Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BTA

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szeptember 16-án, pénteken nem a 2012. évi költségvetésről, avagy a teljes adótörvény-csomagról adott mindenre kiterjedő tájékoztatást. Ezzel szemben részleteket mondott el a kormány makrogazdasági kitekintéséből, amely a majdani…..
BTA 2011.09.19 15:57:29
@Kara kán: Nem nagyon tudom megérteni, hogy értelmes felnőtt emberek esetében hogyan lehet egy vitában az érv, hogy "a másikok még jobban csaltak..." Elképesztő, hogy sokak egyszerűen megrekedtek ezen az óvodás "nem én kezdtem" szintű színvonalon, és az, hogy "a szocik még többet loptak", az számukra elegendő magyarázat arra, hogy a mostaniak is lopnak (vagy hülyék, alkalmatlanok, stb.).
Ahhoz meg, hogy a kormány teszi a dolgát: hát, tényleg reagálnak a körülményekre, csak kicsit sokba kerül a dolog... és ezt is mi fizetjük meg. Főleg azért bosszantó ez, mert nagyon sok ilyen költség megtakarítható lenne, ha a tisztelt kormány gondolkodna. Nem mellesleg sokszor nem a külső tényezőkre reagálnak, hanem a saját hülyeségeik következményeire.
 Megszorítás nincs, helyette hurráoptimizmus van. Ez derült ki a tegnapi Orbán - Jobbkéz beszédből. Na meg az is, hogy szerintük az igazságos adórendszer az, mikor a többség együttesen finanszírozza az egykulcsossal igazán jól járó kisebbségnél maradó…..
BTA 2011.09.07 11:58:00
@nabazzmeg: szerintem az mnyp-k miatt az államkasszából hiányzó összeg elég sok helyről előteremthető lett volna, szóval nem ezzel kellene érvelni a kasszák ellen. Pl. az összes párt réges rég lenyilatkozta, hogy a közigazgatás túlméretezett, semmi szükség 3200 önkormányzatra, stb. Történt bármi ezen a téren? Nem. Sok pénzt meg lehetett volna (már évek óta) takarítani? Nem. Vagy ott van a korrupció. Előállt bármelyik kormány v. ellenzéki párt az elmúlt években egy komolyan vehető közbeszerzési törvénnyel? Tettek bármit is a gazdaság "kifehérítése" céljából? Nem. Ez is százmilliárdos tétel évente...
Szóval sok forrás lett volna, ami kipótolhatta volna a mnyp-k miatt hiányzó összeget. Nem mellesleg: a jelenlegi helyzetben a "miből is lesz nyugdíjam?"-kérdés nem pusztán fikció, hanem tény... az meg, hogy a mnyp-k 10-20-30 év múlva mit fizetnek, erősen kétesélyes...
A nap izéje Elnök úr! Ön teher? 2011.03.18 10:16:00
Még alig csitultak el Schmitt Pál 1964-es, felfüggesztett börtönbüntetéssel végződő büntetőügyének hullámai, máris itt az újabb botrány. Az Index mai cikke szerint ugyanis a köztársasági elnök életrajzában nem szerepel az a több mint egy évre tehető, 1980–81-es…..
BTA 2011.03.19 07:50:17
@VRbagoly: ott a pont... többet és alaposabban kellene tanítani a történelmet az iskolákban, hogy az emberek végre megértsék, hogy mennyire nincs különbség párt és párt között. Egykutya mind, szakmailag alkalmatlan, uram-bátyám alapon összeválogatott emberekkel, haveri/családi alapon kinevezett tisztségviselőkkel. A pofázáshoz meg a lenyúláshoz mind nagyon ért, de amikor dolgozni kellene, pl. kormányozni, akkor csak látványos marketingre futja.. ez megy itt kb. 1000 éve...
