Regisztráció Blogot indítok
Adatok
falsiloquus

0 bejegyzést írt és 266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van annak már tán' egy hete is, hogy egy melegházasságról szóló posztunk végén (egyebek mellett) bátorkodtunk azt a jóslatot tenni, hogy a témáról vitatkozni voltaképp értelmetlen, mert azonnal megjelennek a sötét trollok, akik meggyőzhetetlenek, se olvasni, se írni nem tudnak,…..
falsiloquus 2015.07.13 19:52:17
@val: Honnan tudod? Csak nem a seggedből ráztál ki és terítetted ki a fűre ami benned rejtőzött, miután belédélveztek? Buzikám.
falsiloquus 2015.07.13 20:05:28
@falazodesyka: Ha a gyűlöletkeltést írásnak tekintjük, kétségkívül igazat szólsz. A kérdés csak az, hogy ez az önmamát is gyűlölő nemzet miért szorul állandóan ellenségképre. Hiszen a savanyú történelmünk során láthattuk, hogy ez csak veszteségeket hoz. Lehet, hogy jól ír ez a kirekesztő, de nyilai méreggel teltek, és előbb-utóbb felétek fordulnak, akik most annyira imádtok elélvezni tőle.
Mondjuk tényleg nem tettem volna a nyakamat vagy a fél vesémet arra, hogy a Kutyapárt bevándorló-ellenes ellenplakát akciója közben, után és mindazonáltal, a magyar kormány hirtelen felindulásból lemond. Primitívo-naivitásom szellemében persze azt sem gondoltam volna, hogy az…..
falsiloquus 2015.07.12 10:21:00
@röf:

Érdekes, hogy szíriai menekültek kellettek ahhoz, hogy ne románozzátok le az erdélyi magyarokat, és ne tőlük féltsétek a munkahelyeiteket. Ha nincsnek a szíriaiak, az erdélyi magyarok ma is románok, és ma is ők lopják el a becsületes itt született - és itt adózó!!!, mert ez is egy nagy szlogen ám - magyarok munkahelyeit, a szemetek! A sok szemét román (igaz, hogy magyarul beszél, de ki nem szarja le) helyett most szembesültetek a szíriaiakkal. Most már végre megmenkülnek a betololakodó, és az itt adózó ősmagyarok munkahelyeit veszélybe sodró "románok"???

Á, dehogy. Felpítitek a drótkerítéseket, pont a románokkal akik közben magyarul beszélnek és gondolkodnak, aztán miután megmenekültetek a munkahelyeiteket veszélyeztető szíriaiaktól, akik viszont egy hangot nem tudnak magyarul, egyszerűen csak élni szeretnének, már megint a román buzi lesz a bűnös, amiért ti ősi bennszülöttek nem éltek svájci színvonalon.

Nem veszitek észre, mennyire szánalmas, idióta és egoista fajzat vagytok???
falsiloquus 2015.07.12 10:42:52
@csak egy néző: Egyetértek.

A gyűlölködés semmire sem megoldás.
A genetikus professzort csókoltatom , add át neki az üzenetem ! tanulja meg a biokémiát is !! - kommentelt egy bejegyzésem alá még néhány órája is a Gyurcsány által kirúgott ex-DK-s Sütő László háziorvos, miután a közmédia beszerezte egy genetikus professzortól a…..
falsiloquus 2015.07.11 12:08:17
@Blogger Géza: Ha engem kérdezel, az emberiség beteg, már megjelenése óta. És pontosan azáltal, hogy bizonyos csoportok megpróbálnak egészségesebbnek, erősebbnek és életképesebbnek feltűnni, mint mások, és ezeket a másokat minden eszközzel megpróbálják eltiporni. Az ember az egyetlen olyan faj, aki saját magát irtja ki, ráadásul tudatosan. Egyelőre az evolúció azt mutatja, hogy a homoszexualitás nem feltétlenül tanult, hanem inkább öröklött viselkedésforma, még ha e két tényező százalékos aránya nem is minden esetben azonos mértékű. Én változatlanul azt tudom mondani, hogy nem bánt, ha lebetegeznek, mert az emberiség súlyos betegségéhez képest én egy senki vagyok, és személyes betegségem eltörpül óriási fajunk eredendő betegsége mellett, de tapasztalataim szerint eddig mindig olyanok betegeztek le engem, akik lelkileg betegebbek voltak nálam. Egy egészséges embernek nincs szüksége betegképekre. Egészséges lelkű emberek ezért mindig megértéssel, és nagyobb szenzáció nélkül fogadták a másságomat, és nem próbálták minden áron bebizonyítani, hogy ők az egészségesek, én pedig a beteg. Ezekre az emberekre felnézek. A többiekre (akik nálam egészségesebbnek tartják magukat, és erre lépten-nyomon fel is hívják a figyelmemet) - betegségem okán - nem sok időm marad - így Rád sem jut több.

Köszönöm, hogy válaszoddal megtiszteltél.
falsiloquus 2015.07.11 12:46:21
@Girhes Joe: Köszönöm.

"Ha a homoszexualitás genetikai eredetű, akkor nem igaz az, hogy ez teljesen normális dolog lenne, hiszen egy kategóriába esik pl. az autizmussal vagy a veleszületett csipőficammal. Nincs szó arról, hogy ezért le kéne nézni, vagy el kéne ítélni valakit, na de azért büszkeségre (pride) nem ad okot, pláne egyenlősdi hisztire (mintha a csípőficamosok tüntetnének azért, hogy ők miért nem lehetnek ugyanúgy bányászok, mint akinek nincs ilyen rendellenessége)."

Igazad van, de kicsit csúsztatsz is. Ugyanis nem láttatsz olyan tényeket, amelyek alapján a homoszexuálisok bármiben kevesebbek lennének mint a heteroszexuálisok. Gyermeket is tudnak nemzeni, és családot is fenntartani. Más kérdés, hogy többségük ezt nem teszi. De sok olyan heteroszexuális pár is van, aki szintén nem teszi, és nem betegségből, hanem mert meggyőződése, h nem akar utódokat létrehozni. Nem látok tehát olyan különbséget, ami a metaforáidat indokolttá tenné, bár, kétségtelenül hatásosak egy, a témától kívülálló számára. (Szándékosan nem megyek mélyebbre, mert ez sértené az általad idézett fogyatékossággal élők egyes csoportjait). Csak éppen rossz az asszociációd, nem ültethető rá a homoszexualitásra. Privátban természetesen részletesen elmondom, miért, ha lenne ilyen igényed.

Következő gondolatsorod sokkal igényesebb, de ahhoz, hogy válaszolni tudjak rá, sajnos kénytelen leszek szétválasztani a gondolatokat, ugyanis nem koherensek. Tudom, hogy ezáltal az általad kívánt összhatást gyengítem, de érintett lévén, kérlek fogadd el, hogy nem hagyom sem magam, sem a minket olvasókat megetetni - azzal együtt, hogy értelmed előtt kalapot emelek.

"Ha a homoszexualitás nem genetikai eredetű, akkor nem igaz az, hogy ez egy megváltoztathatatlan adottság, akkor bizony van benne része tudatos értékválasztásnak, neveltetésnek, környezeti hatásoknak egyaránt."

Tudatosság kizárva. Ez feltételezné azt, hogy a meleggé válók tudatosan rosszat akarnának önmaguknak. Ez egy melegellenes társadalomban értelmezhetetlen, abszolút valószerűtlen. A többi stimmel.

"Akkor meg arra nincs ok, hogy hülyének tituláljunk bárkit, aki szerint létezhet átmenet homoszexualitásból a heteroszexualitásba."

