Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hétköznap állatokkal

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így,lassan hatvan év elteltével,soha nem gondoltam volna, hogy fedezhetek fel magamban új dolgokat,érzéseket,egész addig ,míg a sors össze nem rángatott ezzel a furcsán vén kölyöklelkű ebbel,Dundussal. Ezerszer néztem mentések közepette rettegő,néha vakságig közömbös szemekbe ,töröltem belőlük…..
Már kiskoromban megszoktam ,hogy az ajándékra várni kell. Szüleim soha nem voltak gazdagok és bár mindent előteremtettek nekem,a nagyon vágyott dolgokra bizony várni kellett. Volt csak napokat,heteket,de a komolyabbaknál lehettek hónapok is. Emlékszem a durrogós,forgótáras,rózsapatronnal működő…..
Beleestem megint. Hiba vagy sem,nem tudom,de néhány dolgon elgondolkodom,bár talán nem kéne ezt ennyire erőltetni. Nézem ezeket a mini videókat a tiktokon. Lehet,nem jól írom ,de bocsánat én még igaziból ettem a majálisi virslit,miközben a háttérben zengett az éljen ez meg éljen az. Szóval nézegetem…..
Furcsa út az emberé. Mikor elindul rajta kicsiként még üres iszákot lóbál,amit az élete tölt meg szép és csúnya szavakkal. Vannak fontosak,életünk végéig szólók és vannak közömbösek amiket igazán észre sem veszünk mikor leperegnek rólunk. Az igazi nagy mindent jelentő szavak először természetesnek…..
Gyerekkoromban,éppen mikor nem azzal ügyködtem,hogy a felnőttek agyára menjek,sokszor lebzseltem,bandáztam különböző tereken. Egyik nagy kedvencem volt az Almássy tér ,sokszor suli helyett is ott rontottam a levegőt. Ott a téren akkoriban (most hogyvan nem tudom) volt pár betonból készült…..
Vau-vau,zeng a házban percek óta. Dundus egyéni és egyben elég szűkreszabott beszédcsokrában ez három dolgot jelenthet. Vagy éhes,vagy ki akar menni,esetleg ismét éhes. Jelenleg a második variációtól van a hangoskodás,nem cifrázza túl ,egyforma ütemben és hangon magyaráz. Kint esik az eső,tiszta…..
Te meg tudnál élni az írkálásból!- mondja egy számomra szinte ismeretlen ismerősöm. Ínyencként forgatja a szájában a szavakat ,miközben ecseteli milyen változtatásokat kéne eszközölnöm,hogy kéne megfognom több olvasót. Öregem,már csak a reklámból gyönyörűen eléldegélnél,a többiről nem is…..
Minden évben lesem mikor bújnak elő az apró szőlőfürtök az ősöreg verandán kacskaringozó növényen. Elsőnek pici rügyek jelennek meg, nemsokára kibontja aprócska ,frisszöld leveleit,majd hiphop megjelennek a máknyi szemek. Ilyenkor már büszkén nézegeti az ember, vajon milyen termés várható. Na nem…..
Talán életemben nem találkoztam ilyen furcsa kutyával. Talán semi nem igaz rá amit eddigi kutyákkal töltött idő alatt megtanultam. Nem tud semmit ,nem ismeri az embereket,vagy más élőlényeket. Sok mindent magyarázhatna vaksága,süketsége,de ez sem lenne igaz. Természetre egy kéthónapos kölyökre…..
Tíz perc van az életedből- szól egy hang, közömbösen,mintha csak parizert mérne egy pult mögött. Csikorognak ezek a szavak,üveszerűen,keserű,pici csengéssel. Körbenézek lassan,vajon hol lehetek? Körös körül apróbb,nagyobb kövek,kavicsok,száraz fák ,olyanok amiket a folyók cipelnek magukkal,majd…..
Van az úgy,hogy felhős az ég,nem ragyognak a csillagok és sötét a világ. Gondolom mind voltunk már így,éreztük nehezebbnek a sorsot ,ezt a közömbös,sokszor kegyetlen urat ,aki lökdös át az életen. Ilyenkor jó cseppet megállni számot vetni,előre és hátra nézni. Számot vetni és adni. Na nem könnyű…..
Kutyák macskák egyebek. Morgok 1. 2024.04.10 15:31:51
Esküszöm én megtettem mindent,hogy megértsem ezt az egészet,de nem megy.Akkor sem ha a szemeim kijönnek a helyükről mint a pucércsigának a figyeléstől. A második igen magas színvonalú videóba botlok bele,amik arra lettek létrehozva ,hogy a gazdik jobban boldoguljanak a kutyájukkal. Ami egyébként egy…..
