Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MViktoria

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedveseim! Nem lehet és nem kell minden nap valami nagyon mély mondani valójú, komoly kultúrát 'fogyasztani'. Néha igenis lehet mindent könnyen és lazán venni! Különösen akkor, amikor pont erre van szükségünk. Az ilyen napokra ajánlom jó szívvel a következő francia vígjátékot:   Christian Clavier…..
https://youtu.be/8194-iytrZQ Sziasztok! Egy rendhagyó bejegyzés következik az adó 1% rendelkezés ürügyén. Van egy hely, ami különösen kedves a számomra. Ez a Sukorói Vadmadárkórház. Itt nem csak vadmadarakat gyógyítanak, hanem mindenféle állatot. Sőt nem csak állatmentéssel, de…..
Miquèu Montanaro és João Pedro Teixeira turnéjának egyik budapesti állomása Kedveseim! Most programajánló következik. Miquèu Montanaro és João Pedro Teixeira turnéjának következő állomására szeretném felhívni a figyelmet. Aki szereti a kortárs zenét, a harmonikát és a furulyát, az…..
Kedves mozi és művészet rajongók! Újabb film ajánló következik. Úgy tűnhet a mozi felé billent a mérleg megint, pedig nem. Vagy mégis? Az Exhibition on Screen sorozat most látható részéről lesz szó, Cézanne műveiről. https://youtu.be/CzTFY9BFXZk Már a sokadik ebből a film sorozatból, ami látható…..
http://indavideo.hu/video/Oszi_sanzon_12_-_feliratos_elozetes Kedves olvasók és véletlenül ide tévedők! Újabb mozi ajánló következik, aminek nagyon egyszerű oka van, ugyanis el vagyunk kényeztetve jó filmekkel és újabb és újabb filmbemutatókkal. A választásom ma az "Őszi sanzon"-ra esett.…..
https://cziffrafesztival.hu/ Kedves zene imádók!  Engedjetek meg pár szót a Ciffra Fesztiválról. Idén kilencedik alkalommal került megrendezésre ez az évről-évre egyre gazdagabb programot kínáló eseménysorozat. A palettán egyre változatosabb programokat találunk. Koncerteket, kiállításokat,…..
Sziasztok!  A következő film, amit megnézésre javaslok az a 'Téli szünet'. Adott pár szerencsétlen diák, akik különböző okoknál fogva nem tudnak haza utazni a téli szünetre. De mivel nem maradhatnak felügyelet nélkül kénytelen kelletlen melléjük szegődik egy felvigyázó tanár és a tápértékek…..
Sziasztok! Március elején ajánlottam a figyelmetekbe egy zenés közönségtalálkozóval egybe kötött filmvetítést, ami most kedden volt. A 'Lefkovicsék gyászolnak'. Vetítés előtt meghallgathattuk a film zenéjét élőben, élő zenészekkel. Ennek az volt a vitathatatlan előnye, hogy akaratlanul is jobban…..
1huron Szerelem és más bajok 2024.03.11 17:39:38
Kedveseim! Most könyvajánló következik! Itt a tavasz, úgyhogy jöjjön egy kis szerelem. Valérie Perrin első regényét ajánlom a figyelmetekbe: 'A vasárnap koldusai'-t.  Ez a könyv az emlékekről és azoknak feldolgozásáról szól. Meg persze a szerelemről, illetve annak különböző formáiról, a plátói, a…..
Kedves mozi rajongók!  Megint nektek kedvezek. Dübörög a Frankófon Filmnapok és Fesztivál és mi az idén is el vagyunk kényeztetve. Sikerült is elcsípni egy gyöngyszemet: 'Tánc az élet' feliratos, francia film. Elsőre kiszámítható történet egy táncosról, akinek egy váratlanul jött sérülés derékba…..
https://youtu.be/wTGMrzmaxJg Sziasztok! Filmajánló következik, de nem akármilyen. Zenés közönségtalálkozóval egybe kötött filmvetítésre invitállak titeket. A 'Lefkovicsék gyászolnak' már több moziban és időpontban megtekinthető. És őszintén szólva már a megjelenése óta próbálok rá eljutni,…..
