Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BVhmot200

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző részben megismerkedhettünk a Mongóliában dolgozó M62-esekkel, ebben a bejegyzésben nézzük meg, milyen mozdonysorozatok dolgoznak még az ázsiai országban: 2ZAGAL mozdonyok: Ha igazi, csak Mongóliára jellemző mozdonysorozatot kell említeni, akkor mindenképpen a 2ZAGAL-t kell felhozni…..
Soron következő utazásom alkalmával egy igencsak távoli országba látogattam el: az úticélom ezúttal Mongólia volt, ahol a Monrailpic Tours által szervezett vasútfotós kirándulás keretein belül ismerhettem meg az országot, illetve annak vasútját. Következzen egy kétrészes képes és videós beszámoló…..
Június közepén Moldovában jártam, hiszen a kis, kelet-európai országban még közlekedik egy hagyományos Ganz-MÁVAG D1-es szerelvény, sőt ebben az országban közlekedik még néhány, felújított, D1M típusjelű motorvonat is. Ezekkel a járművekkel ismerkedhet meg a kedves olvasó a következő…..
"Van Szicílián egy különleges vasútvonal, amely a híres tűzhányót, az Etnát öleli körbe: ez a Ferrovia Circumetnea, mely a 111 kilométeres hosszán változatos tájakon, sűrű belvárosokon, gyümölcsösökön és zöld legelőkön át kopár kőtengeren keresztül vezeti az utazót 1895 óta, 950 mm-es…..
BVhmot200 2024.05.31 19:32:40
@Balogh Zsolt: Nagy eséllyel igen, a mediterrán vidéken októberben még jó idők szoktak lenni.
Albániába visszatérő vendég vagyok, hiszen már háromszor jártam a balkáni országban, hogy megörökítsem annak rendkívül leamortizált vasútját. Mindhárom alkalommal cseh vasútbarátok által szervezett különvonatozáson vettem részt, így rendkívül sok, és jó minőségű képet sikerült már csinálni az ott…..
A tavalyi azeri kirándulás után szinte azonnal tervbe lett véve a következő látogatás a kaukázusi országba. Míg tavaly csak egy felületes ismerkedés volt csupán Azerbajdzsánnal, addig idén egy hetet töltöttem kint útitársaimmal, hogy jobban megismerkedjünk az ott dolgozó magyar autóbuszokkal. Ebben…..
BVhmot200 2024.05.06 13:42:19
@geegee: Az is hasonló. Rengeteg, szovjet időkből maradt személy-és teherautó szaladgál még az utakon a Ladáktól elkezdve a ZiL-eken át Kamazokig.
  2024. áprilisának közepén Csehországba látogattam, ugyanis az a hír járja, hogy hamarosan kivonásra kerülnek a közforgalomból az ikonikus csehszlovák járműsorozat, a Pantrográfok utolsó példányai. A következőkben megismerkedünk ennek a járműtípusnak a történetével, illetve az utolsó közforgalmú…..
A Villamosok Alexandriában bejegyzés első részében az El Medina villamost ismerhette meg a kedves olvasó, ebben a bejegyzésben pedig az El Raml villamoshálózattal foglalkozunk. A két villamoshálózat között óriási különbség van: az El Medina hálózat "klasszikus" villamosként a közúti járművek között…..
Régi bakancslistás tételemet sikerült kipipálnom 2024. március 9. és 13. között, hiszen Alexandriába nagyon rég el szerettem volna látogatni, hogy felfedezzem a város villamoshálózatát. Az egyiptomi városban a számtalan Düwag GT6-os villamos mellett más típusok is dolgoznak, köztük a Ganz-MÁVAG…..