Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dorax

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tagadhatatlan, hogy a legtöbb ember a Star Wars-on keresztül ismerte meg Adam Drivert, ahol az ellentmondás antihőst, Kylo Ren-t alakítja. Mivel sokan nem voltak elégedettek az új trilógiával, az ostor többnyire a színészeken (köztük különösen Driveren) csattant. Aki viszont követi a fiatal színész…..
Carantén Lényeg, hogy pislogjon 2019.03.18 15:00:00
Ott kezdődött, hogy ismerek egy csajt, nevezzük mondjuk Nórinak. Ugyanabba a középsuliba jártunk, csak ő egy évfolyammal lentebb. Amíg én érettségi után autószerelő lettem, Nóri fodrász, amihez én is hozzájárultam - a hajammal: többször is voltam a hajmodellje a vizsgáin, és azóta is ő csetkeli a…..
Zord idők Nagykovácsi madarai 2018.02.08 10:39:30
Szent meggyőződéssel hiszem – tudom –, hogy a madarak nagyon gyorsan megtanulják ki az az ember, akitől nem kell tartaniuk. Felismerik. Az pedig még kérdésként sem merül fel, hogy megjegyzik azokat a helyeket, ahol téli eleség várja őket: nem véletlenül ismétlik el a madarászok ezerszer, hogy aki…..
dorax 2018.02.10 11:21:12
@zord íjász: Le is voltam döbbenve, mikor láttam. Messziről előbb azt hittem egy szajkó, tollazata, színei és még a mérete is elég hasonló. Amikor elővettem a gépet és kicsit alaposabban megnéztem láttam, hogy zavar van az erőben, hisz neki ragadozó csőre van. :-) (Sok kép is készült, de nem tudom ide belinkelni)
Az is gyanús volt, hogy iszonyat csend volt, egy énekes madár sem volt a környéken.
Előbb azt hittem valami vércse féle, de végül sikerült beazonosítani. Több ismerős jelezte, hogy előző napokban és aznap, amikor fotóztam többen is láttak konkrét karvaly csapatokat tanyázni, vonulni a Duna mentén.
Én Budafokon vagyok, közel a Dunához, lehet nem volt véletlen a megjelenése.

Nagy élmény volt.
Porcupine Tree már öt éve nincs. Szünetel, úgymond. Steven Wilson főnök viszont ugyanolyan termékeny, mint a zenekaros időben, szóval jönnek a lemezek szépen sorban. A legújabb Hand. Cannot. Erase. címmel idén februárban jelent meg, amihez természetesen jó nagy turné is jár.…..
dorax 2015.09.25 14:04:55
@gwr: Simán jó lehet a mostani felállás is, nem kétség, hogy SW nem válogat akárkiket be, raádásul úgy tudom, hogy ajánlással - lehet, hogy pont MM ajánlásával - került oda a mostani dobos.
Az Aristocrats meg már nyomul, novemberben szlovákoknál 2 koncert is lesz, de hozzánk sajnos nem jönnek. (Ez persze lehet nem akadályoz meg).
Előtte meg októberben Joe Satrianival nyomul a 2/3 Aristocrats. megnézhetőek a Kongresszusi Központban.
Amúgy janurában jön a The Mute Gods (Nick Beggs, Marco M., Roger King) lemez is, ezért már megérte, hogy Steven Wilsonnal turnéztak évekig. :-)
Múltkor már kvázi győztest hirdettünk, de ennek ellenére még mindig érkeznek a T-Home karácsonyi ajándékaira váró naiv ügyfelek. Sikoro egy halom vasat (tévét, routert, telefont, táblagépet, fenyképezőgépet) rendelt a tévéelőfizetése mellé, de csak a kábel bekötéséig…..
 Az eva értelme, hogy minden 25 millió forintos áfabevételt legalább 31 százalékos adóval sújt. És ez a legkomolyabban ellenőrzött, kontrollált adófajta. Ezért nem szabad megszüntetni.Gondoljuk végig, hogy nincs más olyan adófajta, amely ilyen erős ellenőrzés alatt áll -…..
dorax 2011.11.04 15:14:00
@Valós Kilométer: a 30% emelése amúgy is ziccer, mert az áfa emelkedik 25-ről 27%-ra, azaz az EVA zsebben több marad. Volt már korábban ilyen, amikor a 20% áfa 25%-ra nőtt. Akkor az EVA csak 1 évvel követte le a változást.