1huron Beethoven és a jazz 2024.03.07 15:18:49
Kedves zene lelkek és zene lelkesek! Beszámoló jazz rajongók és leendő rajongók számára a Sárik Péter Trió és Beethoven, hétfői koncertjéről. Bár már ez az előadás nem új keletű és más zeneszerzőt is 'feldolgoztak' már e-képp, a közönség soraiban sokan voltunk, akik először hallhatták......de az…..
1huron Pikk dáma az Operaházban 2024.03.04 18:34:53
https://opera.jegy.hu/program/pikk-dama-146231/963703?lang=hu Kedves opera rajongók!  Íme egy 'last minute' blog a holnapi Pikk dáma előadáshoz. Nagyon meglepő, de a holnapi előadásra még jócskán vannak jegyek. Aki szeretne egy jó Csajkovszkij operát látni és hallani az ne hagyja…..
Kedves zene rajongók! Következzék egy kis élménybeszámoló a kedd esti Manon Lescaut előadásról.  Amikor az ember vesz egy jegyet egy Puccini előadásra pontosan tudja hogy mire számíthat. Szenvedélyes zenére és egy szenvedélyes előadásra. Amire viszont nem számítottam az a szenvedélyes közönség,…..
1huron Bach vagy Mendelssohn??? 2024.03.03 19:59:00
 Kedveseim!  Jó hírem van! Nem kell dönteni! Legalábbis nem március 14-én. A Zeneakadémián aznap este mindkét zeneszerző műveiből hallhatunk a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Leticia Moreno (hegedű) közreműködésével. Nagyon izgalmas zenei válogatás, egy csodálatos zenekar és egy spanyol virtuóz…..
Kedves zene imádók! Most filmajánló következik. Nemrég láttam a 'Hátralévő életem első napja' című olasz filmet. Feliratos, ami nálam már alapból plusz pontot jelent. Több mozi adja, lehet válogatni. De én a Barátság moziban láttam, amit bár még csak pár hónapja fedeztem fel Fehérváron, de annál…..
Sziasztok!  Ezt a blogot alapvetően kedvcsináló programajánlónak szánom zenével, könyvekkel, kiállításokkal, de főként zenével. Gyakran szembesülök azzal, hogy 'túl sok' a jó program, melyek bizony-bizony gyakorta egy napra esnek. Ilyenkor nehéz dönteni és csak az segíthet, ha már az egyikre…..
1huron Elindul a blogom 2024.02.29 17:16:17
Kedves leendők követők és elkövetők! Útjára indul egy újabb haszontalan blog. Alapvetően kulturális programajánlónak szánom. Zenével, könyvekkel, kiállításokkal, színházzal és minden utamba akadó érdekességgel. De főképp zenével. Szóval! Blogoljunk! De hogyan írjunk jó zenei blogot?! Amíg a…..
1huron Jazz reggel 2024.02.29 17:15:07
Muzsikáló reggelt mindenkinek! Ez a hónap remekül indult a hónap első hétfőjén Budapest Jazz Club: Sárik Péter Trió és Falusi Mariann. Fergeteges jó hangulatú koncertet adtak, bevonva a közönséget is. Rengeteget énekeltünk, diplomatikusan szólva ki-ki a maga módján. Ami más szavakkal annyit tesz,…..
Sziasztok!  Korábban már többször írtam kedves barátom Hulej Emese csodálatos, új könyvéről. A poszt aktualitása, hogy beharangozzam a következő könyvbemutató helyszínét, ami Szentendre lesz. Az időpont még nem került napvilágra, aminek azért örülök, mert így még egyszer írhatok róla, amikor már a…..