Regisztráció Blogot indítok
Adatok
steindani

87 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsonyra ajánljuk Ha még nem sikerült megtalálnod, mit is vennél valakinek karácsonyra, és hasonló terméken töröd a fejed, tessék, ezt szívesen ajánljuk! Olvasd el a bejegyzést, hogy megtudd, mi a véleményünk róla! Még októberben volt nálam egy Samsung Galaxy Core…..
Ahogy az előző bejegyzésben is írtam, tényleg a mai dátum volt a nyerő: a Google pár perce bejelentette az új Nexus telefont és az Android 4.4-et. Az új telefon először függetlenül elérhető a következő országokban a Google Play-en keresztül: U.S., Canada, U.K., Australia,…..
Egyre több jel mutat arra, hogy a Google ma fogja bemutatni a legújabb Nexus telefont, az LG által gyártott Nexus 5-öt. A várakozások szerint órákon belül a Google bejelenti az új telefont és az Android legújabb változatát. Mint mindig, most is óvatosan kell kezelni ezt az…..
Hihetetlen, de igaz. A Google a "könyvboltja", a Play Books után Magyarországra hozta a Play Music-ot is, amelynek keretében zeneszámokat, albumokat lehet megvásárolni, saját zenéket szinkronizálni mobilra. Sőt, 1650 forintért korlátlan elérést kapunk az összes…..
Bár egy csomó érdekes dolog történt a múlt héten, Android 4.4 KitKat, Samsung bejelentések, de a többi hírt sem hagytuk magára. Sok, tényleg sok hírt sűrítettünk bele egy órába. Van, amihez talán még a linket sem raktam be, mert a témától elkalandozva mondtunk róla pár…..
Jött a nyár, a BitCast pedig eltűnt egy kicsit. Pedig nem így terveztük ám! A visszajelzések miatt – és mivel hiányoltátok az adásokat – összekaptuk magunkat és visszatértünk. A témákat, híreket most teljes egészében Martina válogatta, még sincs benne 3D! (Na jó, egy…..
Új kategóriával, cikksorozattal bővül a BitBlog. A BitJob cikkeiben – mint neve is mutatja – elsősorban az itthoni munkahelyekről, elhelyezkedésről, lehetőségekről lesz szó. A cikksorozatot vivő szerkesztőtársunk pedig nem más, mint Czirják Balázs, aki az IseeQ-nál…..
A Microsoft iskolakezdési akciójáról előbb jöhet a sajtóközlemény, utána pedig a számolgatás. Sajtóközlemény Tanulás után jöhet a szórakozás Budapest, 2013. augusztus 6. – Szeptember közeledtével várhatóan egyre több otthoni számítógépre kerül az iskolai…..
Most már minden Google fiókkal rendelkező számára elérhető az Android Device Manager. A Google biztonsági megoldásával elvesztés esetén a telefon megcsöngethető, ha nem hallható, pozíciója lekérdezhető, vagy lopás esetén akár törölhető is a tartalma. Próbáld ki: Android…..
bitblog LG G2 – ötcolos egykezes 2013.08.07 18:41:00
Szép nap a mai. A HTC Desire 500 bejelenetésével egy napon az LG nagy bejelentést tartott, az új, Optimust nélkülöző családjának megjött a legújabb tagja. Az LG csúcskészüléke a G2 nevet kapta. Nézzük, mit sikerült beletuszkolnia a dél-koreai gyártónak ebbe az igazán vékony…..
A Samsung Galaxy Ace 3 bejelentése után a HTC-től is megjött a középkategóriába szánt telefon specifikációja, nézzük, mit tud a HTC Desire 500! (Mert most a számozás a menő!) Specifikáció Méretek SIZE: 131.8 x 66.9 x 9.9mmWEIGHT: 123 gDISPLAY: 4.3 inch, WVGA Közepes…..
Kicsit elmaradtam ezzel a teszttel. Még az előző, Kingston DataTraveler HyperX teszt után szerettem volna írni róla, de csak most sikerült. Amire igény van, arra valószínűleg megoldás is jön, rövid időn belül. Ha kisebb tárhelyű, nem bővíthető kütyü tulajdonosa vagy,…..
Remélem, hiányoztunk. Martina kidőlt egy kis időre, én pedig kivettem magam a hírek körforgásából. Így lehet az, hogy az elmúlt két hétben nem nagyon hallottatok felőlünk. Most viszont, hogy valami nyárszerű kezd alakulni, melegített részecske módjára mi is aktívabban…..