Ez van, most egy ideig mindent az iPhone 4S-hez fogunk méricskélni a gőzpingvintől a Hubble-űrteleszkópig. A magunkfajták számára ma ez "A videó" az interneten. Egy telefon elég sokféleképpen eshet, a laborkörülményeket teljes mértékben mellőző videóban dícséretes, hogy…..
dorax 2011.10.18 13:18:25
@springbok: cégünknél iPhone4 2 hetesen, véletlen esés aszfaltra öv magasságból, kijelző pókhálóra, csere csak egyben 60 rugó. Szintén céges telefon, jelen esetben Acer gagyiműanyag okostelefon, szintén öv magasság, beton + 3 méternyi pattanás betonon: kijelző hibátlan, hátlap leesett, de nem tört, a sarka bekapott egy kis repedést. Szóval intenzív használatnál nem hátrány a műanyag...
Na, ideje felvennünk a szálakat Dream Theater ügyben, hiszen állítólag napokon belül kiderül, ki lesz Mike Portnoy utódja a dobok mögött. A nemzetközis sajtó 7 nevet dobott be, ők már lehet, hogy a végleges döntés ismeretében locsolkodtak a hétvégén, mi pedig még egy kis…..
Erre buzdítanak egyik olvasónk által küldött (ezúton is köszönöm) fotók tanúsága szerint az eisenstadti központú, regionális osztrák Burgenland Bank plakátjai, amelyeket ráadásul nem is Magyarországon, hanem a határ túloldalán helyeztek el, egyértelműen a tőlünk…..
dorax 2011.01.12 00:18:15
@manager2008: Ők is azt gondolták, hogy 10 perc nyitni. De nem így volt. Nem erre számítottak.
Az meg nem megoldás, hogy budapestről szaladgálnak ki pénzt felvenni. Az internet bankról sem általánosan beszéltem, hanem a konkrét igényükről, miszerint utalnak számlára pénzt és bizonyos időnként internet bankban lekötik. Ez nem tudták elintézni.
Az is igaz volt, hogy beszélnek magyarul. 1 ember, akire órákat kellett várni és pont miatta nem lett számlájuk aznap amikor kimentek.
Amúgy egy kis politikai fricska, hogy Ők is azok közzé tartoznak, akiknek ezt a helyzetet köszönhetjük...
dorax 2011.01.12 09:43:02
@bandigyerek:
1. Amint kiderült, hogy magyarok egyből küldték a magyarul beszélő kollégához.
2. Menj ki, tapasztald meg. A cél város Eisenstadt. Bank Austria, Raiffeisen.
3. Ne sértegess azzal, hogy kamuzok.
Nincs szerencséje a magyarországi síelőknek, snowboardosoknak és szánkósoknak. Ugyanúgy, ahogy egy évvel ezelőtt, idén is a téli szünetre olvadt el a hó nagy része a hazai hegyekben. A meleg időjárás milliós veszteségeket okoz a magyarországi sípályák üzemeltetőinek. - áll…..
dorax 2010.12.25 20:45:53
@J.W. Booth: Nem az elmaradt bevétel miatt sírnak, hanem azért mert a jó hideg időben teljes erővel nyomták a hóágyúkat, hogy jó hóalapot csináljanak az egész szezonra, mert ez az alap elég jól bírja a rövidebb enyhe időszakot is. Most 3 nap alatt a déli (főn) szél + meleg eső hazavágta a ~60cm hó 2/3-át.
A hóágyúzás pedig nem kevés vizet (saját víztározó beruházás 2 éve) + teljes hóágyúrendszer az egész pályára.

Az eplényiek és a mátraszentistvániak (+visegrád, kékestető) összesen hideget szeretnének, nem pedig idilli havas+hideg időt..
Számomra a zenehallgatás, a zene élvezete, az egyet jelent a koncert látogatással. A bakelit és a CD, meg a többi csak laboratóriumi körülmények között készült lenyomat. Persze mivel többször be tudok tenni egy Chili lemezt a játékosba, mint ahányszor megnézhetem őket…..
Despota barátnője kezében alig másfél hónap után pattant szét a Samsung Galaxy S képernyője. A szerviz szerint mechanikai hatás érte, azaz nem garanciális, a telefon árában cserélnék csak, amúgy meg fizethetik még 21 hónapig a részleteket a semmiért:A történetünk másfél…..
