Regisztráció Blogot indítok
Adatok
autorajongo.blog.hu

92 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Athlone kisvárosában, Írország közepén, 2023 január végén állt szolgálatba az ország első teljesen elektromos buszflottája, amely 11 járműből áll.   A két útvonalon közlekedő buszjáratok üzemeltetését mintegy 50 alkalmazott látja el, akik egy 500 órás képzésen vettek részt a vezetés, karbantartás…..
A T03 és a C10 érkezéséről, de most az is kiderült, hogy további négy modell is készül. Stellantis olcsó kínai elektromos autókkal veszi fel a versenyt az olcsó kínai elektromos autókkal szemben. Teljes kínálatMár ősszel kilenc európai piacon megkezdődik a Leapmotor T03 és C10 forgalmazása a…..
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. lehetővé tette a Volánbusz számára, hogy egyedi támogatási kérelmet nyújtson be a Zöld Busz Program keretében, amelynek célja a közösségi közlekedés megújítása és a károsanyag-kibocsátás csökkentése. A…..
Bemutatkozott a Porsche Taycan modellcsaládjának új generációja, amely jelentős technológiai fejlődés mellett a dizájnban és a felszereltségben is hozott újításokat. A márka első tisztán elektromos modelljének díjnyertes dizájnját csak óvatosan módosították a tervezők. Az autó elejének és…..
A Callum Sky-re már lehet előrendelést leadni. Ian Callum ismét lenyűgöző munkát végzett. Az Aston Martin Vanquish és a Jaguar I-Pace tervezőjének köszönhetően elérhetővé válik a Jaguar Callum Sky, amely egy zseniális, előremutató stílussal rendelkező, tiszta elektromos sport terepjáró. Ez az első…..
Ez az 1969-es Chevrolet Corvette Stingray ZL-1 Convertible az egyik legritkább amerikai izomautó. Ez az 560 lóerős szörnyeteg a CanAm versenymotor származéka által volt hajtva, habár utcai legális, gyárilag épített autóban. Csak két autó hagyta el a gyárat ezzel a nagy teljesítményű motorsport…..
Ez egy autó volt, amelyet a világ kultúrájának legfényesebb csillagai és a politikai elit vezettek. Elvis Presley-től Frank Sinatra-ig, Elizabeth Taylor-tól a világhírű építész Frank Lloyd Wright-ig egy autó volt, amely felvette a harcot európai riválisaival, és mégis, a Lincoln Continental került…..
Mindössze 107 darab Ford GT 40 készült, és mivel áruk 1 és 10 millió dollár között mozog az eredet, a versenytörténet, az eredetiség és a modell függvényében, nyilvánvaló, hogy a GT40 klub tagsága csak kevesek számára elérhető. Ezért lehet, hogy a német "autóipari régészek", a ChromeCars által…..
Az Aston Martin DB6 lehet, hogy másodhegedűs szerepet játszik az érték, a percepció szerinti kívánatosság és a filmi hírnév tekintetében a DB5-höz képest, de senki sem vitatja, hogy olyan szintű királyi jóváhagyást szerzett, amelyet elődje soha nem ért el. Természetesen arra utalunk, hogy a…..
Ah, az autó, amit kétszer neveztek el, mert olyan jó. Tréfát félretéve, még a hibrid "Szentháromság" között is mindig kitűnt a LaFerrari. Ez volt az egyetlen autó a három közül, amely V12-es motorral büszkélkedhetett, és az egyetlen, amely nem rendelkezett teljesen elektromos vezetési móddal, és…..
Az autóipar történetében bizonyos modellek jobban megérintették a benzinvérűek szívét, mint mások, de nagyon kevés autó ér el olyan legendás státuszt, hogy még az alvázszámaikat is elismerik és tisztelik. A McLaren F1 ezek közé az ikonikus járművek közé tartozik, és szinte minden négykerekű…..
A Borromeo deSilva design stúdió most először saját neve alatt tervezi készíteni a Ford Mustang STL-1 nevű tereprali versenyautót. Az eredeti Ford Mustang modellt alapul véve teljesen kiürítik és lebontják még a külső karosszériaelemeket is. A vázat megerősítik, majd vastagabb, erősebb…..
Az első benyomásom az új autóval kapcsolatban az volt, hogy ez a jármű sokkal többet kínál, mint csupán egy tágas és praktikus családi autó. A minőség érzetét tekintve már nem a korábbi CR-V-hez hasonlít, hanem inkább versenyez a prémiummárkák termékeivel. A használt anyagok minősége, a…..
