Regisztráció Blogot indítok
Adatok
automentesnap

1 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erotikus Technológia - Sorsbábuk Valljuk be, igazságtalan dolog, hogy kizárólag a nyolcvanasokat jellemezzük a kulturális atomkatasztrófák aranykoraként. A kilencvenes évek közepén ugyanis egy átlag tévénéző pszichikai védőhálója olykor jóval komolyabb…..
automentesnap 2010.02.25 16:36:30
"Kényeztesd magad" – győzködnek nap mint nap a reklámok, mi pedig szeretünk az ilyesminek engedelmeskedni. Így aztán megadunk a hajunknak, bőrünknek vagy a szervezetünknek mindent, ami jár, egészen jogos hát a kérdés, hogy akkor a fenekünkkel mégis mi lesz? Az már…..
Úgy tűnik, amitől sokan tartottak, az beigazolódott! A halasi prostituáltak módszere egyre terjed: az 53-as főút Balotaszállás és Kisszszállás közötti szakaszán is épül egy "kalitka". Vélhetően ez is magánterületen létesül, vagyis a törvény betűje szerint nem…..
automentesnap 2010.02.17 00:04:52
A Victoria's Secret tervezői valószínűleg nagyon megsértődnének, ha megtudnák, hogy elsőre nem érettem mi a nagy újdonság abban, hogy valaki csak bugyit vesz a strandra és felsőt nem. Ezt hívják monokinizésnek, gondoltam én. Úgy néz ki azonban, hogy dilettáns vagyok, mivel ennek…..
városjáró blog Sugárúti oázis 2009.11.06 14:00:00
Az Andrássy út 2. alatti Fonciére-palota Bajcsy Zsilinszky úti beszögelését pár hónapja kedves kis oázis dísziti. A szemközti virágboltocska vezetője alakította ki, megszépítve vele az utcaképet. Kis tuja, díszkáposzta, fügecsemete, néhány tüskebokor (aesculus javíthat!…..
automentesnap 2009.12.06 20:17:13
@városjáró:
A Budapest Galéria szerint Krivátsy-Szüts Miklós a domborműves emléktábla alkotója, anyaga mészkő, címe "Bajcsy-Zsilinszky Endre" és valóban 1945-ben állították föl.

Ennél többet csak a fotók tudhatnak:
www.arthist.mta.hu/index.php?page=fondok&fon=188
Az "Oltassak vagy ne oltassak?" kérdést gondolom ti is feltettétek magatoknak párszor az elmúlt hetekben. Én végül arra jutottam, beadatom magamnak az újinfluenza elleni védőoltást, biztos ami biztos alapon. El is mentem ma a háziorvosomhoz, akinek mondtam mit akarok, majd…..
automentesnap 2009.11.04 23:50:54
Dr.Keszthelyi Gyula tardi családorvos a mostani oltási kampánnyal kapcsolatban súlyos aggályokat fogalmazott meg:

www.tenyek-tevhitek.hu/keszthelyi-gyula-giulio-interju-az-influenzarol.htm

"Az egyik jogi kérdés a felelősség kérdése, hiszen az oltást nem én ajánlom, hanem az ÁNTSZ, de a beteg kéri, mert ez nem kötelező hanem önkéntes oltás. Ezért a felelősségnek kettejük között kellene megoszlani. Én csak egy oltópisztoly vagyok."

További érdekességek saját blogján:
giulio.freeblog.hu/
Pontosabban az Európai Unióé. Az egész EU-ban mintegy 67 millióan szenvednek az egészségügyi határértéket elérő vagy meghaladó zajterheléstől - írja az EUbusiness cikkére hivatkozva a Resource. A fővárosok közül Pozsony a legzajosabb, a lakosság közel 55 százaléka szenved…..
automentesnap 2009.10.31 22:59:48
automentesnap 2009.11.01 01:02:42
@Álmos:
Igen, van adat arról, hogy egyre több a halláskárosult. De a zajszenny nem csak a hallást károsítja, hanem sok minden másra is hat pl a rezgés révén.

