Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scheerti

585 bejegyzést írt és 4630 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor motort akartam venni, a Yamaha XJR 400 is rajta volt a listán. Megnéztem: a hátsó Öhlins állítható rugóstagok 400 ezerbe voltak, de van nem állítható is, 250-ért. Letettem a Yamaháról. Ja igen, és 4 kiló lett volna a motor. - Pt - Egyszer majd valaki…..
Bálint fiammal autóztunk hazafelé a szokásos szombati gimnáziumi felvételi előkészítőjéről, álltunk a Rákóczi úti dugóban, amikoris figyelmes lettem egy ma már mind ritkábban látható, csodás jelenségre. „Odanézz, az a szörnyűség a legérdekesebb autó, amit látsz,…..
De miért vigyorog mégis és mi történik, ha kopognak a rendőrök hajnalban? Valamint keressük a jó amerikai autót 2000-2010 között. Ön tud ilyet? Írjon! Az Égéstér 148. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Vajon Karotta elégedett a legújabb, rettenetes Renault-jával? Assur elmondja, mennyit csalnak a gyári fogyasztási adatok, és hogyan döntött rekordot egy Volvóval, Winkler pedig megkínálja Karottát a maratonisták szuperpempőjével. Az Égéstér 139. adásának…..
Amikor megjelent az előző teszt rögtön elkapott a hév, hogy miért ne lehetne megcsinálni a Totalcar saját kis dolgozatát. Kezdetben még nagyon nehézre sikeredett de itt van a végleges verzió, amit most te is kitölthetsz! Lehet, hogy valamelyik kérdésnél több helyes válasz is…..
scheerti 2014.09.03 17:36:28
A reklámadóról zajló vita hullámai az RTL Klub falait nyaldossák. Sokan ironizálnak a legnézettebb kereskedelmi tévé hirtelen jött bátorságán. Azon, hogy végre igazi híradót sugároz. Hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és a miniszterelnöki papa meggazdagodásáról,…..
Nem vagyok egy csopperes csávó, és végképp nem vagy az elektromos közlekedés ellensége, de nem hinném, hogy pont a Harley-nak kéne elektromos motorkerékpárt gyártania. Ez az a cég, amely szabadalmakkal védette körbe a 45 fokos V2-es motort, mert csak az mondogatja szépen azt, hogy…..
A gyalogosvédelemre fogni mindent nem lehet, ellenben a filmes stáb megszívta volna a Rolls-t, amitől nem estünk hasra. Az Égéstér 125. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez...
scheerti 2014.06.26 06:17:48
@Rocko-: De biztos, csak az egy kalap szar.
Érdemes már ma megismerkedni az anyagok szupermenjével, mert az elkövetkező 20-30 évben gyakran fogunk találkozni vele. Egy szót mondok: grafén De mi is az a grafén? Próbáltad gyerekkorodban a nápolyinak óvatosan leapplikálni egy-egy rétegét? Ha ugyanezt a grafittal teszed meg,…..
scheerti 2014.06.05 19:33:22
@cenzuratroll bosszanto: @kellys: Viszont az autóiparban is használnak nagy szilárdságú ötvözeteket, és nem fogjátok elhinni, -az utascellába- környékén. Azt a részt nem győzik erősíteni, stabillá, állat módon merevvé tenni. Az F1-es autóban is a pilóta körül szakad le minden, ami elviszi az ütközés energiáját, de a pilótát védő cella nagyon biztonságos. Szóval a "törhetetlen" autó gondolata nem is akkora hülyeség, csak nem kell azt feltételezni, hogy a lökhárító is grafénból lesz. A mai versenyautók acél bukócsövei is egész jól megvédik a pilótát, más kérdés, hogy a sima közlekedésben érthető kényelmi és egyéb okokból (például azért, mert megfejeled a csöbvet, ha nem kötöd be magad rendesen-amit csak 4 v. 6 pontos övvel lehet igazán-) nem elterjedt ezek használata. Viszont ha lenne egy olyan anyag, ami sokkal merevebbé teszi az utascellát a mostaninál, és még ehhez hozzájönne a számtalan mostani és jövőbeli aktív és passzív biztonsági rendszer, akkor nagyon sokat lehetne javítani az autók biztonságán. Ami már most is fényévekkel jobb, mint 50, 40, de akár csak 20 éve...
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
Mi köze a legendás, döntött kanyarnak a porszívóhoz és milyen a jó gép? Szakértő a stúdióban! Az Égéstér 117. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Az egésznek az okozója Lacus barátom, aki megdobott egy levéllel valamikor január végén. Mert mint minden, a végén beláthatatlan következményekkel járó projekt az életemben, ez is ilyen ártatlanul kezdődött, hadd idézzem: „ha már azért vettem motort, hogy együtt menjünk…..
scheerti 2014.04.20 18:38:26
@bervas:

>Ami a lassú tempójú utazást illeti, én utasként simán belepusztulnék az unalomba.

