Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak

0 bejegyzést írt és 312 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Egy baleset tapasztalatai 2013.01.09 08:08:00
Volt már néhány kisebb karambolom, amikben nem én voltam a hibás. Ezekben az esetekben a kitöltött baleseti bejelentővel a szervizbe beballagva, kárfelmérés után egy-két héten belül kijavított autót kaptam vissza, úgy hogy nem kellett semmit sem fizetnem a szerviznek, hiteleznem a…..
Jó napot, jó szurkolást kívánok minden kedves leitervadásznak, örömteli napra virradtunk, ez az első posztom a blogon. Mindjárt egy klasszikussal kezdenék. S@ti bevallása szerint megtalálta a tűt a szénakazalban, ennek ellenére nem Ken Follettel foglalkozik a…..
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2012.08.02 13:41:38
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2012.08.02 13:44:00
@Mr. Pither: Megvannak a másodperceim:)
Attila saját kárán tanulta meg, hogy nem érdemes olcsó mobitelefont cseréltetni. A három sikertelen javíttatással együtt összesen 8 alkalommal kellett ideoda autóznia mintegy 250 km-t, hogy kapjon egy működő Samsung telefont.Nos olyan előfordul, hogy egy mobiltelefon (garanciális)…..
Béla hitelestül szerette volna lepasszolni autóját, mert már nem bírja a részleteket. Igenám, de az új vevő sem szeretné, ha aztovább emelkedne, viszont fix törlesztőre csak a régi tulaj jogosult:Én is egy vagyok a hülyék közül, akik svájci frank alapú hitelre vették az…..
Érdekes helyszínre hívja fel a figyelmeteket Amatőr, ott árválkodik az út szélén a macisajt tábla, de vajon mire vonatkozik? Ha netán valaki forgalommal szemben érkezik és átvág a záróvonalon, akkor elsőbbséget kell neki adni? Egy újpesti kereszteződésben készítettem a…..
„Egy csöndes veszekedés után majdnem szétmentünk. Nem láttam a kiutat. Egyszer csak jön az exemtől egy mél, amiben leírja, hogy már nem akar tőlem semmit” - hogyan tudja az új kapcsolatodat pokollá tenni az exed? Könnyen. Levélírónk saját bőrén tapasztalta, milyen,…..
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2011.05.26 10:01:50
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2011.05.26 10:03:36
@Nard: Last, but not Liszt.
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2011.05.26 10:12:54
@Bundabandi: Nekem pont úgy tűnt, hogy megmondta neki, és le is mondott minden meghívást. Muszáj bunkónak lenni az ex-szel, hogy megértse, hogy vége? Ezzel nem értek egyet.
Nekem van olyan exem, hogy most is bármikor felhívjuk egymást (mondjuk félévente kb.), és beszélgetünk, hogy mi van, hogy van a másik. És SEMMI nincs a dologban, még az aktuális partnerem sem kárál miatta.
Igaz, van másmilyen exem is... (ld. fenn).
Szerintem Béla kicsit túlreagálta, ex meg túlnyomulta, nem értette, hogy NEM.
A csajnak meg akkor kellett volna elküldeni a fenébe az exet, amikor kezdte a 'néha beszélgetünk'-öt 'néha randi'-nak nézni.
Félrefordítások Soros 2011.05.15 12:26:00
Az eu-s elnökségünk készülő honlapját mellékelem [igen, ez még decemberi beküldés, bocs - szerk], és szeretném a véleményeteket kérni az angol fordításról. Szerintem úgy sz@r, ahogy van.- írja Miklós. Nemtom, nekem semmi bajom vele. Kicsit sután hangzik, az igaz, de…..
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2011.05.17 11:24:35
@Dottore: Érdekes, nekem is ez jutott (többek közt) eszembe, csak már nem merek semmit írni, mert mindig kikapok.:-)
As of: formálisabb kicsit, mint a from, de nagyon szeretik.:-)
Félrefordítások Hajózási cég 2011.04.18 07:56:00
Pokember dupla beküldéséből az első már volt, de máshonnan; a második teljesen eredeti:That 70's Show - azt hiszem, így hívják a sorozatot eredetiben. Helyszín: HBO Comedy. Véletlenül pár percet nézegettem, csinos a vörös főszereplő, de  a lényeg:Szó esik a Star Wars-ról,…..
