Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aphex Plays

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nagyon különleges játék, amihez csak most sikerült emberi áron beszereznem a Dragon Rancher karaktert, amit már magam sem tudom miért, de végül nem rendeltük meg az első KS kampány alatt. Ráadásul még nem volt cikk róla a blogon. Így ezt most pótolom...
  Egyik kedvenc mechanizmusom a lapkalehelyezés. A Carcassonne az egyik nagy úttörő volt ebben, egyben az egyik első nem dobok-lépek családi társasunk anno. Nagy ókori Róma rajongó vagyok így muszáj volt kipróbálni ezt a brutálisan csini játékot...
Ritkán igazán sikeresen a steampunk témájú társasok, és nem igazán értem miért. Talán ez a téma mégsem rezonál jól a célközönséggel, vagy a játékok nem elég jók? A Steamopolisban egy fiktív, gőzgépek zajában fürdő város polgármesteri címéért versengünk, így az önkormi-választások előtt még aktuális…..
Szombaton jól megnéztem milyen is volt a talán legnagyobb társasjáték esemény az országban. Komoly fenntartásokkal érkeztem, mivel nem szeretem a túl nagy csarnok-eseményeket, valahogy mindig hiányzik belőlük a lélek. A Társasjáték fesztivál, ami egy hónapja volt kimondottan szerethető volt, a kis…..
’Zöld? Szuperzöld?’ – kérdezte a hdrogénezett, hot-dog kifli hajú Ruby Rhod (Chris Tucker) az Ötödik Elemben a mindig másnapos Korben Dallastól, azaz Bruce Willistől, aki persze nem vágta miről vakerál ez nyegle kis gigerli. Itt ugyan világ megmentés nincs, ám falusi zöldszépségverseny van, ahol…..
Ahogy egyre többen játszanak komplexebb játékokkal, annál többek fülébe jut el, hogy vannak ezek a nagy epikus 4X játékok, melynek koronázott királya a Twilight Imperium 4. Sőt van, aki már játszott is vele vagy valamelyik kistesójával, ám azon kesereg, hogy egy barátja se akar 10-12 órán át…..
Az Artipia Games tavalyi kickstarter sikerét teszteltem, és ha már hamarosan jön magyarul is, így gondoltam megírom, jó móka-e az aszteroida bányászat a Ceresen...
                                                    KiEGGészítő, csak most fényes sárga tojatokkal Már többször előfordult velem, hogy vettem egy játékot és némileg vagy nagyon mást kaptam, mint amire számítottam. Na de mi lenne, ha őszinte címeket adnának a játékoknak? Ha olvasnál még hasonlókat,…..
Nagy kedvencem az Ark Nova, na nem az állatkert menedzselés miatt, ami ugyan cuki, de engem az akciókártya variálás fogott meg benne, ám nagyon kíváncsi voltam mitől 4.14-es nehézségű a Zoo Tycoon...
Amikor ősz végén megláttam az ’1. Társasjáték wellness hétvége’ Facebook eseményt, valami hasonlóról álmodoztam (természetesen a lányok között ülve), így azonnal be is foglaltam egy szobát. Ez egy killer kombó, hiszen mind a társasjáték, mind a wellness top 3 kikapcsolódás nálam. SPOILER: Nem ilyen…..
’Egy halálosan feszült stratégiai játék’ – hirdeti még mindig a dobozán a 8 évvel ezelőtt megjelent Cry Havoc. Anno nagy szám volt, hogy nem kell kocka a csatákhoz, ráadásul többféleképpen is lehet egy-egy kártyát használni. Megnéztük hozza-e még mindig azt az izgalmat, amit megjelenésekor adott...
Nos, kevés olyan társasjátékkal játszottam, ahol ennyi direkt konfrontáció és hátbaszúrás volt, és még harcolni se kell benne. Munchkin rajongók, füleket hegyezni, mert a Tammany Hall a gonoszkodás egyik non-plusz ultrája!..
A társasjáték hamisítás nem új keletű dolog, ahogy elkezdett felfutni az iparág, meg is jelentek a kamu-kópiák egyből. Kína nyílván élen járt ebben is, de mostanra már Európa és természetesen az Egyesült Államokban is egyre könnyebben terjednek a hamisított játékok. A mostani eset ráadásul egy még…..
Szörnyen szkeptikusan fogadtam a hírt anno, miszerint társasjáték dolgozza fel a kereszténység kialakulásának a körülményeit. Valahogy attól tartottam, hogy egy szenteskedő játékot készítettek megrendelésre egy Pat Robertsonhoz hasonló figura megrendelésére. Aztán egyre több pozitív visszajelzés ért…..
A bélyegképet a minden fórumot megjárt videóból, pusztán figyelemfelkeltésnek szántam, nálunk simán ki lehet jönni a böriből 30 fekvőtámasszal vagy két esti mosogatással! Viccet félretéve, a gyerekeket meg kell tanítani, hogy egy játékban bizony nem mindig mi fogunk nyerni és ez teljesen rendben…..
Új cikksorozat indul Hidden Gems név alatt, ahol olyan társasok kerülne górcső alá, melyek nem váltották meg a világot, de valamiért mégis érdemes foglalkozni velük. Ezeket többnyire nem adták ki magyar kiadók, esetleg mostanra OOP-k lettek, vagy olyan kickstarteres kiadások, amik végül nem kerültek…..
A Stonemaier Games bejelentette a vadiúj Wyrmspan játékát és sokan április elsejei tréfát kiáltottak. Ránéztem vajon miért akadtak ki annyian és összeszedtem a mémeket az elmúlt 12 órából!..
Aphex Plays 2023-as évértékelő 2023.12.29 16:05:53
Közeledik az év vége, ilyenkor érdemes visszatekinteni milyen évet zárunk. 2023 egy igen jó év volt a társasjátékok kedvelőinek, hiszen rengeteg játék jelent meg a nemzetközi piacokon és ebből elég sok idehaza is ki lett adva. A lista - szokás szerint - szubjektív, és egy-egy játék nem feltétlenül…..
Az ókori Róma minden kétséget kizáróan a kedvenc történelmi korszakom, bebizonyította, hogy még a görögöknél is jobban tud működni a demokrácia, sőt diktatúra alatt is lehet progresszíven fejlődni, ha a megfelelő értékek vannak középpontban. Épp Steven Saylor zseniális Roma Sub Rosa regényciklusát…..
Játszottam Találmányok korát Terra Mystica és Gaia Project rajongókkal és jól ki is kérdeztem őket a játékról, ők meg jól el is mondták a véleményüket...
Elképesztő hypevonat alakult ki kishazánkban pár OOP (kifutott/ kereskedelmi forgalomban nem kapható) társasjáték iránt. Ezek között ott figyel a Glück auf (The Coal Baron), azaz a Szénre fel! is, amiért akár harminc - harmincöt ezret is le kell szurkolni a használtpiacon, ha véletlenül felbukkan…..
Sokan fellélegeztek tavaly, akik kétkedve fogadták a Mars terraformálása balanszírozatlanságát, ám szeretik a komplex tablóépítős játékokat. Való igaz, a cuki állatkert menedzsment játék jóval kiegyensúlyozott lett, itt nincs az az érzésed, hogy 1-1 über kártya nyeri meg a játékot a végén. Mi sem…..