Az elején biztos nem. Legalábbis addig, amíg hozzá nem szokik az ember ahhoz, hogy gurul a maga kis nyolcvanas tempójával, aztán a kanyarban feltűnik mögötte egy Sprinter/Transit/Ducato, és olyan helyen kezd el előzni, ahol a normális embernek eszébe se jut. Hidd el, tudom mit beszélek. Félelmetes dolog mozgó útakadályként az úton lenni, nem tudom mások hogy vannak vele, de én Rómáig összeszorított seggel ülnék, ha nekem kéne vezetni egy olyan autót, aminek az utazósebessége 30 km/h-val alacsonyabb, mint a mostani autóké. Mostanában sokat buszoztam a munkába, mert a céges parkolót épp feltúrták, hát ne tudd meg, hogy mit művelnek a drága emberek a távolsági busszal. Az szinte alap, hogy a nem lámpás kereszteződésben 10 méterre a busztól simán kijön a vérszegény mittelklasse dízellel, mert ő még kifér. Ki, persze, úgy, hogy a piacról hazafelé tartó Mariska néni előadja a Mátrix című film legendás golyó elől elhajlós jelenetét két cekker Agria krumplival és kevésbé boldog landolással. De legalább felsegítik.

Most írta a TC valamelyik nap, hogy mennyivel több a baleset. Rohadtul nem lepődöm meg. A buszra, ami hasonló sebességgel közlekedik, mint ez a Bianchi, úgy ráelőz a dupla záróvonalnál, hogy halvány fogalma nincs, jön-e valami szemből. Ha igen, az pech, mert a 3,5 méteres Bianchit még ki tudja kockázni, ha kirúgja a padlólemezt a kordén, de a 12 méteres buszt nem. Néha az az érzésem, úgy érzik, mintha nem egy dízel Octaviát/Passatot vezetnének, hanem a kurva Titanicot, ami erősebb a jéghegynél. Én sose mernék ezzel az autóval elindulni Rómába, az tuti. Nem állatozom le a Csikóst amiért ő igen, szó se róla. Simán lehet, hogy a cuki veterántól nem kapnak vérszemet a félhülyék. Legalábbis szeretném ezt hinni. A legjobbakat a Csikós családnak, bármivel is mentek Rómába.
scheerti 2014.04.20 21:05:48
@Csikós Zsolt: Én drukkolok. Főleg annak, hogy egy darabban visszaérjetek. Ahogy a svéd utatokra, meg a szlovén-olasz robogós túrátokra, úgy erre se mondja majd senki, hogy puhapöcs vállalkozás.
Hogyan gondolkodik egy nepper és mivel nem számol az autóvásárló. Valamint egy kis oldtimerezés és persze tanács-hegyek! Az Égéstér 115. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez.  ..
Legutóbb valahol ott ejtettük le a Morini-krimi sistergően izgalmas cselekményfonalát az olajos garázspadlóra, hogy különleges mélyfúró eszközökkel sikerült az internet bugyraiból kitúrnom a motorkához az egyetlen megfizethető árú olajszivattyút - a réginek ugyanis a belseje…..
Kevés dolog osztotta meg annyira a szerkesztőséget, mint a Paul Walker emlékére szervezett gurulás. Kellett egy kis idő, míg lecsillapodtak a kedélyek, és megfelelő távolságból tudjuk nézni a dolgokat. Most a látott matricák, meg a kiszivárgott előzetes miatt került ismét…..
Mi volt a tuti fogás a legendás bécsi autóárverésen? Ki bírja a 80-as évek zs kategóriás filmjeit? És végül, de nem utolsósorban: mond valamit a Tong Po név? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja. Az adás direktlinkje.  ..
Nincs nála háromszázezer forintnál drágább autó. Ennyiért viszont Ticót, Corsát vagy akár Volvót is kapsz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
scheerti 2014.02.14 07:49:17
@Legelő Őse: Egyik sem volt a cikkben, ne keress mögöttes tartalmat ott, ahol nincs. A szerző csak rávilágított egy élethelyzetre Magyarországon, ami bármikor lehetne egy zseniális csehszlovák játékfilm nyitójelenete. Is. Merthogy ez a magyar valóság egy szelete most épp. Ahogy az is, hogy mások Porsche Cayenne-ből rögtön kettőt vesznek. Ez bizony realizmus, pajtás..

