Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-CS-

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután szüleim a közelmúltban felfedeztek néhány olyan síremlék-különlegességet Székesfehérvár köztemetőjében, melyeket én azelőtt nem ismertem, úgy döntöttem, hogy újra bebarangolom a hatalmas sírkertet, hátha én is találok még érdekességeket. A temető nyugati oldalát korábban nem jártam…..
Kontár Komlókutató Birra Moretti 2008.12.03 22:31:00
olasz világos sör Mai posztunkkal újfent empirikusan bizonyítja blogunk, mennyire az up-do-dateség kárára válik, amikor egy alacsony kapacitású sörmédium túlvállalja magát, és minthogy húszféle különlegességet depóz egyszerre a hűtőjében; mire egy sorra kerül, addigra…..
Lőrincz Lilla és Borsos János képzőművészeket a jelek szerint a nyomasztó helyzetek motiválják. A legtöbbünket a blogposztokat követő kommentek kilencven százaléka egyszerűen csak elszomorít. Vagy erősíti a meggyőződést, hogy sokak számára vonzóbb és egyszerűbb az…..
-CS- 2009.09.21 19:16:48
@Bambano: A képzőművészet szerintem elsősorban öncélú és csak aztán jön a népnevelés. Őszintén: már minden problémát feldolgoztak ezerszer, tényleg arra vártok, hogy a modern művészet közérthetően a szátokba rágja, hogy milyen betegségekben szenved a társadalom? Már nem kell élethű portrékat festeni, mert ott a fényképezőgép. Már nem kell szentképeket összeszöszmötölni, mert tudnak bibliát olvasni és a parasztvakításhoz is kevés lenne. De ti mégis sírjátok vissza Caravaggio-t.

Ha meg érthető kell? Nézzetek az iparművészet fele. A tervezőgrafika elég nagy problémákkal küzd, mert elözönlötték a piacot az önjelölt kontárok. Pedig az iparművészek, az építészek még mindig értetek dolgoznak. Védjétek a lelkiismeretes és tehetséges iparművészeket, a képzőművészek meg had csinálják a kis hülyeségeiket...
Az ausztrálok komolyan veszik az ittas/kábszeres vezetés elleni harcot, és rittyentettek egy olyan brutális reklámot, amitől még mindig összerezzenünk, pedig már vagy két órája láttuk. ..
-CS- 2009.07.14 12:22:33
Legalábbis Ausztráliában semmiképpen nem, ugyanis a The Chaser's War on Everything című viccesműsor készítőit két hétre letiltották az ország tévéképernyőiről, miután legutóbbi műsorukban volt egy szegmens, amiben halálos beteg kisgyerekekkel viccelődtek, az ausztrálok…..
Öt év - öt nyelv Igeidők 2009.05.28 02:03:00
Nem tudom ki hogy van vele, de én a magam részéről ki tudnék futni a világból az angol nyelv különböző múltidőitől. Biztos jó nekik, hogy le tudják írni/el tudják mondani, hogy a két múltbeli esemény között milyen reláció áll fent, de ha szigorúan veszem, teljesen…..
-CS- 2009.05.28 17:33:35
@TUNYA: Az első bejegyzések egyikében a blog szerzője megemlíti, hogy az is közrejátszott e project létrejöttében, hogy Ausztráliába költözött, így napi szinten kapcsolatba kerülhet rengeteg különböző anyanyelvű emberrel.
-CS- 2009.05.28 19:00:16
@TUNYA: Igazából erre már nem kéne válaszolnom, mert innentől nem én vagyok az illetékes aki rendesen le tudná ezt reagálni, hanem a blog írója maga.
Én csak abból indulok ki, hogy Ausztráliában és Új-Zélandon is nagyon nagy koncentrációban vannak mindenféle bevándorló népek az iskolákban, a hentesnél, a zöldségesnél, a hivatalokban meg mindenfele. Az OK hogy alapból angolul kommunikálnak, de miért ne lehetne velük megpróbálni az anyanyelvükön beszélni? Vagy pl. japán cimborákat szerezni akikkel minden héten összeülsz egy-két sör mellett és kicsit beszélgettek a nyelveitekről. Szerintem hatalmas segítség és ha emellé még bejön a szorgalmas otthoni tanulás akkor nem hinném, hogy egy idő után ne tudna lazán kommunikálni az adott nyelven. Ez egy kísérlet, nyelvtanulási módszerek tanulmányozása, és a végén minden kiderül.
A kártevőknek sokféle fajtáját ismerjük, lehet az rágcsáló, vagy éppen valamiféle rovar. Mi humanoid lények így nevezzük azokat az élőlényeket, melyek túlélés céljából pofátlan módon a mi javainkat dézsmálják meg. A moly megrágja a kínai zokninkat, a szú befészkeli…..
-CS- 2009.02.22 20:46:55
Lezárult egy újabb hét, több jelentős haladás is történt nyelvtanulási ügyben. Először is lezártam a Pimsleur spanyol kurzust (már csak pár olvasási rész van hátra), így most következik a legizgalmasabb rész: a hogyan tovább? Egyelőre a Learning Spanish Like Crazy…..
Nemrég akadtam bele az Effortless English oktatóanyagba. Minthogy angolom csiszolgatását soha nem adom fel, igen megörültem, hogy végre valami használhatónak tűnőt találtam. Túlkínálat van. Annyi angoloktató anyag van, hogy az ember azt sem tudja, merre kapja a fejét. Persze egyik…..
Alapos ember lévén általában nem ugrok neki semminek felkészületlenül. A jó munka és kellő hatásfokhoz létszükséglet a jó szervezés, előkészítés, mintegy a táptalaj betrágyázása, hogy egy ilyen agro-hasonlattal éljek. Egyedüli nyelvtanulóként fontos a jó…..
Webisztán Fészbúkosodik az iWiW? 2008.09.23 13:46:00
Egyre többet hallani a pletykát innen-onnan, hogy a Virgo (az iWiW korábbi tulajdonosa, jelenleg a szájt karbantartásáért és fejlesztésért felelős cég) Open Social alapokon készül miniapp-támogatást fejleszteni az iWiW-nek. Kábé egy éve már megjósoltuk. És most még…..