Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amaurote

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan zenekarok és dalszerzők, akik kevésnek érzik az önálló szerzemények által alkotott albumokat és a lemezek révén egy egybefüggő, teljes történetet szeretnének elmesélni. Ez lehet egy komplett sztori, ahol a nóták kötött sorrendben mondják el a fejleményeket és ismertetik meg velünk a…..
  „Régen rendszerint egy nagynéni vagy egy idősebb unokatestvér vezette be a kamaszt az udvarlás rejtelmeibe. A mai tizenévesek nem kapnak igazi érzelmi nevelést és a filmsztárokat utánozzák” – magyarázza Adelia Lucattini olasz pszichiáter a La Repubblicában, aki a flört történetét…..
A Netflix Csiszolatlan gyémántja egy igazán kellemetlen filmélmény...
amaurote 2020.02.02 15:29:03
Bárhonnan is nézzük 2019 remek év volt a mozgóképek szerelmeseinek. Ha a filmeket vesszük, kijutott komoly hangulatú „művészfilmekből” és igényes blockbusterekből egyaránt. A The Irishman tarolt, Robert Pattinson mindenkit meggyőzött végre színészi kvalitásait illetően a The Lighthouse-ban, az …..
amaurote 2019.12.30 15:41:10
Kíváncsi vagyok, 2019 végén mennyien emlékeznek még egy bizonyos Crimson Glory zenekarra. Pedig a bandát az amerikai progresszív metal-mozgalom egyik zászlóvivőjeként tartják számon, a Queensrÿche, a Dream Theater, a Fates Warning és a Watchtower mellett. A ’80-as évek közepén a floridai zenekar…..
amaurote 2019.11.05 18:15:29
Már a magyar mozikba is befutott Tarantino karrierjének utolsó előtti filmje (legalábbis azt ígéri, hogy a 10. után befejezi), amely alaposan megosztja még a rendező legnagyobb rajongóit is. Természetesen már a premier hetében leültünk megvitatni a filmet egy podcast erejéig, hogy aztán a másfél…..
Néhány hete élénk visszhangot keltett a miniszterelnök egyik kijelentése. Egy német újságnak adott interjút, és ezt találta mondani: „Engem a média minden felületén élesen kritizálnak. Jó volna, ha egyszer hátszelem lenne a magyar sajtóban, mert most folyton ellenszélben haladok.” (Bild, 2019. május…..
Természetesen a Bosszúállók: Végjáték című filmről írni ezekben a premiernapokban valódi mattot jelent. Ráadásul nem elég a történeti spoilerekre vigyázni, de még az érzelmi húrokkal és a sima véleményezéssel is csínján illik bánni – itt és most gyakorlatilag minden árulkodó nyom lehet. Ezen felül a…..
amaurote 2019.04.26 16:17:21
1982-ben született egy rajzfilm, amely sokunk gondolkodását megváltoztatta. Van, aki szerette, van, aki gyűlölte, sokan nem értették, hogy mire is akar kilyukadni, sőt, akad olyan is, aki logikátlannak, erőltetettnek tartja a befejezését. Azonban semmiképpen sem lehet megfeledkezni róla. Nem csak…..
amaurote 2019.04.21 21:17:44
@Konyvtaroslany: kb én is utálom a "sátánmikiegeret" (disneypixár), de azért ott is vannak komoly dolgok, bár sose értem hogy születhettek meg... pl az inside out elég komoly.
A tavasz megérkeztével felébredt a természet: egyre zöldebb a táj, egyre több a virág, és egyre több mindenfelé a röpködő, mászkáló élőlény. Virágos réteken, kertekben már most is találkozhatunk egy furcsa szerzettel, akinek mérete megközelíti a legkisebb kolibrikét, és azokhoz hasonlóan olyan…..
amaurote 2019.04.18 00:20:39
Olyan időket élünk, melyben az Egyesült Államok elnöke laza csuklóval bélyegzi meg a "fake news" híres szópárosával a legkülönfélébb médiumokat. Persze lehet azon vitatkozni, hogy mi számít ma hiteles, illetve hiteltelen hírforrásnak, de az egészen biztos, hogy a történelem folyamán korábban nem…..