BTA 2011.03.19 08:08:07
@Zene 56: "Az igaz, hogy minden akkori vezető része volt a gépezetnek, de nem egyforma mértékben. "
Látod, ez az egyik legnagyobb baj manapság.. hogy az emberek különbséget tesznek bűn és bűn között... mintha 10 milliót ellopni kisebb bűn lenne, mint 10 milliárdot... mintha egy kisz kb pozíció kevésbé lenne kompromittáló, mint egy mszmp kb pozíció... (az már csak hab a tortán, hogy a jelenlegi kormányzat mindkettőből tud példát adni...)
Február 15-ből március és április közepe lett. Bejelentés ezen a héten, vagyis mégsem, csak a jövő héten, vagy valamikor. Ugyanaz a szerencsétlenkedés, amit az előző kormányoktól megszoktunk. (Fotó: Kovács Attila/Index) Szijjártó Péter keddi sajtótájékoztatóján…..
BTA 2011.02.23 13:59:49
@sztd: létezik olyan kormány, amelyik a ciklus félidejében, 2 évvel a választások és 1,5 évvel a kampány kezdete előtt bevállal bármiféle tényleges reformot?
Az már részletkérdés, hogy a fidesz 1,5 évvel a választások előtt arról dicsekedett, hogy készen áll a kormányzásra... akkor mi a túrót csinálnak lassan 1 éve???
w Dezsőnek nem kell meghalnia 2011.01.25 07:40:00
Szűk egy hetük maradt azoknak, akik a kormány diktátumát elutasítva megtartanák magánnyugdíj-pénztári tagságukat. Az sem biztos, hogy az ötvenezer nyilatkozat meglesz.    Ebben persze benne van, hogy a Fidesz teljes erejével emelgeti a flipperasztalt; átsodródni az állami…..
Nem volt más lehetőségük? Egyszerűen az ország helyzete, az IMF és az EU rugalmatlansága miatt nem maradt más megoldás? (Fotó: Kovács Attila/Index) Sokan állnak most meglepetten és kérdezik: hogyan juthattak idáig? Hogyan juthatott el a Fidesz odáig, hogy két hete eltávolítsa a…..
BTA 2010.11.26 12:04:34
@nevetőharmadik: a 3. pontban leírtak mögött pedig a totális szakmai alkalmatlanság áll... egyszerűen fogalmuk nincs, hogy milyen gazdaságpolitikát csináljanak, egyszerűen nem értenek hozzá. Politikusként dumálni, nyomulni, sárdobálni meg lenyúlni tudnak.... de ha lenne egy csöpp eszük, akkor komolyan vehető szakemberekkel vennék magukat körül, akiket engednének dolgozni...
Máshol a világban sem jobbak a politikusok, de ott általában van annyi eszük, hogy hagyják dolgozni azokat, akik értenek is a témához... Szerintem...
BTA 2010.11.26 23:27:40
@miért vagyunk vesztesek ilonka néni?: nem idéztem senkit, talán meglepő, de vannak önálló gondolataim is. Az lehet, hogy esetleg egyetértek mással is, és hasonló a véleményünk... De akkor légyszíves mutasd már meg, hogy honnan ollóztam....
Amit nem értek továbbá: hogy a túróba jön ide az elmúlt 8 év???
BTA 2010.11.26 23:27:50
@Igazi: azért elég szűklátókörűen gondolkozol... néhány tipp az általad kérdezett csökkentéshez:
- rokkantnyugdíjak felülvizsgálata: a 800.000-es létszám nagyja kamurokkant... ez teljesen egyértelmű. Átlag 55 e ft a havi zsé, ezt szorozd be mondjuk 500.000-rel, az kapásból 27500000000 ft.. havonta...
- a korrupció bevallottan évi 3-400 mrd ft-ot visz el a költségvetésből... talán ezen kellene faragni
- van 700.000 állami alkalmazott... az összes párt elismeri, hogy ez sok... újabb párszáz milliárd....
