Regisztráció Blogot indítok
Adatok
f1rajongo.blog.hu

210 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Monacói Nagydíjon Júki Cunoda ismét sikerrel állta meg a helyét a Red Bullnál, legyőzve Daniel Ricciardót. Ricciardo sem az időmérőn, sem a futamon nem tudott reagálni a japán versenyző tempójára a szűk városi pályán. A japán versenyző pontszerző helyen végzett, és mivel az Aston Martin ismét…..
Miközben a többség az őrült rajtbalesetre figyelt, amelyben Magnussen, Perez és Hülkenberg is érintett volt, az Alpine két versenyzője összeütközött egymással. Az alagút előtt Ocon próbált Gasly mellé kerülni, aminek következtében autója a levegőbe emelkedett. Mindkét autó megsérült, Oconé pedig…..
Charles Leclerc hatalmas győzelmet aratott hazai pályáján, hiszen többszöri pole pozíció után végre sikerült elsőként átszelnie a célvonalat. A monacói versenyző elsőként édesapjára emlékezett, miután kiszállt az autóból, és könnyekkel küszködve beszélt az érzéseiről. „Ez egy csodálatos érzés” –…..
Sergio Perez számára nem sok jót hozott a Monacói Nagydíj, miután az időmérő edzésen már a Q1-ben búcsúzott. A vasárnapi rajt után Perez összeütközött az egyik Haas autóval, aminek következtében nagy sebességgel a szalagkorlátnak csapódott. Az ijesztő baleset után Perez saját lábán szállt ki az…..
A spanyol pilóta a szezon végén hely nélkül marad, mivel a Ferrari Lewis Hamiltont választotta a 2025-ös idényre. Sainz jó eséllyel csatlakozhat az Audi csapatához, mivel a németek állítólag vonzó ajánlattal álltak elő. Több forrás is úgy tudja, hogy a német gyártó szeretné, ha Sainz hamarabb…..
Az elmúlt három versenyen a McLaren versenyzője két második helyet és egy győzelmet ért el. Ugyanakkor a monacói pálya a leglassabb a versenynaptárban, ami nem kedvez a McLarennak, mivel az utóbbi években nem voltak erősek a lassú kanyarokban. A leggyengébb pontjaim az Imola 14. és 15. kanyarai…..
Az elmúlt években és évtizedekben számos Monacói Nagydíjat tett emlékezetessé az eső, gyakran káoszt okozva, sok kieséssel és meglepő eredményekkel. 2022-ben és 2023-ban is „meglátogatta” az eső a hercegséget a verseny idején. 2022-ben hosszabb ideig maradt vizes az aszfalt, és az eső jelentősen…..
Még mindig nem dőlt el, ki fogja helyettesíteni Lewis Hamiltont, aki 2025-től a Ferrarinál folytatja pályafutását. A hétszeres bajnok pótlására több jelölt is felmerült, de jelenleg két lehetőség tűnik valószínűnek. Carlos Sainz Hamilton érkezése miatt veszítette el a helyét a Ferrarinál, így…..
A silverstone-i csapat tavaly év elején szinte szárnyalt, Alonso sorra szerezte a dobogós helyeket, de később a Mercedes, a Ferrari és különösen a McLaren is megelőzte őket, így visszacsúsztak az erősorrend ötödik helyére. Miközben a pályán mutatott fejlődésük megállni látszik, a Stroll által…..
A pole pozícióból Verstappen rajtolhatott, míg Piastri a három helyes rajtbüntetése miatt az ötödik helyről indult. Verstappen és Piastri között Norris, Leclerc és Sainz várta a lámpák kialvását a rajtrácson. A két Mercedes a hatodik és a nyolcadik helyet foglalta el, Russell és Hamilton…..
Az olaszországi hivatalos látogatása során Thavisin részt vett az Emilia-Romagna Nagydíjon, ahol megbeszéléseket folytatott az F1 vezérigazgatójával, Stefano Domenicalival, valamint más részvényesekkel is. A Thaiföldi Nagydíj projektjét a thai kormány szeretné megvalósítani, és értesüléseink…..
Az Aston bebiztosította helyét a középmezőny elején, de eddig főként az ötödik helyen álltak, kicsit lemaradva a negyedik helyezett Mercedestől. A 2023 eleji dobogós sikereiket egyelőre nem tudták megismételni, és a különböző pályákon elég változó a teljesítményük. Az időmérők és a…..