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2011.04.19 08:19:30
@TH: hamut szórok a fejemre, sőt, az én kurva anyámat (a klasszikus viccet idézve).
Jó így?
(Nem értek egyet, hogy ez jó fordítás, mármint, hogy lefordítottak egy nevet, de ha ez - ezek szerint - már bevett lett az imádók körében, akkor tőlem maradhat, engedélyezem:-) ).
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2011.04.19 09:05:00
@Llew: Meglepő hírem van: nem utálom, ha nem is láttam számtalanszor, de bírom. Mégsem hallottam sosem ezt az ezeréves fordítást... Számomra nevetségesen hangzik, de elfogadom, hogy van, aki szerint ez így jó.
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2011.04.21 08:39:13
@Terézágyú: Nocsak, valaki megértette a nickemet?:-)
Hartay hácsé Csaba - külön a költészet napjára készült egy újabb meglepetéssel. Igen, ő is költő.   Az amatőr költő Nem is tudtad, hogy költő vagyok? Akkor bemutatkozom: Midványi Botond, költő. Családi vonás ez nálunk. Már nagyapám is írt verseket, onnan a…..
Modorosblog A Nyelvzseni I. 2011.04.07 06:00:00
És ez nem a hasonló (=azonos) című, még a 90-es évek derekán a fekete-fehér Amatőr magazinban leközölt kis pikáns történet újragondolása.Idegen nyelvet hibátlan kiejtéssel 2/6/10/14... éves kor fölött már akkor is lehetetlen megtanulni, ha az ember tartósan anyanyelvi…..
Angelika kisebb csokor általános bakival lep meg bennünket, és még bónusz kiejtési iránymutatást is kér.Több helyen, több filmben (pl. Helyszínelők, Poirot) hallottam a "billion" számot "billióra" fordítani "milliárd" helyett. A billió magyarul…..
BonFire sokadik beküldésében kételkedése ellenére szerintem tiszta félrefordítás van:Nem is tudom, hogy ez kikerülhet-e a lapra, mert igazából nem félrefordításról van szó, maximum nem szerencsés fordításról. A doboz című filmet néztem éppen, amelynek az egyik jelenetében…..
Mint azt a rendszeres olvasók már megszokhatták, akkor írok a blogra saját posztot, ha valami nagyon felbosszant, kiakaszt, őrületbe kerget, felidegesít, kiveri a biztosítékot. Mivel alapjáraton nyugodt természetű ember vagyok, ilyen eset ritkán van, de most megint akadt egy. Az egész…..
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2011.01.26 08:28:05
@lkjpoi: Kösz, megbeszéltem az alkuszokkal, hogy minden OK, majd lehívják egy hónap múlva újra. Ha akkor se jönne össze, akkor utaljak. Azt is mondták, hogy 60 nap van váltáskor a fizetésre, azaz feb. végéig.
Félrefordítások Túl a kétezren 2011.01.20 13:32:00
Hagyományainkhoz híven ismét lemaradtunk róla, de sebaj, annyira nem nagy ügy.A szerkesztői felületen ez a poszt egészen pontosan a 2025. a listában.De közülük nem mindegyik igazi poszt, mert ebben benne vannak a jobb oldali hasábban linkelt oldalak is, bár azokból nincs 25. Meg nem…..
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2011.01.20 15:36:08
Nem először járunk így, hogy a brutális várólistánk miatt lemaradunk egy-egy remek darabról. Frenchy (britlit.blogter.hu) most megjelenő beküldésében azóta már javították a hibát a hivatkozott helyen: Szoktam olvasgatni a blogot és az alábbi fordítási bakit most találtam.…..
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2011.01.18 12:49:05
@Syr Wullam: Hát, ez hatalmas! Egy baj van csak, hogy fogalmam sincs, mi lehet a kifejezés jelentése. Wikin, gugliban nem találok róla, csak max latin cikkeket (meg persze magát a könyvet említik meg), még a latin-magyar online szótár sem segített.
Segítenél, hogy mi ez a 'nyilvánvaló' (latinul tudóknak legalábbis) tévedés?
(Nem, nem én fordítottam, de fogalmam sincs, mit írtam volna oda, ha mégis.)