Tökéletesen igaz. Sőt, már Czeizel Professzor Úr is megmondta, hogy a szexualitásunk nem más, mint egy skála egyik végétől a másikig való lavírozás míg végül egy ponton megállapodunk - vagy sem -, tehát újat nem mondtál, igazat viszont igen. Ebből azonban egyáltalán nem következik következő mondatod.

"Akkor nem indokolt homo-házasságot követelni, hiszen bárki köthet ellenkező neművel házasságot, ebből senki nincs kizárva, és nincs a génjeibe írva, hogy ő csak azonos nemű emberrel élheti le az életét."

Ez a mondat önmagában helytálló, de nem következik előző premisszádból. A házasságot összetartó erőként értelmező megközelítésből nézve pedig egyenesen hamis állítás.

"A legszebb az, hogy akár egyik, akár másik nézet képviselőit simán földbe döngölik, ha csak a jelét is mutatják annak, hogy nem feltétlenül elfogadók a homoszexualitással kapcsolatban. Sajnos ez a XXI. század egyik dogmája lett, pl. a feminizmus és a rasszok teljes azonosságának elve mellett."

:))) A sértettséged érzem, csak nem értem. Ha az én véleményemre vagy kíváncsi: egyetlen homoszexuális sem akar feltétlen elfogadást szexuális másságára vonatkozóan, csupán több türelmet (megértést, toleranciát) vindikálnak. Egy meleg fiú sem "érti", mégis elfogadja, h pl egy csinos fiú akivel szemezett miért azt a bögyös, nagyseggű pipit akarja megdugni mégis, és nem pl vele csókolózni, de elfogadja, hiszen érti, h a másiknak az a természetes. Ez fordítva is működhetne, és "normális" társadalmakban működik is ez a fajta kölcsönösség. Persze, a diktatúrákban nem szokott.

Ezt én, Veled szemben, nem dogmának, hanem felismerésnek tartom, amihez sok idő és még több értelem és még ennél is sokkal több emberség kell. A feminizmus a patriarchális társadalmak erkölcsi bukásának következménye, a rasszok egyenlőségének meghirdetését pedig éppen a XIX szd-ot megelőzően folyó rasszizmus káros hatásainak felismerése kényszerítette ki.

Számodra is van egy privát gondolatom, amit publikusan nem fogok kitenni. Ha - és komoly kommentedet figyelembe véve - kíváncsi vagy rá, kérlek keress meg privátban.

Nagyon tetszett az összefogottságot és a racionalitásod amúgy, emiatt is remélem, te is megértetted, miért szedtem ízekre azt amit mondtál, és ami úgy kompakt módon nem is volt rossz. Csak tudod, én túlságosan régen és túlságosan mélyen benne vagyok ebben a témában semhogy olyan könnyen falhoz lehetne állítani. Az értelmed előtt viszont le a kalappal, üdítő volt olvasni, ennyi logikát és racionalitást, sőt, visszafogottságot régen tapasztaltam, amiért kérlek tényleg fogadd őszinte elismerésemet. Ha csak ilyen vitapartnereim lennének, öt perc múlva egymás nyakába borulnánk és nem is lenne vita:)))

(Persze, Isten ments h szó szerint értsd, de ez elvárható talán:)))
falsiloquus 2015.07.11 13:23:18
@lékek és ellensúlyok:

Utoljára hagytam ezt a kommentet, mert mélyen érint, és magyarázatom is van rá.

"Úgy tudom, az ókori hellének körében is , nagyon elterjedt volt a homoszexualitás. Miért ? Mert elfogadott volt, sőt egyfajta kultusza is kialakult.
A római birodalom bukását is megelőzte a hedonizmus, az orgiák, kicsapongások.
Bármi is volt az ok okozati összefüggés, az szembetűnő, hogy a nagy kultúrák bukását mindig megelőzi egyfajta szabados életszemlélet eluralkodása.
A nyugat ezeket a tüneteket mutatja. Már egyre inkább nem az "építkezés" dominál, hanem a "leépülés" a tradíciók, konvenciók szabályok felrúgása, hamis, torz, vagy túlzó ideák, és értékrendek felbukkanása.
Már a szabadság fogalmát is eltorzították. Szabadnak lenni nem azt jelenti, hogy mindenki azt teheti amit akar, akár a közösség, vagy mások rovására (éljen az ego) , hanem azt, hogy a közösség értékrendjén belül, azt nem sértve, ill. nem sértve más személyek alapvető jogait, élünk, tevékenykedünk.
Ha pl. egy meleg házaspár összeházasodik, és örökbe fogad egy gyereket, akiből szintén homoszexuális lesz, bizony sérül a gyermek normális élethez való joga"

Egybenhagytam a kommnetedet, mert tkp nem látok benne sok ellentmondást, pár szóval azért mégis ki kell egészítenem. Véleményem természetesen személyes, nem akarlak meggyőzni, csak azt szeretném, ha az én interpretációmat is megismernéd.

Véleményem szerint a valóban nagy kultúrák, mint az ógörög, a nyugatrómai, egész emberi létünk megalapozói. Hiába omlottak össze, azok romjain épültünk mi is, és egész európaiságunk alapjainak tekinthetőek. Tekintettel arra, hogy még itt vagyunk, azért azok az alapok nem voltak annyira rosszak.

A szabadosság tulajdonképpen egy magasabb felismerés eredménye, tudniillik azé, hogy ha megfeszülünk is, önmagunkon (állati eredetünkön) túlmutatni úgysem tudunk, és nem is a felismerés itt a lényeg, mert ezt mindig és minden helyen tudtuk is, hanem ennek a ténynek az elfogadása.

Hogy szükségszerűen hoz-e összeomlást, csupán azért, mert a barbár támadóink kihasználják eme fölismerésből származó gyöngeségünket, nem megerősíthető, ám nagyon valószínű, belátom.

Én azonban nem jellemezném az élet magasabb értelmének felismerését visszafejlődésként, sőt. Az, hogy az életbenmaradás állati ösztönét elégítjük ki parancsszóra, lehet, hogy egy ideig megállítja a látványos összeomlást, azonban éppen emberi mivoltunkat teszi kérdésessé a parancs maradéktalan teljesítésének megalapozottságát. Mi ugyanis azzal, hogy két lábra álltunk, gondolkodni kezdtünk, és ezáltal az addig is ösztönszerűen bennünk rejlő fő kérdést megfogalmaztuk: De mi végre?, elhatárolódtunk a mindenképpen életben maradás kényszerétől, lásd forradalmak, amikor legbátrabbjaink úgy gondolták, nem az életben maradásuk a fontos, hanem az, hogy eszméiket, elveiket hitelesen képviselhessék.

A tradíciók, konvenciók, szabályok felrúgása, a jelen korban hamisnak, torznak vélt, vagy túlzónak ítélt új ideák és új értékrendek felmutatása és az ezekért való szakadatlan harc az, ami az emberiséget jellemzi, és életben tartja.

Éppen ez az, ami előre viszi az emberiséget. Az át- és átgondolása mindannak, amibe eddig belefutott. Tradicionális és konvencionális szabály volt az is egykor, hogy a Nap forog a Föld körül. Sőt, még az is, hogy a magyar nyelvben az "asszony" megnevezése "asszonyi állat" volt. Talán ezen tradicionalizmus mellet érvelsz?