Megérkezett a Rammstein legfrissebb dala, videója, az elmúlt napokban már bőven és bőszen promózott, Specter Berlin rendezte Deutschland. Az április 12-én fizikai formátumban, vinlyen is megjelenő kislemezdal a május 17-én érkező új, régen várt, nemes egyszerűséggel Rammsteinnek keresztelt,…..
amaurote 2019.03.29 10:30:19
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
Garcilaso de la Vega, spanyol költő mondta egyszer, hogy „Jól lefordítani egy könyvet, van annyira nehéz, mint megírni egy újat”[1]. Ezzel az állítással a fordítók és a szerzők biztos jót tudnának vitázni, főleg pár pohár bor után, és kezdő fordítóként könnyű kitalálni én melyik oldalon állnék.…..
amaurote 2019.02.17 20:12:20
@Gerardus A. Lodewijk: a "fiatal nő szülni fog" mondatnak abban a korban kb semmi értelme nem volt, úgy értem, ezt nem kellett kihangsúlyozni, mert kb mindenki fiatalon szült... mária szűt volta az evangéliumban nagyon sokszor le van írva, szóval ez amit írsz, maximum annyit jelenthet, hogy az a bizonyos izaiás idézet nem szűzről szól..
James Cameron megalomániája és Robert Rodriguez erőszakossága ötvöződik az Alita: A harc angyala filmben, amire megérte ennyit várni...
Tegye fel a kezét, aki tudja követni, hol tart most a Brexit. Nem, én sem. Lassan azonban véget ér a britek drámája, így, vagy úgy, de nemsokára eldől, mi lesz velük. Addig is, amíg ez megtörténik, itt van nekünk ez a film, amely közel sem lett mestermű, nem nagy, de fontos…..
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
A boltok polcain körülnézve különböző kiszerelésekben találkozhatunk kedvenc üdítőnkkel, italunkkal. A folyadékok csomagolására döntően négy különböző alapanyagú terméket használnak: az üvegpalackot, a PET palackot, az alumínium dobozokat és a kartonpapíros "Tetra Pak" dobozokat. Most ezek közül…..
IDDQD Checkpoint 4x31: Humansoft 2018.12.31 16:41:30
Az év utolsó Checkpointjában egy különleges magyar fejlesztőcéget tárgyaltunk ki. A Humansoft 24 éve alakult, még mindig létezik, és továbbra is játékfejlesztésből él - ritka teljesítmény ez a játékiparban. Aki annak idején játszott a Fatal Abysszal vagy még korábban a Super Riderrel, annak ismerős…..
Egyre népszerűbb politikai gyakorlat a világban, hogy az államok vezetői csakis saját szavazóbázisuknak akarnak megfelelni, azokat viszont, akik soha nem adnák voksukat a kormányzó erőre lényegében másodrendű polgárokként kezelik. A nagy hagyományokkal bíró nyugati demokráciákban is megesik, hogy az…..
Manapság egyre többször szóba kerül az a probléma, hogy a férfiak döntő többsége nem mer ismerkedni egy szórakozóhelyen, de szinte sehol sem, és ennek több oka is van! Úgy gondolom, hogy a mai társadalomban a nők egoizmusa a közösségi oldalak által fel lett tolva az egekbe, és mindenki királylánynak…..
Egy tipikus XIX. századi szegény bérescsalád asztalán ritka vendég volt hús, de vajon akkor mit ettek a szegények az elmúlt századokban? Történelmi ételkalauz nem csak vegáknak... Forrás: Fortepan..
A válasz: nem és nem. Hogy mégis hogyan fér össze egy témában a kettő? Nagyon jól, a mai témánk ugyanis Hollywood és a gyűlöletkampány. És hogy mi köze ennek Soros Györgyhöz?..
KultúrPara A keresztre feszítés 2018.10.02 07:43:00
A legismertebb személy, aki kereszten lelte a halálát, kétségtelenül Jézus, de Spartacushoz is szorosan kapcsolódik, így a kereszt örökre összeforrt Rómával. De ez a halálnem elterjedt volt a világ több részén, korábban is, és nem is ők "találták fel". Nézzünk néhány…..
amaurote 2018.10.03 19:24:53
Skandinávia borzalmas hely, rengeteget esik az eső, túrázni sem lehet normálisan, az iskola nem az életre nevel – és még sorolhatnánk. Soroljuk is, mármint nem mi, hanem Judit, aki korábban már írt egy elég nagy visszhangot kiváltó posztot Norvégiából. Ez az írása kicsit más…..