Most lebuktam, tudatlan vagyok!
Rodiel nem biztos benne, de megnyugtathatjuk, hogy bizony ez az.Nem tudom, félrefordításnak számít-e, de elég uhhhh. Dawkins: Az ördög káplánja, első részben valahol.Carl Sagannak azt a mondását idézi, ami egy riporternek volt válasz, mikor az megkérdezte, hogy Sagan mit gondol a…..
Szia Tibi!Sokat olvasom a blogotokat és nagyon tetszik. Jómagam is szoktam néha írni. Ezt a munkámat csak azért küldöm el, mert egy csomó ismerősöm mondta, hogy ezeket a gondolatokat nektek kéne publikálni. Úgyhogy teszek egy próbát.Olvassátok el, és ha gondoljátok, tegyétek fel.…..
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2011.01.11 08:54:24
Szia, Tibi!Muszáj már megírnom, mert egy csomó posztban és kommentben volt már szó róla; de valahogy nem lett méltó módon kifejtve a téma. Pedig a feltartóemberek ott vannak minden lépésnél: akármikor, akárhova megyek vagy csak nézek, a reggeli felkeléstől esti lefekvésig,…..
Játszani jó, pénzt nyerni pláne, ha a kettőt vegyíti az ember, megkapja a televíziózás egyik legrégebben létező és egyben legegyszerűbb műfaját, a tévévetélkedőt. A Tv2 40 milliós játszma című műsorának kitalálói ráadásul az eddig sem túl bonyolult műfaj drasztikus…..
Idén november 26-ra esik a Fekete Péntek, vagyis az amerikai karácsonyi szezon első napja. a vásárlók ilyenkor rohamozzák meg a boltokat, a kereskedők pedig hatalmas akciókkal készülnek a rohamra. A kereskedők sokkal korábban nyitnak, nem egyszer hajnali 4-5-kor kinyitják a kapukat. A…..
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2010.11.24 11:49:44
@mákosnudli: talán nem véletlenül.:-)
Modorosblog Bacon szalonna 2010.11.23 06:00:00
-Ezt figyeld, mekkora gyökerek ezek. Ott, a következő oldalon: bacon szalonnával töltött pulykamell. Még jó, hogy nem turkey pulykával meg pommfritt-krumplival, mi?-Hihi, de gáz. Az. Meg sampinyongomba. Tehát: gombagomba. Aztán CD-lemez. Jamón Serrano-sonka.-Ez csak a jéghegy…..
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2010.11.23 09:16:32
@Mitya Ivanov: ahogy írtad, az ELLENE vétés, nem VMIT vétés. Egyébként tipikus sportkommentátori duma, és a hideg ráz tőle.
Vétett=hibázott, véleményem szerint. Hibát hibázni meg elég nagy marhaságnak hangzik...
Félrefordítások Máshol írták 2010.11.17 15:55:00
Hétvégeken szoktunk ilyen posztokat kitenni, de mivel ma már volt egy csomó rendes félrefordítás, arra gondoltam, ezek most elférnek itt - meg az egyik valamelyest bréking is.Az elsőt Will küldte, és a Subbán látta:Gondoltam továbbküldöm, igaz már blogolták ugyebár, de azért ez…..
 Egyik autóhiteles olvasónk arra panaszkodott, hogy nem elég, hogy a múlt hónapban az induló részlet másfélszeresének megfelelő összeget kellett törlesztenie, a Merkantil Banktól kapott elszámolás szerint a brutális árfolyamkülönbözet miatt - a több mint két és fél éve…..
Így jár az a férfi, aki női magazinokat nézeget - Péter esete:Tegnap egy játszóházban az anyukáknak kitett Elle-t lapozgattam, és volt egy cikk, amiben egy harmincöt éves, újra szingli csaj morfondírozik a lehetőségein. Egy részben felsorolja, hogy milyen tulajdonságokat lehet…..
Ez itt még mindig a véleményes hétvége, és ismét egy ilyenkor szokásos poszt: rövid és véleményes témák, köztük olyan is, ami már korábban szerepelt.Kezdjük Péter lényegretörően rövid beküldésével: http://index.hu/kulfold/2010/04/29/a_haja_okozta_a_gondozono_vesztet/A…..