- máv, bkv teljes átvilágítása... újabb 1-200 millárd

Folytassam??? Mellesleg: az a pénz, amit most el készülnek venni, MAGÁNTULAJDON!!!! ÉRTED??? Az a pénz, ami a mnyp-számlámon van, az ENYÉM!!! Az én fizetésemből lett odautalva... Ennyi erővel bejöhetnének a lakásomba és elvihetnék az értékeimet is, ugyanolyan lopás lenne!!!!
Illetve sok kérdés, amelyekből aztán egy lesz. A manyupok államosítása, illetve a 24%-os nyugdíjjárulék adóvá minősítése után a következő a helyzet: az emberek háborognak (már aki tisztában van olyan dolgokkal, mint manyup, nyugdíjjárulék, mindezek hatása a jövendőbeli…..
A magán-nyugdíjpénztárak államosításáról minapi Matolcsy Vátesz György bejelentését már sokan kommentálták, de ennek a kommunikációjáról és jövőbeni hatásairól én is megemlékezek pár gondolatban. Az első kommunikációs gyöngyszem, hogy „nyugdíjmentő…..
BTA 2010.11.26 08:32:32
@rigevidon: ezt az "ott lehet maradni" szöveget te sem veszed komolyan... Te megmaradnál a számlakezelő bankodnál, ha olyan feltételeket teremtenének, mint a manyup-oknál?
Igen, a manyup-ok tulajdonosai valóban jól járnak az eddigi rendszerrel... épp ezért csinálják... Ha te alapítasz egy céget, nem azért teszed, hogy hasznot termeljen neked??? Ingyen osztogatod a termékedet????
A manyup-pal legfeljebb az a tag nem jár jól, aki nem követi az eseményeket, nem alakítja a portfólióját, esetleg nem vált pénztárat, ha nem elégedett az addigival... DE EZ MIND SZABAD DÖNTÉS!!!! Az, hogy a befizetett járulékom 2/3-át a kormány bármilyen ellenszolgáltatás nélkül lenyúlja, az LOPÁS!!!!
És még egy apró kérdés: mit szólnál, ha holnap a következő nyilatkozatot tenné a kormányszóvívő: "Mivel a rablókapitalista kereskedelmi bankok kiszipolyozzák a magyar kisembereket a túlzott mértékű banki költségekkel és inkorrekt ügyintézésükkel, a kormány úgy döntött, hogy létrehoz egy állami tulajdonú bankot, ahol minden magyar polgár kedvezményes költségekkel bankolhat. Ezzel párhuzamosan a rablókapitalista módon működő kereskedelmi bankokra x %-nyi büntetőadót szabunk ki. Az átlépés az állami bankba önkéntes..."
Ma délelőtt a nyugdíjpénztárak képviselőit az NGM-be hívta Matolcsy György. Vajon miről volt szó, mi fog történni? Ott voltunk, összefoglaló:   ..
BTA 2010.11.25 13:49:48
@BGy: A befizetett pénz nem tűnik el??? Hol élsz te?????
A bevallottan 3-400 milliárd forintnyi korrupció az szerinted mi???? A minden párt által elismerten túlméretes bürokrácia költsége az mi???? A nem hatékonyan működő ellátórendszerek, közbeszerzések, stb. által elnyelt pénz neked nem hiányzik??????
Mellesleg: a manyup a vagyona bő felét állampapírban tartja... ez is tőzsdézés???? (mondjuk a mai magyar viszonyokat látva akár annak is minősíthetjük) A másik felének egy részéből magyar cégeket finanszíroz a BÉT-en keresztül... ez is olyan nagy baj????
BTA 2010.11.25 14:42:34
@Ezalaci: azért nekem lenne 1-2 ötletem, hogy honnan vegyünk el pénzt a kilábaláshoz... és nem a manyup-vagyonra gondolok...