Őt is te mentetted-olvastam a kapott üzenetben egy kép alatt. Hunyorogva nézegetem a képen peckesen álló,bár már nem fiatal kutyát. Hát te meg ki vagy? Nézegetem és bármennyire erőltetem lassan egyszerűsödő agyam,nem emlékszem. Sokan voltak és az idő cseppenként lopja az emlékeimet. Én mentettem őt…..
Sötét van. A csillagok felhőpaplant ráncigáltak magukra,és a hold is sejtelmesen bújkál a szitaszerű állarcában. Szeretem ezt a kikötőt,kicsit Rejtő regényeket idéző hangulatával, esetlen bájával. A kikötött hajók oldalán locsog a széldobálta apró hullám. Aztán hirtelen megtorpanok. Mint valami…..
Nincs hatalmam. Arra főleg nincs ,hogy lássam a jövőt. Amit tudok azokat a tegnapoktól tanultam,vagy a mában élem meg. Sokszor beszélgetek emberekkel a barátaink elvesztéséről és egy téma mindig előkeveredik. Mindent megtettem? Nem másképp kellett volna? Legtöbbször kívülállóként látom,igazából nem…..
Félelem. Furcsa szó.Sok mindent takarhat. Félni valaki elvesztésétől,vagy csak más élőlényektől,történésektől. Ezer arca van,és mind ijesztő. Köztük erősen kiemelkedik az ,hogy rettegünk,nehogy valami rossz érje azokat akik fontosak nekünk. Igen, közöttük vannak állataink,kedvenceink is. Aki…..
Talán véletlen,talán sors de mikor kiírta a tabom,hogy nem hajlandó tovább magába gyömöszölni a hülyeségeimet,és irgumburgum azonnal töröljek valamit,belefutottam néhány régi firkámba. Olvasgattam,már éppen törölni akartam ,mikor beugrott,hogy április 1 van,ami nem csak a bolondok napja,néha…..
Okulj!- mondom Dundusnak,aki rendkívül értelmesen nézeget. Mondjuk nem rám,én nem vagyok annyira érdekes,mint a mellettem ugráló Csöpi,de őt viszont lelkesen. Nem érdekel-dunnyogom és határozottan újra a kezembe kaparintom az irányítást. Tanulunk rendületlenül. Nem olyan dolgokat mint az ül meg a…..
Egyszer sráckoromban vettem egy rozoga autót. 18 lehettem,pénzem sem volt,igy be kellett érnem azzal amit a szűkös keretem adni tudott. Választásom egy öreg 125-ös Polskira esett,a miértre meg már nem is emlékszem. Aztán történt egyszer,hogy lekoccoltam egy előttem satuzó autót,és mikor kiszálltam…..
Több mint fél évszázad az az idő ,hogy kutya ballag az oldalamon. Nevettem ,játszottam,és nagyon sokszor velük,értük sírtam. Most ahogy visszagondolok ezekre az időkre,egyre biztosabb vagyok benne,hogy a velük kapcsolatos kérdéseim nem változtak az idők során. Kik vagytok ti?Hogy éreztek,mit…..
Na szóval,idáig azt hittem,hogy csak egyszerűen hülye. Dundus (mert róla van szó) rendszeresen bezár valahová,teszi ezt úgy ,hogy tömb testével eltorlaszolja az ajtót. Ember legyen a talpán aki csak úgy el tudná taszajgatni. Más ebek méltóztatnak felkepesztetni,ha az ember rányitja az ajtót de nem…..
Na,majd most- mortyogom magamban, miközben terjedelmes ívű pofonokat osztok le a párnámnak. Most kialszom magam! Sicc éjszakai agyalások,lidérces álmok! Elkortyolgatom a citromfűteát,amit felturbóztam kis macskagyökérrel,alvásgyönyörítő célzattal. Reggelig ki sem nyitom a szemem! Ezt azonban egy pár…..
Sok féle pokol létezik. Van ami bennünk lakik,tömve veszteségekkel,magánnyal,bosszúval,sértettséggel. Ezt általában az ember nagy,vaskos kapuval zárja el,lesüllyeszti a legbelsőbb zugába ,sőt,még a hétköznapok szürke porát is rákotorja vastagon. Én még a környékére sem merek menni. Aztán van a…..
Ez az utoló esti cigim mára. Hívhatnánk éjszakainak, esetenként hajnalinak is. Fent az égen szikráznak a csillagok,nem törődve velem,az apró porszem emberkével,aki miközben kiengedi futni a kutyáit,őket bámulja csodálattal. Ez a csodálat évtizedek alatt nem csitult egy fikarcnyit sem. Gyerekként is…..
Az ember életében vannak nehezebb idők. Kilátástalan,szorongó,néha félelemmel teli napok,évek. A gondok csuklyás rémei csendesen meghúzódnak a sötét sarkokban,szinte mozdulatlanul szorítva ki belőled a levegőt. Mi lesz most?-kérdezed,és jó volna megint gyereknek lenni,mert akkoriban még azok akik…..