Vannak gyökerei az emberiségnek, ez nem kétséges, de ha azok olyan talajba kapaszkodnak, amit már kimosott alólunk az idő és a tények is megcáfolták, bármennyire kellemes és édes is visszatérni halott anyánk csecsére, csak hideg földet fogunk és nem régi álmainkat tesszük valóvá, csupán csapongó, anyánk meleg és nedves méhe felé vonzó képzeletünket elégítjük ki mint a maszturbáló tinédzser, aki nőt még életében nem látott.. És ha mindeközben azokat, akik távolabb vagy éppenséggel más szemüvegen keresztül látnak, földdé egyenlítjük, bűnünk nem lesz bocsánatos: nemcsak mi magunkat terhelően, de az emberiség számára is.

Őszintén örültem, hogy beszélgethettem Veled. Kívánom a legjobbakat, és tényleg tetszett amiket írtál - remélem, én sem okoztam nagy csalódást.
„A halálbüntetés az emberi élet, Isten ajándékának szentsége elleni sértés. Büntetőjogi szempontból is kudarc, mert az igazságot sohasem érhetjük el egy ember megölése által” – foglalt állást Ferenc pápa, amikor március 20-án fogadta a a halálbüntetés elleni…..
falsiloquus 2015.06.07 05:09:15
@Mihint:

Mivel - valamilyen módon - Ön kérdéseket akar feltenni nekem, elfogadom természetesen, ám előre szólok, a vizsgálóbírói szerepet bízza másra.

falsiloquus
falsiloquus 2015.06.07 05:24:58
@Imrebá:

Köszönöm.

Elgondolkodtató, kedves sorait, és azt, hogy érdemesnek ítél egy (bármilyen) párbeszédre.

Kérem, ne gondolja rólam, hogy sértegetni vagy bűnbocsánatot keresni jöttem ide; előbbit nagyon sajnálnám ha így jött volna át, utóbbit még inkább, hiszen felmentetni magam Önökkel (ahogyan senkivel sem) nem tudom.

A tényeket nem ismerjük, elveink azonban sziklaszilárdak. Talán így, ilyennek teremtettek minket.

Én arra kérem Önt, ha megsértettem volna (mert úgy érzem, nagyon fogékony Ön is a sértésekre), bocsásson meg nekem.

Ez az egész ügy, hogy erre a blogra jöttem, más értelmű, és a legtávolabb áll tőlem bárkinek a sértegetése, még ha esetleges elragadtatottságomban erre utalni vélő magatartást tanúsítottam volna is.

Igazából nincs bajom a magázódással, bár a Miatyánk is azt mondja, a "Te neved", és nem a "Maga neve", de legyen kinek-kinek akarata szerint.

Ha Önt nem tartottam volna érdemesnek egy beszélgetésre, biztosan nem szóltam volna arról sem, hogy számomra a tegeződős forma rulez; és főleg a kedves és bölcs levele után azt hiszem, tényleg fordítva ültem a lóra egy pillanatig.

Őszinte tisztelettel: Falsiloquus
A melegekhez, LMBT emberekhez szóló elképzeléseikről vitatkoztak csütörtök este a demokratikus ellenzéki pártok. A Fideszt és külön a KDNP-t is hívták, de ők nem akartak részt venni. Ezzel több százezer szavazónak üzenték meg, hogy nem kívánnak nekik egyenlő jogokat…..
falsiloquus 2015.05.09 10:15:00
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt:

"Gyakorlatilag ezzel akarnak kitűnni, semmi más területen nem jeleskednek, csak a szexuális perverziójuk miatt követelnek tiszteletet. "

Ebben nem vagyok ennyire biztos, egyrészt sok másban is kitűntek a történelem során, rengeteg művész, gondolkodó, de akár szobafestő is volt homoszexuális; másrészt inkább az elfogadásukért küzdenek: azért, hogy őket ugyanolyan módon ítélje meg a többség, mint a heteroszexuálisokat. Másságuk előtérbe helyezésnek - szerintem - ez a lényege, még ha sokszor rosszul is adják elő, és a heteroszexuálisak rosszul is értelmezik.

Nem hiszem, hogy a másság erény lenne, de az átlagosan megszokott magatartás kizárólagosságában sem tudok hinni. Addig pedig, amíg alaptörvénybe foglaltan nem ismeri el az állam a homoszexuálisok létezését, mi több, létjogosultságát, és nem devianciának és perverziónak minősíti azt, azt gondolom, rengeteg összetűzés lesz még ebben a témában. Nem kellene mindent hitleri szemüvegen keresztül szemlélni - az övé is eltörött amikor rózsaszínt kapott. Persze, mindez idő kérdése, de idő az van. Egyetlen diktatúra sem élt örökké, egyetlen kirekesztősdi-játékkal sem fordult még elő, hogy előbb vagy utóbb véget ne ért volna.

Szép napot!:)

F
falsiloquus 2015.05.09 10:27:43
@program készítő: Nagyon vicces. De mennyivel rosszabb ez annál, ha van mondjuk egy gonosz mostohaanyja, Rózsi néni? Attól büszkébb lesz és boldogabb, hogy neki Rózsi néni az anyja, miközben nem is az anyja, de legalább nőnemű? Miközben veri, megalázza éjjel-nappal. Pedig Józsi bácsi ezt nem teszi (pontosabban: nem tenné), hanem rendesen gondoskodik (gondoskodna) róla. Azt hiszem, ezek társadalmi beidegződések, sémák mentén megnyilvánuló vélemények, hiszen van egyfajta rendszeretet mindenkiben, és ahhoz ragaszkodik, amilyen sémákat benne felépítettek gyerekkorában. Ám ezek a sémák változnak, és nem biztos, hogy amit Hitler bácsi elképzelt, az ma is állja a helyét. Nagyon nem. Idejét múlta. Én nem hiszem, hogy az a fontos, hogy a gyereknek Józsi bácsi az apja és Pali bácsi a másik apja. Ha biztonságban, harmóniában nevelik őt. Azonban lehet Mari néni az anya, ha nem figyel, nem vigyáz rá, attól a gyerek nem fogja jobban érezni magát. Csak a társadalmi tudat gyengül kissé, de nem eléggé, ahhoz, hogy picit előrébb lássunk az orrunknál.
Elképesztő eset történt egy hatodikosok által szervezett zsúron. Tizenkét és tizenhárom éves diákok egyik barátjuknál szórakoztak, amikor a buli orgiába torkollott. Minderről az egyik közösségi oldalon számoltak be. Az esetet már a rendőrség is vizsgálja. Szexuális…..
falsiloquus 2015.03.30 16:29:10
A fiúk 12-13 éves korukban masztiznak, de van, aki előbb. Emlékezzetek, korábban még az önkielégítést is halálos bűnként bélyegezte meg az egyház és a vele összefonódott társadalom. Ma már társadalmilag elfogadott jelenség (egyházalig még mindig bűn).

Minek ennyi képmutatás? Most ha maszti helyett egymáshoz nyúlnak, összedől a világ? Kipróbálták. A világ is gyorsul, vegyétek észre, néhány év alatt mondjuk 50 évvel ezelőtthöz képest ezerszeresére gyorsult az információ-áramlás, elékpzelhetetlen módon felgyorsult a világ. Természetes következmény, hogy a fiatalok is korábban érnek.

Persze, más kérdés az, ha valójában még nem érettek lelkileg a szexre, akkor azt hogyan élik meg. De ehhez sem a nagytudású állambácsira, sem a rendőrségre nincs szükség. Állambácsi jobban járna, ha nem nyúlná le és menekítené külföldre a mindenkori politikusok által az adófizetők pénzét. Az erkölcsösséget inkább így védené. A rendőrség pedig hogy mit keres ebben az ügyben, végképp felfoghatatlan. Történt bűncselekmény? Nem történt. Persze, nem az a megoldás, h gyorsan megszavaztatjuk holnap és lesz bűncselekmény, visszamenőleg is, ez csak itthon divat.