Max Verstappen a pole megszerzése után a sajtótájékoztatón megosztott egy vicces történetet az időmérőről. Elmondta, hogy amikor a bokszutcában haladt, mindenki tapsolt neki, kivéve egy valakit, aki bemutatott neki. Verstappen erre így reagált. Én is bemutattam neki, és a következő körben már ő…..
Adrian Newey továbbra is izgalomban tartja a Forma-1 közösségét, mivel még mindig nem tudni, hol folytatja a pályafutását. A hosszú idő után elbúcsúzó tervezőzseni esetleg kis szünetet tart, vagy más csapatokkal, például a Ferrarival, az Aston Martinnal vagy éppen a McLarennel tárgyal. A brit…..
Az Aston Martin egyértelműen visszaesett az ötödik helyre a konstruktőrök között, bár a Mercedes még mindig látótávolságon belül van.   Ez főleg Alonsónak köszönhető, aki továbbra is kiemelkedően teljesít. Tavaly ilyenkor a csapat a konstruktőrök között a második helyen állt, de most sokkal…..
Daniel Ricciardo számára ez lehet az utolsó év a Forma-1-ben, ha nem mutat jelentős javulást a következő versenyeken. Az első néhány futam alatt vereséget szenvedett Júki Cunodától, és még pontot sem szerzett. Az ausztrál versenyző kasztnicserét kért, bár semmi sem utalt arra, hogy az autójával…..
Ahogy a fenti exkluzív fotónkon is látszik, a csapat az első szárny két felső lapját egy V-alakú bemetszéssel kettéválasztotta, amit vörös nyíllal jelöltünk a képen. Ez a bemetszés a gumi belső oldalfalának magasságában található, célja pedig nyilvánvalóan az, hogy a levegőt kifelé terelje…..
Valtteri Bottas egyelőre beleszürkült a mezőnybe, idén még nem sikerült a TOP10-ben végeznie, így egyre kisebb az esélye, hogy az Audi szerződést ajánljon neki a 2026-os, illetve az azt követő szezonokra. A finn versenyző korábban a világbajnok Mercedesnél alapozta meg hírnevét, ahol Hamilton…..
Ahogy az F1-es pilóták megkezdték a pályabejárást a hétvégi Emilia Romagna Nagydíj előtt, a legjelentősebb változások az olasz pálya bukótereiben történtek. A kulcsfontosságú területeket átalakították: a korábbi aszfaltos részeket kavicságyak váltották fel. A Piratella kijáratánál a kavicságy…..
Fred Vasseur, a Ferrari vezetője most nemcsak arra törekszik, hogy csapatát a Red Bull elé helyezze, de a McLaren, az Aston Martin és a Mercedes elé is. A Red Bull is a célkeresztjében van, és bár senki sem várja, hogy az Imolába hozott nagy fejlesztések az RB20 elé lökjék őket, Vasseur egész…..
A hétvégén zajlik a Forma-1 hetedik versenyhétvégéje, az Emilia-Romagna Nagydíj. A világbajnoki éllovas Max Verstappen komoly tervekkel készül: nemcsak a F1-ben versenyez majd. Mindenki tudja róla, hogy Verstappen szívesen részt vesz virtuális versenyeken is, de ritkán teszi ezt egy Forma-1-es…..
Lewis Hamilton most az ikonikus vörös színre váltva nyitotta meg az F1-es pilótakeringőt 2025-re, amikor bejelentette, hogy a Ferrarinál folytatja pályafutását. Ezzel Carlos Sainznak nem maradt üres ülés a csapatnál, a Mercedes pedig keresheti a hétszeres bajnok utódját. Most, nagyjából három és…..
Daniel Ricciardo első évében a McLaren csapatánál Monzában aratott győzelme után Zak Brown, a McLarennél dolgozó vezető, egy tetoválóművészhez ment, mivel a verseny előtt fogadást kötött. Lando Norris sem maradt le, és miután megszerezte élete első Forma-1-es futamgyőzelmét, még magasabbra tette…..
Általános téma, hogy ha a jelenlegi Forma-1-es versenyzők csapatokat vezetnének, milyen korábbi F1-es legendákkal vágnának neki a szezonnak. Daniel Ricciardo egy sajátos megközelítést választott. Az ausztrál pilóta, aki már több csapatnál is versenyzett a Forma-1-ben, Mario Andrettit választotta…..
Az Audi nemrég bejelentette, hogy leigazolta Nico Hülkenberget, tehát 2026-tól már a gyári csapatnál versenyez majd a német. A Haas jelenlegi pilótája 2010-ben debütált a Forma-1-ben, majd a Renault után szüneteltetésre kényszerült. Ezt követően az Aston Martinnál vállalt mellékszerepet, mielőtt…..