A zajtérkép nézegetése előtt érdemes elolvasni a "Hogyan értelmezzük?" című fejezetet :)

Még két fontos szempont:
1. a zaj nem csak a közúti közlekedésből áll.
2. attól még, hogy téged nem zavar a busz, a szervezetedre kimutatható hatással van. Lásd a linkelt cikkeket.
automentesnap 2009.11.01 17:30:18
@Álmos:
Ok, ha nem hiszed hát nem hiszed. Hitbéli dolgokon nem vitatkozom :)

Érdekességképpen:
www.hear-the-world.com/en/recognize-hearing-loss/online-hearing-test.html
Két kerékpárosszervezet is küzd párhuzamosan a magyarországi biciklisekért. A Magyar Kerékpárosklub (MK) a vezetői által szervezett Critical Mass felvonulásokról lehet ismerős szélesebb körben, de hozzájuk fűződnek a Margit hídra épülő bicikliút szakértői munkái és…..
8ker Komássy Ákos 2009.09.23 11:09:00
  1082 Budapest VIII. Kisfaludy u. 28a Telefon 30/4373129 E-mail akos@komassy.hu Komássy Ákos Személyi adatok  Családi állapot: nőtlen Állampolgárság: magyar Születési idő: 1978. október 20. Születési hely: Budapest  …..
automentesnap 2009.09.26 23:28:54
mszp.hu/belfold/bovebben/kerekparral-jozsefvarosert

Komássy: Szükség van kerékpárútra a Baross utcán
Update, 2009.09.26., 14:33: A Critical Mass-felvonulás egyik főszervezője, Kükü szerint a kislányt nem egy kerékpáros, hanem egy robogós sodorta el. Ha ez igaz, akkor szégyen, amit a magyar média művel. Részletek a Critical Mass honlapjának eme bejegyzésében...Gondolom mindenki…..
Két hete jártunk legutóbb a Hűvösvölgyi úton. Ma ismét kilovagoltunk kisteljesítményű fotóaparátunkkal és leképeztük az állapotokat. Egyik szemünk sírt, a másik sem nevetett. A fél hónapja említet hiányosságok egy részét sikerült ugyan orvosolniuk a kivitelezőknek, ám…..
Gyerekszoba Rasszista IKEA? 2009.09.08 14:07:00
Felhívom a figyelmet, hogy én elkötelezett IKEA-fan vagyok, ha kell valami lakberendezés, oda fordulok először, aztán még másodszor is. Most sem verte ki a biztosítékot nálam ez a kis közjáték, inkább csak mosolyogtam egyet rajta, és rögtön eszembe jutottatok, hogy ezt Veletek is…..
Az elmúlt napok fajsúlyos, nemzeti történelmünk sorsfordulóit érintő és elemző posztjai után (amelyekért innen is köszönet Titus Pullo Urbino kollégának) következzék egy kicsit könnyedebb (mondhatni pikánsabb) téma: (fél)meztelen, készséges nők, márkás italok, vöröses…..
automentesnap 2009.08.31 16:13:18
A sok felfuvalkodott hollywood-i grafikus azt hiszi tud plakátot csinálni! Nézzük meg mire képes egy pár kreatív ghánai plakátfestő photoshop, és más úri huncutságok nélkül! Klikkre nő!            ..
automentesnap 2009.08.31 15:44:55
@zsollancs: és te vagy a korrekt.
A kép pár napja került fel a Békéscsaba-figyelő blogra, ahol egy közelebbi fotó is van róla. Ha szeretnéd, hogy a Te fényképed is megjelenjen az Urbanistán, akassz rá egy urbanista címkét az Indafotón és máris ott van a jobb oldali sávban. [fotó:…..
automentesnap 2009.08.31 11:13:28
    Most egyelőre ne keressük az okokat és a miérteket. A lényeg, a végkövetkeztetés, a summázat, hogy a szimpatikus, fiatal pár úgy dönt, összeköti egymással az életét. Kitűzve a jeles nap dátuma, minden klappol, a vendégsereg száma is közelít a véglegeshez (a…..
automentesnap 2009.08.29 20:19:53
@Ormótlan: a kamionos meg a hentes OK, a többi pont olyan, mint amilyet a posztoló ír.
automentesnap 2009.08.29 20:20:55
@Ab ovo Taigetosz: Miből gondolod, hogy ő volt a fotós?
Pozsonyi piknik címen-néven szerveztek zenés-táncos-evős-ivós összejövetelt az újlipótvárosiak péntek délutánra-estére, ami innen nézvést azért érdekes, mert a nap utolsó koncertjét az elsősorban a Budapest Klezmer Bandből ismert Jávori Fegya tartotta, egy zongora és egy…..
Hivatalosan nem lehet biciklizni a Margit hídon, a kerékpárosoknak le kell szállniuk, hogy a túlpartig tolják a járművüket. A Critical Mass szervezői azonban tudják, hogy mennyire életszerűtlen ez azon a járdán, amelyen a felújítás előtt is osztoztak a gyalogosok és a…..
automentesnap 2009.08.28 23:03:30
@oázis:
Ez nem a biciklis aktivisták dolga szerintem. Sőt talán még bünti is jár érte, ha nekiállnak közúti jeleket festegetni engedély nélkül :)

Keresd meg, hogy kihez tartozik a kifogásolt terület, kinek a kezelésében van (önkormányzat? főváros?) és az ottani ügyfélszolgálatnak, Közút osztálynak akárminek írj levelet.