Amikor a Lingxi márka bemutatkozott a Dongfeng-Honda vegyesvállalat révén, megtekinthettük a Lingxi L nevű szedán tanulmányát is. A tanulmányt látván az ember rögtön odáig volt a formáért, amely kissé túlzó LED világítással volt feldobva. Most viszont itt vannak a sorozatgyártású verzió képei,…..
A Ferrari 456 GT már az egyik kevésbé ismert modell volt a márka kínálatában, de kételkedünk benne, hogy valaha is hallottál volna erről: a rendkívül ritka Ferrari 456 GT Venice Cabriolet-ról, amelyet Brunei szultánja rendelt meg. A megszokott egyszínű forgalom között a Ferrariak általában…..
Forradalmi designet kombinálva a bőséges történelmi befolyásokkal, a La Squadra és a Zagato merész új korszakba vezeti az exkluzív karosszéria-építészet művészetét legújabb AGTZ Twin Tail modelljükkel. Íme, minden, amit tudni kell... Van néhány autó ezen a világon, amelyek nemcsak a sportolói…..
autórajongó Szép mint egy Aperta 2024.04.30 10:00:00
Teljesen őrültnek tűnik, hogy olyan autók, mint a Ferrari 599 GTB, közelítik meg a 20 éves korhatárt. A 2006-ban született, a Pininfarina által megtervezett grand tourer azonnali klasszikussá vált, lenyűgöző karosszéria-vonalakkal és egy kipufogóhanggal, amely visszaidézi a régi F1 autók…..
autórajongó Az Amerikai Álom 2024.04.29 22:29:39
A 90-es évek közepén a szupersportautó falposzterek domináns szereplői a Ferrarik és Lamborghinik voltak, azonban ezekben az években, különösen Európában, az igazi hősnek a Dodge Viper tekinthető. A Viper elképesztő stílussal, dübörgő V10-es hangzással és furcsamód, több otthoni kényelemmel…..
autórajongó F11 Autotutto Kisbusz 2024.04.27 16:34:03
Az Alfa Romeo talán leginkább a lenyűgöző Spidereiről és az apex-ragadós versenygépeiről ismert, de miközben a márka a legmenőbb alkotásait pumpálta ki, az Alfa-nak a kereskedelmi dominancia is a napirendjén volt. Az első, ismert T10-ként, 1954-ben debütált a Torinói Autószalonon, paneles…..
Az elektromos járművek térhódítása nem csupán az autóipart, hanem a logisztikai szektorban is forradalmi változásokat hozott. Az egyre növekvő fenntarthatósági követelmények és a városi terhek növekvő komplexitása arra ösztönzik a vállalatokat, hogy alternatív megoldásokat keressenek a szállítási…..
A kínai autóipar folyamatosan növekszik és fejlődik, és egyre több európai piacon jelenik meg. Ebben a cikkben a Baic autógyártó vállalatról lesz szó, amely a kínai autógyártás egyik jelentős szereplője és az európai piacok felé is nyit. A Baic Group (Beijing Automotive Industry Holding Co.) Kína…..
autórajongó Fehér Forró 2024.04.24 09:50:03
Ez a lenyűgöző 718 Cayman GT4 RS lehet ugyan az ikonikus Carrera fehér árnyalatban, de akár azt is hívhatnánk, hogy Perui Hófehér, ahogy kitágítja a pupillákat és felpörgeti a gyűjtők szívverését világszerte. Természetesen ez kissé túlzás, de vitathatatlan, hogy jelenleg nincs olyan autó a…..
autórajongó McLaren 675LT 2024.04.24 06:06:00
Csak 500 példány készült világszerte a McLaren 675LT-ből, talán ez az egyetlen szuperautó, amire valaha is szükséged lehet a Wokingban található gyárból. Vadul gyors, olyan dinamikus, mint egy koffeintől túlfűtött darázs, és olyan megjelenése van, amely valódi "Hot Wheels" autó érzéseket idéz…..
Alig mutatkozott be, de már hatalmas sikerként könyvelhető el a népszerű kínai elektronikai vállalat első, elektromos autója.   Az SU7 modell annyira népszerű, hogy mindössze 27 perc alatt már az ötvenezredik előrendelést is elkönyvelték. Bár a vállalat másképp tervezte, az első hírek szerint nem…..
autórajongó Aranyosan Goldini 2024.04.22 18:00:00
Valami ingyenes és inspiráló van azokban a tervezőkben, akik szabadidejükben autókat alkotnak: gondoljunk csak Pininfarina Paolo Martinjára és a Ferrari Modulójára, vagy Michael Bouéra és a Renault 5-re. Amikor felettesei rájöttek a csillogó, sportos kupéra, amit a hetvenes évek elején dolgozott…..