Véleményem az, hogy aki jól érezte magát a bulin, magánügye. Aki nem, az legközelebb nem megy el, illetve, ha van megfelelő segítő családi/iskolai háttere, kibeszéli.

De hogy mindehhez mi köze az államnak és a rendőrségnek? Szerintem ez csak kacsa. (A képek pedig egyértelműen illusztrációk, azokon 18 évüket jócskán betöltött fiatalok vannak.) (Szerencsére:))

Ez egy jól csámcsogható kacsa lehet a "Világ prűdjei egybesüljetek" képviselői számára. Semmi több.

(Várom egyébként, mikor és ki fogja "halálos bűnként" aposztrofálni a történteket és hanyadik osztályosok részére szóló erkölcstankönyvben.)
Örülünk, Vincent? Korzó 2015.03.22 12:48:31
      Tegnap végre levetettem a nagykabátot. Vélhetően én voltam az utolsó a megyében. Az angoloknak elég különös viszonyulásuk van a hőmérséklethez. Szombat este a lányok még télen is harisnya nélkül viselik a tízcentis sarkú, járásra teljesen alkalmatlan cipőjüket.…..
falsiloquus 2015.04.04 10:39:20
@Bereznay: Az a szomorú, h mindkettőtöknek igaza van. Kontramagyarnak pontosan ugyannyira, mint neked... Itt már nincs merre dőlni vagy dönteni. A helyzet adott, bele fogunk fulladni a mindenkori kormányoknak a funkcionális analfabéták részére diktált döntéseibe. Mindig mindent úgy fognak megszavaztatni, amennyiben és amennyire képesek voltak még jobban behülyíteni ezt a szegény, szerencsétlen masszát, aki csak azért kell nekik, politikusoknak, mert "sokan van". Mi még üvöltünk egy darabig, aztán szép lassan belemállunk a disznóknak vetett moslékba.
falsiloquus 2015.04.05 18:16:04
@Bereznay: Rendben. Én szintetizáló alkat vagyok, ráadásul mérleg is. Konszenzusra törekszem. Vélem, hogy minden szembenállás előbb-utóbb együttállásra vezet. Amit persze megint felborít egy egymásnak-menet. Próbálom minimalizálni a konfliktusokat, de értem, hogy csakis ezek vezethetnek tovább gondolkodásban, érettségben. Nyugalomra vágyok egy olyan világban, ami a háborúra épül. Szar érzés, hogy ekkora debil vagyok. De nem vagyok egyedül, úgy hiszem. Mindegy, akkor is szar.

F
falsiloquus 2015.05.09 09:29:19
@Bereznay:

Én soha nem állítottam, hogy lenne szabály. A kompromisszumról pedig ugyanazt vallom, mint te. Úgy érzem, nem nekem válaszoltál. De mindegy.

F
Vitába szállt Semjén Zsolttal a piarista gimnázium igazgatója, Urbán József. A fiatal szerzetes a melegházasságról, és általában véve homoszexualitásról másként gondolkodik, mint a KDNP elnöke. Urbán két ember egymás iránti szeretetének kifejezéseként látja két…..
falsiloquus 2015.03.01 13:08:31
@maxval bircaman szerkesztő: Amikor belőled normális ember válik, tehát soha.
falsiloquus 2015.05.03 11:42:22
Az úgynevezett brókerbotrány valójában sokkal több annál, ami. És nem abban az értelemben, hogy bejött a farvizen egy tojásfejű hülyegyerek, rövidnadrágos haverjaival és egy Orbán nevű apafigurával. Az egész sztori, benne Buda-Cash-sel és Quaestorral elég jól megmutatja,…..
falsiloquus 2015.03.28 07:33:27
Ha hozzávesszük, hogy ezek a kirobbant ezermilliárdos ügyek csak a jéghegy csúcsa, azt hiszem, még nagyobb itt a baj. A rendszerről annyit, hogy pontos mása a kádárénak, csak azok nem ezermilliárdokban gondolkodtak, de pontosan ugyanúgy manipuláltak, hülyének nézték és folyamatosan hülyítették is a társadalmat. A demokráciáért harcolni kell, az nem hullik az ölünkbe ajándék-képpen. Ezt egyszer megmutattuk a múlt században, azóta viszont csücsülünk a vélt babérjainkon, miközben a társadalom nem hogy súlyos beteg, de már agonizál. Európai mércével a mai magyar társadalmi öntudat a béka segge alatt van, pont ezért lehet ebből az országból ezermilliárdokat kitalicskázni. Tökéletesen mindegy, milyen színekben teszik ezt, de mindannyian ezt teszik. Sajnos, ez világjelenség is egyben, csak éppen a magyar gazdasági viszonyok miatt az utca embere érzékenyebben reagál, magyarul: nem vagyunk egy annyira gazdag ország, ahol párezermilliárd forint elsíbolása ne tűnne fel.

Kérdés, hogy amíg a rossz emlékű május elsejei felvonulásokra hajazó, állami (=adófizetői) pénzből megrendezett békemenetek buszokkal idehurcolt tömegei (átlag iq=-0,6) és a szavazótábornak nevezett ökörcsorda (átlag iq nem mérhető, annyira nincs) kétharmadokat szavaz be 90 évre titkosítottan, van-e esélye ennek a jobb napokat is látott, szerencsétlen társadalomnak magára találni. Ha engem kérdezel: nincs.

Amúgy. A kapitalista gazdaság egyik ismérve az ismétlődően megjelenő világgazdasági válság. Ez okozta a nemzetét 2004-ben nyíltan megtagadó korábbi kormány vesztét is, de sajnos ki kell várnunk, amíg a magát nemzetinek harsogó, mégis legalább annyira ember- és szabadságellenes új kormány is szembesülni kényszerül majd egy világgazdasági válsággal. Egy dologban biztosak lehetünk: ha ez holnap következik be, akkor holnap buknak. De ha teszem azt 20 év múlva, akkor csak 20 év múlva buknak. Ugye, belátható? (Főleg annak tükrében, hogy a "fejlett világ" minden országában megfordult a pártpreferencia 2008-ban, és tökéletesen mindegy volt, éppen jobboldali vagy baloldali-e a az aktuális kormány, az ellenzék nyert. Ezek törvényszerűen így következnek.)

A NÉP, az istenadta pedig, elmegy holnap is szavazni. El ám!

Az, hogy ez szemernyit sem változtat semmin sem, az maradjon a gondolkodók gyötrelme. Ha még van ilyen magyarhonban.
falsiloquus 2015.03.28 12:31:44
A hatalom birtoklása két dologról szól: mennyire debil a NÉP, a szavazóbázis, ez a legfontosabb, majd arról, mennyire okos, ravasz és gátlástalan a politikusa. Magyarországon a helyzet adott: a NÉP a béka segge alatt, nemcsak azért, mert jobbrészt funkcionális analfabéta, hanem saját nemzeti génállományunkból fakadóan, de az elmúlt századi történelmünk hatása alatt is (gondolok itt trianonra majd az elvesztett II. VH-ra)depresszívek vagyunk, és valljuk be, kádár elvtárs több évtitedes hülyítő kampánya célba ért: tényleg csodát várunk, és azt az államtól várjuk. Ráadásul, kádár alatt nemcsak elhülyültünk, de el is fásultunk, és megtanultuk befognio a pofánkat. Ez a NÉP fél. Nem feltétlenül azért, mert gyáva, csak nagyon rosszak a tapasztalatai.