Itt találod a fővárosi közterületeket kerületenkénti bontásban:
www.budapest.hu/engine.aspx?page=ugyleirasok
Kerékagy Halálos Y Budán 2009.08.19 14:26:00
A közutakon bárhol történhetnek halálos balesetek, csak balszerencse kérdése. Vannak azonban olyan helyek, ahol minden szükséges körülmény adott ahhoz, hogy a tragédia gyorsan és biztosan összejöjjön. A rengeteg hely közül egy példa Budáról: a III. kerületi Szépvölgyi út…..
"Egy olvasónk érdeklődött afelől – amit bizonyára sokan észrevettek –, hogy valóban eltűntek-e a galambok Győr belvárosából. A válaszunk határozottan: igen." - ilyen mókás stílusú mondatokkal van tele a Kisalföld egész cikke, melynek azonban a tartalma…..
automentesnap 2009.08.07 00:30:28
index.hu/bulvar/galamb0117/

www.kisalfold.hu/gyori_hirek/buntetes_jar_a_galambetetesert/2018660/

Amúgy 30.000 forintos bírság jár érte, helyben azt hiszem ennek töredéke, mert szemetelésnek minősül. Önkormányzati szinten szabályozzák, így lehetnek apróbb eltérések. Pesten büntettek már ilyesmiért 1-3ezer forintos tételben lásd
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9091113&go=29086071

Másik oldalról: azért is felelősségre lehetne vonni állatkínzás címén, ha penészes kenyérrel eteti a galambokat és nem valami nekik való táplálékkal (gabona pl.)
Gyerektrend Fütyisipka 2009.08.05 14:32:00
Mondhatnám, hogy lingvisztikai felfedezést tettem és ezért ide nekem a Nobelt, mert hát megoldottam a f.szkalap, nem kicsit pejoratív értelmű argó szó eredetének rejtélyét, de gyerekes blogon ezt már mégsem illik ugyebár. Ettől függetlenül a PeePee Teepee tipikusan a…..
„Hazadobom az autót, biciklire ülök, aztán ihatunk valamit” – hangzik a biciklisek körében jól ismert mondat. A KRESZ kerékpározás esetében is tiltja az alkoholfogyasztást, veszélyes is, a rendőrség próbál fellépni ellene, a betartatás viszont lehetetlennek…..
Csurtusék utazásai Kelták 2007.07.29 23:35:00
Az írek, skótok és bretonok kapcsán rengeteget beszéltem itt keresztül-kasul a keltákról, anélkül, hogy (pedagógiailag korrekt módon) a bevezetővel és az általánosságokkal indítottam volna. Akit a téma hidegen hagy (nem hinném, hogy sokan lennének ilyenek...), az lapozzon. A…..
automentesnap 2009.06.27 23:18:05
@tiboru:

Az OK, hogy non-kelták :)
de kik ők és miért pont ott húzódtak a határok, ahol.
Összesen tíz EU-s pályázat benyújtásáról döntött csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A főváros szerint alapvető szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a kerékpáros közlekedés részarányának növelésével kiváltható legyen az egyéni gépjárműhasználat.…..
automentesnap 2009.06.26 15:40:13
@Noname Cowboy:

A Margit híd felújításához átcsoportosított források nem veszélyeztetik a tervezett és előkészítés alatt álló kerékpárút-fejlesztéseket.

www.budapest.hu/engine.aspx?page=news&artname=20090625-cikk-bic

ha ők mondják :)
8ker Elcsaptak 2009.06.16 15:26:00
Bringával közlekedem, hiszen ez a leggyorsabb városon belül rövid távolságra. Teljesen szabályosan közlekedtem - igyekszem mindig betartani a szabályokat (nehogy szó érje a ház elejét) - mégis én kerültem a földre. Nagyobb térképre váltás Az történt, hogy a Népszínház…..