Regisztráció Blogot indítok
Adatok
György barát

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A „nemzetbiztonsági rendszerváltás” előzőekben ismertetett meséjének folytatásaként a vezérőrnagy azt is elmondja, hogy „1990 februárjában nyilatkoztatták az állományt a III/IV-es csoportfőnökségen, hogy ki hová akar tartozni?” (kiemelés tőlem). „Két választásunk volt: vagy a rendőrséghez…..
 Kedves Olvasók, a nyári nagy melegre, a várható törvénykezési szünetre és az unokák kerti táboroztatására tekintettel (medence és felfújható vízicsúszda van) az elkövetkező mintegy két hónapban kis intenzitással folytatom a leleplezősdit, heti egy, maximum két alkalomra szűkítve a bejegyzések…..
 Túl vagyunk egy hat bejegyzésből álló sorozaton, amelyben egy elrettentő példán keresztül bepillantást nyerhettünk az 1974-75-ös „nagy kémügybe” és egy olyan, 50 ártatlan életet követelő légikatasztrófába, amiért a felelősség a BM-es katonai elhárítást terheli,  Most tovább lépünk időben előre,…..
 Ami az előző bejegyzésekben ismertetett „nagy kémügyet” illeti, az a csapdaállítást követően felpörgött. A jó barát átadott megőrzésre egy minősített dokumentumot az alezredesnek (és ezzel ő is titoksértést, sőt kémkedést követett el). A megőrzésre átvett dokumentumot J. állítólag a lakásán…..
 Az előző három bejegyzés folytatása: „Az ügy egyre szövevényesebb lett... A hónapok alatt több ezer oldalnyi dokumentáció keletkezett, amelyekből többek között kiderült, hogy J. alezredes, bár folyamatosan kémkedik Magyarország ellen, mégiscsak az a személy, aki fiatal korában Kispesten abban a…..
Instructor Kecskére a káposztát 2024.06.13 12:15:13
 Térjünk vissza J. alezredes koholt kémügyéhez (lásd az előző két bejegyzést), ami nem más, mint egy olyan koncepciós eljárás, ami már 1974-ben is halmozottan törvénytelen volt. Az állambiztonsági szolgálatok lelkifurdalás nélkül sároztak be ártatlanokat, juttattak börtönbe embereket csak azért,…..
Ez a történet, amelynek időrendi sorrendben az első epizódja a tegnapi szösszenet volt (Az érinthetetlenek kasztja), a 70-es évek első felében kezdődött, és ma is tart. Ami a világ – és Magyarország – e két jelentősen különböző korszakának eseményeit, az elmúlt fél évszázadot összeköti, az a…..
Kedves Barátaim (és Kedvetlen Ellenségeim)! Ahogy ígértem - bár mégsem teljesen úgy - a választások után néhány nappal (sőt mindössze eggyel) megkezdjük az "elszámoltatási jelentés" (Hogyan lett az Orbán-rendszer Putyin trójai falova, és mi a teendő?) összeállítását és közlését. A címlap …..
Azt csiripelik a verebek, hogy az Alapjogokért Központ a putyinista magyar árnyék-titkosszolgálat egyik fedőszervezete, ami Gulyás Gergely irányítása alatt áll. Ez sajnos nagyon is valószerűen hangzik. Az Alapjogokért Központ tele van kivénhedt, vagy éppen fiatalon nyugdíjba küldött (kiebrudalt)…..
 Kedves Olvasó! Szövetségesi körökben valóban mindenki „háborúpárti”, csak mi vagyunk „békeharcosok”? Orbán Viktor a tegnapi, „összetartozás-napi”, megosztó kampánybeszédével ismét hadat üzent Amerikának és az EU-nak. Ezért mondom nektek: Mindegy, hogy kire szavaztok június 9-én. Ha a Fidesz-KDNP…..
Nagycsoportos óvodás és kisiskolás unokáimat néhány napja én hoztam el az intézményükből, és ahogy gurultunk hazafelé, szokásuk szerint az út melletti lámpaoszlopokra függesztett választási plakátokat nézegették és kommentálták. Már mindketten tudnak olvasni, de kezdetben nem a semmitmondó jelszavak…..
Instructor Vajúdnak a hegyek 2024.05.31 10:37:59
Lássátok Feleim saját szemeitekkel, hogy mik vannak. A közérdekű magánlevéltáramba egy pdf fájlba összefűzve olvashatjátok az Aggodalmaskodó Professzor és Vadai Ágnes, DK-s képviselő hajdani, 2012-2014 közötti levelezésének dokumentumait a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a nemzetbiztonsági…..