BTA 2010.11.25 14:43:07
@ZX: azért ebben ne legyél olyan biztos... sajnos minden párt mást mond ellenzékben és kormányon... Ha legközelebb tegyük fel a szocik nyernének, mindjárt másképp nyilatkoznának a kezük közé került manyup-os pénzekről... Sajnos egykutya mind.
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
Manapság keményen kapja az áldást a Fidesz nyugdíjügyben. Magaslabda volt a téma akár jó a szándék, akár nem. Nem is olyan régen viszont teljesen fel voltak cserélődve a szerepek... Történt ugyanis hajdanán -még a Bajnai-kormány idején- hogy a Fidesz (egészen pontosan…..
A Népszabadság pénteki száma lehozott egy cikket, amelyben fideszes források "megmagyarázzák" a párt otromba lépését az Alkotmánybírósággal szemben. A lényege: az AB elleni támadásra azért volt szükség, mert ha az AB elmeszelte a 98 %-os adót,…..
BTA 2010.10.29 14:28:44
@nemsiker_s: áruld már el, mi a különbség az eddigi kormányok között... megsúgom: SEMMI. Kivétel nélkül mind "néphülyítő, adóforintokat talicskával elhordó, elvtelen és korrupt kártékony". Szóval ha tényleg olyan nagyon kinyílt volna a szemed, akkor már erre is rájöttél volna...
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
BTA 2010.10.29 12:53:23
@Akitlosz: szerintem az ország gazdasági érdekeivel nem magyarázhatók a mostani lépések. Nem újabb adókra lenne szükség, hanem érdemi reformokra. Persze elsőre sokkal egyszerűbbnek tűnt keresni egy olyan kört, akiket - látszólag - könnyen meg lehet sarcolni. Sokkal nehezebb és bonyolultabb átalakítani az egészségügyet, a közoktatást, az adórendszert, stb...
A kormány azt hitte, hogy csont nélkül átnyomhatja majd a különböző ötleteit az AB-n (miután a parlamentben nem gond...), és akkor minden rendben lesz. Nekem úgy tűnik, kezd kicsúszni a kezük közül a téma.... még ütik a vasat, erőltetik a keménykedést, de egyre nehezebben magyarázható a dolog. Attól rettegnek, hogy beismerjék, tévedtek, rossz döntéseket hoztak, ezért inkább mégjobban nyomulnak.... de ennek nem lesz jó vége... számukra sem.
Kettős Mérce Hiszterojobb 2010.10.26 19:24:00
 A Fidesznek nem tetszik az Alkotmánybíróság ítélete. Volt már ilyen, jogállamban ez azért megszokott történni. Járt már így gyakorlatilag minden kormány az elmúlt 20 évben. De még egyetlen párt se gondolta azt, hogy ezért jogköröket kéne elvonni az…..
BTA 2010.10.27 08:08:01
@Akitlosz: OK, szerintem sem lehet egyik nyugdíjra sem alapozni... én is megtakarítanék... HA tudnék... és nem adóztatnák le rólam a gatyát is....
Egyébként milyen vagyon felhalmozásra gondolsz, ami nem rizikós? Otthon tartanád a pénzed? Azt elrabolhatják... Ingatlanban? Az leéghet. Műtárgy? Rablás. Bármilyen értékpapír? Hozamkockázat, csőd (mellesleg a magánnyugdíjpénztárak ezt csinálják)...
Szóval??
Jó dolog az, ha egy politikus feltalálja magát a nehéz helyzetekben is. Az azonban már kevésbé, ha a farok csóválja a kutyát. (Fotó: napi.hu) Ahogy telnek-múlnak a napok, egyre radikálisabbnak tűnnek a kormánynak a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos javaslatai. Egészen…..