Ezek után jön egy acéltökű mindent-megmondóember, aki még rezsit is csökkent, tehát egyszerre APA és Jótevő, mit várunk a köztudattól???

Egyetértek azzal, hogy ezt a rendszert belülről nem lehet megbuktatni, ahhoz túl nagy a társadalmi támogatottsága. Kívülről pedig egyenesen nem érdek, hiszen a nemzetközi porondon nem sokat nyomunk a latba, magyarul lexarnak. Magasról. Nemcsak Pártunkat és Kormányunkat, hanem az egész Csonka-magyarországot úgy ahogy van. Ezt is éppen ideje tudomásul vennünk.

Ilyen környezetben nem várhatunk csodát. Egyetlenegy lehetőségünk marad: bátran kiállni a jogainkért, mindenkinek ott, ahol éppen van. A jelenlegi civil szervezetek nem alkalmasak a tömegek képviseletére és összefogására, ezt sajnos több okból is nagyon jól tudom. Szükség lenne tehaát egy olyan civil szerveződésre, ami hosszabb távon nemcsak alternatívát kínál, de fel is válthatja a jelenlegi politikai beidegződéseket. Ez pedig azért nehéz, mert sokkal öntudatosabb átlagpolgárokat feltételez, másrészt pedig, a politikai rendszert nem Magyarország találta ki és működteti.

Ezek után tényleg nem látok más megoldást, mint a sok kis civil szerveződés összefogását, ehhez azonban nagyon nagy észre és nagyon sok munkára van szükség.

Ami szomorú: jelenleg Magyarországon erre csak egy ember lenne képes, aki pedig sajnos teljesen más utat választott. A Miniszterelnök. Aki ugye nem érdekelt abban, hogy saját magát megbuktassa. Amíg olyan kapacitású kihívója nem jelenik meg a porondon, aki az ő eszével és teherbírásával rendelkezik, addig siránkozhatunk itt napestig. És addig telnek a 4 évek, amíg egyszercsak észrevétlenül már alulról szagoljuk az ibolyát, miközben felettünk még mindig a régi szólamokra csattog a katonazenekar.

Szomorú kilátások, tudom. De nem felháborodni kell: ha érez magában valaki annyi vért, hogy tegyen ez ellen, akkor tegyen. Sajnos az én ismeretségi körömben ilyen ember nincsen. Ti hogy vagytok ezzel?
falsiloquus 2015.03.29 11:21:47
@maxval bircaman szerkesztő: Sztem ezt a jobbosok hiszik... és mindent elkövetnek, h mások is így higgyék...
Régóta látszik a tendencia, de eddig mindig elhessegettem a gondolatot arról, hogy a Jobbik kormányra kerülhet. Most, hogy a meccs 21-18-ra áll, érdemes mindenkinek levenni a szemellenzőt és átgondolni a lehetséges kimeneteleket arról, hogy hova vezethet és meddig tarthat a…..
Ne ragadjunk le az elmúlt hetek vérlázító húzásainál egyenként, Orbán Viktor működése egy jól kitalált és bevált formulát követ, a naponta kiderülő mocsokságok és a háttérben zajló folyamatok egy egészen visszataszító rendszerré állnak össze. Íme Viktor hét fő…..
falsiloquus 2015.03.28 08:20:46
@NikkiRose: Igen. Az a baj, hogy ez a nép mindig földi isteneket akar követni rendületlenül. És ebben az országban mindenki arról álmodik, h megnyeri a lottó 5-öst.

Kik vagyunk mi valójában???

Hányinger.
falsiloquus 2015.03.28 08:28:20
@Szúrófény: :)))

Fején találtad a szöget!
falsiloquus 2015.03.28 08:32:52
@A Román: "Magyarország kétségtelenül felzárkózóban van, ha nem is a hanyatló Nyugathoz, de a nyolcvanas évek Romániájához feltétlenül. Lehet, hogy Ceausescu (ejtsd: Cséáusészku) nemzeti szocializmusa a követendő példakép? "

Nekem is nagyon úgy tűnik, bár eredetileg azt gondoltam, kádárt másolja. Ha jobban belegondolok azonban, tényleg inkább csáusészkura hajaz. Végül is, ő volt a Kárpátok géniusza, utódjának is kell lenni valakinek. Még a végén géniusz nélkül maradnak a Kárpátok. Ezt pedig nem engedhetjük meg!
...pedig már alig várjuk. Az egy hete bakikkal, nonstop időjárás-jelentéssel és felturbózott kormánypropagandával debütált közszolgálatinak csúfolt hírcsatorna szerkesztőinek minden találékonyságára szüksége lesz arra, hogy győzelmi jelentéseket gyártsanak a meglehetősen…..
falsiloquus 2015.03.22 21:19:25
@♔bаtyu♔: A Hírtv és az Echo nálam is megy, de egyszerre. Néha kikapcsolom a ridikülömet, közben belenézek a mezőgazdasági műsorba. Tök jól érzem magam.

Utána megyek szavazni:)

(Bocs, előtt még kifestem magam, az legalább látszik:)
falsiloquus 2015.03.22 21:43:59
@♔bаtyu♔: Én a politikához nem értek, de azért bátran szavazok, ahogyan a magyar lakosság kétharmada. Mert ehhez jogom van:)

Tüntetni nyugodtan nem szoktam, olyankor fel vagyok aljazva (felcserepedésem óta), ám hogy ki kit fog megverni, azt hiszem te sem láthatod előre. Rúgni azért én is tudok, ha nagyon kell, de ezt nem szoktam pártpolitikai preferenciák alapján mérlegelni, sokkal inkább az ellenem irányuló agresszió szintje és a spontán helyzet dönti el, kinek nem kabátja, ne vegye le.
Jobbegyenes Panem et panem 2015.02.27 20:29:46
Orbán Viktor nem felejtett el beszélni, politikához is ért még. Látja a bajt, s látja a baj okát, részben ki is mondja, de a cselekvésig, a valódi változtatásig - ahogyan egész pártja - már nem jut el. A miniszterelnök évértékelője ezért egy olyan összetett mondat, amiből…..
falsiloquus 2015.02.28 13:14:54
@steery: Megveregette Apuska a vállunkat. Erről beszéltem korábban is: a kádári gondolkodásra épülő paternalizmus ez, amire a nép, az istenadta nép, sajnos nagyon is vevő. Tudod, hányan húzták ki magukat amikor ezt a hallatlan elismerést meghallották? Ha nem tudod, ne is tudd meg:)))
falsiloquus 2015.02.28 13:35:39
@freehckr: Drága Öregem!

Mindent azonos módon látok Veled. Nem is kommentelem, mert csak bemásolnám amiket írtál.

Azonban utolsó bekezdésed logikájával nem értek egyet. Ugyanis: aki a hatalmat már egyszer megszerezte, az mindent megtesz annak érdekében, hogy azt meg is tartsa. Mi, vén hülyék, annak idején azt hittük, hogy ez csak a kommunista berendezkedésben lehetséges. Most jól pofára estünk, és azt látjuk, hogy á - dehogy. Ne várd el a farkastól hogy nyalogassa a kisbárány sebeit amit ő maga ejtett rajta. Nem, tovább fogja tépni azt, amíg meg nem eszi: élve. Erről szól a politika, nemcsak nálunk, hanem a világon mindenhol. Ja, hogy máshol felvilágosultabbak az emberek? Ez igaz. De hogy ebből hogyan mászunk ki, fogalmam sincs. És ahogy elnézem az emberiség "fejlődését", erre egyre kevesebb az esély: amikor régi demokráciák is áttérnek a komcsi módszerekre a "terrorizmus veszélyei" ál-okán, stb. El nem tudtuk volna képzelni a kommunizmus alatt, hogy pont az USA fog kommunistoid titkosszolgálati módszereket alkalmazni. Nekem a 9/11 is kurva gyanús, ha már erre a témára tévedtünk. De nem akarok ennyire messze menni, eltérnék a blog eredeti céljától.

