Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leader.blog.hu

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Leader Prémium torony Bangkokban 2024.08.31 10:29:09
Bangkok népszerű negyedében épül a Porsche Design legújabb luxustoronyháza, amely a miami és stuttgarti épületek után a harmadik lesz a sorban. Miami és Stuttgart után Bangkokban készül a következő Porsche Design által tervezett luxustoronyház. A 21 emeletes épületben mindössze 22 rezidencia kap…..
Seven "suns"?appeared in the sky of Chengdu, SW #China's Sichuan on Monday. The stunning phenomenon is likely a result of light refraction and scattering. pic.twitter.com/iN4ejMlbIT — Shanghai Daily (@shanghaidaily) August 20, 2024 Látványos természeti jelenségnek lehettek szemtanúi.  Nem…..
A tejfölös tészta a magyar konyha egyik jellegzetes, egyszerű és kiadós fogása, amely különösen népszerű volt az 1980-as években. Abban az időben sok magyar család asztalán gyakran megjelent, főleg azért, mert könnyen és olcsón elkészíthető volt, ugyanakkor laktató ételként szolgált. Az 1980-as…..
Japánban figyelmeztetést adtak ki egy megaföldrengés lehetősége miatt, de evakuálást egyelőre nem rendeltek el. A riadókészültséget azért vezették be, mert az augusztus 7-i földrengés epicentruma egy olyan szeizmikusan aktív területen volt, amely Japán csendes-óceáni partjainál húzódik. A japán…..
Körülbelül 50 éve állapították meg a kutatók, hogy barlangok létezhetnek a Holdon. Egy holdkutató űrszonda 2010-ben képeket készített a gödrökről, amelyekről a szakértők úgy vélik, hogy barlangok bejáratai lehetnek. Azonban nem tudták meghatározni a mélységüket, sem azt, hogy beomlottak-e. Egy új…..
Francis Drake 1540-43 között született Crowndale-ben, Plymouth közelében, egy szegény család fiaként. Fiatal korában hajósinasként és matrózként szolgált, később pedig unokatestvére, John Hawkins oldalán, az angol rabszolgakereskedőkkel hajózott Guineába. Nagy útjára 1577. december 13-án indult…..
A közel három tonnás kamera több mint 3,2 gigapixeles felbontással büszkélkedhet. A Cerro Pachón-hegy csúcsán, az Atacama-sivatag szélén álló Vera C. Rubin obszervatórium darabjait több járművel szállították Santiago-tól mintegy 565 kilométerre északra. Az obszervatóriumot működtető NOIRLab…..
A Mastercard új „Crypto Credential” szolgáltatása egyszerűbbé teszi a kriptovaluta tranzakciókat az átlagfelhasználók számára.  Felhasználóbarát kriptovaluta tranzakciók A Mastercard új szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a felhasználók digitális eszközöket küldjenek és fogadjanak egy könnyen…..
Milyen kriptovalutát érdemes bányászni? A legegyszerűbb kriptovaluták bányászatához nincs szükség drága bányászgépek építésére. Bár kezdetben bitcoint lehetett bányászni laptopokkal és asztali gépekkel, a növekvő bányászati nehézség és az ASIC (Application Specific Integrated Circuit) hardverek…..
Egy ausztrál kutatócsoport nemrégiben érdekes felfedezést tett: egy Föld méretű bolygót találtak, ami 40 fényévnyire van tőlünk, és jelenlegi ismereteink szerint lakható lehet. Shishir Dholakia, a Dél-Queenslandi Egyetem asztrofizikai doktori hallgatója és munkatársai a közelmúltban publikálták…..
A Naprendszer bolygói közül a Jupiter napja a legrövidebb, mivel körülbelül tíz földi óra alatt fordul meg a tengelye körül. Viszont egy jupiteri év sokkal hosszabb, hiszen 4333 földi nap alatt kerüli meg a Napot. A gázóriás külső rétegeiben valószínűleg három különböző felhőréteg található,…..
Több mint 9 millióval nőtt a Netflix streaming platform előfizetőinek száma, ami jelentős mértékben növelte a cég nyereségét 2024 első negyedévében. Az MTI beszámolója szerint a Netflix profitja megugrott az előfizetői bázis bővülése miatt. A világ vezető streamingszolgáltatója közölte, hogy az…..