Az autónepperek pedig pontosan tudják, hogy a brazilokkal(hogy engem is le tudj szalonrasszistázni) illik vigyázni, mert előfordul, hogy megveszik az autót, aztán érdekes módon az addig hibátlan kocsi elromlik, ők pedig szolid 17 fős csapattal visszamennek egy kis kártérítésért. Utólag alkudnak, na. Biztos a nehéz gyerekkoruk miatt. Hát ezért van az, hogy ha autót akarok eladni, akkor cigánynak eszembe se jut. Sajnálom, még jönnek páran megnézni, nem adom oda. Általánosítás és előítélet. Naná. De inkább ez, mint az, hogy 30 barna szempárral találjam magam szembe egy balul sikerült adásvétel után.
Miután az előző, hirtelen felindulásból megírt posztom alaposan bejárta a nagy magyar internetet, kaptam hideget és meleget, főleg hideget. Pénzügyi blogok, facebook,tumblr. Körbeadták, mint a békepipát. A hozzászólások vegyesek voltak, a személyeskedő idiótákkal nem…..
Az rendben van, hogy autóvásárlásnál a számok különösen fontosak. De ha azt hiszi, hogy itt a vételárra, fogyasztásra, évjáratra, esetleg futásteljesítményre gondoltunk, nagyon téved. Egészen más számok lényegesek, amit a szerkesztőség pár tagja nem is volt rest kitárgyalni…..
Belsőség Így neveld a gyereked! 2014.01.23 13:42:30
Paul Walker halála elég sok dologra rádöbbentett. Például arra, hogy öreg vagyok. Vagyis nem, mert a Sipos úr öreg, én egyszerűen csak nem vagyok fiatal. Pedig  tudom mi a swag meg a yolo, használtam már hashtaget és még legózom is, de múltkor egy mondatomat úgy kezdtem: a mai…..
Tényleg öregszem, vagy mi a fene van?! Oké, hogy nem kellemes átmenni a felgyűrt aszfalton, de a legutolsó időkben mindegyikbe belesajdul a derekam – ilyesmiken morfondíroztam. Aztán amikor a motort kellett felhúzni a középállványra, megállapítottam, hogy tényleg itt a vég,…..
scheerti 2014.01.19 15:27:27
@papptibi: A hátsó teló simán megállna, az MZ-s időkben is mindenki hátsó teleszkópot újított fel, rugóstagról nem nagyon esett szó. Akkor jöhetett ez be, amikor bejöttek a "központi rúgós" gépek, akkor kezdték el az addig simán hátsó teleszkópnak hívott alkatrészt rúgóstagozni, legalábbis nálunk, a szakmabeliek biztos már régen is így hívták.
Jöttek, láttak, üvöltöttek - nagyjából ennyi történt a VV6 tegnap esti első beköltözésén, amin három újdonság is debütált: a véleménynyilvánításra és szavazásra hivatott VV-applikáció, a beszavazóshow-mentes játékmenet és Istenes Bence műsorvezető. Az applikáció a…..
scheerti 2014.01.13 15:10:25
@sixx: Én 2002(v. 2003?) óta egy kockát nem láttam magyar valóságshowból, de az Éden Hoteles hogyvoltokon visítva röhögtem úgy, hogy arcot csak a poszt alá kiemelt képek alapján tudtam kötni a szereplőkhöz, és a rendes nevüket nem is tudtam, csak azt, hogy Pókmajom. Remélem, ezt is te írod, a leírtak alapján elég kreténnek tűnnek egy szórakoztató posztsorozathoz.
Fotó: indafoto.hu/csipcsup Talán a budapesti mecset terve óta nem jött annyi vitatkozó komment egy Urbanista-poszthoz, mint a legutóbbi nap kérdéséhez, mely így szólt: mit változtatnál a KRESZ-ben 2014-ben? Mivel történetesen betegen fekszem itthon napok óta, nem volt jobb…..
scheerti 2014.01.05 19:51:48
@Visionstar: A villogó zöld nem hülyeség, plusz nem kerülne sokba. Volt a rendőröknek egy olyan szórakozása egy időben, hogy a sárgán áthaladó autósokról fényképeket csinálgattak, aztán megkúrták az autósokat egy ötvenesre. Namost, ilyen képet mindenkiről lehet csinálni, mert minden autóssal előfordul, hogy még zöldnél megy be a kereszteződésbe, de a lámpa azonnal sárgára vált. Ha kéznél van a Fotoapparat a szervnél, akkor buktál egy ötvenest. Plusz engem toltak meg hátulról nagyon kis tempónál(azért éreztem) amikor egy félmásodperces sárga után jött a piros, én satuztam, a mögöttem jövő nem. Ha átmegyek a piroson, az százezer. Nem, nem csak akkor, ha épp ott előz meg bűnt a rendőr a traffipax mögött a kocsiban és látja, hanem mindenképp, mert Veszprémben van több ilyen csodálatos forgalomfigyelő kamera, ami automatice küldi a piroson áthajtós képeket Vas megyébe, onnan meg a cuki százezres csekket mindenkinek, aki inkább átment, semmint megtolják a lökhárítóját. Nekem a vonóhorog sokat fogott rajta.

Csak ugye senkinek nem érdeke a villogó zöld. Vettek is az ilyen okosságok helyett annyi traffipaxot, hogy azoknak az árából minden nagyobb kereszteződésbe jutna visszaszámolós kijelző a zöldhöz. Olyan is van Veszprémben, szuperül működik, mindenki szereti.