És természetesen, ne érts félre: én nem felmenteni akarom Orbánt az alól, hogy diktatúrát épít. Csupán arról beszéltem, hogy ebben egyáltalán nem rí ki a környezetéből, a közvetlenből azért, mert a nemzet ignoráns, a külsőből meg azért, mert mindegyik ezt csinálja.

Tudom, ez nem vigasztaló. De a mi időnkben még hittünk valamiben, ami más lehet. Most már ez sincs.

Amúgy nagyon jó fej vagy, egy húron pendülünk. Remélem, egyszer személyesen is beszélgethetünk ezekről a dolgokról.
falsiloquus 2015.02.28 17:21:36
@freehckr: :)

Ebből is látszik, hogy az egész rendszarváltás egy porhintés volt. Ne várj változást a bársonyos forradalmaktól. Itt semmi nem történt, csak a képmutatás nőtt. Persze, ezt a nagy Nyugatnak köszönhetjük. Bár, nem tudom, lehet hogy jót akartak azzal hogy ne fojjon vér. Csakhogy így egy nagy semmi történt. Még a nomenklatúra sem cserélődött ki, hiszen összes mai politikusunk (ide értve a Fideszeseket is), az átkosban párt- és Kisz-titkárok voltak. Tiszta emberek esetleg 50 év múlva lesznek, amiből én spéci már nem fogok profitálni.

A terrorellenes harcról mondottakat kicsit félreértetted, lehet hogy én nem fogalmaztam pontosan. Arra utaltam ugyanis, hogy a szabadságjogokat rendesen visszavetette, most már a nyugati világban is ugyanolyan titkosszolgálati módszerekkel figyelhetik hányat fingasz egy fél óra alatt, mint azt a komcsik is tették. És ez azért aggasztó.

Az adatokat minden ország minden kormánya manipulálja. Nézd meg Orwell 1984-ét, ahol a rádióban folyamatosan a növekedés százalékai hangoznak el: pontosan úgy, ahogy a kommunizmusban is és napjainkban is. De komolyan, még a kereskedelmi rádiók is állandóan ezeket szajkózzák, ugyanis az MTI ilyen híreket közöl. Ez tudatos manipuláció. Persze, kíváncsi lennék, ebben az országban hányan olvasták el az 1984-et és hányan "duplagondol"nak öntudatlanul.

Nézd, amint már írtam, egy funkcionális analfabéta, igénytelen embermassza pontosan úgy mozgatható, ahogyan azt bárki kénye-kedve szerint akarja. És ha a hatalomé a média, plusz egyéb befolyásolási eszközök (megfigyelés, adatgyűjtés=listák, stb), a manipulációnak határa soha nem lesz, és a nép, az istenadta nép, a szent szavazótábor pont úgy fog nyomulni, ahogyan azt az irányítóik megtervezték. Az a pár bolond meg, akik ezt észreveszik, max Winston Smith sorsára jut, de lehet, hogy arra sem érdemes, csak járatja a száját fölöslegesen mint én most.

De azért üdítő volt veled beszélgetni, megkedveltelek, mert meglehetősen egyformán látjuk ezt a pöcegödröt amiből kifelé próbálgatunk araszolni és a nemlétező fény felé tekinteni.

Öleléssel, F
"Te hol voltál, amikor Simicska fullba nyomta a kretént?" Így fogunk visszaemlékezni 2015. február hatodikára kocsmapolitizálásba hajló baráti sörözéseken. Szókimondó szövegek jönnek, de tényleg ez történt pénteken. Simicska Lajos ledobta a gecigránátot azokban a telefonos…..
falsiloquus 2015.02.08 09:17:25
@Ylim: Így van.
falsiloquus 2015.02.08 14:16:53
:)

Egyik ker. rádióban hallottam minap, h mi magyarok egyrészt túl dühösek vagyunk, másfelől pedig túl megalkuvók. Valszeg a gyászos történelmünk indokolja ezt a magatartást (pl a mindmáig tabunak számító, kibeszéletlen tRianon, ami joggal tesz dühössé, ugyanakkor azóta félünk ennyire). Sztem a probléma gyökere még az Osztrák-magyar Monarchiában leledzik, a '48-as forradalmunk vérbefojtásában, majd a '67-es (rossz) kiegyezésben csúcsosodik, hogy végül a vesztes német hatalom oldaláról pálfordulással a kommunizmusban nyerjen végső beteljesülést.

Talán túlságosan hozzászoktunk, hogy mindig valakinek a pöcsét szopjuk, és abban lássuk a beteljesülést. Ha más nincs, megtesszük ezt a sajátunkkal. Miközben lábbal tiprunk mindent és mindenkit magunk körül. De azért eddig (a Fidesz hatalomra kerüléséig) ez csak némán, titokban ment, most viszont nemcsak hogy a látvány, de az elfogadtatás szintjére is emelték. Nem tudom, ezt őszinteségnek vagy balgaságnak véljem-e, lényeg hogy gusztustalannak tartom, és merek hinni abban, hogy van még ebben a nemzetben annyi erő, hogy felülkerekedjen ezeken a negatív tartalmakon.

A félelem megbénítja az agyat. Ezt nagyon pontosan tudják a mindenkori politikai vezetőink, de minden diktátor tudja: pontosan azért kelti. Addig, amíg politikusaink, vezetőink elsődleges célja a félelem fenntartása és állandósítása, sok jóra nem számíthatunk, ám nekik is számot kellene vetni azzal, hogy 1956 Magyarországon történt, és nem - mondjuk - Afganisztánban.

Egy dolog azonban biztos. Ha be is fogják a pofánkat, kiirtani nem fognak tudni, mert az emberiségnek van egy nagyszerű tulajdonsága: újratermeli önmagát. Hiába minden próbálkozás bizonyos embercsoportok kiirtására, ellehetetlenítésére: a géneket még nem tudják manipulálni a politikusaink, szerencsére, így soha nem lesznek képesek nekik tetsző gépeket gyártani belőlünk.

Ez az egyetlen dolog, ami még tartja bennem a lelket, egy sokat szenvedett vörös terror után most itt, benn a fehér kellős közepén.

Köszönöm a válaszod, szép napot!
„...van egy talán szokatlan stílusom, ami abból áll, hogy szeretek érthetően beszélni, tehát amire azt mondom, hogy fehér, az fehér, nem szeretem a nyelvet megölni.” (Kósa Lajos, 2011 október) "Kedves Attila, ha Budapesten túlságosan meleg lenne a helyzet, várunk vissza!" - így…..
falsiloquus 2013.06.08 18:27:17
@Hobbisebész:

Nem dőlök be egyetlen politikus látványlapátolásának sem, számomra ez legalább annyira nevetséges, mint amikor saját fizetésüket szavazzák meg a Parlamentben, ami a tízszerese az átlagnak. Persze, kockás ingben és barna dzsekiben győztesként lehet kijönni a mellélapátolásból, de ez legyen az istenadta népnek szóló szavazatszerző színjáték, én nem vagyok ezekre vevő.