BTA 2010.10.21 10:11:46
@ó jaj: Teljesen egyetértek... egy kivétellel... a fidesz nem rövid távú érdekből lopja el a magánynyugdíjpénztári befizetéseinket, sokkal inkább közép és hosszútávúakból... a most, válságadóval, mny-visszatartással begyűjtött pénzekből fogják 4 év múlva megvásárolni a választásokat. Vajon miért pont 3 évre tervezték az extra-adókat? Addigra összejön párszáz-milliárd, amiből a választások előtti évben majd lehet látványosan morzsákat szórni a népnek: egy kis nyugdíj-emelés, egy kis adócsökkentés, stb.. és amilyen ostoba és rövidlátó ez a nép, be is fogják venni.... aztán kezdődik elölről...
BTA 2010.10.21 14:48:00
@hubble7: rendben, de majd te is meglátod, mit kapsz a bombabiztos állami nyugdíjból.... főleg ahhoz képest, amennyit befizetsz....
Csak megjegyezném: a 2008-as összeomláskor (és bizonyos szempontból azóta) csak és kizárólag azért tudja az állam a bombabiztos nyugdíjakat kifizetni, mert az az IMF, amit mostanában a fidesz kb. az ördöggel egy szinten emleget, a hónunk alá nyúlt... anélkül pápá nyugdíj lett volna...
Ezzel szemben az én mny-számlám - ha minimális hozammal is - , de megvolt. És a következő 20-30-kitudjamennyi év alatt bőven lesz lehetősége kitermelnie a 2008-ban elszenvedett veszteségeket... Ráadásul ezt a számlámat pontosan látom.... nem a láthatatlan nagy kalapba kerül bele a pénzem, hogy aztán ingyenélő álrokkantnyugdíjasok henyélését finanszírozzák belőle....
Az állam úgy viselkedik, mint a rossz pedagógus. Nem szabályoz, hanem erőből büntet. A szomorú igazság az, hogy ez az állam nem erős, hanem gyenge. Holtzer Péter különvéleménye. (Fotó: Orin Optiglot/flickr.com) A miniszterelnök múlt szerdai bejelentéseit, miszerint 14 hónapra…..
BTA 2010.10.18 11:32:31
@Pettyes Szfinx: szerintem az (egyik) ideális megoldás az lenne, ha a (mindenkori) kormányzat végre a kiadások érdemi csökkentésébe kezdene bele. 20 éve az összes kormány egyetlen dolgot tesz, ha rosszul áll a költségvetés: adót emel. Az érdemben fel sem merül, hogy pl. ténylegesen hozzányúljanak a baromira túlméretezett állami vízfejhez (800.000 közalkalmazott egy 10 milliós országban... röhej). Hogy ténylegesen korrupcióellenes döntéseket hozzanak (évi 3-400 milliárd forintra becsülik a korrupció mértékét kb. ennyit vesznek most egy a magánnyugdíjpénztáraktól...). Hogy az állami szolgáltatások színvonalát érdemben emeljék (eü., hivatalok, oktatás, stb.). Stb. stb. stb.....
Miért? Hát mert ezekhez a lépésekhez már szakmai alkalmasságra lenne szükség. Itt már nem lehet(ne) pusztán látványos előadásokkal, kommunikációval meg pr-ral eremédnyeket elérni.
Tök egyszerű a kérdés: melyikkel érdemes közlekedni Budapesten? A BKV-sok szerint a tömegközlekedésnél még a fény sem gyorsabb, a magyar főváros különben is jól el van látva buszokkal, villamosokkal, metrókkal (haha), értelmetlen bármilyen más eszközt választani. A biciklisek…..
BTA 2010.10.06 11:28:58
@Terézágyú: a ház előtt szállok be a kocsiba és a cég előtt szállok ki. 1-2 perc. Mák.
BTA 2010.10.06 11:30:49
@ehja: az tényleg mókás, amikor Hollandiához hasonlítják Mo-t ebben a témában. És nem csak a domborzat miatt, hanem pl. az időjárás miatt is... ott nem nagyon vannak telente -15- -20 fokok és nyáron sem nagyon jellemző a +35-40 fok. Igaz, többször esik....