Kicsit megkésve ugyan, de nézzük, milyen lesz a Samsung harmadik Galaxy Ace szériás okostelefonja! Nem szeretném a sajtóközleményt idézgetni, menjünk végig inkább a specifikáción! Emlékszem, az első Ace-ről még akkor jöttek a hírek, amikor még a kockablogra írtam. Azóta,…..
Míg az ország nagy része a vízzel küzd, én egy kicsit eltávolodtam a hírek világától. Vizsgaidőszakban nem olyan nehéz dolog ez, emellett két bejelentés között vagyunk, uborkaszezon közeleg. Martina az eheti adás megmentője, lássuk, milyen híreket hozott! Az epizódban…..
Sőt, nem csak informatika az oktatásban, oktatás az informatikában! Ismét meglepetés vendéggel jelentkezünk, Koren Balázs (kobak) bár ismerős lehet az Androidportal.hu-ról, most mégsem az Anroidról jött velünk beszélgetni. Balázs mint egyetemi és gimnáziumi oktató, Martina…..
Nem megszokott ez a mostani adás, nagyon nem. Egyrészt azért, mert velünk volt Lippai Gergő, azaz lipilee az androidportal.hu-tól, illetve a felvétel a szokottnál is később lett felvéve. No meg a szokottnál is zakkantabbak voltunk. Ha készen állsz, kedves hallgató, akkor ugorj neki…..
A Tumblr lakói még fel sem ocsúdtak a Yahoo által bejelentett felvásárláson, a következő frissítő pofont a Flickr kapta. Bár a Tumblr forrong, utálatukat fejezik ki, a Flickr lehet, örömujjongásba kezd és megtelik élettel. Mostantól minden felhasználó számára egy terabájt…..
Legutóbbi adásunkban Martina 3D témáit száműztük, de erejük visszatarthatatlan és megvetették a lábukat ebben az adásban. A szokásosnál is szebb show ívvel várunk téged ebben a kissé megkésett epizódban. A fő híreket Martina hozta most, no de azért én is beleszóltam egy…..
steindani 2013.05.14 21:54:57
@Alexander: Köszönöm, elfelejtettem lecserélni. Beraktam a linket, de ha még nem jelenne meg egyből: bitcast.wpress.hu/bitcast.211.mp3
Nem, nem volt elég a sorsnak az, hogy megfáztunk, fejfájtunk, ilyen-olyan dolgunk volt, a felvétel során kb. háromszor ütköztünk technikai akadályba. Sebaj, nem tartott vissza attól, hogy legyártsuk az eheti BitCast adagodat! Martinát eltiltottam egy adás erejéig a 3D nyomtatás…..
Ma már azt nem tudnád elképzelni, ki az, aki nem hallott még a számítógépről, az kilencvenes években még magyarázni kellett, mi is ez a masina. A videóban szereplő hölgy szerint a DOS-t és magát a számítógépet használni nem nehéz, olyan, mint kitakarítani a házat. Pár…..
A már egy éve is nagyon vékonynk számító 9-es széria újabb tagja tesztelésen járt nálam és első látásra megnyerte a tetszésemet. Bár a fém külső kemény, fémes belsőt takar, mégis meg tudja dobogtatni egy geek szívét. Vékony. Ez a gép vékony. A színe gyönyörű…..
bitblog Földrengés Budapesten 2013.04.23 00:52:54
Míg a budapesti lakosok jó része békésen átaludta a történteket, a hazai "insomniával" küzdő álmatlan twitterezők és facebookozók egyből osztották a hírt, miszerint ma hajnali fél egykor földmozgást észleltek. A közösségi oldalakon lógók mellett, egyből legalább…..
steindani 2013.04.23 09:29:57
@pamut: A bejegyzés írásakor még csak az volt biztos, hogy Budapesten lehetett érezni. Később persze az is kiderült, hogy sok más helyről is érkeztek jelzések, miszerint ott is érezhető volt.
Elbeszélgettük az időt a számítógép karbantartásának mikéntjéről. Ezt is, mint annyi mást, mindenki másképp csinálja. A "fő" témakörünkre, a kibernetikus emberre ezért kevesebb időnk jutott, de még így elmondatott minden, ami elmondható. Az epizódban elhangzó…..
Kicsivel több mint egy hete, pont a Facebook bejelentése után vettük fel a heti BitCast adásunkat, amiben beszélgettünk, miért is jó, miért nem annyira jó a Facebook kezdeményezése, amivel egyenesen a tizenévesek és egyéb közösségi megszállottak kezdő képernyőjére akarnak…..