Orbán pedig nem határolódott el a homofóbiától, példa rá, hogy helyettesét, Kósát nyilatkoztatta ez ügyben. Jobban örültem volna, ha személyesen is megnyilvánul, de ehhez nem eléggé szabadságharcos, vagy unortodox, úgy tűnik.
falsiloquus 2013.06.08 18:43:07
@F.M.Sz.:

Nem tartom magam különösebben műveltnek, de barátnőmmel sokszor jártunk a Nemzetibe, ahol alkalmam nyílt megismerni Alföldi Róbertet, és előadásai végén az egész közönséggel együtt állva tapsoltunk hosszú percekig. Nem értem, hogy a homoszexualitás tematizálását pont az ő szemére vetik azok, akik valójában tematizálnak mindenfajta másságot, magyarul mindent, ami nem nemzeti szocialista. Vidnyánszkyt nem ismerem, a nevét is nehezen jegyeztem meg, és ha a tevékenysége abban fog kimerülni, hogy kerényinek benyaljon, nem is hiszem, hogy az utókor említené a nevét valaha is. Pedig ő művész, ezt nem engedhetné meg magának. Ugyanis Kósa elvtárs bizonyosan nem vonul be a nemzet történetébe, de őt ez nem is zavarja, egy színházi emberrel azonban más a helyzet. Egy művész nem engedheti meg magának, hogy percemberke legyen, mert abban a pillanatban kitörli magát a történelemből. Szerintem ezt Vidnyánszky is tudja, sőt, Kósa elvtárs is, de ez utóbbi olyannyira érzéketlenül paraszt, hogy mindenkit eltapos saját céljai érdekében. És magasan tesz a művészetekre, neki a politika, és azon belül saját gazdagodása a fontos. Ezt előbb-utóbb Vidnyánszky is meg fogja érteni, és talán megérti majd az imént idézett Bulgakov-darab mondanivalóját is: Ne paktálj az ördöggel,mert abból nem fogsz jól kijönni.
igyál, írjál 2013.05.29 09:12:00
Nem véletlenül hagytam ott azta koszos bugyit a sarokbanreméltem legalább azértvisszamehetekfehér műanyag tányéronnyomatd el a cigit amikor mondtadhogy nem..
A polmarketing vegykonyhája nem a lényegről szól, így ez a poszt sem. Nem arról szól tehát, hogy érdemes e nekünk egy import- és hiteligényes nukleáris technológiát beszerezni, emelkedő nukleáris és zuhanó megújuló energia árak mellett (nem érdemes). A legyőzhetetlen Fidesz…..
falsiloquus 2014.01.26 07:29:40
@öreg zsidó blogger:

Drága Öregem, bocsáss meg, azazhogy nézd el nekem, dehogyis feltételeztem! De mivel fórumban vagyunk, akkor is ha valakit megszólítunk, mégis mindenkinek írunk. Én hozzád intéztem a szavaimat, ez nem vitás, de az inkriminált bekezdésem már nem neked szólt, azonban nem tudtam kihagyni. Nem, nem miattad. Hanem, mert a fideszt jobbról is támadják, és ez a legveszélyesebb. Mert ha választanom kell a jobb és széljobb között, akkor inkább az első. Ha már erre kerül sor.

Sokat olvasok amúgy, elég keveset írok, tehát kérlek, ne vedd sértésnek, és főleg ne feléd irányulónak ezt a dolgot. Hidd el, nem akárkivel állok szóba, tetszettek a gondolataid, azért "ragadtam tollat". Csak tudod, már annyi mindentől óvnunk kell magunkat, hogy néha beledőlünk saját lövészárkunkba úgy, hogy le sem lőttek.

Hogy ezt tisztáztuk, érdemben mi a véleményed arról, amit írtam?

Köszi előre is...
falsiloquus 2014.01.26 15:31:59
@öreg zsidó blogger:

:))) De igen, de nem ezt kérdeztem, vagy legalábbis nem ezt szerettem volna kérdezni. Inkább a gondolatom továbbvezetését várnám tőled (merthogy alkalmasnak látlak erre, és MÉG nem írunk 1984-et...)

Köszke...
falsiloquus 2014.01.29 17:52:17
@öreg zsidó blogger:

Köszönöm, Öregem!

Mindennel egyetértek, de árnyalnék kicsit.

"TEHÁT NINCS SZÜKSÉG ÁRNYALT ELEMZÉSEKRE KÉPES VAGYIS ÉRTELMES EMBEREKRE, VEZETŐKRE, CSAK ELŐRE! CSAK ELŐRE!..."

Nemcsak hogy szükségük nincs (a hatalomnak és a szavazóknak) erre. Szerintem rosszabb a helyzet. A mindenkori hatalom kinyírja, a mindenkori szavazó ignorálja az árnyalt elemzőket és a vezetésre képeseket. Ez egy óriási "lyuk" a demokratikusnak nevezett társadalmakban IS.

Ami életveszélyes (azonban), szerintem, hogy a demokratikusnak nevezett rendszerben (társadalmakban) van egy feltételezés az átlag-szavazó iq-járól, és ennek megfelelően robbannak a petárdák. És ez a törvény be is válik. Tehát, úgy vélem, hogy a "külső körülmények" (külső alatt a belsőt értem inkább, hiszen mindenki magából indul ki, és a saját életérzését vetíti ki a társadalomra), vagyis a külsőnek észlelt körülményekben mégcsak nem is a maga "belső" módján vesz részt, hanem a társadalmilag óhajtott és elvárt szempontok alapján, vagyis igazodik azokhoz.

Nos, ha egy erős (nem akartam diktatórikusat mondani) vezetés képes beletáplálni az agyakba, hogy ő az egyetlen helyes út, az bele is táplálódik, és az eredmény a szavazatokban realizálódik.

Így válik a demokrácia autokráciává, a többpártrendszer maximum kétpártrendszerré, ahol a kettő tkp egyazon érdekeket szolgál, és most ne menjünk bele a módszerekbe (13-ik nyugdíj, "kormányváltó" utalvány, rezsicsökkentés, bankellenes kirohanások stb.)

Tehát, a lényeg, hogy elég hülyének néznek a politikusok mindenkit ahhoz, hogy ilyen olcsó lózungokkal befolyásolhassák őket. És a mi szomorú, hogy ez a képlet működik.

A gondolkodó értelmiség meg marad a saját hányadékában (mert azt még egyelőre nem tiltja az alaptörvény), a pofátlanabbja, aki ráadásul le sem tesz semmit a nemzet asztalára, kitalálja, és körbeülteti az alaptörvény asztalát.

Komolyan mondom, ha még egy európai államot mutatsz, amelyik hasonlóan bárgyú módon kezeli az ügyeit, persze, kivéve a posztkommunista országokat, szólj légyszíves...

Vagy ezzel a viselkedéssel ország-világ előtt demonstráljuk, hogy igenis, Kelet-európához tartozunk???

Nagyjából igen.

És ez szánalmas, mert ez nem volt mindig így.

Talán több szót nem is érdemel ez az egész, csak fáj, hogy mindig alul leszünk, mert hülyék vagyunk még a vezetőink megválasztásához is.

Nem is érdemlünk többet.
Szeretnénk bemutatni egy koránt sem új, de mégis keveset hangoztatott módszert, amivel könnyebben fogadhatunk el olyan dolgokat az életünkben, amelyekre nincsen hatásunk, amik nem tőlünk függenek. Mi most ezt egy igazán aktuális témával, a melegséggel szeretnénk bemutatni. Úgy…..
falsiloquus 2013.06.16 05:57:24
@Igényes:

Te csak tudod...
falsiloquus 2013.06.16 06:26:57
Még egy fontos dolog a felvezetőhöz.

