Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nárcisztikus Gondolatok

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kaptam egy levelet a minap. Ha ez nem történik, akkor valószínűleg nem írok most, mert a mindennapi történések alaposan kiütötték a fejemből a korábbam olyan fontos tevékenységemet, a blog írását. Hogy mi állt a levélben, az talán kevésbé fontos, de azért elárulom: egy narcisztikus sorstársam…..
   Láttam én már jópárszor torz tükörképemet, például az Elvarázsolt Kastélyban, a megboldogult Vidámparkban. Ott hol égimeszelőt csinált belőlem a tükör, hol pedig seggdugót. De ilyen fájdalmasan betegnek sosem láttam még magamat, mint amikor az Eötvös 10 kulturális és közösségi térben bemutatott…..
   Írtam a múltkorában a narcisztikus Húsvétjáról. A cikket még vasárnap írtam, aztán pedig mi következett vajon? A hétfő, Húsvét hétfő. Ami egy darabig pont úgy ment, ahogy gondoltam, pár kötelező locsolással, miközben az agyam azon pörgött, hogy vajon egyesek hogy vannak, kik locsolják meg, és…..
Hollók   "A terepszínű ruhába öltözött kommandós arckifejezése egyáltalán nem fenyegető, sőt inkább barátságosnak tűnik. Ugyanakkor nem lehet nem észrevenni, hogy jobbkezes ember létére ballal nyúl az útlevelem után, ahogy belépek a brüsszeli reptér emberektől nyüzsgő indulási oldalára. Jobb…..
   Terápiaként kezdtem írni ezt a blogot, de néha már azt érzem, hogy a blog is a nárcizmusom kibontakozásának részévé vált, azt szolgálja. Figyelem, vajon hányan olvassák az írásaimat, ha sokan, akkor az hű de jó, ha nem sokan, akkor meg milyen kegyetlen is a világ, hogy még ezt a pici kis örömöt…..
    Sokat gondolok a nárcizmusom és az alkoholizmus hasonlóságaira, különbözőségeire. Vajon mi lenne, ha varázsütésre lecserélném a nárcizmusomat alkoholizmusra? Mennyit változna az életem, illetve a körülöttem élők élete? Bizonyos értelemben talán nem sokat. Sok párhuzamot látok ugyanis a…..
           A Zen-ről annyit véltem tudni, hogy valami keleti vallásféle. Narancssárgába öltözött kopasz emberek ülnek lótuszülésben és hajlonganak egymás felé, miközben azon görcsölnek, hogy ne haragudjanak senkire. Belső béke, belső béke, belső béke. Mint a Kung-Fu pandában. Aztán megismertem egy…..
  Nehezen írok, mert a Maszat névre néhanapján hallgató cocker spániel feje az alkaromon pihen, miközben a kanapén pötyörészem a kalviatúrát. Maszat a lányom kutyája, de a hétvégére megnyertem magamnak. Ritka kincs az ilyen hétvége. Mondjuk Maszat ma este egy igazi főnyeremény, hogy kicsit elterelje…..
  -Vádlott álljon fel! Balázs feláll.  -Vádolom a képen látható személyt és negyven évvel későbbi önmagát az alábbiakkal: Önzés, manipuláció, szerettei életvitelszerű megtévesztése. Feleségének többrendbeli megcsalása, megalázása.  Gyermekei elől az egészséges családmodell…..
   Ebben a posztban, esetleg posztokban olyan működési mechanizmusokat gyűjtök össze, amelyek jellemeznek bennünket nárcisztikusokat, és vagy meghaladhatók, vagy nem. Hiszek benne, hogy a jó része igen.    Nehogy magammal kezdjem, gyorsan bemártom szeretetett édesanyámat. Ma délután beszéltünk…..
   Három álmot is láttam az éjjel. Az egyikben valami szörny üldözött, ami csak azért érdekes, mert mikor éjjel felriadtam az álmomból, tárva nyitva volt a hálószobám ajtaja, amit biztos, hogy lefekvéskor résnyire hagytam csak. Az ablak zárva, így huzat nem volt a lakásban. Sebaj, bárki/bármi volt…..
  Mai írásomban az egyik kedvenc versemen keresztül próbálom megmagyarázni a nárcizmus mibenlétét.   Kezdetnek olvasd el kérlek ezt a verset. Nekem egy olyan nő mutatta meg, aki tudtomon kívül és akaratom ellenére indított el az önismeret útján. Köszi Judit, ezt is köszi. A vers olvasása nem nagy…..
