilyen módon, gondolom és annak a létezési módnak is szüksége van valamiféle alkotói elemre, amire előbb-utóbb rá lehet jönni.

Magyarán a "természetfelettinek", az "immateriálisnak" a "csodának" is vélhetőleg vannak valamiféle fizikai, kémiai alapjai, valami közegen, közegben, közegre szükségük van a megnyilvánuláshoz és azt lehetségesnek gondolom meghatározni valamilyen "rálátási" szinten és lehetőségen, amit elérhet ilyen-olyan módon a szemlélő.
Kexes 2024.04.14 14:49:40
@Deansdale:

"de a folyamat iránya szerintem egyéretlmű, és botorság azt képzelni, hogy a tudat valami olyasmi amit az anyag okoz vagy hoz létre. "

Értem, hogy az alap gondolkodása az embernek valami olyan, hogy van az anyag meg van a szellem.
Vagy inkább materiális meg immateriális legyen, talán mindegy.

De vajon létezhet-e egyik a másik nélkül?
Mert ugye én ezért írtam ezt, mert ez valahogy így látszik számomra:
Magyarán a "természetfelettinek", az "immateriálisnak" a "csodának" is vélhetőleg vannak valamiféle fizikai, kémiai alapjai, valami közegen, közegben, közegre szükségük van a megnyilvánuláshoz és azt lehetségesnek gondolom meghatározni valamilyen "rálátási" szinten és lehetőségen, amit elérhet ilyen-olyan módon a szemlélő.

Csak meg kell nyilvánulnia valaminek, de ahhoz, hogy megnyilvánuljon bármilyen formában kell hozzá egy közeg, amiben ezt megteheti.
Magyarán a szelleminek, immateriálisnak is csak kell közeg, ami meg átnyúlik a materiálisba is szerintem.

Egy darab kavics sem csak materiális, mert a létezésének kisugárzása az, hogy értelmet kap az, hogy a kavics nem egy semmi, és ezért nem csak materiális.
Hogy minden mögött ott az immateriális is, ami a létezését megmutatja, amitől önmagát megmutatja az az egy darab kavics, hogy: vagyok, van.
A tudat által, ami értelmet ad bele, hogy az micsoda.
Szükséges van a materiálisnak a létezéséhez így az immateriálisnak.
Az anyagnak a tudathoz, hogy az lehessen, hogy az anyag: van.

A tudat által tud lenni.
De ha nincs a kavics, akkor a tudat nem tudja kifejezni azt, hogy van, mert egész egyszerűen nincsen a kavics.
Így elég esélyes szerintem, hogy ha nincs valamiféle materiális, akkor nem tud létezni az immateriális sem.

De igazából a lényege nekem ez, hogy egész egyszerűen egy olyan materiális alapban, formában, összetételben van a tudat illetve az a lény, akit Istennek hívunk amit mondjuk nem vagy még nem érthetünk, értünk, fogunk fel, látunk át, stb-stb....

Tehát összességében én azt mondom tehát, hogy szerintem kell egy materiális közeg az immateriálisnak a létezéséhez is - hangozzék bármilyen abszurdnak - amit meg tudunk határozni.

Egyenlőre én eddig jutottam az elmélkedésemben pár napja ezen most, hogy ennek valahogy így kell "működnie"...