BTA 2010.10.06 11:32:36
@Terézágyú: nem biztos, hogy nem értem... de örülnék, ha kifejtenéd... hátha Te nem érted.. :-))
Tavaly és idén is úgy adódott, hogy alig több, mint egy napot töltöttem Londonban: egyik este érkeztem, másnap este eljöttem. Üzleti ügy, konferencia szerdán, szabadprogram csütörtökön, de csak 16:30-ig, mert indulni kell a reptérre. Kíváncsi voltam, mit lehet ennyi idő alatt…..
BTA 2010.09.09 10:09:59
@mcs: szerintem nem ugyanarra gondolunk. A "hangulat elcsípéséhez" tényleg elég lehet egy nap. Bemész és sétálgatsz, beülsz valami kávézóba vagy pubba, és biztosan működik. És nagyon kellemes időtöltés is. De az nem városnézés. Akkor nem ismered meg a várost magát, csak egy nagyon kis szeletét...
Mellesleg: abszolút nem vagyok a híve az ilyen "kipipáljuk a fontosabbakat" jellegű nyaralásnak, szívesebben sétálgatok csak úgy, konkrét cél nélkül, nézelődni, stb. De az is egy másik kategória.
Az egyedüli tekintélyek?   "Tessék odajönni és tessék leszedni a listát, ha ilyen elképzelése van -üzeni Lázár János az adatvédelmi ombudsmannak, majd hozzáteszi gúnyosan: tudomásom szerint erre a törvény nem ad neki lehetőséget. (forrás: MR1 Krónika 15 órakor)…..
BTA 2010.07.29 10:15:52
@kisa: annak nem sok értelme van, hogy kiemelsz egyedi eseteket. Egy közösségben (társadalomban) az összérdeket kell figyelni. És mindig lehet szívszorító, sajnálatraméltó egyedi eseteket találni. Itt van kb. 300 név a listán. Abból mondjuk 1 meghalt, 3 kórházban volt, 5 nyaralt, meg 6 másik mittudoménmit csinált, viszont a maradék 280 egyszerűen csak leszarta. És az nem magyarázat, hogy "elfelejtettem" és hasonlók.
Ha a buszon kizsebelnek, és az egyik zsebedből kivesznek 10.000 ft-ot, a másikból meg 2000 ft-ot, akkor csak a 10.000 miatt bosszankodsz????
Egyébként a szitu nagyon egyszerűen megoldható lenne: megszüntetjük az összes segélyt, ingyenebédet, szociális támogatást, iskolázási segélyt meg minden egyebet, az így felszabaduló összeggel pedig csökkentjük az szja-terhelést. Aztán majd mindenki saját maga eldönti, hogy kit-mit támogat. Mert az is érdekes, hogy vadidegen embereket támogatok az adómból, miközben a nyugdíjas szüleimet már nem tudom támogatni, sőt!!!
BTA 2010.07.29 11:53:18
@kisa: igen, összérdek. Azért, mert így (talán) vissza lehetne fogni a felesleges kiadásokat (legalábbis egy részüket). Nem értem, hogy miért nem zavar az, hogy kimegy az ablakon az adód egy része????
Én is abszolút támogatom, hogy kiterjesszük a dolgot arra, amiket leírtál! Tökéletesen egyetértünk. Sőt, én (szinte) minden területre kiterjeszteném: pl. 0 támogatás a vasútnak, aztán majd ha vonatra ülök (amire az elmúlt kb. 10 évben 1-szer került sor), akkor kifizetem a teljes (és reális, piaci) árú jegyet. Vagy a gázt. Vagy a többit. DE CSAK AKKOR, HA TÉNYLEG IGÉNYBE IS VESZEM A DOLGOT!!!
Kerültem már fel listára, mert késve fizettem közös költséget... egyből pótoltam... és nem pofáztam, hogy adatvédelem, meg megszégyenítés.... Bár ott nem közpénzről volt szó, "csak" a társasházi közösség pénzéről...