Csatlakozom ahhoz a véleményhez, hogy a szexuális irányultság diszkriminálása jelenti és okozza az ezzel az információval való visszaélhetőséget is. Mert miért lehet zsarolni embereket a nemi irányultságukkal? Azért, mert a társadalom fetisizálja és démonizálja a másként való létet. Mindezt tehát mi magunk generáljuk. Mindig keserűen mosolygok, amikor nemzetbiztonsági kockázatelemzések a homoszexualitást kockázatként jelenítik meg. Ez csak azért történhet így, mert a köztudatban a homoszexualitás ördögtől való, bűnös és félelmetes "valami".

Mi magunk teremtjük a tabuinkat, és aztán ragaszkodunk is hozzájuk életünk végéig. Nem vesszük észre, hogy mindeközben annyi minden szebb, fontosabb dolog is vár ránk, mint a melegek üldözése.

A homoszexualitás ténye csak addig jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot, amíg a homoszexualitást megbélyegzik, ugyanis ha ez a lepel lehullana róla, a melegek sem válhatnának zsarolhatóvá, kirabolhatóvá, megalázottá.

De soha ne felejtsük: aki mást megalázni merészel csupán azért, mert nem a köz által elvárt (vagy inkább belesulykolt) irányelvek szerint él, érez és gondolkodik, az első sorban saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, és önmaga elől zárja el a lehetőséget az élhetőbb, elfogadóbb élet elől.

Egyetértek a bloggerrel abban is, hogy egy önmagával tisztában lévő, belső békében élő embert nem foglalkoztat a melegtéma, sőt, semmilyen másság, de a belül bizonytalan, talaj nélküli szerencsétleneknek ez egy olyan téma, amit csak azért tartanak napirenden, hogy saját kudarcos létüket elkendőzzék. Minél harsányabban buzizik valaki, annál egyértelműbb, hogy egy szerencsétlen, és megkockáztatom: gusztustalan emberről van szó.

Éppen ez a különbség azon heteroszexuálisok között, akik együtt mennek a melegekkel a felvonuláson, és azok között, akik kigyúrt izmaikkal utcaköveket szednek fel, és a kordon mögött üvöltöznek félrészegen, ütemesen skandálva a 'Mocs-kos-buzik' kezdetű műdalt.

Egyszer talán majd egy olyan társadalomban élhetünk, amelyik a bárgyú buziverőket fogja kirekeszteni, nem pedig a senkinek sem ártó melegeket. Bár, azt hiszem, én ezt már nem élem meg. De egy emberöltő nagyon rövid idő, így nem is bánkódom ezen; az emberiség életben maradása és nemesebb céljai ténykérdések, az én röpke ittlétem (vagy itt-nem-létem)ezen mit sem változtat.

Üdvözlöm a bloggert, jó a poszt, de talán nem ebben a közegben, ami a kommentek egy részének minőségét illeti legalábbis...

Szép napot!
Úgy néz ki, hogy lefújják az előre meghirdetett vasárnap nemzeti színházas jegyárusítást, ugyanis az új rendező magának vette meg az összes jegyet. Vidnyánszky Attila azzal indokolta a döntést, hogy az első egy-két darabban szeretne mindent ő csinálni. Így nem csak…..
falsiloquus 2013.05.26 11:24:13
@Lencsés István:

Tisztelettel megjegyezném, én Önt nem minősítettem.

Hanem egy minősíthetetlen, másvalaki által megfogalmazott véleménnyel szembeni nemtetszésemet fejeztem ki.

A "Mi a normális?" kérdéskörét sokáig alaposan tanulmányoztam, eddig csak politikusok által megfogalmazott definíciókat találtam rá, mert sem az orvostudomány, sem a filozófia még nem jutott egyértelmű álláspontra, ráadásul azokat folyamatosan módosítják. A politikusok határozott definíciói azonban egymásnak homlokegyenest ellentmondanak, így azokat sem lehet mérvadónak tekinteni.

Így aztán, az Ön vélelmét szellemi állapotomról sem nem osztom, sem nem kifogásolom, ez az Ön véleménye, amihez nem fűzök semminemű kommentárt, Önnel szemben azonban én nem engedem meg magamnak, hogy Önt néhány hozzászólása alapján minősítsem.

Amit viszont kifogásolok, hogy egy magas kormányzati beosztásban csücsülő kedvenc, egy nem túl tehetséges pillanatemberke, olyan hangnemet enged meg magának, egy elismert művésszel, ráadásul egy népcsoporttal szemben, ami magát a Kormányt is negatív színben tünteti fel, akit elvileg képvisel.

Aztán az, hogy Ön mit képzel az én emberi mivoltomról, azok után, hogy ennek az úrnak a véleményét osztja és stílusában nem lát semmi kivetnivalót, higgye el, végképp nem érdekel.

Regards,
falsiloquus 2013.05.26 11:26:20
@kittrabi:

Nagyon kedves dal,örömmel hallgattam. Egy pillanatra el is feledtem, hol élek.

Már megérte. Köszönöm.
A HírCsárda megszerezte a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott által előterjesztett új, kiegészített Nemzeti Színház évadtervet. Mint azt Kerényi Imre több helyen hangoztatta már, a Vidnyánszky Attila által vezetett Nemzeti Színház júliustól nem a homoszexualitás…..
sorok között A pénzadó 2013.02.01 04:05:00
Matolcsy György soha nem rejtette véka alá a fogyasztási adók iránt érzett elragadtatását, különös tekintettel azok megkerülhetetlen természetére. Ennek a szenvedélyes szerelemnek a gyermekeként született meg hazánkban az Európai Unió legmagasabb ÁFA kulcsa, a chipsadó, a…..
falsiloquus 2013.02.02 02:27:44
@falsiloquus:

A blog eredeti témájához annyiban csatlakoznék, hogy egyetértve persze a felvezetéssel, de hozzászoktam már, hogy a pénzt az állam úgy veszi ki a zsebemből, ahogy éppen kedve tartja, erre kismillió módszere van, ilyen alapon a pénzadó olyasmi, mint a levegő-adó, hiszen pénzmozgás nélkül nincs élet (jelenlegi civilizációnkban). Tehát, én is fel vagyok háborodva, de mondjuk azon is, hogy pl az energiaszektort Hornék eladták és azóta tízszerese lett a villanyszámla. Persze, a rezsicsökkentés most a választási kampány-forgatókönyv része, de azzal mélységesen egyetértek, hogy nem kellett volna fillérekért kiárusítani az aranytojást tojó tyúkokat. Ezért tartunk ott, ahol. Nem szeretnék elmenni politikába, nem is értek hozzá, de érdemes összefüggéseiben nézni, miért ment tönkre Magyarország, és ahogy egy kedves kommentelő megjegyezte, bizony, a halálos lék a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején keletkezett. Persze, ez nem mentség semmire, mert azóta egyetlen kormány sem talált ki jobbat, és azt a látszatot se szeretném kelteni, hogy bedőlök a jelenlegi kormány látszatintézkedéseinek (rezsicsökkentés), vagy hogy ne venném észre, hogy eközben ezer más módszerrel szabadít meg a pénzemtől. Csak sajnos az őszinte beszéd - legalábbis Magyarországon - nemcsak hogy nem szokványos, de egyenesen szavazatvesztő hatással is bír, úgyhogy...

ennyi.

Szép reggelt!
Amióta elindult a Vipmail, folyamatos fejlődés jellemezte szolgáltatásunkat: igyekeztünk megoldásokat találni a felhasználók minden igényére. Büszkék vagyunk arra, ami sikerült, és igyekszünk tanulni abból, ami kevésbé.Az elmúlt egy évben többször kértük a véleményeteket,…..