Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UtazásCentrum

28 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európa rózsaszínű strandjai különleges élményeket tartogatnak, ezeknek a strandoknak a látványa felejthetetlen élményt nyújtanak majd neked. A különleges partok közé tartozik az olaszországi Szardínia szigetén található Spiaggia Rosa, vagyis Rózsaszín Strand, amely a Budelli-sziget…..
Sevillában gyilkos a nyár. Igaz, hogy az elszánt utazónak nincs akadály, mégis jobban jársz, ha a nyári forróság beköszönte előtt indulsz el felfedezni Andalúzia fővárosát. UNESCO Világörökség ameddig a szem ellát Sevillában három olyan jelentős műemléket is találsz, amelyek az UNESCO…..
Borneóról biztosan a dzsungel jut eszedbe, és nem véletlenül. Az óriási szigetet csodálatos trópusi őserdő borítja, ami egzotikus, izgalmas és életre szóló élmény. Nem kell természettudósnak lenned, hogy élvezd, nem csak David Attenboroughnak nyújt élményt ez a gyönyörű sziget. A Magyarországnál…..
Jobban jársz, ha készülsz Ha a mesés Keleten jársz, elkerülhetetlen, hogy találkozz a baksis, avagy borravaló intézményével. Akár kérik, akár önként és dalolva adod, nem árt tudomásul venned, hogy ez az intézmény a keleti életmód, az arab világ szokásainak része. Készülj rá, így nem rontod el a…..
Ha Isztambulban akarsz megszállni, érdemes szétnézni a kisebb hotelek között. Vannak olyan szálláshelyek, amelyek hangulatos, antik belső térrel és bútorzattal rendelkeznek. Tiszták, kulturáltak, úgy érezheted, mintha százötven évvel ezelőtt csöppentél volna ide. Faliszőnyegek, eredeti fa bútorok…..
Volt egy munkatársam, aki évről-évre Korzikára ment nyaralni családostul autóval. Kicsit furcsálltam, hogy miért ilyen egysíkúan adja elő és mindig azt válaszolta, hogy mert elképesztően szép és nagy. A térképre nézve mindaddig nem értettem, hogy lehet nagy az a pöttöm pont a tenger közepén, míg el…..
Kairóból érdemes elindulni kirándulni, ha már megnézted a város főbb látnivalóit. A leghatékonyabb módja a kirándulásnak, ha felfogadsz egy taxit egész, vagy fél napra. Alkudj meg előre, ahogy arról írtam a Tevevásár cikkemben. De tanulva az ott leírtakból, inkább beszéld át többször is a sofőrrel,…..
Tudtad, hogy a Spanyolország északi részén elterülő Asztúria tartomány hercegségi státuszban van? Az itt élő alig több mint egy millió asturiano büszkén őrzi önálló nyelvét és a hagyományokat. Asztúria hercege díj Nagy esemény például az évente átadásra kerülő „Asztúria hercege” díj, amit…..
Mindannyian csak úgy emlegetjük hogy Dominika, és persze mindannyian ugyanarra a szigetre gondolunk. Azonban kissé zavarba ejtő, hogy ugyanabban a szigetvilágban van egy másik sziget, ami Dominica névre hallgat, pontosabban Dominikai Közösség a becsületes neve. A nagyobb, közismert turistaparadicsom…..
Szeretek a főztömmel örömet okozni a hozzám közel állóknak. Az étel fogyása a legjobb indikátor. Mert hiába az udvarias(kodó) dicséret, ha nem fogy, akkor valami nem stimmel. A választékom bővítése gyanánt beiratkoztam egy egynapos főzőtanfolyamra Valenciában. A tartományi székhelyen több…..
Thaiföld méltán kedvelt uticél, hiszen egzotikus, változatos és megfizethető. Utazásra legjobbak az október és április közötti hónapok. Ilyenkor kifejezetten kellemes az időjárás, fürdésre, napozásra tökéletes. Ha elhatároztad, hogy a téli hónapok egyhangúságát egy thaiföldi utazással töröd meg,…..
A Thaiföldre utazók többsége a méltán híres tengerparti városokat, nyaralóhelyeket keresi fel, és csak kevesen tudják, hogy az ország belsejében milyen sok egzotikus élmény, kaland vár rájuk. A sok-sok látogatásra érdemes hely közül most a Bangkokból rövid repülőúttal elérhető Chiang Mai-t mutatom…..