Ha állami költségen töltögetek pornóoldalakat, akkor legyek csak rajta az összes létező listán. Igen. De ha a saját pénzemen nézek pornót, akkor ahhoz senkinek semmi köze. Ne keverd össze, amit nem muszáj!!!
És az, hogy a KÖZÖS PÉNZT szórjuk ki az ablakon, szerintem bőven elegendő indok arra, hogy a nyilvánosságot bevonjuk.
Egyébként a képviselői költségtérítések ügye évek óta (nagyon helyesen) nyilvános... csámcsogunk is rajta eleget.... akkor miért gond, hogy más, hasonlóan felesleges pénzkidobások esetében is a nyilvánosságot alkalmazzuk??? Miért teszel különbséget pazarlás és pazarlás között???? Nem értem!!!
BTA 2010.07.30 08:19:54
@kisa: a lopás az lopás... akkor is ha 1000 Ft-ot lopsz és akkor is, ha 1.000.000.000-t. Ha a te gondatlanságod/hanyagságod/lustaságot miatt egy 280 Ft-os ebéd megy a kukába, az is a költségvetés megkárosítása. És itt nem csak a pénzről van szó (pl. a felajánlott közmunkával kapcsolatban): nyilván hdmv-en is csak korlátozott számú közmunkást tudtak felvenni. Aki lemaradt a listáról, megszívta. Főleg úgy, hogy a végén kiderül, mehetett volna dolgozni, mert 1-2-5-10 másik, aki megkapta a lehetőséget, lusta/részeg/feledékeny volt elmenni.
Sokadszor írom már le: próbálj meg elvonatkoztatni az 1 db ingyenebédtől és próbálj "globálisan" (de legalábbis teljes magyarországi nagyságrendben) gondolkodni. Egy feleslegesen elkészített ingyenakármi nyilván nem összeg, de 50.000 már igen. Szerintem itt látszik nagyon jól az elmúlt 50-60 év hatása: hogy az emberek nem tudnak/akarnak az orruknál tovább nézni és látni. Hogy mindenki csak a saját kis 280 Ft-os adagját látja (ami persze, hogy nem nagy összeg), és képtelen nagyobb léptékben gondolkodni. (Ugyanez a szemlélet jellemzi pl. a környezetvédelemhez való hozzáállást is....szerintem)
Most kár azon vitatkozni, hogy van-e lista, nemrég volt, tételesen felsorolva, hogy melyik gazember mire mennyit vett fel. Mellesleg a lázár 18 milliós adata is származik valahonnan....
Egyet szögezzünk le: az IMF egyetlen legitim érdeke, ha már a rabszíjukon vagyunk, hogy a hitel-visszafizetés feltételeként a 3,8% hiánycélt számonkérje. Ahhoz, hogy ezt a kormány banksarccal, vagy az elsőszülött gyermekek szerveinek eladásából fedezi, semmi köze az IMF-nek.…..
BTA 2010.07.20 13:54:08
@Decadurabolin: ezt a szerződést 2008-ban kötötték... azóta minden negyedévben "felelni kell", mint az iskolában.... az új kormány jó előre tudhatta, hogy milyen beszámolási kötelezettségei lesznek...
Mellesleg egy költségvetés nem úgy készül (szerintem), hogy veszünk egy üres lapot és elkezdünk rá számokat irkálni. A tervezésnek kész eljárásai, eszközei vannak, amikbe az aktuális számokat kell beírni, azokhoz hozzáigazítani a többit, kalkulálni, oda-vissza egyeztetni, stb. És ennek már rég zajlania kellene... Persze ez is az abszurd magyar politikai stílus velejárója, hogy egy kormányváltás után megáll az élet. És emiatt persze jóval lassabban haladnak a szükséges munkákkal... Ráadásul a viktorék legalább 2 éve erre készülnek. Minden adat (szinte) a rendelkezésükre állt, csak akarni kellett volna... De sajnos újfent bebizonyosodott, hogy odafenn csak üresfejű pöcsök ülnek, akik baromira tudnak kampányolni, meg önmagukat fényezni, de amikor dolgozni kellene, egyből kussolnak... mert nem értenek semmihez. És van ember, aki ezeknek bármit is elhisz... ez az igazi tragédia...