Olyan sokat hallom, hogy egy nárcisztikus ember képtelen harmonikus kapcsolatra, hogy már nekem is unalmas. Igaz ez a legtöbb emberi viszonyra, de biztosan nem az a növényekkel, állatokkal fennálló kapcsolatomra. Maszat az arisztokratikus mélabút sugárzó cocker spániel, vagy éppen kis Mangó, aki a…..
Riadt szememből egy érzés elröppent, meg nem született élet, könnyön jött és könnyön is ment.  Köszönök mindent, hogy voltál, hogy lehettél volna, mindent amit életed pár hete alatt adtál, tanítottál nekem és azóta is adsz. A mai posztban biztosan nincs tévedés. Mára ennyit. Érdemes elolvasni…..
A családi legendárium szerint apró koromban egyszer kitárt karral szaladtam édesapám felé, aki a munkából jött haza és borultam a nyakába: Apuci, én úgy hiányoztam neked! A család pedig vidáman kacagott, hogy milyen kis cuki ez a Balázs, ahogyan összetéveszti a dolgokat, hiszen biztosan azt szerette…..
    Sokkal nehezebb témát ma nem is választhattam volna. Nemrégiben ismerkedtem meg egy lánnyal, akivel egy nagyon furcsa, őszinte kapcsolatot élek.  A kapcsolat persze egyáltalán nem is kapcsolat, azt hiszem bruttó öt alkalommal találkoztunk, de engem egyszerűen lezsibbaszt, hogy nem akarom másnak…..
    Jaj. A március másodikán megjelent posztomat még a megjelenést megelőző nap írtam és abban nagy önbizalommal állítottam, hogy én aztán nőt magamhoz közel bizton nem engedek, mert úgyis csak bántani fogom, meg aztán az előző párkapcsolatom sem olyan régen, csak az év elején ért keserű véget.…..
  Logikusnak tűnik, hogy ha egy szülő nárcisztikus, akkor az általa nevelt gyerek is hasonló mintát, hasonló programot követ, így nárcisztikus lesz, eleve elrendeltetve. Logikusnak tényleg logikus, de nem feltétlenül igaz. Hiszen az azonos szülők által nevelt gyerekek sem feltétlenül azonos módon…..
  Sokszor vetik a nárcisztikusok szemére, hogy képtelenek valódi érzéseket megélni. Nárcisztikusként borzasztó nehéz erre mit  mondani. Egyrészt fogalmam sincs, hogy bárki más mit érez, legyen az nárcisztikus vagy sem, mert ugye az érzelmeket szavakkal lefesteni eléggé nehézkes, másrészt pedig ha…..
Bármelyik írásom értelmezéséhez érdemes elolvasni  a blogon született első rövid posztot, melynek címe: Használati utasítás.   A kicsit provokatív cím alatt titokban egy olyan írás rejtőzik, melynek egyetlen célja, hogy leírja: hogyan ne gyártsunk nárcisztikust. Ilyen kis füllentős vagyok ma.…..
Leírtam már többször, hogy ezen a blogon kísérlem meg elmesélni a küzdelmemet a nárcizmussal. De miből áll ez a küzdelem? Milyen fegyverekkel harcolok és konkrétan mi ellen? a stratégiám a következő: megtanulni, hogy mégis mi a fene ez a nárcizmus. Ezt könyvekből, szakemberekkel való…..
  Szívesen mondanám, hogy egy terápiában, de sajnos a magam és az általam nem keveset kínzott Kedvesem szendvedése vezetett rá. Pedig lehetett volna egy egyszerűbb, egy sokkal egyszerűbb út is, és akkor talán minden más lett volna, az én életem, az akkor még feleségem és a gyerekeim élete…..
Három fő kérdés gyötör a sok ezer egyéb mellett: Hogyan lettem nárcisztikus? Hogyan tudtam meg, hogy az vagyok? Mit tehetek, hogy ne legyek az, vagy ha már az maradok, akkor hogyan tarthatom keretek között ezt a részemet? Ezek jelenleg a leggyötrőbb gondolataim. Az első két kérdésre már nagyjából…..
   A blog szerzője nárcisztikus személyiségzavarral küzd, talán bipoláris is. A hangsúly jelenleg a küzdelmen van. Nem fogadom el, hogy unalmas időközönként hol egy hisztis kisgyerek válik belőlem, aki retteg az elhagyatottságtól, szeretetlenségtől, attól, hogy mások és maga számára is értéktelen,…..