A dél-olasz város közvetlen repülőjárattal Budapestről hetente majdnem minden nap elérhető. Kellemesebb a klíma, mint itthon, mivel ezer km-rel délebbre fekszik. Érdemes tavasz előtt is ellátogatni, annál is inkább, mert igen olcsó az utazás, a város főbb látnivalói pedig akár egy hosszú hétvégén is…..
A szigetcsoport Magyarországról nézve eléggé a világ végén van. Ám ha érdekel az egzotikus természet, megéri a fáradságot (és költséget). Én hosszabb latin-amerikai utam során iktattam be a szigeteket. Ecuadorból repültem oda, mint mindenki más. Van ugyan hajójárat is, de ezer kilométert utazni…..
Több hónapos ázsiai utazásom egyik csúcspontja volt a Khao Sok Nemzeti Park. Thaiföldön sok nemzeti park van, de ilyen lenyűgöző trópusi dzsungelt máshol nem találsz az egész országban. A park központja busszal is megközelíthető, ez alkalommal gyűjtőtaxit választottam. Meg is bántam, mert olyan…..
Bár Krakkóba el lehet jutni Pestről repülővel is, én inkább az autót választottam. Mivel egész Szlovákiában a zólyomi kempingnél lehet a legjobb juhtúrós sztrapacskát enni, megálltam, mint mindig. Az autóút a mesés Alacsony-Tátra érintésével Rózsahegyen keresztül vezet lengyel területre. A hegyi…..
Ha dél-olaszországi nyaralásra szánod el magad, akkor Nápoly és környéke mindig jó választás. És ha ezen a vidéken jársz, akkor szinte kötelező kirándulás Pompeii (vagy ahogy magyarítva írjuk: Pompei) városa, ami biztosan az egyik legérdekesebb látnivalója az európai kontinensnek. Pompeii az…..
A török tengerparti „mindent bele” szállodák tényleg sokat tudnak. Biztosan jártál te magad, vagy ismerősöd, vagy ismerősöd ismerőse valamelyik szuper ellátást biztosító szálláson. A legtöbb úgy van kialakítva, hogy a kedves turista ki se tegye a lábát, hiszen mindent megkap helyben és persze ott…..
A görög szigetekre általában nyáron szeret menni az ember, esetleg májusban-szeptemberben, elő-, vagy utószezonban. Én április elején jártam ott, és életem egyik legélménydúsabb utazása volt. Utazásaim során szeretek kirándulgatni, megismerni a helyet, az embereket. Erre neked is bőven lesz…..
Amikor Thaiföldet emlegetjük, a melegvizű strandokra, a finom thai ételekre, vagy a szexturizmusra gondolunk. Azonban ha eltávolodsz a turistáktól nyüzsgő tengerparttól, Thaiföld másik arcát is felfedezheted, amely olyan csodálatos, és sokszínű, mint a mesekönyvek illusztrációi. Ha szereted a…..
Amióta van olcsó közvetlen járat Isztambulba, megéri akár egy hosszú hétvégére kiruccanni a török metropoliszba. A téli és tavaszi hónapokban ráadásul nincs annyi turista és a bazárban a kereskedők is engedékenyebbek az alku során, kell nekik a bevétel. A költségek tervezésénél vedd figyelembe, hogy…..
Egyiptom sokunk bakancslistáján szerepel, bár, ha olvasod a cikkeim, akkor már tudod, hogy én nem az All Inclusive ellátásos, vagy a giga resortokban nyaralós típus vagyok. És valószínűleg már azt is tudod, hogy mindig igyekszem letérni az útról, amit az idegenvezetők, és sok-sok turista…..
Ha egyszer te is szeretnéd látni a sarki fény csodáját, összegyűjtöttem neked a legjobb európai északi fény „lelőhelyek” közül hármat. Mivel természeti jelenségről van szó, így nincs garancia arra, hogy épp akkor és ott részese lehetsz, de a tudósok szerint a 2024-es év elején sok ilyenben lesz…..
Mexikó csodálatos álomként jelenhet meg a szemed előtt, a karibi partok hófehér homokjával, a pálmafák hívogatásával. És ez igencsak jó program, bár, ha már rászánod magad egy ilyen hosszú útra, akkor érdemes az ország nem kevés kulturális látnivalójába is belekóstolnod. A Yukatan-félsziget…..
Rómáról írni?! Képtelenség! Meg sem próbálom felvenni a versenyt a könyvtárnyi útleírással. Rómát csak kóstolgatni lehet, de azt sokszor érdemes. Menj vissza a városba, ahányszor csak teheted, mindig fog újat mutatni. És ahányszor arra jársz, annyiszor fognak ámulatba ejteni a már ismerős…..