BTA 2010.07.20 13:57:32
@KG2000: bocs, de mégis mit értesz az alatt, hogy Magyarország győzzön? Mit nyerünk akkor?
BTA 2010.07.20 14:33:38
@Decadurabolin: irigyellek, hogy tudsz még valami jól elképzelni a ferkóról vagy a vikiről... ezen én már rég túlvagyok.... Szerintem ezeket a legkevésbé az érdekli, hogy az ország hogyan áll, ez tükrözödött is a tetteikben (vikinél nézhetjük az első 4 évét). Lop, csal, hazudik mind, kivétel nélkül. Csak egy számít: saját maguknak és a haveroknak megcsípni a zsíros üzleteket... közben meg persze meg a vetítés, amit a nép benyel, mint kacsa a nokedlit...
Viszont az imf céljait inkább érzem hasznosabbnak számunkra: nem azért, mert ő lenne a reinkarnálódott terézanya, hanem mert egy csődbe ment országtól nehéz visszakapni a hiteleket. Márpedig az imf vissza akarja kapni - kamatostul - a nyújtott hiteleket. Ezért gyakorol nyomást, hogy végre elkezdődhessenek az érdemi reformok, mert azok nélkül ez nem megy. És a reformok nekünk is érdekünkben állnak. Itt az egyezőség, szerintem. Most már túl sok pénzt tolt bele Mo-ba az imf, hogy bukni hagyja... ha a viki nem hajlandó a megfelelően táncolni, akkor majd eltávolítják és jöhet a következő jelölt... Csak sajnos minél később állunk neki a rendrakásnak, annál drágább és hosszabb lesz... ezért nem tudom azt az érvelést sem elfogadni, hogy vikiék az önkorm. választások miatt nem játszanak nyílt lapokkal... most már az a 3 hónap is számít...
Miközben a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz-KDNP-t itthon csak a saját jó ízlése akadályozhatná meg a szabályok megváltoztatásában és az összes pozíció elfoglalásában, bénult ellenzéke erre akkor sem lenne képes, ha amúgy jobb állapotban lenne, az azért nem…..
BTA 2010.07.19 12:11:16
@Diocles: azt az egyet felejted el, hogy Mo-t évtizedek óta a külföld finanszírozza. Márpedig amióta világ a világ, pénz beszél, kutya ugat. Ez van. Ha te adsz kölcsön valakinek, te sem veszed szívesen, ha az illető elkezd anyázni... a te pénzeden...
Addig, ami a magyar társadalom lusta lesz annyit dolgozni, mint amennyit fogyaszt, ez egy örök probléma lesz. Baromi kényelmes volt évtizedeken át felvenni a hiteleket, finanszírozni a "3,60-as kenyeret, tejet" meg hasonlókat, csak éppen a kötelezettségekről mindig elfelejtkezünk. Ahogy az egyén szintjén is totál eladósodik az emberek jó része (lakásra, tv-re, autóra, nyaralásra, stb.), úgy kollektívan is ész nélkül adósodtunk el (szociális juttatások, nyugdíj, egészségügy, stb.).
Persze, sokan (főleg a pénzintézetek) ezzel visszaélnek, ezért lehet (és kell is) őket utálni, de azért nem őket kéne anyázni, mert ez a nép képtelen reálisan felmérni a lehetőségeit és aszerint élni/költeni. (a providentet is lehet szidni, de azért a dolog ott is kettőn áll...)