Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gerifield

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A GPS-funkciós okostelefonok terjedésével néhány kerékpáros felfedezte magának, hogy nagyvárosok utcáin biciklizve ábrákat rajzolhat bele a világba. A műfaj rövid idő alatt elért végső határaihoz. A végső határt valószínűleg Micheal Wallace, művésznevén Wally…..
 Amit januárban megpróbáltunk, mostanra beérett. December 1-től sokkal könnyebben szerezhet százhuszonöt köbcentis motorokra érvényes jogosítványt, aki már rendelkezik B-kategóriás vezetői engedéllyel. Megnyílt az út az olcsóbb, gyorsabb és praktikusabb közlekedés felé.…..
Gerifield 2011.12.13 16:33:08
Olvasgattam kicsit ezt a dokumentumot: www.kormany.hu/download/c/18/60000/NFM%2015803%20%28a%20k%C3%B6z%C3%BAti%20k%C3%B6zleked%C3%A9si%20igazgat%C3%A1si%20feladatokr%C3%B3l%29.doc#

Háát, érdekes dolgok vannak benne, a 60. oldalon ezt találtam:
"10. A Magyarország területén B kategóriás vezetői engedéllyel vezethető:
a.) a 15 kW-os teljesítményt meghaladó motoros triciklik, feltéve, hogy a „B” kategóriás vezetői engedély jogosultja legalább 21 éves;
b) „A1” kategóriás motorkerékpárok.
A magyar vezetői engedélyen nem kerül feltüntetésre, hogy a vezetői engedély jogosítottja a fenti járművek vezetésére jogosult."

(Igazából az A korhatár emelését néztem, ami gyakorlat nélkül elvileg 24 lesz, de itt találtam pár ellentmondást a doksiban...)

De most az oké, hogy lesz vizsga A1-hez, ami könnyebb lesz, de ettől függetlenül itthon, a határokon belül jogsi nélkül is lehet majd A1-ezni és a vizsga "csak" akkor kell, ha nemzetközit akar valaki?
(Mert ebből én ezt olvasom ki, igaz nem olvastam végig mind a 115 oldalt...)

Ez azért érdekes, főleg egy hivatalos dokumentumban.
Gerifield 2011.12.06 23:28:49
@laverdasfc:
Az 1. pontodhoz annyit, hogy honnan veszed, hogy átmennek majd elsőre a vizsgán az emberek?
A vizsga UGYAN AZ lesz, mint eddig volt, NEM KÖNNYÍTETT.

Ez azért kicsit "garantálja" azt, hogy szinte 0, 2 órás tanulással nem fognak kikerülni az emberek az utakra.
Ez azoknak kedvez, akik eddig is motoroztak, de kevésnek érzik az 50cc-t, de nem akarnak teljes tanfolyamot végigjárni a nagyobbért, VAGY most is 125-öst vezetnek, papír nélkül.
Biztosan sok ilyen ember van és nekik azért van már gyakorlatuk, több mint 2 óra.

(Ezt most nem csak neked, de:)
Miért kell a rosszat látni mindenben?
Van akinek ez jó lehetőség. Van aki meg fog bukni és lehet 18-20 óra gyakorlatot vezet, ez van, így járt.

Én esélyes, hogy élek a lehetőséggel, de mivel soha nem ültem motoron, előtte mindenképpen elmegyek egy külön tanfolyamra, vagy több órát veszek.
Jobban megérné a rendes A? Persze, lehet, de nincs kedvem full tanfolyamot végigmenni, az elmélet/KRESZ simán meglesz, csak gyakorlati órát fogok plusszt venni és a 125 KEZDÉSNEK bőven elég lesz, ha nagyon bejönne a dolog, akkor még ott lesz a lehetőség a fullos A-ra.

De egyenlőre ezt én így is kicsit pénz és idő kímélőnek tartom, mert ténylegesen annyi órát fogok venni, amennyi kell.
(A B-nél is kb a fele bőven elég lett volna, de ott volt a kötelező szám...)

Mindenkinek mások az igényei, ezt is érdemes lenne szem előtt tartani!

(Valóban lesz pár hülye is az úton, de az most is van... Azért akit átengednek majd a vizsgán, az valószínűleg kicsit legalább fog tudni vezetni. NEM a 2 óra miatt!)
Örülhet, aki jövőre szerezne autójogosítványt, hiszen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium november végén kiadott rendelete szerint január 1-től megszűnik a rettegett rutinvizsga. De lesz még egyáltalán, aki ki tudja fizetni a tanfolyam árát, vagy ki tudja várni a hivatali…..
(Frissítés: elkészült az utazást szervező weblapunk, részletek a poszt alján!)Csütörtökön felvirrad a BKV sztrájk harmadik napja, harmadik napja fogunk fagyoskodni a megállókban, állni a dugóban, gyalogolni órákig a szmogban és nézünk majd mindenkire igen morcosan.Ez egy jó…..
Gerifield 2010.01.14 00:50:45
@A nick már létezik: 300Ftért? Havi bérletet is lehet nálad majd venni és lesz pontos menetrended is? :D
Amióta elindult a Vipmail, folyamatos fejlődés jellemezte szolgáltatásunkat: igyekeztünk megoldásokat találni a felhasználók minden igényére. Büszkék vagyunk arra, ami sikerült, és igyekszünk tanulni abból, ami kevésbé.Az elmúlt egy évben többször kértük a véleményeteket,…..