Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jankasara

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eset ma -2012.05.02.-án - történt meg velem Hajdú-Bihar megyében, Egyeken.  Budapesten dolgozom, viszont az állandó lakcímem a szülőfalumhoz köt. Mivel a fővárosban járok parodontológiai –privát- kezelésre, gondoltam, az általános fogorvosi ellátást otthon veszem…..
jankasara 2012.05.09 14:51:57
@SvenH.: nem erről a hálapénzes orvosválasztásról beszéltem, hanem arról, amikor azért megyek magánba, hogy választhassak. Ott számla ellenében fizetek, ő meg adózik.
jankasara 2012.05.09 14:54:13
@Petró Chelly: igen, ez sajna így van. Ezért kellene az egész nyamvadt ingyenes közizét megszüntetni a mostani formában, hanem az állam oda fizesse az általam beadott biztosítási pénzt, ahol én igénybe akarom azt venni, ne csak az sztk-ban. Mindjárt lenne itt rend, beteget tisztelete, rendelési idő betartása.
Üdv Despota!   Sokszor olvasom a blogodat, amihez gratulálni is szeretnék. Én magam nem keveredtem semmiféle munkajogi vitába, inkább az álláskeresőknek szeretnék 1-2 jó tanáccsal szolgálni.   Cégünknél nemrég bővítést hajtottunk végre, és kerestünk egy fő…..
jankasara 2011.01.08 15:59:51
@freesleep: nem azért kell fizetési igényt megadnia, hogy a legolcsóbbat vegyük fel, hanem hogy aki irreálisan magas összeget ad meg, annak én se raboljam az idejét egy interjúval, és ő se rabolja az enyémet.
jankasara 2011.01.08 16:04:00
@Bambano: sehogy se bízzon, keressen olyan munkaadót, aki normálisan levezényli. Nem erőszak a disznótor.
jankasara 2011.01.08 16:09:24
@kpityu2: kicsit sikerül összemosni amit írtam. Nem a fizetési igényből következtetek az elvégzett munkára, hanem az összképből.
Aki egyszer kipróbálja, soha többet nem akar irodába vonulni: kávézókból, parkokból, a város lüktető szívéből dolgozni annyival felszabadítóbb és hatékonyabb, hogy egy gyakorló digitális nomád úgy gondol a hagyományos környezetben munkálkodó társaira, mint a…..
jankasara 2010.07.12 23:08:18
@_Toto_: szerintem a cikk írója olyan munkát végezhet, ahol nem a munkaidődet fizetik meg, hanem a munkádat. Az olvastam egyszer valahol, hogy erre kellene törekedni, hogy ne az idődet fizessék meg, mert abból ugye, akármilyen okos is vagy, nem lesz több, hanem az eredményeidet.
Tölgyessy Péter vasárnap az MTV-ben említette, hogy elképzelhető, hogy a Fidesz a kettős állampolgárság kérdését könnyített honosítás formájában oldaná meg. A Fidesznek ebben az esetben messzemenően igaza volna - csakhogy a dolog koncepciója alapvetően nem stimmel. Annak…..
jankasara 2010.04.22 23:53:37
@lószúnyog: Na, pontosan erről van szó :)Ezért kellene valami más szempont szerint könnyíteni, nehezíteni, vagy hagyni így, ahogy most van. Mert az a nemzetiség, érzelem, magyarságtudat - nagy darázsfészek, ami nem közelít csak távolítja az embereket.
jankasara 2010.04.23 00:13:33
@surcapisca: :) Hát, köszönöm, pedig tényleg csak azért írtam, hogy lássa a nagyérdemű, ilyen is van. Nagyon sok barátom van, fiatalok, Erdélyben, akik hasonlóan gondolkodnak, csak nem verik nagy dobra.
jankasara 2010.04.23 00:30:08
@marosy: Jól sejted. Nem attól szeretem a férfit, akivel élek (a nemzetet, ahová tartozom), hogy van róla egy papírom. De nem gondolok rosszat arról sem, akinek ez kell, egyszerűen nem vagyunk egyformák. Nem vagyok álszent, tudom, hogy a kalotaszentkirályi bácsinak, aki levente katona volt a magyar seregben, fontos lett volna az a nyamvadt szavazás. Nekem nem.

A hovatartozásomat valóban a papír teszi hivatalossá, csak kérdés, hogy nekem ez a fontos-e. A házasságom attól lesz jó, hogy van róla egy papírom? Attól jobban fogjuk szeretni egymást? Ha kérném és megkapnám a magyar állampolgárságot, akkor jobb magyar lennék? Akkor érezném, hogy összetartozunk? Nem hiszem.

"Úgy ahogyan a házasság esetén a papír hivatalossá teszi a párkapcsolatot, úgy a magyar állampolgárság hivatalossá teszi hovatartozásod."