Instructor Légpuskával elefántra 2024.05.29 13:34:56
Mivel Sopánka a Sándor Palotához ez év (2024) április 22-én intézett sürgős, személyes meghallgatás keretében teendő közérdekű bejelentésre vonatkozó kérésére nemhogy azonnal, hanem egy hónapon túl sem kapott választ nemhogy a köztársasági elnöktől, hanem  a hivatalát vezető főigazgatótól sem,…..
 Ahogy azt ígértem, az egyszemélyes választási ellenkampányom keretében most kivételesen nem az állampárt, hanem az egyik ál-ellenzéki szerveződés, a Momentum példáján mutatom be, hogy miért ne rájuk szavazzatok, ha valódi hazafiak vagytok, és Magyarország érdekeit tartjátok szem előtt. Egy kedves…..
   Farkasokkal táncoló… A Visegrádi 4-ek kezdeményezés (1991) és a keleti nyitás (2012) az ígéretes kezdetektől napjainkra az orosz–ukrán háború kirobbanása által jelzett elakadás, vagy tán végállomás küszöbére jutott. Nincs arra lehetőség, hogy ezt a folyamatot, a miérteket és a hogyanokat…..
Instructor Beszállok a kampányba 2024.05.17 17:31:19
 Egy kedves olvasóm (nevezzük Kedves Olvasónak) számolt be arról, hogy néhány nappal ezelőtt  az egyik pest-megyei településen (nevezzük Pomáznak) váratlanul és titokzatosan Orbán Viktor miniszterelnök tett – a választási kampánykörútjába tartozó – látogatást, amelynek keretében csak az „övéivel”,…..
 Jogi nyilatkozat (disclaimer) az elejére: György barát (e sorok írója) nem azonos azzal a György baráttal sem, akinek Hamar Ferenc vezérőrnagy a Titkos Öböl-háborúnk című könyvét 2008. augusztus 6-án dedikálta, bár a szóban forgó könyv most nem az ő, hanem e sorok írójának birtokában van. Ez úgy…..
 „Orbán Viktor és Hszi Csin-ping a nukleáris ipart érintő megállapodást kötött” – ezt emelte ki az Index május 9-én abból a 18 egyezményből, ami a kínai elnök látogatása során megszületett a két fél között. A nukleáris megállapodás részleteiről sokkal többet a cikből sem lehet megtudni. A „nukleáris…..
 Az Index internetes hírportál a jól értesült Hetek újságra („országos közéleti magazinra”) hivatkozva írta meg május 8-án: „Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására Budapestre érkezett, hogy szűk körű megbeszélésen vegyen részt és előadást tartson. Az iráni…..
Instructor Itt valami bűzlik 2024.05.06 12:17:40
 A Magyar Hírlap (MH) május 4-én „Zelenszkij sürgősen összehívott mindenkit” című tudósításában közölte, hogy „Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sürgősen összehívta a vezérkar magas rangú katonatisztjeit” … „és utasította a katonaságot, hogy mindenáron tartsák a pozíciókat, nem szabad többé…..
 „Polt Péter megszólalt” a Parlamentben, és egy mondaton belül félig hazudott, félig igazat mondott. A Völner-Schadl üggyel kapcsolatban egyrészt azt mondta, hogy az ügyészségi (nyomozati) anyagokba „belenyúlni nem lehet”, másrészt ugyanebben a mondatban hozzátette: „ennek nyoma marad”. Ez viszont…..
Egy aggodalmaskodó állampolgár, nevezzük Sopánkának (nem feltétlenül azonos más bejegyzésekben említett Sopánkákkal), 2015 és 2018 között többször is levélben (e-mailben) kereste meg a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Katonai Főosztályát (ma már igazgatóság), és annak vezetőjén, a Főhadsegéden…..
A jogállami garanciák (alaptörvény-módosítások és egyéb átlátszó trükkök formájában történő) lebontásának köszönhetően a köztársasági elnök „főparancsnoki” jogosítványai egy ideje már csak néhány protokolláris látszatintézkedésre terjednek ki. Például átadó ünnepségeken szalagot köthet a honvédelmi…..
 Aláírtam a petíciót Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős (a felelős szót kiemelem) államtitkárnak címezve: Védjük meg a Veres Péter Gimnáziumot! Közben azon gondolkodtam, hogy mi a bánatért fájhat a Chabad, nemzetközi zsidó felekezet magyarországi leányvállalatának, az  Egységes Magyar…..
 A Magyar Atlanti Tanács 2023. szeptemberében megalapította az Antall József Díjat, és határozott annak odaítélésről. Az előre bejelentett díjazottak: prof. dr. Vízi E. Szilveszter. a MAT tiszteletbeli elnöke, Felkai Anna "alelnök" és  Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára. A díjazottak megérdemlik,…..