Belsőség Klímával kóma 2010.08.02 06:55:00
5,025 millió forint ESP-vel, manuális klímával, tempomattal kicsit soknak tűnik, hiszen ennyiből bőven kijön az egy számmal nagyobb Kia Cee'd SW, 1,6-os, 115 lovas dízellel. Gondoltam legalábbis én, aztán meg is magyaráztam magamnak, hogy a Volkswagen-technika meg az elismert…..
Varánusz I. Orbán Szaleforeléner 2010.07.06 08:00:00
Új gegmen játszik a maszopos csapatban. A sótlanságba beletunyuló szocik tegnap adták először jelét annak, hogy élnek. Nem tudom ki az új arc, de színt és vidámságot hozott az egysíkú parlamentbe. A Hogy Fricskázzuk Orrba Orbán Viktort Mozgalom szellemi atyja olyat tett, amit…..
A Művelt Alkoholista Best Buy 2010.04.28 06:00:00
Bármely rajongói fórum ösztönösen arra törekszik, hogy terjessze a mémet, azaz esetünkben, hogy a borozás iránti szenvedéllyel másokat is megfertőzzön. Ennek tagadhatatlanul fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. Ebben a…..
Nem akarok Farmville-ügyben megmondóember lenni, mert bár én rühellem a Facebook virtuális tanyáját (főleg az onnan érkező spamek miatt, hiába lehet letiltani ezeket - ez elvi kérdés), mindenki azzal játszik, amivel akar. Az viszont feltűnő, hogy az utóbbi hónapokban egyre több…..
dorax 2010.04.09 10:33:13
@no-night: Ha marha vagy, akkor a trágyádtól csak jobban főg nőni a termés. :-)
Nos, most kiderül. Kicsit érdemtelenül hanyagoltuk el a magyar söröket, de most első lépésként, lassan egy hete indítottunk egy szavazást, amelyben arra voltunk kíváncsiak, hogy melyik a kedvenc magyar sörötök. Hála nektek, több mint ezer szavazat érkezett a magyar…..
dorax 2010.03.02 17:23:40
@Kobunko: Szerintem most a Soproni 1895 hozza azt a minőséget, amit pár éve még a "sima" Soproni jelentett.
(Nekem ez lett a kedvenc magyar söröm, letaszítva a Dreher-t az élről. Szóval reprezentatív a szavazás. :-))
Amikor az eredeti Melrose Place elindult, egy sima szappanopera volt, amiben helyes csávók meg jócsajok élték a kis életüket egy bazi nagy házban, kicsit félrekúrogattak, kicsit hazudtak egymásnak, de mindig a megbocsátás és a szeressük egymást, gyerekek-elv érvényesült, még a…..
Filmdroid Elhunyt Kristóf Tibor 2009.09.08 22:30:00
Hosszan tartó betegség után otthonában elhunyt Kristóf Tibor, 67 éves volt. A színművész  1967-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, játszott színdarabokban és filmekben is szerepet vállalt. Többek között láthattuk őt a Dögkeselyű, Talpuk alatt fütyül…..
dorax 2009.09.09 12:14:17
@Spawn85: Pontosan. Ő volt Wilson hangja. Helyette jött a Szabó Sipos Barna, ha jól emlékszem (mi eredti hanggal nézzük.)
Pár héttel - tán hónap is lehet már, nem emlékszem kristálytisztán - ezelőtt kedves olvasónk, KuKori küldött egy linket. A link egy fotógyűjteményre mutatott, a képeken felfoghatatlanul sok autó áll szó szerint hegyekben. Jelentős részük úgy, hogy hozzá sem lehet férni, mert…..
dorax 2009.04.14 16:52:20
@PolaR: A helyzet az, hogy a Suzuki elég jól kisöpörte a készleteit az első pár hónapban, mert nyugaton a kisautókat keresték. Emellett partnereik telephelyein raktároznak kiszállításra váró autókat (pl. Lagermax Csepelen, Qualitrans, stb...).
 Végre egy olyan döntés, amikor fenntartások nélkül azonosulni tudok a kormány álláspontjával! Nem mintha nekem annyira hiányzott volna ez az érzés, s most is inkább arról van szó, hogy a kormány döntött aszerint, ahogyan én azt jónak gondoltam, s ahogyan azt már tegnap is…..
dorax 2009.01.08 18:21:54
@pamutmacska:
Ez komoly? :-)
szadesz, maszop, fityesz, stb...