Ez a mondat elgondolkodtatott azért. Én öt éve élek itt, de nem érzem, hogy ide tartoznék. Én oda tartozom. Lehet ez véletlen egybeesés is, de igen, igazad van. És rátapintottál a lényegre is: én nem szeretek esküdözni, és erre az országra (!) nem szeretnék felesküdni. Az eskü komoly dolog, és ha férjhez megyek, arra meg tudok esküdni. Én most úgy érzem, hogy erre az országra nem tudnék tiszta lelkiismerettel.
Új MÁV blog MÁV -2.0 2010.04.08 10:51:51
Ismét az IC-kocsik konnektorairól van szó. De mostmár bevezette a MÁV a matricát, hogy oda bizony laptopot dugni tilos. Bennem egyébként továbbra is az merül fel, hogy ha a Transsylvania IC-n mindenhol van konnektor es oda be lehet dugni mobilt, laptopot, akkor a magyar IC-kben ez miért…..
Jelentősen depresszív videó, későn fekvőknek.     Még 20 év? 25? 80? 1000? Mikor látunk ilyet Magyarországon? (Kár, hogy hirtelen ér véget a zene a klipben.)   ..
Mandiner blog Kányádi 80 2009.05.10 16:44:00
Isten éltesse, Sándor bácsi!*                          Kuplé már annyi minden költészet e földön házak hidak gépek és röpterek hogy lassacskán azon kell eltűnődnöm miért…..
jankasara 2009.05.11 09:51:57
Well, az e havi mérleg negatív oldalán (ez képzavar vajon?), az alsó serpenyőben csücsülnek tehát: egy db. befejezetlen Nabokov (köldökvakarászás az orosz írófejedelemtől - bocs); egy zavaros román regény; egy gyerekkori verseit kiadó, pedig írni tudó ifjú rendezőnő; egy…..
Folytatódik a nagy válogatás a ti fotóitok alapján! Eljött a harmadik férfi válogatás ideje, alatta pedig a szavazás. Válasszátok meg, szerintetek ki a Mr. CM-ebb a képeken, majd a fordulók nyerteseit megméretjük egymással. Holnap jön a negyedik női forduló. Értékeljétek a…..
Próbababák Szigorodik a Gyed 2009.02.15 14:00:00
"Az elképzelések szerint idén szigorodnak a gyed szabályai: fél év helyett egyéves munkaviszonyra lesz szükség a jogosultsághoz. Továbbra is maximum két évig járna a gyed, de azzal a megkötéssel, hogy aki ennél kevesebb időt tölt munkaviszonyban, annak csak annyi ideig jár…..
jankasara 2009.02.15 18:28:42
@Horemheb:
"Ne a gyerekeket nevelők kapjanak adójóvárási lehetőséget, hanem a nem gyerekeseknek legyen némi plusz terhük"

Ilyet csak egy lelke mélyéig kommunista talál ki. Persze, az adófizetők még több pénzzel tartsák el a nem dolgozókat! Egyébként amúgy is hülyeség, eleve az adófizetők tartják el a kismamákat. Tehát nem, hogy plusz terhük van, hanem nekik van terhük, a kismamának pedig nincsen, hanem ő kapja meg a pénzt. Hova a faszba fizessenek még többet az adófizetők?

Nagyon helyes a szigorítás, elég volt az ingyenélésből, és gyerekgyártásból.

De, igenis az fizessen, adózzon többet, aki nem vállal gyereket egyáltalán, mert az ő majdani nyugdíját azoknak a gyerekei fogják megtermelni, akik most 1-2-3 gyereket nevelnek.
jankasara 2009.02.15 19:29:29
@Horemheb: nem vagyok hülye. oké a magánpénztár, akkor fizessen mindenki oda, és nuku állami nyugdíj. A gyes, gyed is mehetne hasonló módon. fiatal vagyok, ez igaz, egyelőre nem tervezem a gyereket, de már teszem rá félre a pénzt, nyugdíjpénztárhoz hasonló konstrukcióban, mert amíg alanyi jogon, mindenkinek jár, méghozzá úgy, hogy elhanyagolható módon függ a befizetett adótól és a ledolgozott munkaidőtől, addig én az államra nem nagyon számítanék.

Egyébként azt gondolom ezekről a mindenféle juttatásokról, hogy legyenek szemtelenül alacsonyak azok számára, akik egy percet sem dolgoztak és nem fizettek adót. annyit kapjanak, hogy ne haljanak éhen, de egy fillérrel sem többet. Aki pedig rendesen adózik, az arányosan kapja vissza, ha gyereket vállal, de ne úgy, hogy maximalizálják az összeget.
jankasara 2009.02.15 19:59:39
@Horemheb: nem egészen :) arra gondolok, hogy az adód aszerint csökkenjen, hogy van-e gyereked (mert ugye nőnek a kiadásaid), illetve hány van.
A taxisok közlekedési szokásait mindenki ismeri, igazából nem is meglepő, az életük nagy részét az utakon töltik, másként látják a forgalmat, mint egy átlag közlekedő. Érdemes néha faggatózni arról, hogy ők hogy látják a bicikliseket. „A biciklisnek is földig ér a…..